search

1. Graco Bälteskudde Booster De Luxe (Svart Sport Luxe)

Bästa bälteskudden - Plats 1

Booster De Luxe är som man hör på namnet en kudde som är lite lyxigare, den har mjuk stoppning så barnen kan sitta skönt i många mil.

På bägge sidorna har den en mugghållare där man kan ställa drickan om man t.ex. kör drive thru och äter i bilen. Men tänk på att inte ha dricka eller flaskor i mugghållaren under färd, eftersom de vid krock kommer flyga iväg och kan skada de i bilen.

Hornen är stora och det är lätt att få bältet under så det sitter rätt och bra på barnet.

Denna bälteskudde saknar den extra remmen för bältesledning av axeldelen av bilbältet, men eftersom den är hög så kommer bältet oftast rätt vid barnets axel ändå.

Gracon är perfekt som kudde för de dagliga resorna och gör resan trygg även för de äldre barnen, ända tills de är för stora för att få plats på kudden.

+

Mycket mjuk och skön att sitta på

Saknar bältesledning för axeln

449 :-

länk

2. Axkid Mate, Black

Bästa bälteskudden - Plats 2

Axkid Mate är en liten och smidig kudde på ett kilo som man lätt flyttar mellan bilar eller har liggandes i bagaget för att ta fram när klasskompisen ska åka med.

Den har bältesledning i form av ett extra band på baksidan som man fäster i bilbältet, så axeldelen kommer i lagom höjd. I en del bilar behövs inte det, men i andra så kommer bältet lätt för högt upp.

Eftersom Mate är en lätt kudde kan barnet bära den själv till skolan eller kompisen. Den är ett bra alternativ till de billiga modellerna man kan köpa på stormarknader, då den till skillnad från andra billiga kuddar har en rem för bältesledning vid axeln. Därför passar den många barn och bilar, och är med andra ord en riktig allround-kudde som man kan ha liggandes hos mor- eller farföräldrar.

En billig, lätt kudde som ändå är säker och av hög kvalitet!

+

Lätt, smidig att använda

Passar sämre för de största barnen

195 :-

länk

195 :-

länk

195 :-

länk

198 :-

länk

249 :-

länk

249 :-

länk

299 :-

Pris hämtat 9/12

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Trunki Boostapack Bilstol och Ryggsäck (Rosa)

Trunkis Boostapack är en väldigt populär kudde bland familjer som ofta åker utomlands. Den är nämligen en bälteskudde och ryggsäck i ett!

Barnet eller den vuxna kan bära den på ryggen eftersom den har ryggsäcksremmar, och inuti kudden/ ryggsäcken går det att packa saker. Kudden väger dock lite mer än andra, så man kan inte packa så tungt om barnet ska bära den själv, men mjukisdjur, pennor, papper och tröja fungerar bra att packa ner.

Boostapack är i handbagagestorlek, så barnet kan ta med den på flyget. Man får dock inte sitta på den under flygresan men då fungerar den istället bra som väska, och man riskerar inte att stå utan kudde när man kommer fram och ska åka buss eller bil.

Även denna har bältesledning för axeln så axelbältet kommer i rätt höjd på barnet, och den är väldigt lätt att göra om till bälteskudde - man viker bara upp hornen på sidorna och tygstycket vid barnets rygg.

+

Enkel att ta med på resor

Tyngre än en vanlig kudde, dyr

669 :-

länk

699 :-

länk

699 :-

länk

799 :-

länk

999 :-

länk

999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Graco Connext ISO catch (Diablo)

Denna kudde från Graco har remmar med krokar bak på stolen. Dessa krokar fäster man i bilens isofix så kudden sitter stabilt i sätet och inte glider runt.

Hornen på denna kudden är lite mindre och lägre, så har man ett stort barn eller eller ett barn med kraftigare lår så kan det bli lite svårare att trä in höftdelen av bältet under hornen.

Tack vare den geniala lösningen att man kan fästa bälteskudden i isofixen är detta en perfekt kudde för den som kör barn till och från skolan eller träningen. Barnet kan själv hoppa in och ut ur bilen utan att man behöva tänka på att lägga kudden i bagaget eller fästa den. Kanon för den stressade föräldern som redan har mycket att tänka på!

Hade denna bara haft högre horn och rem för bältesledning vid axeln skulle den varit en vinnare.

+

Smidig att använda

Saknar bältesledning för axeln

299 :-

länk

399 :-

länk

299 :-

länk

299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Carena Fejan Fix 15-36 kg Blue Mussel

Carena Fejan är som ni ser en bältesstol men man kan ta av ryggen och bara använda kudden. Den går att fästa i bilens isofix både som kudde och bältesstol, då sitter kudden/stolen fast även när inget barn åker i.

Som kudde är den väldigt enkel men har tydliga markeringar för bältet och stora horn så höftbältet kommer rätt på barnets höft. Fejan är lite dyrare än en vanlig kudde men är billig som bältesstol.

Fejan är ett bra alternativ för familjen som vill ha en extra bältesstol/bälteskudde hemma hos mor- eller farföräldrarna, eller som en extrastol för kompisars barn. Då kan man välja vilket alternativ som passar barnet bäst utan att behöva kompromissa.

+

Går att ha som bältesstol och kudde

Dyrare än en enkel bälteskudde

899 :-

länk

899 :-

länk

899 :-

länk

Bästa bälteskudden

calendar

15 nov 2019

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

1 016

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Bälteskudden har en liten men viktig uppgift: att se till att bilbältet kommer rätt på det större barnet som inte längre sitter bra i en bältesstol. I min lista tar jag upp några olika modeller som passar olika behov - för resan, att ha som extra i bagaget, eller som barnet själv kan bära med sig. Det finns olika märken på kuddar och man kan köpa både från kända bilstolstillverkare i babybutiker och märkeslösa i biltillbehörsbutiken. Det är inga större skillnader i säkerhet så länge bältet sitter rätt på barnet, men kuddarna från de kända märkena har ofta lite bättre kvalitet på framför allt tyget och har fler extrafunktioner.

Madde Ericsson betygsätter bästa bälteskudden

För det mindre barnet är det viktigt att bälteskudden har en extra rem som man fäster i axeldelen av bilbältet, så det kommer i axelhöjd på barnet. Några kuddar på listan har denna rem, andra inte. Ska man ha kudden i många olika bilar så är det också extra bra att köpa en kudde med rem.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Madde Ericsson


Madde Ericsson

Läs mer om oberoende experter