Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Axkid Minikid 2.0 (Svart)

Bästa bilbarnstolen för långa barn - Plats 1

Axkid Minikid är för barn mellan 0-25 kg och upp till ca 125 cm. Det är en robust stol som är superlätt att montera tack vare de självåtspännande banden, du behöver bara trycka ner stolen i sätet för att banden ska dras åt.

Den har en lång rygg och är rymlig i sidan, så bredaxlade och större barn får plats utan problem. Stolen har en djup sits men låga sidor, så barnet kan sitta skräddare och samtidigt få bra med plats för benen. Man kan även flytta ut stolen en bit på sätet för att ge barnet mer benplats. Grenspännet sitter lite längre in än på många andra stolar men det är nog den enda nackdelen.

Det här är min stora favorit för större barn eftersom den är rymlig inuti men tar lite plats i bilen. Den fungerar från ca 6-9 månader ända upp till 6-7 år. Mitt barn har åkt i den här modellen från att han var 10 månader tills han blev 7,5 år. Mycket stol för en lagom peng.

+

Passar i de flesta bilar

star

På 4 listor

Baby V logo

2 990 :-

länk
Jollyroom logo

2 990 :-

länk
Lekmer logo

2 990 :-

länk
Babyland logo

2 990 :-

länk
Babyshop logo

2 990 :-

länk
Bamba logo

3 290 :-

länk
CDON logo

2 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Britax Römer Max-Way Plus Storm Grey

Bästa bilbarnstolen för långa barn - Plats 2

Max-Way Plus är en stol för barn mellan 9-25 kg och upp till ca 125 cm i längd. Max-Way Plus är uppdateringen på Max-Way, och stolen har nu större huvudstöd och extra sidokrockskydd för ökad säkerhet. Stolen väger inte så mycket, vilket gör den lätt att bära med sig och flytta mellan bilar. Den är smidig att ha med sig på t.ex. tåg, och enkel montera när man kommer fram.

Stolen har kort sittdjup och höga sidor, så det kan vara svårt att sitta skräddare, men det går att flytta ut stolen en bit på sätet. På så sätt kan barnet sitta skönt med benen genom att ha fötterna mellan stol och säte.

Max-Way Plus är lite smalare inuti, så det kan bli något trångt för bredaxlade barn, men är barnet normalstort så fungerar stolen mycket bra. Har man ett normalstort eller smalare barn som vill sitta som på en stol, och inte ha benen i skräddarposition, är Max-Way Plus helt rätt val.

+

Lätt stol som tar liten plats

star

På 3 listor

Bonti logo

2 995 :-

länk
Baby V logo

2 995 :-

länk
BabyWorld logo

2 995 :-

länk
Babyland logo

2 999 :-

länk
Pyret & Snäckan logo

3 495 :-

Pris hämtat 23/8

länk
CDON logo

2 332 :-

länk
Babyshop logo

3 495 :-

länk
Lekmer logo

3 495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Britax Bilbarnstol Two Way Cosmos Black

Bästa bilbarnstolen för långa barn - Plats 3

Britax Two-Way är för barn mellan 9-25 kg, och upp till ca 125 cm. Stolen är vändbar, men en dålig kompromiss framåt, så använd den bara bakåtvänd. Den är väldigt öppen, så större barn får bra med plats, det blir inte trångt för axlarna och det är lätt att sitta skräddare med benen tack vare den stora breda sitsen.

Eftersom stolen är så öppen är den inte optimal för mindre barn. men när barnet har vuxit ur sin första stol och är 3-4 år så fungerar den fint. Däremot skulle jag inte rekommendera den som första stol direkt efter babyskyddet. Two-Way kan kan vara något hård i sitsen jämfört med de andra stolarna, men en AeroMoov-dyna kan hjälpa.

En bra och billig stol när man vill förlänga det bakåtvända åkandet och inte vill köpa en stol för flera tusen bara för att ha i 2-3 år. Den fungerar också jättebra som extrastol hos släktingar eller liknande.

+

Enkel och robust

Inte så hög komfort för barnet

Jollyroom logo

1 299 :-

länk
Bamba logo

1 399 :-

länk

4. Axkid Rekid IsoFix Bilbarnstol Petrol

Bästa bilbarnstolen för långa barn - Plats 4

Axkid Rekid (9-25 kg) har samma sits som Minikid så de kan användas lika länge och har samma för- och nackdelar. Skillnaden är att man kan montera Rekid med Isofix upp till 18 kg och med bälte till 25 kg. Det är den enda stolen i Svenska butiker som har den funktionen.

Vill man kunna montera med Isofix till det mindre barnet men inte behöva köpa en ny stol när barnet väger över 18 kg så är Rekid ett bra alternativ.

Jag tycker Rekid är mycket bra stol, den är ca 5 kg tyngre än Minikid, så ska man flytta den ofta mellan bilar kan det bli tungt, men den är väldigt lätt att montera. Väl på plats är den rymlig med gott om benplats även för de längsta barnen, utan att ta mycket plats i bilen. Dessutom kan den användas i många år.

+

Räcker länge och bra komfort

Tung att bära på

Jollyroom logo

2 990 :-

länk
Bamba logo

3 499 :-

länk

Bästa bilbarnstolen för långa barn

calendar

9 maj 2019

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

347

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Mitt barn fick plats att åka bakåtvänt fram tills han var 7,5 år och 125 cm, och då var det inte benplatsen som var problemet, utan rygglängden. Han satt skönt med benen men ryggen på stolen blev för kort. Många säger att deras tre- till fyraåringar inte får plats bakåtvänt men då skulle jag säga att man har fel stol.

Madde Ericsson betygsätter bästa bilbarnstolen för långa barn

Upp till 120-125 cm kan de flesta åka bakåtvänt utan större bekymmer. Det är också det bästa man kan göra för sitt barn för när det kommer till att åka bil bör man ha barnet bakåtvänt så länge som det är fysiskt möjligt, eftersom det är fem gånger säkrare än att åka framåtvänt. Det kan skilja 30 cm mellan de stolar som har kortast och längst rygg, vilket kan påverka användningstiden ganska mycket. Vilken stol man har och hur man monterar den kan göra stor skillnad, en del stolar är urväxta redan vid 100 cm och andra räcker tills barnet är 130 cm. Här har jag tagit fram fyra stycken bilbarnstolar som gör det möjligt för ditt barn att åka bakåtvänt länge.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Madde Ericsson


Madde Ericsson

Läs mer om oberoende experter