Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Maxi Cosi Jade Safety Cot Sparkling Grey

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 1

Maxi-Cosi Jade är något så ovanligt som ett liggande babyskydd där barnet ligger plant på ryggen med sidan i färdriktningen.

Stolen har fått höga säkerhetsbetyg i tester och är en stol som passar för barn från 40 till 70 cm, så den räcker inte lika länge som ett klassiskt babyskydd.

Den monteras i baksätet på en Isofix-bas och tar upp två säten eftersom barnets huvud är riktat in mot bilens mitt. Basen måste man köpa till och det finns en bakåtvänd bilbarnstol man kan fästa på samma bas. Jade passar på flera av Maxi-Cosis vagnar.

Den stora fördelen med Jade är att barnet ligger plant och kan då åka längre i babyskyddet än i ett vanligt babyskydd där bebisen halvsitter. Man kan också enkelt förflytta det från bil till vagn utan att väcka bebisen.

Jade passar den aktiva familjen som åker långt eller ofta växlar mellan bil och vagn.

+

Liggande läge - skonsamt för ryggen

Dyr och tar upp 2 säten

2 966 :-

länk

2. Axkid Babyskydd, Babyfix, Svart, 0-13 kg

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 2

Axkids Babyfix är babyskyddet som ger mycket stol för pengarna utan att kompromissa med säkerheten.

Det går att köpa till en bas som man kan fästa med bilbälte eller Isofix. Då kan basen sitta kvar i bilen och man klickar lätt på och av babyskyddet, så det går fort att gå in och ur bilen.

Det finns billigare stolar på marknaden som kostar bara några hundralappar, men då ska man veta att man får vad man betalar för. De billigaste stolarna kanske inte klarar långvarigt bruk och sedan en tuff krock, så jag tycker inte man ska köpa något som är enklare och billigare än de stolar som är i samma nivå som Babyfix.

Till Babyfix finns det en adapter som passar till Maxi-Cosi, så man kan ha den till många olika vagnar. Jag gillar att detta babyskydd är enkelt och billigt men samtidigt funktionellt och säkert.

+

Billig och lätt att använda

Enkel utan extra finesser

990 :-

länk

990 :-

länk

985 :-

länk

985 :-

länk

1 350 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Doona Babyskydd och Vagn (Grey Hound)

Doona är en unik lösning - ett babyskydd och en vagn i ett.

När man har den som babyskydd går det att klicka fast den i en fastmonterad bas som man köper separat, eller så kan man montera den med bilbältet. När man ska använda den som vagn fäller man ner hjulen och handtaget och kan köra babyskyddet som en vagn.

Det finns många tillbehör till Doona, som skötväska, regnskydd, sätesskydd och hjulskydd för att det inte ska bli blött i bilen när man kört i snö. Vagnen är också så smal att man kan köra mellan gångarna i flygplanet!

Eftersom det är babyskydd och vagn i ett finns det en del begränsningar, man kan t ex inte ändra ryggens lutning, så man bör inte använda den alltför långa stunder.

Doona är väldigt smidig om man inte har egen bil och vill få med både barn, vagn och bilstol på resan.

+

Smidig med vagn och babyskydd i ett

Dyr

3 990 :-

länk

3 990 :-

länk

3 990 :-

länk

4 299 :-

länk

4 299 :-

länk

3 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Besafe iZi Go Modular X1 i-Size (Black cab)NY

iZi Go Modular X1 ingår i BeSafes koncept Modular, där man kan köpa en bas som passar både detta babyskydd och den bakåtvända bilbarnstolen BeSafe iZi Modular RF, som man kan använda upp till 18 kg.

X1 är uppföljaren på Go Modular och har bl.a. en ny babydyna men också Dynamic Force Absorber, som är en speciell plast i huvudstödet som tar upp krafterna.

Modular kostar 3 gånger mer än budgetvarianten Axkid Babyfix, men för pengarna får man det senaste i utvecklingen. Basen markerar t.ex. med ljud och ljus att stolen sitter korrekt, vilket gör det väldigt lätt att montera rätt! Den har också en bra, täckande sufflett.

Jag gillar designen på stolen, den finns i olika färger så man kan matcha sin bil om man vill det.

För att fästa stolen på barnvagnen behöver man Maxi-Cosis adaptrar, och då går den att klicka fast på de flesta barnvagnar på den svenska marknaden.

+

Hög säkerhet och komfort

Dyr

2 495 :-

länk

2 495 :-

länk

2 495 :-

länk

5. Maxi Cosi Rock Nomad Grey

Rock är Maxi-Cosis egna babyskydd där man använder en och samma bas till både babyskydd och till nästa steg, den bakåtvända stolen.

Rock kan användas till många olika barnvagnar eftersom den passar med alla Maxi-Cosis adaptrar. Till skillnad från de andra i listan har denna trepunktsbälte, de andra har fempunkts, d.v.s. att bältet sitter fast vid höfterna också. Säkerhetsmässigt är det ingen skillnad utan det är en smaksak vad man gillar. Med trepunktssele slipper man trä in barnets armar genom selen, vilket underlättar när barnet inte vill sitta still.

Rock har en sufflett som sitter fast bak, men den är tyvärr inte så täckande, solen kan lysa in på barnet.

Gillar man konceptet att ha samma bas till både babyskydd och bakåtvänd stol är Rock ett bra alternativ som väger lite och är smidig att ta med på resor med tåg och buss.

+

Smidig och lättanvänd

Suffletten täcker dåligt

1 695 :-

länk

1 649 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 434 :-

länk

Babyskydd som passar barnvagnen

calendar

15 nov 2019

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

124

Att kunna fästa babyskyddet på sin barnvagn ses ofta som en onödig lyxfunktion när man står i butiken och ska välja, men frågar man föräldrar som haft ett sådant babyskydd är det få som inte älskat det. Själv trodde jag inte att det skulle vara värt de extra pengarna men sedan köpte vi det ändå och nu är det en sak jag verkligen rekommenderar andra att köpa.

Madde Ericsson betygsätter babyskydd som passar barnvagnen

Ett babyskydd väger ofta 3-5 kg, och med bebisen i kan det bli tungt att bära, men fäster man det på vagnen sparar man sin rygg. Bebisar har en förmåga att vakna när man ska lyfta över dem till vagnen, så att kunna klicka på babyskyddet och låta bebisen sova vidare när man ska göra ett snabbt ärende är otroligt skönt. Problemet är att hitta en kombination av vagn och babyskydd som passar ihop, man behöver ofta använda en adapter för att kunna fästa babyskyddet på vagnen. Maxi-Cosis adaptrar som man sätter på vagn och babyskydd har blivit en inofficiell standard, så köper man vagn och stol som kan ha de adaptrarna finns det mycket att välja på.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Madde Ericsson


Madde Ericsson

Läs mer om oberoende experter