Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Axkid Babyskydd, Babyfix, Svart, 0-13 kg

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 1

Axkids Babyfix är babyskyddet som ger mycket stol för pengarna utan att kompromissa med säkerheten. Det går också att köpa till en bas som man kan fästa med bilbälte eller Isofix. Då kan basen sitta kvar i bilen och man klickar lätt på och av babyskyddet så det går fort att gå in och ur bilen. Det finns billigare stolar på marknaden som kostar bara några hundralappar, men då ska man veta att man får vad man betalar för. De billigaste stolarna kanske inte klarar långvarigt bruk och sedan en tuff krock, så jag tycker inte man ska köpa något som är enklare och billigare än de stolar som är i samma nivå som Babyfix. Till Babyfix finns det en adapter som passar till Maxi-Cosi, så man kan ha den till många olika vagnar. Jag gillar att det är enkelt och billigt men funktionellt och säkert.

Jollyroom logo

849 :-

länk
CDON logo

1 350 :-

länk
Babyshop logo

1 350 :-

länk
Lekmer logo

1 350 :-

länk
BabyWorld logo

1 395 :-

länk
Babyland logo

1 450 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Doona Babyskydd och Vagn (Grey Hound)

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 2

Doona är en unik lösning - ett babyskydd och en vagn i ett. När man har den som babyskydd går det att klicka fast den i en fastmonterad bas som man köper separat eller så kan man montera den med bilbältet. När man ska använda den som vagn fäller man ner hjulen och handtaget och kan köra babyskyddet som en vagn. Det finns många tillbehör till Doona, som skötväska, regnskydd, sätesskydd och hjulskydd för att det inte ska bli blött i bilen när man kört i snö. Vagnen är också så smal att man kan köra mellan gångarna i flygplanet! Eftersom det är babyskydd och vagn i ett finns det en del begränsningar, man kan t ex inte ändra ryggens lutning, så man bör inte använda den alltför långa stunder. Doona är väldigt smidig om man inte har egen bil och vill få med både barn, vagn och bilstol på resan.

Jollyroom logo

3 990 :-

länk
Babyland logo

4 299 :-

länk
Bamba logo

4 299 :-

länk
Babyshop logo

4 599 :-

länk
Lekmer logo

4 599 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Besafe iZi Go Modular i-Size Babyskydd White Edge Navy Méla…

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 3

iZi Go Modular ingår i Be Safes koncept med en tillhörande bas som man fäster i bilen, och nästa stol, den bakåtvända som man kan använda upp till 18 kg. Modular är i-Size godkänd, det betyder att den är godkänd enligt det senaste reglerna där man krocktestar från sidan också. Detta babyskydd kostar 3 gånger mer än budgetvarianten Axkid Babyfix, men för pengarna får man det senaste i utvecklingen av babyskydd. Basen markerar t ex med ljud och ljus att stolen sitter korrekt monterad, vilket gör det väldigt lätt att montera rätt! Den har också en bra, täckande sufflett. Jag gillar designen på stolen, den finns i olika färger så man kan matcha resten av sin bil om man vill det. För att fästa stolen på barnvagnen behöver man Maxi-Cosis adaptrar, och då går den att klicka på de flesta barnvagnar på den svenska marknaden.

Lekmer logo

1 795 :-

länk
Babyshop logo

1 795 :-

länk

4. Maxi Cosi Rock Nomad Grey

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 4

Rock är Maxi-Cosis egna babyskydd där man använder en och samma bas till både babyskydd och till nästa steg, den bakåtvända stolen. Rock kan användas till många olika barnvagnar eftersom den passar med alla Maxi-Cosis adaptrar. Till skillnad från de andra i listan har denna trepunktsbälte, de andra har fempunkts, d.v.s. att bältet sitter fast vid höfterna också. Säkerhetsmässigt är det ingen skillnad utan det är en smaksak vad man gillar. Med trepunktssele slipper man trä in barnets armar genom selen, vilket underlättar när barnet inte vill sitta still. Rock har en sufflett som sitter fast bak, men den är tyvärr inte så täckande, solen kan lysa in på barnet. Gillar man konceptet att ha samma bas till både babyskydd och bakåtvänd stol är Rock ett bra alternativ som väger lite och är smidigt att ta med på resor med tåg och buss.

Babyland logo

1 695 :-

länk
Pinkorblue logo

1 649 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Baby V logo

1 434 :-

länk

5. Graco Logico S HP med Bas (Svart Mode Noir)

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 5

Gracos babyskydd Logico S HP är ett babyskydd som är mycket rymligt och räcker länge. Basen går att montera med bilbälte men inte med isofix. Det som är speciellt med denna bas är att man kan ändra lutning på den. Det gör att man alltid kan hitta lagom lutning för barnet oavsett hur stor lutning det är på bilsätet. Detta är ett mycket omtyckt babyskydd som både passar små och större bebisar. Vid resa är det många som köper en sulky som man kan fästa babyskyddet på. Eftersom Logico S HP är så rymlig är den perfekt för detta, då får man med både en vagn med rymlig sits och ett babyskydd när man åker iväg. Tyvärr så går babyskyddet inte att klicka på så många olika vagnar. Förutom Gracos egna vagnar så fungerar det också bl.a. med några vagnar från Teutonia. Suffletten täcker bra och stolen är mjuk för den nyfödde med sina babyinlägg.

Baby V logo

1 479 :-

länk

Babyskydd som passar barnvagnen

calendar

21 maj 2019

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

108

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Att kunna fästa babyskyddet på sin barnvagn ses ofta som en onödig lyxfunktion när man står i butiken och ska välja, men frågar man föräldrar som haft den möjligheten så är det få som inte älskat det. Själv trodde jag inte att det skulle vara värt de extra pengarna men sen köpte vi det ändå och nu är det en sak jag verkligen rekommenderar andra att köpa.

Madde Ericsson betygsätter babyskydd som passar barnvagnen

Ett babyskydd väger ofta 3-5 kg, och med bebisen i kan det bli tungt att bära, men fäster man det på vagnen sparar man sin rygg. Bebisar har en förmåga att vakna när man ska lyfta över dem till vagnen, så att kunna klicka på babyskyddet och låta bebisen sova vidare när man ska göra ett snabbt ärende är otroligt skönt. Problemet är att hitta en kombination av vagn och babyskydd som passar ihop, man behöver ofta använda en adapter för att kunna fästa babyskyddet på vagnen. Maxi-cosis adaptrar som man sätter på vagn och babyskydd har blivit en inofficiell standard, så köper man vagn och stol som kan ha de adaptrarna finns det mycket att välja på.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Madde Ericsson


Madde Ericsson

Läs mer om oberoende experter