search

1. Cybex Cloud Z i-Size (Passion Pink)

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 1

Cybex serie Z med babyskyddet Cloud Z är det bästa babyskyddet från Cybex.

Det går att använda med bilens 3-punktsbälte eller så kan du köpa till en Isofix-bas som monteras fast i bilen och som även passar med den bakåtvända stolen Sirona Z.

När man använder basen finns en funktion som gör att man kan vrida babyskyddet åt sidan, det underlättar när man ska sätta i och ta ut barnet ur stolen. Stolen har extra sidokrocksskydd och ett smart 3-punktsbälte som höjs samtidigt som man höjer huvudstödet.

En annan smart funktion är att man kan lägesändra ryggen när det är monterat på barnvagnen vilket gör att bebisen får ett skönt ryggläge. Det gör att man även kan använda babyskyddet vid lite längre ärenden.

Cybex Cloud Z i-Size är godkänd för barn mellan 45-87 cm. Adapter som behövs till vagnen är en som passar Maxi-Cosi.

Många smarta funktioner för den resande familjen.

+

Hög säkerhet och många funktioner

Dyr

star

På 3 listor

2 965 :-

länk

2. Besafe iZi Go Modular X1 i-Size Babyskydd Metallic Melange …

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 2

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är det första steget i det populära iZi Modular-konceptet med babyskydd och bakåtvända bilbarnstolen, iZi Modular RF X1 i-Size, som går att använda upp till 18 kg.

Både babyskyddet och bilbarnstolen passar samma Isofix-bas, iZi Modular i-Size. Basen har tydliga indikatorer som markerar med ljud och ljus när kombinationen är rätt.

Huvudstödet använder sig av BeSafes ’Dynamic Force Absorber’ som fångar upp kraften om en sidokollision skulle inträffa. Det har också ett vadderat 5-punktsbälte med breda axelmuddar, vilket ger en skön komfort och även lite extra stöd.

Suffletten täcker bra och skyddar mycket bra från sol och vind. Handtaget är ergonomiskt och babyskyddet är skönt att bära. För att montera på vagnen behövs adapter för Maxi-Cosi.

Babyskyddet passar barn från 40-75 cm och finns i många snygga och stilrena färger.

Mysigt och ombonat babyskydd som även ger bra stabilitet till mindre bebisar.

+

Hög säkerhet och komfort

Dyr

star

På 2 listor

2 895 :-

länk

2 795 :-

länk

3. Axkid Babyskydd, Babyfix, Svart, 0-13 kg

En mycket prisvärd och enkel stol som ändå inte tummar på säkerheten.

Babyfix är lätt med en vikt på endast 3,53 kg. Det är ombonat med höga sidor och har en hög säkerhet och komfort med mjuka axelmuddar och bekväm nackkudde.

Selen är 5-punkts och klädseln går att maskintvätta i 30 grader. Adaptern som passar till Babyfix är den som passar till Maxi-Cosi, vilken passar många barnvagnsmärken på marknaden. Babyfix kan användas för bakåtvänt åkande för barn mellan 0-13 kg.

Det går att köpa till en bas som både går att bälta fast eller använda med isofix.

Jag rekommenderar verkligen en bas då det bara är att klicka i babyskyddet samt att man slipper krångla med bältet varje gång man ska iväg. Det kan vara väldigt stressande med en ledsen bebis som far runt med armarna i vägen när man ska spänna fast bältet. Ett tips är att köpa till en extra bas om man ofta växlar mellan två olika bilar.

En enkel, prisvärd och säker stol.

+

Enkel att använda, billig och lätt

star

På 3 listor

695 :-

länk

695 :-

länk

695 :-

länk

990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Britax Baby-Safe² i-Size Babyskydd Graphite Marble

Britax Baby-Safe2 i-Size babyskydd har många genomtänkta och användarvänliga funktioner.

Det monteras med bilens bälte eller med hjälp av en fastmonterad isofixbas som man kan köpa till. Basen Baby-Safe i-Size Flex är jättesmart då man kan lägesändra babyskyddet så att det inte blir för upprätt läge i bilar med lutade säten. Den har också tydliga markeringar så att det blir rätt monterat.

BabySafe2 har justerbar lägesändring där du kan ändra höjden på huvudstödet i takt med att barnet växer. Ryggstödet höjs till ett mer upprätt läge när man justerar huvudstödet. En jättebra funktion då det annars kan vara svårt att få bebisen att sitta bra i början.

Den har även ett extra sidokrocksskydd som man skruvar fast på den sida av babyskyddet som är närmast bildörren. Passar 40-83 cm, 0-13 kg. För vagnen behöver du Britax egna adapter.

Hög användarvänlighet och unikt med lägesändring.

+

Går att justera lutningen på basen

Dyr

star

På 2 listor

2 295 :-

länk

2 295 :-

länk

2 595 :-

länk

5. Doona Babyskydd och Vagn (Blush Pink)

Doona är en unik lösning med kombinerat babyskydd och vagn i ett.

Det går att köpa till en bas som monteras fast i bilen med isofix, då klickar man bara i babyskyddet snabbt och smidigt men det kan också monteras med bilens 3-punktsbälte. Doona Babyskydd är godkänd för 0-13 kg.

Att tänka på är att det inte går att lägesändra så bebisen bör inte sitta i babyskyddet för länge.

Det finns många tillbehör att köpa till, som skötväska, förvaringskorg, regnskydd och en vadderad förvaringsväska för t.ex. flygresor. För att göra om den till en vagn fäller du bara ut hjulen och handtaget - superenkelt!

Den är platssparande i bilen då man inte behöver ta med sig ett extra chassi, eller köpa till extra adaptrar, utan allt är i ett. Den är också smidig om man t.ex ska åka tåg och behöver få med sig både bilbarnstol och vagn.

+

Smidig med babyskydd och vagn i ett

Dyr

3 799 :-

länk

3 869 :-

länk

3 990 :-

länk

3 869 :-

länk

3 869 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Maxi Cosi Rock Babyskydd, Essential Graphite

Maxi Cosi Rock är första stolen i en serie där man använder samma isofixbas till både babyskyddet och den bakåtvända bilbarnstolen.

De båda passar med basen FamilyFix och med hjälp av ljus och ljudindikatorn är det enkelt att få stolen rätt monterad. Solskyddet kunde dock vara lite mer täckande.

Rock har 3-punktsbälte vilket är lika säkert som 5-punktsbälte, den enda skillnaden är att 5-punkts sitter vid höfterna också, så det är mest en fråga om vad man själv föredrar. Fördelen med 3-punkts är att man slipper trä bebisens armar genom selen vilket kan vara smidigt när barnet är upprört och gärna vevar runt med armarna.

Adapter som behövs för att fästa babyskyddet på vagnen är den från Maxi-Cosi och den passar flertalet utav vagnarna som finns på marknaden idag.

Ett smidigt och lätt babyskydd vilket gör att det passar den aktiva familjen.

+

Lätt och smidig

Inte så bra solskydd

1 595 :-

länk

1 595 :-

länk

Babyskydd som passar barnvagnen

2 experter tipsar

Sandra Björck

Sandra

Madde Ericsson

Madde

NY

12 maj 2020

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

301

Att kunna fästa babyskyddet på barnvagnen är guld värt för att slippa väcka bebisen när man t.ex. ska göra några ärenden och bebisen precis har somnat. Och framförallt är det skönt att slippa bära babyskyddet med bebisen i då det blir både tungt och otympligt. Ett babyskydd väger ändå mellan 3-5 kg och sedan bebisens vikt på det. För oss var funktionen oumbärlig då äldsta dottern var lättväckt.

Sandra Björck betygsätter babyskydd som passar barnvagnen

På en del barnvagnar går det att klicka babyskyddet direkt på vagnen men oftast behöver man en adapter. Här har jag listat några bra, säkra babyskydd i olika prisklasser.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Sandra Björck


Sandra Björck

Läs mer om oberoende experter

1. Maxi Cosi Jade Safety Cot Sparkling Grey

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 1

Maxi-Cosi Jade är något så ovanligt som ett liggande babyskydd där barnet ligger plant på ryggen med sidan i färdriktningen.

Stolen har fått höga säkerhetsbetyg i tester och är en stol som passar för barn från 40 till 70 cm, så den räcker inte lika länge som ett klassiskt babyskydd.

Den monteras i baksätet på en Isofix-bas och tar upp två säten på grund av hur den monteras. Basen måste man köpa till och det finns en bakåtvänd bilbarnstol som man kan fästa på samma bas. Jade passar på flera av Maxi-Cosis vagnar.

Den stora fördelen med Jade är att barnet ligger plant och kan då åka längre i babyskyddet än i ett vanligt babyskydd där bebisen halvsitter. Man kan också enkelt förflytta det från bil till vagn utan att väcka bebisen.

Jade passar den aktiva familjen som åker långt eller ofta växlar mellan bil och vagn.

+

Liggande läge - skonsamt för ryggen

Dyr och tar upp 2 säten

3 295 :-

länk

2. Axkid Babyskydd, Babyfix, Svart, 0-13 kg

Babyskydd som passar barnvagnen - Plats 2

Axkids Babyfix är babyskyddet som ger mycket stol för pengarna utan att kompromissa med säkerheten.

Det går att köpa till en bas som man kan fästa med bilbälte eller Isofix. Då kan basen sitta kvar i bilen och man kan lätt klicka på och av babyskyddet, så det går fort att gå in och ur bilen.

Det finns billigare stolar på marknaden som kostar bara några hundralappar, men då ska man veta att man får vad man betalar för. De billigaste stolarna kanske inte klarar långvarigt bruk och sedan en tuff krock, så jag tycker inte man ska köpa något som är enklare och billigare än de stolar som är i samma nivå som Babyfix.

Till Babyfix finns det en adapter som passar till Maxi-Cosi, så man kan ha den till många olika vagnar. Jag gillar att detta babyskydd är enkelt och billigt men samtidigt funktionellt och säkert.

+

Billig och lätt att använda

Enkel utan extra finesser

star

På 3 listor

695 :-

länk

695 :-

länk

695 :-

länk

990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Doona Babyskydd och Vagn (Grey Hound)

Doona är en unik lösning - ett babyskydd och en vagn i ett.

När man har den som babyskydd går det att klicka fast den i en fastmonterad bas som man köper separat, eller så kan man montera den med bilbältet. När man ska använda den som vagn fäller man ner hjulen och handtaget och kan köra babyskyddet som en vagn.

Det finns många tillbehör till Doona, som skötväska, regnskydd, sätesskydd och hjulskydd för att det inte ska bli blött i bilen när man kört i snö. Vagnen är också så smal att man kan köra mellan gångarna i flygplanet!

Eftersom det är babyskydd och vagn i ett finns det en del begränsningar, man kan t ex inte ändra ryggens lutning, så man bör inte använda den alltför långa stunder.

Doona är väldigt smidig om man inte har egen bil och vill få med både barn, vagn och bilstol på resan.

+

Smidig med vagn och babyskydd i ett

Dyr

3 869 :-

länk

3 889 :-

länk

3 990 :-

länk

4. Besafe iZi Go Modular X1 i-Size (Black cab)

iZi Go Modular X1 ingår i BeSafes koncept Modular, där man kan köpa en bas som passar både detta babyskydd och den bakåtvända bilbarnstolen BeSafe iZi Modular RF, som man kan använda upp till 18 kg.

X1 är uppföljaren på Go Modular och har bl.a. en ny babydyna men också Dynamic Force Absorber, som är en speciell plast i huvudstödet som tar upp och absorberar krafterna om en sidokollision skulle ske.

Modular kostar 3 gånger mer än budgetvarianten Axkid Babyfix, men för pengarna får man det senaste i utvecklingen. Basen markerar t.ex. med ljud och ljus att stolen sitter korrekt, vilket gör det väldigt lätt att montera rätt! Den har också en bra, täckande sufflett.

Jag gillar designen på stolen, den finns i olika färger så man kan matcha sin bil eller barnvagn om man vill det.

För att fästa stolen på barnvagnen behöver man Maxi-Cosis adaptrar, och då går den att klicka fast på de flesta barnvagnar på den svenska marknaden.

+

Hög säkerhet och komfort

Dyr

2 495 :-

länk

2 595 :-

länk

2 595 :-

länk

2 495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Maxi Cosi Rock Babyskydd, Essential Black

Rock är Maxi-Cosis egna babyskydd där man använder en och samma bas till både babyskydd och till nästa steg, den bakåtvända stolen.

Rock kan användas till många olika barnvagnar eftersom den passar med alla Maxi-Cosis adaptrar. Till skillnad från de andra i listan har denna trepunktsbälte, de andra har fempunkts, d.v.s. att bältet sitter fast vid höfterna också. Säkerhetsmässigt är det ingen skillnad utan det är en smaksak vad man gillar. Med trepunktssele slipper man trä in barnets armar genom selen, vilket underlättar när barnet inte vill sitta still.

Rock har en sufflett som sitter fast bak, men den är tyvärr inte så täckande, solen kan lysa in på barnet.

Gillar man konceptet att ha samma bas till både babyskydd och bakåtvänd stol är Rock ett bra alternativ som väger lite och är smidig att ta med på resor med tåg och buss.

+

Smidig och lättanvänd

Smidig och lättanvänd

1 595 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Att kunna fästa babyskyddet på sin barnvagn ses ofta som en onödig lyxfunktion när man står i butiken och ska välja, men frågar man föräldrar som haft ett sådant babyskydd är det få som inte älskat det. Själv trodde jag inte att det skulle vara värt de extra pengarna men sedan köpte vi det ändå och nu är det en sak jag verkligen rekommenderar andra att köpa.

Madde Ericsson betygsätter babyskydd som passar barnvagnen

Ett babyskydd väger ofta 3-5 kg, och med bebisen i kan det bli tungt att bära, men fäster man det på vagnen sparar man sin rygg. Bebisar har en förmåga att vakna när man ska lyfta över dem till vagnen, så att kunna klicka på babyskyddet och låta bebisen sova vidare när man ska göra ett snabbt ärende är otroligt skönt. Problemet är att hitta en kombination av vagn och babyskydd som passar ihop, man behöver ofta använda en adapter för att kunna fästa babyskyddet på vagnen. Maxi-Cosis adaptrar som man sätter på vagn och babyskydd har blivit en inofficiell standard, så köper man vagn och stol som kan ha de adaptrarna finns det mycket att välja på.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Madde Ericsson


Madde Ericsson

Läs mer om oberoende experter