Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Britax Römer Max-Way Plus Storm Grey

Bästa bilbarnstolen för liten bil - Plats 1

Max-Way Plus är en uppdatering av Max-Way, mycket är samma men stolen har fått ett större huvudstöd och sidokrockskydd (som går att skruva ur) för ökad säkerhet vid sidokrockar.

Tack vare det större huvudstödet kan man använda stolen lite längre än vanliga Max-Way, till ca 120-125cm och 25kg. Man monterar den med bilens bälte, stödben och underförankringsband som går ner i bilens golv.

Stolen tar liten plats och är smidig att montera i de flesta bilar. Större barn kan sitta skönt med benen mellan sätet och stolen, så den är bekväm att använda ända tills barnet är 6-7 år.

Plus-modellen är lite dyrare än vanliga Max-Way, men här får man det senaste när det gäller sidokrockskydd och säkerhet. Är man ute efter en stol med hög säkerhet som räcker från att barnet är ca 9-10 månader till 6-7 år så är detta ett bra val i mellanprisnivå.

+

Säker och kompakt

star

På 3 listor

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

3 495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Axkid Minikid 2.0 (Svart)

Bästa bilbarnstolen för liten bil - Plats 2

Axkid Minikid 2.0 fungerar upp till 25 kg och ca 125 cm. Monteras med bilbälte, underförankringsband ner i bilgolvet och stödben.

Minikids fördel mot Max-Way är att den har låga sidor och djupare sits, så barnet kan sitta i skräddarställning även när det är trångt om benplats. Minikid har band som är självåtspännande, man behöver med andra ord bara trycka ner stolen i sätet så dras banden åt. Det gör att man lätt kan få stolen att sitta hårt även när det är trångt om plats att dra i band.

Minikid räcker också för hela tiden barnet ska åka bakåtvänt eftersom den är en av de längsta stolarna på marknaden. Stolen är rymlig, så även bredaxlade barn får plats. Huvudstödet ställs in automatiskt när man drar åt selen, så den passar även åt familjer som vill ha olika stora barn i stolen.

Detta är min personliga favorit som jag haft sen 2012!

+

Passar i de flesta bilar

star

På 4 listor

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

3 090 :-

länk

3 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Maxi Cosi Pearl One i-Size Car Seat Nomad Black

Maxi-Cosi Pearl One är en stol som är enbart bakåtvänd och monteras med Isofix. Den går att använda upp till 18kg / 105 cm, ca 3-4 år.

Pearl One är en av de stolar som tar allra minst plats i bilen. Den har inte jättehöga sidor, så barnet kan sitta i skräddarställning, men det är sämre med plats än i en bältesmonterad stol.

Till Pearl har man en separat bas (som måste köpas till) och en sittdel, så det är lätt att flytta stolen mellan bilar. Man fäster basdelen i bilen och klickar fast sittdelen - babyskydden Rock och Pebble Plus kan man också ha till samma bas. Den är lätt att använda och är tydlig vid montering eftersom den har ljud och ljus som visar när stolen är korrekt monterad.

Eftersom stolen bara räcker upp till 105 cm så bör man köpa en bakåtvänd stol senare, så att barnet kan åka bakåtvänt ända till 6-7 års ålder.

Till små barn är detta en mycket bra stol!

+

Tar minimalt med plats

star

På 2 listor

2 995 :-

länk

2 995 :-

länk

2 995 :-

länk

2 995 :-

länk

2 995 :-

länk

2 999 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Besafe iZi Modular i-Size Black Cab Svart

Besafe Izi Modular RF monteras med Isofix och fungerar upp till 105 cm / 18 kg.

Modular tar mycket liten plats i bilen och har låga sidor, så större barn kan sitta i skräddarställning. Precis som med Pearl One har Modular två delar, en bas som måste köpas till separat och en sittdel som man klickar fast på basen. Man kan också ha babyskyddet Izi Go Modular på basen.

Stolen har magneter på sidan där man kan fästa selen när man ska ta i och ur barnen. Modular räcker från 6-9 månader upp till 105cm, ca 3-4 år. Så man behöver köpa en till bakåtvänd stol senare för att barnet ska kunna åka bakåtvänt och säkert länge.

Detta är en omtyckt stol för de mindre barnen som är lätt att montera och har genomtänkta finesser, samt tydliga ljud/ljusmarkeringar för att visa att stolen är korrekt monterad.

+

Smidig och lättanvänd

Priset

4 195 :-

länk

4 195 :-

länk

5. Klippan TrioFix Recline (Freestyle)

Klippan Triofix Recline är en bakåtvänd bilbarnstol som fungerar upp till 18 kg.

Triofix passar familjer som vill ha en stol som tar lite plats, är lätt att montera och som går att montera med både Isofix och bilbältet. Man får m.a.o både fördelen med Isofix-montering och backup att kunna montera med bälte i samma stol!

Den tar liten plats på bredden, så man får plats med andra stolar/personer bredvid. Triofix har två delar; en bas och en sittdel man klickar fast på basen vid montering. Babyskyddet Dinofix passar också på basen. För att kunna använda stolen måste man köpa till basen separat.

Denna bilbarnstol fungerar bara upp till 18 kg bakåtvänd, så även här bör man köpa en till bakåtvänd stol innan barnet kan åka framåt. Även om Triofix är godkänd för framåtvänt bruk är den inte lika bra som en renodlad bältesstol, så använd den bara bakåtvänt.

+

Montering med både bälte och Isofix

1 995 :-

länk

2 798 :-

länk

6. Britax Swingfix i-Size Moonlight Blue

Britax Swingfix fungerar bakåtvänd upp till 105 cm / 18 kg och monteras med Isofix. Den tar liten plats i bilen på längden.

Det som utmärker Swingfix är att den är roterbar 180 grader; man kan snurra sitsen åt höger och vänster för att lättare få i och ur barnet, vilket kan vara en stor fördel i en bil med 3 dörrar. Går stolen att vrida så sparar man även mycket på sin rygg och det större barnet kan lättare klättra upp i stolen själv.

Denna stol är dock bara i en del och därför mycket tung att bära, så den kan vara svår att få in i en liten och trång bil. Men när den väl sitter där kan den vara perfekt om den passar.

Denna funkar antingen jättebra eller inte alls i små bilar med 3 dörrar, så det är bra att testa den först.

+

Mycket hög säkerhet

Tung och otymplig att bära

star

På 2 listor

5 995 :-

Pris hämtat 25/10

länk

5 995 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Bästa bilbarnstolen för liten bil

calendar

8 sep 2019

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar

676

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Det är inte lätt att hitta en bilbarnstol som ska få plats i en liten bil när man också ska få plats med flera passagerare och last, men det finns några som brukar fungera bättre än andra. Vilken som är bäst är väldigt individuellt, så man bör prova stolen i bilen med barnet. Sätets lutning, benplats för barnet m.m är saker som kan se väldigt olika ut i olika bilar. Oftast är bästa platsen för bilbarnstolen fram på passagerarsätet, då kan den långa föräldern köra bilen och sitta hyfsat och barnet får bra med benplats.

Madde Ericsson betygsätter bästa bilbarnstolen för liten bil

I listan har jag med lite olika varianter av bilbarnstolar. Alla är godkända enligt de lagkrav som finns i Sverige idag, och alla förutom Klippan Triofix är enbart bakåtvända samt plusgodkända, vilket är det tuffaste testet som finns för bilbarnstolar. På bilden är en Citroen C1 med en Axkid Kidzofix bak och Minikid fram. Barnen ska åka bakåtvänt så länge det går - man kan faktiskt låta dem åka bakåtvänt upp till 6-7 år även i en liten bil. Det går om man väljer rätt stol till rätt bil!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Madde Ericsson


Madde Ericsson

Läs mer om oberoende experter