Advized - oberoende köprådlogologo
search
Rubrikikon för Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

3 nya listor senaste månaden

Bästa bilbarnstolen för liten bil

Britax Römer Max-Way Plus Storm Grey

9 maj 2019 - Madde Ericsson tycker att Britax fick till en fullträff med Römer Max-Way Plus Storm Grey och förklarar varför det kan vara det rätta köpet för dig.

Till Topplistan

link

Bästa bilbarnstolen för långa barn

Axkid Minikid 2.0 (Svart)

9 maj 2019 - Läs mer om varför Axkid Minikid 2.0 (Svart) kom på första plats när experten Madde Ericsson valde ut sina favoriter!

Till Topplistan

link

Bästa bältesstolen

Cybex Solution Z-fix Bältesstol (Passion Pink)

29 april 2019 - Madde Ericsson tycker att Cybex fick till en fullträff med Solution Z-fix Bältesstol (Passion Pink) och förklarar varför det kan vara det rätta köpet för dig.

Till Topplistan

link

Bästa bälteskudden

Axkid Mate, Black

9 maj 2019 - Läs mer om varför Axkid Mate, Black kom på första plats när experten Madde Ericsson valde ut sina favoriter!

Till Topplistan

link

Bästa bakåtvända bilbarnstolen

Madde Ericsson
Anna Ottosson

2 experter tipsar

112 har guidats av listorna

Axkid Minikid 2.0 (Svart)

9 maj 2019 - Madde Ericsson tycker att Axkid fick till en fullträff med Minikid 2.0 (Svart) och förklarar varför det kan vara det rätta köpet för dig.

Till Topplistorna

link

Babyskydd som passar barnvagnen

Axkid Babyskydd, Babyfix, Svart, 0-13 kg

19 mars 2019 - Läs mer om varför Axkid Babyskydd, Babyfix, Svart, 0-13 kg kom på första plats när experten Madde Ericsson valde ut sina favoriter!

Till Topplistan

link

Guider

Våra experter reder ut begreppen

Madde Ericsson

Vad är i-Size?

Av Madde Ericsson

Dropdown
Vad är i-Size?

Guide - i-Size är en del av godkännandet R129 för bilbarnstolar som kom 2013 (det gamla godkännandet Ece R/44 kommer dock att gälla parallellt i flera år till). Det finns i-Size-godkända stolar i alla kategorier av bilstolar förutom bälteskuddar. Vad innebär det då att en bilstol är iSize-godkänd? Ja, för det första så måste ett barn i en i-Sizestol åka bakåtvänt upp till minst 15 månader. Stolarna måste ha skydd för sidokrock eftersom krocktest från sidan ingår i godkännandet. Man använder också Isofix för att fästa stolen, och minskar därigenom risken för felmontering som kan ske med med bilbälte. En stor fördel med i-Size är just att det är mycket lätt att montera rätt. Nackdelen är att de bara fungerar på platser med Isofix och att de bakåtvända stolarna bara går att använda upp till 105cm/ca 18kg. Man bör därför köpa en bältesmonterad bakåtvänd stol efter att barnet växt ur sin i-Sizestol, så hen kan åka säkert till 5-6 år.

Madde Ericsson

Guide till Isofix

Av Madde Ericsson

Dropdown
Guide till Isofix

Guide - Isofix är ett fästsystem för bilbarnstolar, med små metallöglor som sitter monterade i bilens säten. I dem kan man fästa bilbarnstolen istället för att fästa stolen med bilbältet. Bra att veta är att både bilen och stolen måste ha Isofix. Fördelen med Isofix är att det är nästintill idiotsäkert; det går lätt att montera, och även om man gör allt fel så ger det tillräckligt med skydd för att barnet ska klara sig vid krock. Om man istället fäster stolen med bilbältet kan man råka montera löst, vilket gör risken för skada mycket större. Det finns stolar med Isofix i alla kategorier av bilstolar - från babyskydd till bälteskuddar. Dock gör Isofix på framåtvända stolar och bälteskuddar inte så stor skillnad vid krock. Isofix passar bäst för bakåtvända stolar och babyskydd, enda nackdelen är att benutrymmet kan bli lite mindre och att stolarna oftast bara är godkända upp till 18 kg.

Så testar vi bilbarnstolar

Välkommen till en lite nördigare värld av bilbarnstolar! Här får du tips på bra bilbarnstolar, bälteskuddar och babyskydd av våra kunniga experter. Den som skrivit de flesta av topplistorna är vår svårslagna expert Madde. Hon kallar sig själv för “en helt vanlig bilstolsnörd” och har en blogg i ämnet, där hon testar och recenserar bilbarnstolar. Madde brinner för att barn ska åka bakåtvänt, och väljer ut produkter med säkerhet i fokus.

Experter testar Bilbarnstolar

Experterna baserar sina rekommendationer på stor kunskap och erfarenhet i området, och produkterna i listorna har experten valt ut helt själv, utan påverkan från någon annan. Begrepp som Isofix och i-Size är inte helt ovanlig att stöta på när det är dags att köpa bilbarnstol, och därför bjuder vi på två informativa guider på ämnet också.

Här hittar du ett gäng topplistor som kan hjälpa dig - oavsett om du behöver ett babyskydd som passar barnvagnen eller bara vill veta vilken den bästa bakåtvända bilbarnstolen är.