search

1. Emmaljunga Double Viking 735 2019 Komplett syskonvagn

Bästa syskonvagnen - Plats 1

Double Viking 735 är syskonvagnen som finns hemma hos mig just nu. Anledningen till det är för att den i mitt tycke är den bästa syskonvagnen med vändbara sitsar, om man inte har något behov att kunna göra om sin vagn till enkelvagn.

Vagnen är 73,5 cm bred och klarar därmed de flesta dörrar, tunnelbanespärrar etc. Sittdelen är godkänd för 15 kg vilket gör att den bara passar till ca 3 år. Det är synd för annars är sittdelarna bland de rymligaste i denna klass.

Vagnen är väldigt lättkörd men som de flesta andra syskonvagnar är den rätt otymplig att transportera ihopfälld, och vagnen kan inte fällas med sittdelarna på (skiljer sig från Emmaljungas lite bredare variant som kan fällas i ett stycke).

Detta är syskonvagnen för de med tätt mellan syskonen och som söker en smidig, välbyggd och robust vagn med fin körkänsla.

+

Rymlig men nätt, körkänsla, stabil

Otymplig ihopfälld, låg viktgräns

Rekommenderas av 4 Experter

Baby V logo

8 995 :-

länk
Bonti logo

8 995 :-

länk

2. Mountain Buggy Duet v3 Syskonvagn (Svart Grid)

Bästa syskonvagnen - Plats 2

När mitt andra barn var nyfött hade vi Mountain Buggys syskonvagn med en liggdel. Det är en av de smalaste syskonvagnarna på marknaden med sina 63 cm och det märks verkligen när man kör.

Körkänslan är riktigt mjuk och den tar sig fram lätt med sina lufthjul. Priset är mycket bra relativt vad man får för pengen. Tyvärr går denna vagn endast att ha framåtvänd sittdel på, och detta var anledningen till att vi bytte syskonvagn när det var dags för sittdel för båda barnen.

Ihopfällningen är faktiskt rätt smidig och vagnen blir väldigt platt ihopfälld, vilket är ett plus för de som kommer förvara vagnen i bilen ofta. För de familjer som letar efter en prisvärd bra vagn och inte har behov av bakåtvända sittdelar är detta ett mycket bra alternativ.

+

Smal, lättkörd, bra pris

Framåtvända sittdelar

Rekommenderas av 1 Expert

Jollyroom logo

5 499 :-

länk
Köpbarnvagn logo

5 995 :-

länk
Babyland logo

5 999 :-

länk
Bonti logo

7 999 :-

länk
Pyret & Snäckan logo

9 699 :-

Pris hämtat 28/1

länk
CDON logo

7 995 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Bugaboo Donkey2 Duo Aluminiumchassi

Bästa syskonvagnen - Plats 3

Bugaboo Donkey anses väl vara syskonvagnarnas Rolls-Royce och det finns såklart en anledning till det. Vändbara sittdelar och grym körkänsla är några av egenskaperna men det som kanske framförallt har gjort vagnen så populär är funktionen att kunna ta av ena sittdelen och köra den som enkelvagn. Då går vagnen från 74 cm till 60 cm.

Ett lyxåk kommer givetvis med ett pris och så även Bugaboo Donkey. Jag kan uppleva Donkeyn som lite ranglig jämfört med till exempel Emmaljungan eller Mountain Buggyn. Ihopfällningen och transport är inte heller den smidigaste men det är ju gemensamt för de flesta andra syskonvagnar.

Vill man ha en syskonvagn som har sittdelarna i bredd och vill kunna göra om den till en vagn för endast ett barn är mig veterligen Donkeyn det enda alternativet.

+

Kan bli enkelvagn, vändbar sittdel

Pris, ihopfällning, transport

Rekommenderas av 4 Experter

Köpbarnvagn logo

16 384 :-

länk
BabyWorld logo

16 385 :-

länk
Bonti logo

16 385 :-

länk

4. Baby Jogger City Mini Double GT (Svart Black)

Bästa syskonvagnen - Plats 4

Jag har kört Baby Joggers City Mini mycket och gillar den skarpt. Det är en väldigt bra vagn med extremt rymlig sittdel, stor och täckande sufflett samt marknadens smidigaste ihopfällning. Baby Jogger City Mini Double GT är syskonvarianten som har samma smarta egenskaper som enkelvagnarna.

Vagnen är relativt bred med sina 77,5 cm men är det stora barn som ska åka behövs det nästan. Det är bara framåtvända sittdelar som gäller här men det går att köpa till liggdel. Priset är bra och ska den endast användas vid till exempel resor eller i bil så är det ett väldigt smidigt alternativ.

När mina barn vuxit ur sin Emmaljunga kommer jag troligtvis införskaffa en Baby Jogger City Mini Double GT för de gånger vi ändå kommer behöva ha syskonvagn.

+

Pris, ihopfällning

Bred, framåtvända sittdelar

Rekommenderas av 3 Experter

Bamba logo

5 899 :-

länk
Jollyroom logo

6 390 :-

länk
ComputerSalg logo

7 680 :-

länk
Pixizoo logo

5 895 :-

Pris hämtat 25/10

länk
Babyland logo

5 690 :-

länk
Köpbarnvagn logo

6 390 :-

länk
CDON logo

6 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Phil&teds Dot + Syskonsits (Grå Graphit)

Bästa syskonvagnen - Plats 5

Ett alternativ till sittdelar på bredden är sittdelar på rad. På det sättet får man en väldigt smal syskonvagn men i utbyte kan denna typ av vagnar istället bli rätt långa och passar sig då mindre bra i till exempel kollektivtrafik. Phil & Teds vagnar tycker jag dock tillhör undantaget och känns inte längre än en vanlig vagn trots att man lagt på en till sits.

En stor fördel är att det går superenkelt att växla mellan enkel- och syskonvagn. Om alternativet är ståbräda till en annan vagn skulle jag överväga att kika på en Phil & Teds som blir en väldigt smidig lösning där barnet ändå får möjlighet att sitta (om än inte fantastiskt bekvämt).

Prisvärdheten är en annan fördel när det dessutom går att använda vagnen som en vanlig sulky utan syskonsitsen när den inte längre behövs.

+

Bra pris, smal

Komfort i syskonsits

Rekommenderas av 1 Expert

Babyshop logo

5 495 :-

länk
Lekmer logo

5 495 :-

länk
CDON logo

5 495 :-

länk
Jollyroom logo

4 195 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa syskonvagnen

NY

28 januari

Barnvagnar

Barnvagnar

7

Om det är svårt att hitta den perfekta barnvagnen skulle jag vilja påstå att det blir ännu klurigare när det blir dags att hitta en smidig och bra lösning för fler än ett barn. Beroende på barnens ålder kan det behövas flera vagnar eller andra lösningar som till exempel ståbräda.

Anna Ottosson betygsätter bästa syskonvagnen

I mitt hem finns just nu tre vagnar som jag varierar mellan, en enkelvagn för bebisen som jag använder dagtid (med ståbräda för förskolefärd), en rejäl sulky när endast storasyster ska åka och en syskonvagn när båda behöver transporteras. Viktiga faktorer att överväga när bästa syskonvagnen för ens egen familj ska hittas är; hur gamla/tunga är barnen? Behöver de ligg- eller sittdel? Har de behov av bakåtvänt åkande eller funkar framåt? Ska vagnen enkelt kunna transporteras i bil? Ska vagnen användas mycket och lång tid eller endast kortare stunder? Dessa egenskaper har jag utgått från när jag valt ut syskonvagnar till min lista.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Anna Ottosson


Anna Ottosson

2019-01-28

Läs mer om oberoende experter