search

1. Graco Bälteskudde Booster De Luxe (Svart Sport Luxe)

Bästa bälteskudden - Plats 1

Graco Booster Deluxe är en lite lyxigare bälteskudde med mer stoppning, vilket gör den skön att sitta på även under längre resor.

Den är utrustad med en mugghållare på varje sida vilket är perfekt om man stannar och köper mat eller har picknick i bilen. Vi som ofta kör lite längre resor har haft stor nytta av det! Viktigt att tänka på är drickan inte bör vara i hållaren när man kör bilen då den kan flyga iväg vid en krock och skada de som åker med.

Hornen som man trär bältet under är stora och det är enkelt att få bältet att sitta bra och rätt på barnet. Kudden saknar tyvärr den extra remmen som gör att bältet ska hamna rätt vid axeln, vilket gör att bälteskudden inte alltid passar de mindre barnen. Kudden är ganska hög så det är bra att testa i bilen om den passar barnet.

Graco Booster Deluxe passar både för vardagliga resor och som extrakudde när barnet ska åka med kompisen eller åka buss.

Det som gör den här kudden till min favorit är att den är rymlig, mjuk, skön och passar perfekt för längre resor.

+

Mjuk och skön att åka på

Saknar bältesledningen vid axeln

349 :-

länk

449 :-

Pris hämtat 4/6

länk

429 :-

länk

2. Axkid Mate, Black

Bästa bälteskudden - Plats 2

Axkid Mate är en liten och smidig bälteskudde. Den väger bara 1 kg så det är lätt för barnet att själv bära med sig den om hen ska åka iväg med kompisen eller ut på bussutflykt.

Kudden har en bältesledning som man fäster bältet i för att det inte ska hamna för högt upp och skava mot halsen. Funktionen kan behövas i en del bilar, och det är bäst att prova i bilen om den behövs eller inte.

Axkid Mate passar de flesta barn, mycket tack vare bältesledningen. Den är dock lite smalare i modellen så den kan bli något trång för de större barnen, men är perfekt om man har lite trångt i bilen.

Eftersom den är så prisvärd är den också bra att ha liggandes som extrakudde i bilen eller hos mor- och farföräldrar. Klädseln går ta av och maskintvätta i 30 grader.

En mycket prisvärd , lätt och säker bälteskudde.

+

Lätt och smidig att använda

Passar lite sämre för större barn

star

På 2 listor

195 :-

länk

299 :-

länk

195 :-

Pris hämtat 2/6

länk

195 :-

länk

195 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Trunki Boostapack Bilstol och Ryggsäck (Rosa)

Trunki Boostapack är en smidig bälteskudde och ryggsäck i ett!

Den är väldigt lätt och smidig och har passat perfekt både när vi rest utomlands och när vår dotter har åkt buss med förskolan. Ett stort plus är att hon kunnat bära den själv som ryggsäck.

När man fäller ihop Boostapack blir den en kombinerad bälteskudde och ryggsäck i ett. Väskan rymmer 8 liter så den är perfekt för extrakläder och småsaker.

Den är enkel att göra om till kudde, det är bara är att öppna dragkedjan, vika upp tyget bakom ryggen och fälla upp hornen på sidorna. Det finns också en bältesledning så att bältet hamnar rätt över axeln.

Väskan är lagom stor för att användas som handbagage, vi har haft med den in på flyget med lite kläder och småpyssel i. Den är dock inte godkänd att använda som kudde under flygresan, men perfekt att ha till och från flygplatsen.

+

Perfekt till resor

Lite dyr i inköp

star

På 2 listor

699 :-

länk

897 :-

länk

999 :-

länk

699 :-

länk

699 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Graco Connext Bälteskudde (Svart)

Graco Connext har en mycket smart funktion med små fästremmar, Isocatch, som man fäster i bilens Isofix så att kudden hålls på plats i bilen även när barnet inte åker med.

Det är en funktion vi värderar högt då det ofta blir mycket ut och in i bilen när vi åker in till stan, och för att man slipper att hela tiden se till att kudden sitter rätt fastmonterad.

Något mindre och lägre horn gör att kudden passar bra för mindre barn men kan vara svår för större barn då det kan vara lite svårt att få in bältets höftdel under hornen.

Att kunna fästa remmarna i bilens Isofix tycker jag tycker är en mycket genomtänkt funktion men tyvärr så saknar Connext bältesledningen. Hade den haft det och lite högre horn så hade Connext hamnat i topp på listan.

Graco Connext Bälteskudde passar perfekt för familjer som åker många men korta turer och ska ut och in i bilen flera gånger - kudden håller sig kvar på plats och man slipper spänna fast den hela tiden.

+

Enkel och smidig att använda

Saknar bältesledning

399 :-

länk

299 :-

länk

299 :-

länk

Bästa bälteskudden

2 experter tipsar

Sandra Björck

Sandra

Madde Ericsson

Madde

calendar

29 maj 2020

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

1 226

Här kommer en lista för när barnen blivit lite större och vuxit ur bältesstolen eller behöver en extra smidig kudde för att åka med på bussresor eller med kompisar. Den viktigaste funktionen bälteskudden har är att se till att bältet hamnar rätt uppe vid axeln och halsen, så det är viktigt att prova med barnet i bilen den ska åka i så att bältet inte hamnar för högt upp. I min lista har jag tagit med bälteskuddar för lite olika tillfällen och behov. Här hittar du kuddar både för utlandssemestern, bussresan eller för att ha som extrakudde i bagaget. De flesta är lätta och smidiga så att barnet själv kan bära den med sig.

Sandra Björck betygsätter bästa bälteskudden

Viktigt att tänka på är att mindre barn ofta behöver den extra axelremmen för bältesledningen, så åker man ofta i olika bilar, t.ex. med kompisar, är den funktionen mycket bra att ha så att bältet hamnar rätt. Det finns många olika kuddar på marknaden, de mer välkända märkena har ofta lite mer utvecklade extrafunktioner, bättre kvalitet på tyget och lite högre komfort. Alla kuddar i listan är säkra och bra alternativ.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Sandra Björck


Sandra Björck

Läs mer om oberoende experter

1. Graco Booster De Luxe Sport Bälteskudde, Svart

Bästa bälteskudden - Plats 1

Booster De Luxe är som man hör på namnet en kudde som är lite lyxigare, den har mjuk stoppning så barnen kan sitta skönt i många mil.

På bägge sidorna har den en mugghållare där man kan ställa drickan om man t.ex. kör drive thru och äter i bilen. Men tänk på att inte ha dricka eller flaskor i mugghållaren under färd, eftersom de vid krock kommer flyga iväg och kan skada de i bilen.

Hornen är stora och det är lätt att få bältet under så det sitter rätt och bra på barnet.

Denna bälteskudde saknar den extra remmen för bältesledning av axeldelen av bilbältet, men eftersom den är hög så kommer bältet oftast rätt vid barnets axel ändå.

Gracon är perfekt som kudde för de dagliga resorna och gör resan trygg även för de äldre barnen, ända tills de är för stora för att få plats på kudden.

+

Mycket mjuk och skön att sitta på

Saknar bältesledning för axeln

429 :-

länk

2. Axkid Mate, Black

Bästa bälteskudden - Plats 2

Axkid Mate är en liten och smidig kudde på ett kilo som man lätt flyttar mellan bilar eller har liggandes i bagaget för att ta fram när klasskompisen ska åka med.

Den har bältesledning i form av ett extra band på baksidan som man fäster i bilbältet, så axeldelen kommer i lagom höjd. I en del bilar behövs inte det, men i andra så kommer bältet lätt för högt upp.

Eftersom Mate är en lätt kudde kan barnet bära den själv till skolan eller kompisen. Den är ett bra alternativ till de billiga modellerna man kan köpa på stormarknader, då den till skillnad från andra billiga kuddar har en rem för bältesledning vid axeln. Därför passar den många barn och bilar, och är med andra ord en riktig allround-kudde som man kan ha liggandes hos mor- eller farföräldrar.

En billig, lätt kudde som ändå är säker och av hög kvalitet!

+

Lätt, smidig att använda

Passar sämre för de största barnen

star

På 2 listor

195 :-

länk

299 :-

länk

195 :-

Pris hämtat 2/6

länk

195 :-

länk

195 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Trunki Boostapack Bilstol och Ryggsäck (Rosa)

Trunkis Boostapack är en väldigt populär kudde bland familjer som ofta åker utomlands. Den är nämligen en bälteskudde och ryggsäck i ett!

Barnet eller den vuxna kan bära den på ryggen eftersom den har ryggsäcksremmar, och inuti kudden/ ryggsäcken går det att packa saker. Kudden väger dock lite mer än andra, så man kan inte packa så tungt om barnet ska bära den själv, men mjukisdjur, pennor, papper och tröja fungerar bra att packa ner.

Boostapack är i handbagagestorlek, så barnet kan ta med den på flyget. Man får dock inte sitta på den under flygresan men då fungerar den istället bra som väska, och man riskerar inte att stå utan kudde när man kommer fram och ska åka buss eller bil.

Även denna har bältesledning för axeln så axelbältet kommer i rätt höjd på barnet, och den är väldigt lätt att göra om till bälteskudde - man viker bara upp hornen på sidorna och tygstycket vid barnets rygg.

+

Enkel att ta med på resor

Tyngre än en vanlig kudde, dyr

star

På 2 listor

699 :-

länk

897 :-

länk

999 :-

länk

699 :-

länk

699 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Graco Connext ISO catch (Diablo)

Denna kudde från Graco har remmar med krokar bak på stolen. Dessa krokar fäster man i bilens isofix så kudden sitter stabilt i sätet och inte glider runt.

Hornen på denna kudden är lite mindre och lägre, så har man ett stort barn eller eller ett barn med kraftigare lår så kan det bli lite svårare att trä in höftdelen av bältet under hornen.

Tack vare den geniala lösningen att man kan fästa bälteskudden i isofixen är detta en perfekt kudde för den som kör barn till och från skolan eller träningen. Barnet kan själv hoppa in och ut ur bilen utan att man behöva tänka på att lägga kudden i bagaget eller fästa den. Kanon för den stressade föräldern som redan har mycket att tänka på!

Hade denna bara haft högre horn och rem för bältesledning vid axeln skulle den varit en vinnare.

+

Smidig att använda

Saknar bältesledning för axeln

299 :-

länk

399 :-

länk

299 :-

länk

299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Carena Fejan Fix 15-36 kg Blue Mussel

Carena Fejan är som ni ser en bältesstol men man kan ta av ryggen och bara använda kudden. Den går att fästa i bilens isofix både som kudde och bältesstol, då sitter kudden/stolen fast även när inget barn åker i.

Som kudde är den väldigt enkel men har tydliga markeringar för bältet och stora horn så höftbältet kommer rätt på barnets höft. Fejan är lite dyrare än en vanlig kudde men är billig som bältesstol.

Fejan är ett bra alternativ för familjen som vill ha en extra bältesstol/bälteskudde hemma hos mor- eller farföräldrarna, eller som en extrastol för kompisars barn. Då kan man välja vilket alternativ som passar barnet bäst utan att behöva kompromissa.

+

Går att ha som bältesstol och kudde

Dyrare än en enkel bälteskudde

599 :-

länk

599 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Bälteskudden har en liten men viktig uppgift: att se till att bilbältet kommer rätt på det större barnet som inte längre sitter bra i en bältesstol. I min lista tar jag upp några olika modeller som passar olika behov - för resan, att ha som extra i bagaget, eller som barnet själv kan bära med sig. Det finns olika märken på kuddar och man kan köpa både från kända bilstolstillverkare i babybutiker och märkeslösa i biltillbehörsbutiken. Det är inga större skillnader i säkerhet så länge bältet sitter rätt på barnet, men kuddarna från de kända märkena har ofta lite bättre kvalitet på framför allt tyget och har fler extrafunktioner.

Madde Ericsson betygsätter bästa bälteskudden

För det mindre barnet är det viktigt att bälteskudden har en extra rem som man fäster i axeldelen av bilbältet, så det kommer i axelhöjd på barnet. Några kuddar på listan har denna rem, andra inte. Ska man ha kudden i många olika bilar så är det också extra bra att köpa en kudde med rem.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Madde Ericsson


Madde Ericsson

Läs mer om oberoende experter