Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Graco Bälteskudde Booster De Luxe (Svart Sport Luxe)

Bästa bälteskudden - Plats 1

Booster De Luxe är som man hör på namnet en lite lyxigare kudde. Den har mjuk stoppning så de små rumporna sitter skönt många mil! På bägge sidorna har den mugghållare där man kan ställa drickan om man sitter och äter i bilen på resan. Hornen är stora och det är lätt att få bältet under, så det sitter rätt och bra på barnet. Kudden har också en extra rem som man fäster i bilbältet, så det kommer i rätt höjd på barnets axel. Denna bälteskudde väger lite mer än många andra så det kan bli tungt om barnet ska bära den själv, men den är mjuk att sitta på, lätt att använda och passar för olika stora barn. Den är en vinnare för att den passar i de flesta situationer och är en kudde man kan ha i många år, där barnet sitter säkert högt upp och extra skönt på den mjuka stoppningen, så här får man ingen träsmak på långresorna.

Bamba logo

389 :-

länk
CDON logo

449 :-

länk

2. Trunki Boostapack Bilstol och Ryggsäck (Rosa)

Bästa bälteskudden - Plats 2

Trunkis Boostapack är en väldigt populär kudde bland familjer som åker utomlands. Den är nämligen en bälteskudde och ryggsäck i ett! Barnet eller den vuxna kan bära den på ryggen eftersom den har ryggsäcksremmar, och inuti kudden/ ryggsäcken går det att packa saker. Kudden väger dock lite mer än andra, så man kan inte packa så tungt om barnet ska bära den själv, men mjukisdjur, pennor, papper och tröja fungerar bra att packa ner. Boostapack är i handbagagestorlek, så barnet kan ta med den på flyget. Man får dock inte sitta på den under flygresan men då fungerar den istället bra som väska, och man riskerar inte att stå utan kudde när man kommer fram och ska åka buss eller bil. Även denna har bältesledning för axeln så axelbältet kommer i rätt höjd på barnet, och den är väldigt lätt att göra om till bälteskudde - man viker bara upp hornen på sidorna och tygstycket vid barnets rygg.

Ginza logo

799 :-

länk
CDON logo

999 :-

länk
Coolshop logo

719 :-

Pris hämtat 11/3

länk
Babyland logo

675 :-

länk
Stor & liten logo

699 :-

länk
Teknikproffset logo

999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Graco Connext ISO catch (Diablo)

Bästa bälteskudden - Plats 3

Denna kudde från Graco har remmar med krokar bak på stolen. Dessa krokar fäster man i bilens isofix så kudden sitter stabilt i sätet och inte glider runt. Hornen är lite mindre och lägre, så har man ett stort barn eller eller ett barn med kraftigare lår så kan det bli lite svårare att trä in höftdelen av bältet under hornen. Tack vare den geniala lösningen att man kan fästa bälteskudden i isofixen är detta en perfekt kudde för den som kör barn till och från skolan eller träningen. Barnet kan själv hoppa in och ut ur bilen utan att man behöva tänka på att lägga kudden i bagaget eller fästa den. Kanon för den stressade föräldern som redan har mycket att tänka på! Hade denna bara haft högre horn och rem för bältesledning vid axeln skulle den varit en vinnare.

Jollyroom logo

269 :-

länk
Babyland logo

299 :-

länk
Baby V logo

379 :-

länk
CDON logo

449 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Axkid Mate, Black

Bästa bälteskudden - Plats 4

Mate, eller Grow bälteskudde som den har bytt namn till, är en liten och smidig kudde på ett kilo som man lätt flyttar mellan bilar eller har liggandes i bagaget för att ta fram när klasskompisen ska åka med. Den har ett extra band på baksidan som man fäster i bilbältet, så axeldelen av bältet kommer i lagom höjd för barnet. I en del bilar behövs inte det, men i andra så kommer bältet lätt för högt upp. Eftersom Mate/Grow är en lätt kudde kan barnet bära den själv till skolan eller kompisen. Den är ett bra alternativ till de billiga modellerna man kan köpa på stormarknader, då den till skillnad från andra billiga kuddar har rem för bältesledning vid axeln. Därför passar den många barn och bilar, och är med andra ord en riktig allround-kudde som man kan ha liggandes hos mor/farföräldrar. En billig, lätt kudde som ändå är säker och av hög kvalitet!

Jollyroom logo

185 :-

länk
Babyland logo

185 :-

länk
Lekmer logo

249 :-

länk
CDON logo

249 :-

länk
BabyWorld logo

299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Klippan Bälteskudde (Svart)

Bästa bälteskudden - Plats 5

Klippans bälteskudde är en enkel kudde utan några extrafunktioner, men det är också styrkan med den. Robust, stabil och enkel att använda och ha liggandes i bilen eller garaget redo att plockas fram när barnbarnen eller kompisar ska åka med. Utrymmet mellan sitsen och hornen är stort, så man kan lätt trä under bältet även med större barn eller barn med kraftigare lår. Den saknar remmen som man kan justera axeldelen av bilbältet med, men eftersom kudden är hög så fungerar det ofta bra ändå. Ett bra köp i sin enkelhet, inga saker som tappas bort eller går sönder och den är lätt att rengöra vid behov. Perfekt att ha som extra att ta fram om man behöver.

Babyland logo

289 :-

länk

Bästa bälteskudden

calendar

12 oktober

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

234

Bälteskudden har en liten men viktig uppgift: att se till att bilbältet kommer rätt på det större barnet som inte längre sitter bra i en bältesstol. I min lista tar jag upp några olika modeller som passar olika behov - för resan, att ha som extra i bagaget, eller som barnet själv kan bära med sig. Det finns olika märken på kuddar och man kan köpa både från kända bilstolstillverkare i babybutiker och märkeslösa i biltillbehörsbutiken. Det är inga större skillnader i säkerhet så länge bältet sitter rätt på barnet, men kuddarna från de kända märkena har ofta lite bättre kvalitet på framför allt tyget och har fler extrafunktioner.

Madde Ericsson betygsätter bästa bälteskudden

För det mindre barnet är det viktigt att bälteskudden har en extra rem som man fäster i axeldelen av bilbältet, så det kommer i axelhöjd på barnet. Några kuddar på listan har denna rem, andra inte. Ska man ha kudden i många olika bilar så är det också extra bra att köpa en kudde med rem.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Madde Ericsson


Madde Ericsson

2018-10-12

Läs mer om oberoende experter