Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Samsung 49 " CHG9 Series C49HG90DMU - Svart - 1 ms AMD Free…

Bästa bildskärmen - Plats 1

Samsung C49HG90DMU är chefen som visar vart skåpet ska stå, eller rättare sagt hur stort skrivbord du ska ha.

Bildytan är 32:9 och motsvarar två 16:9-skärmar. Bildytan är curved (böjd) och 49" är riktigt respektingivande på de flesta normalstora skrivbord. Samsung levererar här en skärm som hanterar en miljard färgnyanser och har HDR stöd. Det innebär grym konstrast och att du knappt behöver åka till stranden för att känna solens strålar.

Såklart en grym skärm för gaming men också om du är en multitaskare av rang, som liksom jag måste ha många fönster öppna oavsett vad du gör vid datorn. En fördel med att ha en stor skärm är att du slipper störande kanter.

Om utrymme och resurser finns är mitt råd: Spring och köp! Eller ja, surfa och köp!

+

Grym bild och perfekt storlek

Upplösningen kunde varit ännu högre

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

11 076 :-

länk

12 309 :-

länk

14 999 :-

länk

11 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Asus 27" Asus ROG Swift PG279Q IPS 27"

Bästa bildskärmen - Plats 2

Asus ROG Swift PG279Q är skärmen för dig som tar gamingen på allvar.

Skärmen har en stilren design och löjligt mjuk och följsam bild med G-sync och 165Hz. För att maximera upplevelsen krävs dock ett NVIDIA-grafikkort i den högre prisklassen. Det är inte bara bilden som är grym, Asus bjuder även på en del ergonomiska fördelar. Skärmen är justerbar i höjd, roterbar (pivot) och såklart vinklingsbar.

Från fabrik har skärmen lite för varma färger och för högt ställd ljusstyrka. För att få ut den optimala bilden greppar du enkelt joysticken på baksidan av skärmen och rycker lite hit och lite dit. Vips har du fixat till bilden efter dina preferenser.

Den här skärmen är först och främst för gamers men hanterar såklart även andra användningsområden med bravur.

+

Svårslaget flyt i bilden!

Priset

star

På 2 listor

6 790 :-

länk

6 990 :-

länk

7 389 :-

länk

7 601 :-

länk

7 389 :-

länk

8 329 :-

länk

11 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung 27" Bildskärm CHG7 Series C27HG70QQU

Bästa bildskärmen - Plats 3

Här har vi Samsung C27HG70, en läcker 144Hz Qled-skärm med VA-panel som levererar grym bild med bra kontrast och klara tydliga färger.

Skärmen är curved, vilket helt enkelt betyder att bildytan är böjd mot användaren, något som jag tycker förstärker upplevelsen på datorskärmar eftersom man då sitter relativt nära bilden. Samsung bjuder även på pivotfunktion, d.v.s. att bildytan är roterbar så att du kan ställa den på högkant. Särskilt användbart när du skriver eller läser mycket på din skärm.

Bilden är riktigt bra redan från fabrik men såklart kan du justera bilden efter tycke och smak. Du kan spara tre favoritinställningar och snabbt skifta med knappar under skärmen. Riktigt snyggt och lättanvänt interface. Den har även inbyggd usb-hub för snabb access.

C26HG70 lämpar sig bra till gaming men löser även andra vardagssysslor galant, och det till ett bra pris.

+

Grym bild!

Tar upp mycket yta på skrivbordet

5 270 :-

länk

5 451 :-

länk

5 490 :-

länk

4 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Lg 34" 34UC79G-B - Svart - 5 ms AMD FreeSync

Bästa bildskärmen - Plats 4

LG 34UC ger dig utmärkt bildkvalitet och rejält med bild för pengarna. 34" räcker och blir över för de flesta normalstora skrivbord. Den böjda designen gör också att du känner dig mer omfamnad och mindre ensam vid skrivbordet.

Skärmen är först och främst byggd för gaming men klarar såklart andra uppgifter precis lika bra. Om man ska klaga på något så kunde upplösningen varit högre sett till storleken på skärmen. Du får nöja dig med 2560x1080 vilket dock är fullt tillräckligt i de flesta fall.

Skärmen har 21:9-format vilket innebär bredare bildyta. Inte bara bra för spel och nöjen utan även när du vill ha flera fönster uppe samtidigt. Det går även att justera höjden på skärmen vilket är behagligt om du inte har ett höj- och sänkbart skrivbord.

+

Bra storlek, bra bild

Upplösningen kunde varit högre

5 158 :-

länk

5 299 :-

länk

5. Dell 27" Bildskärm UltraSharp U2719D - Svart - 5 ms

Bästa bildskärmen - Plats 5

Dell UltraSharp U2719D är skärmen för dig som ställer höga krav när du jobbar vid datorn. Skärmen levereras färgkalibrerad från fabrik.

Förutom att leverera klara, korrekta färger och skarp bild så får du även flera ergonomiska fördelar. Skärmen är justerbar i höjd, kan vridas och tiltas, har pivotfunktion samt inbyggd 3-portars USB-hub. Inget krypande för att ansluta USB-kablar eller nackbesvär för att skärmen är i fel höjd.

Den här skärmen gör det till en fröjd att jobba och redigera selfies. Aldrig igen kommer du tappa följare för att du publicerat en bild med inkorrekta färger, såvida inte dina följare har en dålig skärm som återger färger fel. Om så är fallet så rekommendera dem att köpa en Dell UltraSharp U2719D i ett sponsrat inlägg.

Är du en gamer kan du med gott samvete välja en annan skärm i listan.

+

Färgåtergivning

Spelbarhet

4 511 :-

länk

4 559 :-

länk

4 749 :-

länk

5 190 :-

länk

5 190 :-

länk

5 390 :-

länk

4 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bildskärmen

calendar

1 nov 2019

Bildskärmar

Bildskärmar

126

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Börjar det bli dags att titta på ny datorskärm? Den här listan vänder sig främst till dig som spenderar en del tid framför skärmen och därmed också tycker det är värt att investera en slant för att maximera upplevelsen vare sig det gäller jobb eller nöje.

Peter Olsson betygsätter bästa bildskärmen

När man väljer skärm finns det lite olika faktorer att titta på beroende på användningsområdet. Är det en ren gamingskärm du söker så är responstiden viktig. Ska du jobba med bildredigering så är en korrekt färgåtergivning något du vill ha. Storleken har såklart också betydelse, både för upplevelsen och smidigheten, när du vill kunna titta på flera saker samtidigt och slippa alt-tabba som en tok.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter