search

1. Britax Römer Max-Way Plus Storm Grey

Bästa bilbarnstolen - Plats 1

Max-Way Plus är en uppdatering av den populära föregångaren Max-Way. Det som förbättrats är det större och stadigare huvudstödet och att den fått sidokrockskydd.

Stolen räcker under hela den bakåtvända perioden upp till ca 125 cm och 25 kg, vilket är vid ca 6-7 års ålder. Detta är en nätt och smidig stol med skön komfort som ger mycket bra benutrymme.

Bältet kan upplevas som aningen långt på små barn, vilket gör att man kan behöva vänta något längre för att byta till den här direkt från babyskyddet.

Stolen monteras med bilens bälte, stödben och förankringsband. Jag tycker att det går snabbt och smidigt och det är tydligt hur den ska monteras.

Det som gör den här till en favorit är att den är så rymlig men ändå inte tar upp mycket plats. Den passar i alla bilar och man får mycket stol för pengarna.

+

Prisvärd, smidig och rymlig

Bältet lite långt för små barn

star

På 4 listor

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Axkid Minikid 2 (Svart)

Bästa bilbarnstolen - Plats 2

Axkid Minikid 2 är en mycket prisvärd stol med självåtspännande band, det vill säga att förankringsbanden spänner sig själva när man trycker i stolen. Detta är en av de populäraste stolarna på marknaden.

Den är godkänd mellan 0-25 kg men ska inte användas förrän barnet kan sitta med stöd. Den räcker hela den bakåtvända perioden ända upp till 125 cm, vilket är minst 5 år och många barn kan sitta i den ända till 6-7 års ålder. Minikid monteras med bilens bälte.

Huvudstödet är mycket bra och den löstagbara babydynan gör att även mindre barn sitter stabilt. En toppenfunktion är att när man drar åt selen så åker huvudstödet ner i rätt höjd, så det blir alltid rätt höjd utifrån barnets längd. Det är extra smidigt när man har syskon som delar stol.

En del upplever att det kan vara obehagligt att spännet trycker lite i grenen, men det är inget som mina barn har upplevt.

Stolen passar utmärkt även för de minsta barnen och är en av de nättare stolarna som ändå räcker längst.

+

Smidig att montera, räcker länge

Grenspännet kan upplevas obekvämt

star

På 5 listor

2 995 :-

länk

3 990 :-

länk

3. Besafe iZi Plus X1 Car Seat Metallic Mélange One Size

Detta är en uppdatering av iZi Plus. Den stora fördelen med den här stolen är att det går att ändra lutningen på stolen under färd, vilket är toppen när barnet har somnat. Den funktionen har varit guld värd för oss och använts flitigt.

Det som ändrats från förra modellen är att den fått extra sidokrockskydd och en förbättrad och ombonad babydyna, så de mindre barnen får bättre stöd.

Besafe iZi Plus X1 har ett litet minus och det är att den tar upp mer plats. Men det är inget vi haft ont av. Vi har monterat den i mitten i bilen eller i framsätet utan airbag, där sitter den perfekt.

Stolen räcker inte lika länge längdmässigt som de andra i listan, men är perfekt som första stol efter babyskyddet. Sen kan småsyskonet överta den när det äldre barnet får en ny bakåtvänd stol. Den är godkänd upp till 25 kg.

Denna stol passar allra bäst för de minsta, men min 6-åring på 114 cm får faktiskt fortfarande plats i den.

+

Lutbar, ombonad och hög komfort

Tung och klumpig att bära

4 895 :-

länk

4 995 :-

länk

4 895 :-

länk

4 895 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Britax Swingfix M i-Size Bilbarnstol (Burgundy Red)

Britax Swingfix är en stol som är vridbar 90 grader åt båda hållen, vilket gör det enklare att sätta i och ta ut barnet. Den funktionen saknade jag verkligen på vår första stol.

Detta är en säker och ombonad stol som passar de minsta barnen perfekt. Den monteras enkelt med Isofix. Denna stol har något kortare användningstid: den är godkänd upp till 105 cm och 18 kg.

Den är tung att flytta, så den är inte optimal om du behöver kunna flytta runt stolen mellan olika bilar.

Swingfix är väldigt säker och erbjuder hög komfort för barnet. Tack vare sin vridfunktion passar den utmärkt om man t.ex. har ryggproblem eller om man bara vill ha en stol som är väldigt smidig att använda.

+

Vridbar sits, hög säkerhet

Kortare användningstid

5 995 :-

länk

4 995 :-

länk

5 995 :-

länk

5 995 :-

länk

5 995 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Cybex Sirona S i-Size Bilbarnstol Soho Grey One Size

Cybex Sirona S i-Size är en mycket spännande stol med flera användarvänliga extrafunktioner.

Denna stol är roterbar 360 grader vilket gör det enkelt att få i och ut barnet ur stolen. Den är lutningsbar i 5 olika lägen och går dessutom att luta under färd. Nackstödet går att justera allt eftersom barnet växer. Det finns ett inbyggt sidokrockskydd och användningstiden är upp till 105 cm och 18 kg.

Magneter håller selen på plats så den inte är i vägen eller hamnar under barnet, något som lätt kan hända när man ska i och ur stolen. Man köper till en Isofix-bas och sen är stolen enkel att klicka fast.

Det finns också ett Sensorsafe-spänne att köpa till som man fäster i selen och kopplar upp till mobilen. Då kan man till exempel få information om temperatur eller en varning om barnet knäpper upp spännet - en stor hjälp när man har en liten rymmare i baksätet.

Passar utmärkt om man vill ha en stol som gör det enkelt att sätta i och ta ur barnet och som har många praktiska funktioner.

+

Hög säkerhet

Räcker bara upp till 105 cm

star

På 2 listor

4 470 :-

länk

4 470 :-

länk

4 470 :-

länk

4 470 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Maxi Cosi Pearl One i-Size Car Seat Nomad Black

Pearl One är en mycket lätt och smidig stol som tar upp lite plats. Den monteras enkelt med hjälp av en Isofix-bas man köper till, eller om man redan köpt basen familyFix XP till Maxi-Cosis babyskydd så kan man använda samma.

Den är lätt att flytta då basen och stolen är separerade från varandra, så det blir inte tungt eller otympligt. Stolen räcker tyvärr inte hela den bakåtvända perioden då den bara är godkänd mellan 9-18 kg och upp till 105 cm.

Pearl One är toppen att ha som första stol efter babyskyddet då den är liten och nätt. Perfekt om man planerar syskon eller har mer än en bil och behöver flera stolar. Den har en bra indikator med både ljud och ljus som signalerar när stolen är rätt monterad. Den har hög säkerhet med ett stadigt nackstöd.

Passar för familjen med den lite mindre bilen eller om man bara vill ha en smidig stol.

+

Liten och smidig, passar små barn

Räcker inte hela bakåtvända tiden

star

På 3 listor

2 490 :-

länk

2 876 :-

länk

Bästa bilbarnstolen

calendar

15 maj 2020

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

22

När man ska välja sin första bilbarnstol så finns det många olika funktioner att välja på. En funktion som vi verkligen uppskattade i början när våra barn var små var att kunna ändra lutningen på stolen i bilen och något vi verkligen saknade var att kunna vrida stolen, så man enklare kan sätta i och ta ut barnet. Barnet ska åka bakåtvänt till minst 5 års ålder och gärna längre, så att hen skyddas på bästa sätt om oturen skulle vara framme. Det är absolut ingen fara att sitta med böjda ben, ofta är det vi vuxna som tycker att det ser trångt ut utan att barnen upplever det.

Sandra Björck betygsätter bästa bilbarnstolen

Något som är viktigt att veta är att man inte bör vända en kombistol framåt. En kombistol är en vändbar bilbarnstol, men den blir alldeles för tung framåtvänd och selen låser kroppen, vilket kan bli livsfarligt vid en krock. När en sådan stol är urvuxen som bakåtvänd är den också urvuxen som framåtvänd: då är det m.a.o. dags att byta. När barnet åker framåtvänt så bör hen vara så stor att det istället går använda bilens bälte i stolen.

I denna listan har jag valt ut stolar med olika fördelar, då jag själv gillar när stolarna kan fylla olika funktioner. Vi har haft fyra olika stolar samtidigt i våra två bilar. Men det viktigaste av allt är såklart att barnet sitter bra i stolen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Sandra Björck


Sandra Björck

Läs mer om oberoende experter