Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Bugaboo Multifunktionell Åkpåse Himmelsblå High Performance…

Bästa åkpåsen för vintern - Plats 1

Bugaboo High Performance Åkpåse har ett extra dunlager som i den nyaste modellen går att fästa i vagnen för kallare dagar, vilket är väldigt smart! Tidigare modeller hade istället två olika "lock" att växla mellan. Åkpåsen är en så kallad ergonomisk åkpåse, så den sitter bäst i en vagn som har en ergonomisk sittdel men funkar också OK i en icke-ergonomisk, och även i liggdel. Åkpåsen känns varm och mysig med sitt fleecefoder inuti, ibland kan jag tycka att fleece lätt blir noppigt men det är inget jag upplevt som ett problem med den här åkpåsen. En kan fästa åkpåsen över ryggen på vagnen, och en kan också dra ihop öppningen överst på åkpåsen så det verkligen blir supermysigt och varmt för de kallaste dagarna. Detta är en åkpåse som klarar väldigt kalla temperaturer!

Köpbarnvagn logo

1 995 :-

länk
Bonti logo

1 995 :-

länk
Pyret & Snäckan logo

1 995 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Barnbutiken logo

1 999 :-

Pris hämtat 7/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Vinter & Bloom Åkpåse Mini Dots Silver Grå 100

Bästa åkpåsen för vintern - Plats 2

Vinter & Blooms åkpåse är en lång åkpåse som en enkelt kan öppna på sidorna och även knäppa upp nertill, vilket är skönt för barn med blöta skor som då inte behöver ha dem inne i åkpåsen. Den mysiga pälskanten går att knäppa bort och det finns en ficka baktill så en kan hänga upp åkpåsen på barnvagnsryggen. Åkpåsen är lite för stor för att passa i en liggdel, och sitter bäst i en icke-ergosits men fungerar helt OK i en ergonomisk sits med. Den är fleecefodrad på insidan vilket kan bli lite noppigt, men det är inget stort problem. Åkpåsen är fodrad med polyestervadd och jag upplever att den värmer fullgott en kall Stockholmsvinter även när det blåser. Den är lite längre än de flesta åkpåsar så den passar perfekt för långa barn.

BabyWorld logo

1 095 :-

länk
Adlibris logo

1 099 :-

länk
Bamba logo

1 099 :-

länk
Barnbutiken logo

595 :-

Pris hämtat 7/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Easygrow Åkpåse Grandma (Grå)

Bästa åkpåsen för vintern - Plats 3

Easygrow Grandma är verkligen en stilren åkpåse. Den har ett duntäcke som en kan lägga i för de kalla vinterdagarna. Tyvärr så finns det ingen fästanordning, så i en sittdel glider åkpåsen lätt ner, men i en liggdel så ger den verkligen ett exklusivt intryck med sitt stickade lock. Locket öppnas endast från ena sidan, så en kan inte ha öppet nertill för ett barn med skor på sig. Jag skulle därför säga att detta är en åkpåse främst för liggdel eller ett barn i sittdel som inte använder skor ännu. Den klarar helt klart av kalla svenska vintrar tack vare att en kan lägga i dunlocket, och utan dunlocket funkar den fint för kallare höstdagar .

4. Najell Winter Cover Åkpåse Morning Grey

Bästa åkpåsen för vintern - Plats 4

Najells åkpåse har utan tvekan den mjukaste insidan. Det är nästan så en själv vill lägga sig i det mjuka, fluffigt stoppade plyschet, synd att den inte finns i vuxenstorlek! Denna åkpåse är anpassad för ergonomiska sitsar men funkar OK i icke-ergositsar. Den har kardborre i ryggen, vilket är väldigt smidigt för att lätt kunna öppna upp för selen och sätta i och ta ur åkpåsen ur vagnen. Jag tycker det är bra att det går att fästa åkpåsen över ryggen på vagnen så att den inte glider ner. Det är också skönt med ett lock som går att fästa högt upp så det ger ett bra skydd under kalla dagar, men som också kan fästas det längre ner på åkpåsen de dagar det inte behövs. Åkpåsen har även en dragsko, så du kan dra åt runt huvudet så att den verkligen smiter om och värmer.

Bamba logo

1 699 :-

länk
Adlibris logo

1 699 :-

länk
Pinkorblue logo

1 456 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Babyshop logo

975 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Elodie Details Lightweight Dun Åkpåse Midnight Black

Bästa åkpåsen för vintern - Plats 5

Elodie Details dunåkpåse är verkligen fluffig och mysig! Det går att fästa den med en ficka över barnvagnens rygg och samtidigt dra åt överhuvudet. Jag tycker det är en stor fördel att åkpåsen går att öppna från båda sidor och att den har en kardborreöppning i ryggen, det gör att en enkelt kan ta ur åkpåsen för tvätt men är också smidigt om en växlar samma åkpåse mellan flera vagnar (eller har flera åkpåsar i samma vagn). Eftersom åkpåsen är dunfylld i locket så håller den värmen bra och klarar enkelt en kall vargavinter. Åkpåsen har fleece på insidan, ett material som annars gärna noppar och drar åt sig hår och damm, men det är faktiskt inget jag upplevt som ett problem hos Elodies Details åkpåsar.

BabyWorld logo

1 390 :-

länk
Baby V logo

1 390 :-

länk

6. Bjällra Of Sweden Åkpåse - Chic Mud

Bästa åkpåsen för vintern - Plats 6

Bjällra Of Swedens åkpåse är en så kallad multifunktionell åkpåse. Locket går att att av och fästa över en bärsele, en smart funktion men det höll inte riktigt tätt över min bärsele när jag provade. Åkpåsen klarade en väldigt kall jul i Dalarna, så jag kan verkligen inte klaga på att den inte håller värmen. Jag upplevde dock att den var lite bylsig men har du en rymlig vagn så är det ju inget problem. Den stora pälskanten och det glansiga yttertyget gör att åkpåsen känns lyxig. Jag tycker dock att insidan inte känns lika lyxig, den är i fleece och i denna åkpåsen så noppade det sig snabbt och jag upplevde att det sög åt sig hår och damm. Jag gillar däremot att det går att hänga åkpåsen över ryggen på vagnen, den glider lätt ner annars i och med det glansiga tyget.

Bonti logo

498 :-

länk
Bamba logo

849 :-

länk

Bästa åkpåsen för vintern

calendar

22 okt 2018

Åkpåsar

Åkpåsar

143

När vintern kommer så drar vi vuxna på oss varma jackor och skor och rör på oss för att hålla värmen. Men för mindre barn som sitter i vagn behövs istället en varm åkpåse!

Clara Ernberg betygsätter bästa åkpåsen för vintern

Det finns en uppsjö av åkpåsar med olika finesser. Vissa är mer anpassade efter ergonomiska sitsar, andra är för långa för en liggdel. En del behöver en åkpåse som går att öppnas nertill för att undvika en blöt åkpåse på grund av slaskiga skor, någon annan behöver en åkpåse som klarar de kallaste temperaturerna, och en tredje tycker att utseendet på åkpåsen är viktigast. Det går såklart också att kombinera alla tre, eller i alla fall få delar av alla tre i en och samma åkpåse. Nedan har jag listat några åkpåsar som jag framförallt tycker håller värmen bra, men som även är fina och har andra finesser som jag har uppskattat när jag använt dem.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Clara Ernberg


Clara Ernberg

Läs mer om oberoende experter