search

1. Ergobaby Omni 360 Cool Air Ljusblå

Bästa bärselen - Plats 1

Ergobaby Omni 360 är en sele som ni kan använda från födseln (3,5 kg) upp till 20 kg, och det är i mina ögon en välarbetad bärsele som jag upplever ger ett bra stöd över höften och avlastar axlarna bra.

Det är enkelt att justera sittytan, och både nyfödda och äldre barn sitter bra i selen. Det är också enkelt att knäppa och knäppa upp selen samt justera axel- och midjerem/bälte. Ibland upplever jag att det är lite väl mycket tyg och vaddering vid huvudstödet, vilket jag ogillar.

Det jag gillar allra mest med Ergobaby Omni 360 är att det går så snabbt att ändra sittytan (bra om ni bär flera barn i olika åldrar) samt att den är så användarvänlig och skön att bära, oavsett kroppsform. Jag tror att det är en väldigt bra sele för en familj som vill ha en enkel sele som ändå avlastar och stödjer bra.

+

Bra stöd, lätt att använda

Rekommenderas av 1 Expert

Babyshop logo

1 795 :-

länk
Babyland logo

1 795 :-

länk
Lekmer logo

1 795 :-

länk
Pyret & Snäckan logo

1 795 :-

länk
CDON logo

1 795 :-

länk
Barnbutiken logo

1 799 :-

Pris hämtat 9/11

länk
Adlibris logo

1 399 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Baby Tula Tula Explore Baby Carrier Everblue

Bästa bärselen - Plats 2

Tula Explore är en sele som ni kan använda från att barnet väger 3,5 kg och upp till 20 kg. Jag tycker att det ska vara enkelt att justera sittytan för barnet, och det är det med Tula Explore.

Jag personligen tycker inte det är superviktigt att kunna bära barnet framåt, men jag vet att många tycker det, och att det då gärna ska vara enkelt att växla läge, vilket det är. På mig som är lite kortare (163 cm) kan axelbanden skava in lite under armarna, men längre personer verkar inte ha samma problem.

Jag tror att Tula Explore passar utmärkt för familjen som vill ha en enkel sele som funkar för hela bärperioden, och även vill kunna bära barnet på ryggen.

+

Mjuk

Rekommenderas av 1 Expert

Knyt An logo

1 698 :-

Pris hämtat 9/11

länk
Lekmer logo

1 799 :-

länk
CDON logo

1 799 :-

länk
Babyshop logo

1 799 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Beco Gemini Bärsele, GreyNY

Bästa bärselen - Plats 3

Beco Gemini kan ni också använda från födseln (3,5 kg), men "bara" upp till 16 kg. Du kan justera sittytan efter barnets storlek eller hur hen sitter, och det gör du med hjälp av knappar (=väldigt enkelt).

Jag gillar verkligen att midjebältet är så härligt vadderat, och jag upplever det som mer vadderat än på andra selar, med andra ord - bekvämare. Min upplevelse är att själva spännet på bältet är lite krångligt att öppna då en behöver använda två händer, men det är nog en smaksak.

Det här är en sele som är väldigt enkel i sin design, så jag tänker att den passar familjen som vill ha en stilren sele och vill kunna bära sitt barn fram till ungefär två års ålder.

+

Enkel design

Rekommenderas av 1 Expert

Jollyroom logo

899 :-

länk

4. Manduca Xt, Grey-TurquoiseNY

Bästa bärselen - Plats 4

Även Manduca XT är en sele som går att använda från födseln och upp till 20 kg. Det är en sele som har en hel del funktioner och det är enkelt att växla mellan olika storlekar, vilket är bra om ni bär barn i olika åldrar.

Det här är en sele som passar oss lite kortare personer lika bra som längre och kraftigare personer. Axelremmarna fäster lite längre ner vilket är skönt för då skaver de inte in under armarna. Personligen så tilltalar inte designen mig och jag tycker spännet i midjan är lite bökigt att öppna eftersom det krävs två händer, men återigen - det kanske bara är en smaksak.

Jag tror att det här är en utmärkt sele för er som vill kunna bära barnet länge och vill ha en sele som är enkel att växla storlek på.

+

Skön

Rekommenderas av 1 Expert

Knyt An logo

1 599 :-

Pris hämtat 11/2

länk

Bästa bärselen

calendar

11 februari

Bärselar

Bärselar

33

Jag och mina barn har verkligen uppskattat den närhet som en sele erbjuder, och den har många gånger varit en life saver när jag lagat mat, när bebisen haft ont i magen, eller velat vara nära mig när vi varit utomhus. Jag har fokuserat på selar som är ergonomiska, d.v.s. att barnet sitter i en s.k. "grodposition", med knäna ovanför rumpan och en lätt c-formad rygg.

Clara Ernberg betygsätter bästa bärselen

Selarna är även ergonomiska för bäraren eftersom de avlastar rygg och axlar. Jag har också fokuserat på selar som kan användas från födseln, och som låter dig bära barnet på magen (både in mot bäraren och ut mot världen), ryggen och höften. Jag tror inte det går att säga att det finns en enda "bästa bärsele" då vi alla har olika kroppsformer, men jag tror att de flesta av er ska kunna hitta en sele i min lista som passar. Jag skulle dock säga att det är viktigt är att testa selen först. Ett tips är att testa med en docka om bebisen inte kommit till er ännu!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Clara Ernberg


Clara Ernberg

2019-02-11

Läs mer om oberoende experter

Fler Topplistor inom Bärselar

1 experter ger dig sina bästa tips!