Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Babyzen YOYO+ Ram & Sittbas

Bästa resesulkyn - Plats 1

Babyzen Yoyo är en mycket älskad resevagn som passar perfekt om du ska ut och flyga då den går att ha med på flygplanet som handbagage. Hjulen på vagnen är till synes rätt små men jag tycker ändå att den funkar väldigt bra på de allra flesta underlag. Klädseln på vagnen är superlätt att plocka av och kan tvättas i 30 grader, vilket även det är ett stort plus då det under semestrar ofta blir en del glass och solkrämskladd. Liggläget är inte fullt, men både små och lite större barn sover faktiskt helt okej i vagnen ändå. Vid köp får man med en praktisk förvaringspåse, regnskydd och även en bärrem så att du smidigt kan bära vagnen på axeln. Många anser att Yoyo är rätt dyr, men i mitt tycke är den väl värd sina kronor! Den ligger även rätt högt på andrahandsmarknaden, så man kan göra en bra affär när man sedan säljer vagnen vidare.

Babyshop logo

3 300 :-

länk
CDON logo

3 300 :-

länk
Babyland logo

3 300 :-

länk
Jollyroom logo

3 300 :-

länk
Lekmer logo

3 300 :-

länk
Köpbarnvagn logo

3 896 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Carena Kobbe Basic Barnvagn Svart

Bästa resesulkyn - Plats 2

Carena Kobbe är också en mycket älskad resesulky, en lite billigare variant som även den ofta kan tas med på flygresan (dock inte godkänd hos alla bolag, men många lyckas ändå med lite tur). Det som är mest populärt hos Kobben är nog den smarta bygeln, många barn får lite karusellkänsla av att hålla i den - och vilket barn gillar inte tivoli? Kobben har också rätt små hjul men funkar ändå bra på de flesta underlag tycker jag. Vagnen har ett bra liggläge där både små och lite större barn sover gott. På baksidan av suffletten finns det en liten ficka med dragkedja, perfekt förvaring för t.ex mobiltelefon och plånbok. En nackdel med Kobbe är att suffletten tyvärr inte täcker så bra. Men det är definitivt ett mycket bra budget-alternativ!

CDON logo

1 599 :-

länk
Lekmer logo

1 599 :-

länk
Babyshop logo

1 599 :-

länk

3. Baby Jogger City Tour (Svart Onyx)

Bästa resesulkyn - Plats 3

Babyjoggers svar på mini-vagn heter Tour. Det är en väldigt trevlig vagn som blir riktigt liten ihopfälld. Den är några cm för lång för att klara de klassiska handbagagemåtten men många har lyckats få med sig den ombord på flygplanet ändå, eller klickat loss framhjulen för att göra vagnen lite kortare. Tour fälls ihop med en hand och har ett bra liggläge men något bakåtlutat sittläge. Vid köp av Tour ingår ett tunnare resefodral som även går att bära som ryggsäck (supersmidigt!). Det finns tillbehör som bygel och mugghållare att köpa till om man önskar. Vagnen är rätt låg så jag skulle nog tyvärr inte rekommendera den för någon som är ca 175cm eller längre då det i så fall kan bli obekvämt att köra vagnen. En stor fördel med Tour är att den är testad och godkänd för 22,5 kg så den är verkligen perfekt om du har ett lite tyngre barn.

4. Baby Jogger City Tour Lux (Granite)

Bästa resesulkyn - Plats 4

Här kommer den första vändbara resesulkyn på min lista: Tour Lux. Har du ett lite mindre barn som du gärna vill se när hen sitter i vagnen och ni är på resande fot så är Tour Lux verkligen perfekt! Tour lux har en lång sufflett vilket många små resesulkys saknar. Den är supersmidig ihopfälld även med liggdel vilket inte är så vanligt då de allra flesta vagnar med liggdel blir rätt stora ihopfällda. Den blir dock inte handbagage-liten men perfekt för en bilsemester eller om du kan tänka dig att checka in vagnen på flygresan. Hjulen är små, men den tar sig ändå fram rätt bra på de flesta underlag. Vid köp av Tour Lux får man med ett tunnare fodral att förvara vagnen i. Bygel och liggdel säljs separat som tillbehör. Det många saknar hos resesulkys är att kunna vända dem så att man ser barnet, att Tour Lux är vändbar är det allra största pluset med vagnen.

star

På 5 listor

Youtube-kanalen Parenting Central gör en fullständig recension av Babyjogger City Tour Lux.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Parenting Central gör en fullständig recension av Babyjogger City Tour Lux.

Babyland logo

4 195 :-

länk
Bamba logo

4 795 :-

länk
BabyWorld logo

4 795 :-

länk
Bonti logo

4 999 :-

länk
Jollyroom logo

4 195 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Bugaboo Bee5 Classic Komplett Barnvagn Svart/Marinblå

Bästa resesulkyn - Plats 5

Då Bugaboo är ett väldigt populärt märke vill jag även ha med något från dem på listan. Jag har personligen inte varit ett stort fan av Bee - fram tills jag testade Bee5. Det är enorm skillnad på modellerna, och Bee5 är grym! En stor fördel med denna vagn är att den är vändbar, funkar med liggdel, och att det finns en tunnare så kallad Breezy-sufflett att köpa till. Till Bee5 finns det oändliga färgval på både sittdelstyg och sufflett. Du kan även välja färg på handtaget och hjulsidorna, så vagnen går att göra väldigt personlig, vilket är ett stort plus. Den stora nackdelen med Bee5 är att den inte blir speciellt liten ihopfälld om man jämför med de andra resevagnarna. Hjulen är små, vilket är ett genomgående tema på resevagnar, men Bee5 lämpar sig också hyfsat bra på olika underlag. Jag älskar Bee5 för att det är en stabil vagn i liten förpackning.

star

På 2 listor

Kanalen Parenting Central visar upp Bugaboo Bee5 och går igenom för- och nackdelar med vagnen.
Youtube ikon

Kanalen Parenting Central visar upp Bugaboo Bee5 och går igenom för- och nackdelar med vagnen.

Babyshop logo

7 299 :-

länk
Bonti logo

8 660 :-

länk
Köpbarnvagn logo

8 660 :-

länk

Bästa resesulkyn

calendar

4 sep 2018

Barnvagnar

Barnvagnar

84

När man ska ut och resa kan det ibland kännas jobbigt att släpa med sig sin "vanliga" vagn, man vill ha något nättare och smidigare som tar lite mindre plats. Marknaden för just resesulkys har verkligen exploderat de senaste åren så utbudet är rätt stort. Så vad bör man då tänka på när man ska köpa en resesulky?

Sophie Nilsson betygsätter bästa resesulkyn

Här listar jag några modeller som jag tycker är riktigt bra! Innan man beger sig ut i letandet och handlandet är det bra att gå igenom några saker som kommer göra det mycket lättare att välja. Bra att fundera igenom är: Vill du att din sulky ska vara vändbar så att du kan se barnet? Vill du kunna ha med dig vagnen som handbagage på flygplanet? Eller vill du kanske ha möjlighet att enkelt byta ut tygerna på vagnen i framtiden?

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Sophie Nilsson


Sophie Nilsson

Läs mer om oberoende experter