search

1. Samsung 49 " CHG9 Series C49HG90DMU - Svart - 1 ms AMD Free…

Bästa bildskärmen - Plats 1

Samsung C49HG90DMU är chefen som visar vart skåpet ska stå, eller rättare sagt hur stort skrivbord du ska ha.

Bildytan är 32:9 och motsvarar två 16:9-skärmar. Bildytan är curved (böjd) och 49" är riktigt respektingivande på de flesta normalstora skrivbord. Samsung levererar här en skärm som hanterar en miljard färgnyanser och har HDR-stöd. Det innebär grym konstrast och att du knappt behöver åka till stranden för att känna solens strålar.

Såklart en grym skärm för gaming men också om du är en multitaskare av rang, som liksom jag måste ha många fönster öppna oavsett vad du gör vid datorn. En fördel med att ha en stor skärm är att du slipper störande kanter.

Om utrymme och resurser finns är mitt råd: Spring och köp! Eller ja, surfa och köp!

+

Grym bild och perfekt storlek

Upplösningen kunde varit ännu högre

8 956 :-

länk

14 999 :-

länk

9 990 :-

länk

10 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Lg 34'' UltraGear 34GN850 QHD Curved Nano IPS 160 HzNY

Bästa bildskärmen - Plats 2

LG 34GN850 ger dig utmärkt bildkvalitet och grym spelupplevelse för pengarna.

34" räcker och blir över för de flesta normalstora skrivbord. Den böjda designen bidrar också till en bättre upplevelse.

Skärmen är först och främst byggd för gaming men klarar såklart andra uppgifter precis lika bra. Den har en IPS-panel med en upplösning på 3440x1440, 160 Hz uppdatering och en responstid på 1 ms. En snabb rackare som inte har några problem att hänga med även en erfaren gamer. Grym färgåtergivning och en bra betraktningsvinkel höjer betyget ytterligare.

Skärmen har 21:9-format vilket innebär bredare bildyta - perfekt både för nöjen och arbete när du vill ha flera fönster öppna. Höjden är justerbar, men ett klart minus är att skärmen inte är vridbar.

Överlag en grym skärm som skiner lite extra när det kommer till intensiv gaming.

+

Responstid, färgåtergivning

Ej vridbar

12 590 :-

länk

12 590 :-

länk

12 590 :-

länk

3. Aoc 34" CU34G2X VA 21:9 Curved 144 HzNY

Aoc CU34G2X är ett bra val för dig som prioriterar spelande.

Den något futuristiska designen i kombination med de röda detaljerna avslöjar att detta är en skärm byggd för gaming. En titt på specifikationerna bekräftar detta ytterligare. Det är en 144 Hz-skärm med 3440x1440 upplösning och VA-panel. Svärtan är djup och kontrasten är hög, perfekt lämpad för mörka gaming-grottor.

CU34G2X är kalibrerad från fabrik och levererar korrekta och klara färger. Det finns gott om inställningsmöjligheter och flera färdigkalibrerade alternativ för olika typer av spel såsom FPS och racing. Skärmen har stöd för HDR men ljusstyrkan räcker inte riktigt för att leverera en bra HDR-upplevelse.

Skärmen är utrustad med både hdmi- och displayportar samt har god ergonomi. Bra på mycket men bäst på gaming!

+

Svärtan, färgåtergivning

HDR lever inte upp till förväntan

5 913 :-

länk

5 990 :-

länk

7 223 :-

länk

5 990 :-

länk

5 990 :-

länk

7 249 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung 27" Bildskärm CHG7 Series C27HG70QQU

Här har vi Samsung C27HG70, en läcker 144Hz Qled-skärm med VA-panel som levererar grym bild med bra kontrast och klara tydliga färger.

Skärmen är curved, vilket helt enkelt betyder att bildytan är böjd mot användaren, något som jag tycker förstärker upplevelsen på datorskärmar eftersom man då sitter relativt nära bilden. Samsung bjuder även på pivotfunktion, d.v.s. att bildytan är roterbar så att du kan ställa den på högkant. Särskilt användbart när du skriver eller läser mycket på din skärm.

Bilden är riktigt bra redan från fabrik men såklart kan du justera bilden efter tycke och smak. Du kan spara tre favoritinställningar och snabbt skifta med knappar under skärmen. Riktigt snyggt och lättanvänt interface. Den har även inbyggd usb-hub för snabb access.

C26HG70 lämpar sig bra till gaming men löser även andra vardagssysslor galant, och det till ett bra pris.

+

Grym bild!

Tar upp mycket yta på skrivbordet

5 234 :-

länk

5 490 :-

länk

5 267 :-

länk

5 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Dell 27" Bildskärm UltraSharp U2719D - Svart - 5 ms

Dell UltraSharp U2719D är skärmen för dig som ställer höga krav när du jobbar vid datorn. Skärmen levereras färgkalibrerad från fabrik.

Förutom att leverera klara, korrekta färger och skarp bild så får du även flera ergonomiska fördelar. Skärmen är justerbar i höjd, kan vridas och tiltas, har pivotfunktion samt inbyggd 3-portars USB-hub. Inget krypande för att ansluta USB-kablar eller nackbesvär för att skärmen är i fel höjd.

Den här skärmen gör det till en fröjd att jobba och redigera selfies. Aldrig igen kommer du tappa följare för att du publicerat en bild med inkorrekta färger, såvida inte dina följare har en dålig skärm som återger färger fel. Om så är fallet så rekommendera dem att köpa en Dell UltraSharp U2719D i ett sponsrat inlägg.

Är du en gamer kan du med gott samvete välja en annan skärm i listan.

+

Färgåtergivning

Spelbarhet

5 790 :-

Pris hämtat 2/6

länk

4 203 :-

länk

5 190 :-

länk

6 871 :-

länk

4 590 :-

länk

4 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bildskärmen

2 experter tipsar

Peter Olsson

Peter

Jesper Grandien

Jesper

calendar

8 jul 2020

Bildskärmar

Bildskärmar

568

Börjar det bli dags att titta på ny datorskärm? Den här listan vänder sig främst till dig som spenderar en del tid framför skärmen och därmed också tycker det är värt att investera en slant för att maximera upplevelsen vare sig det gäller jobb eller nöje.

Peter Olsson betygsätter bästa bildskärmen

När man väljer skärm finns det lite olika faktorer att titta på beroende på användningsområdet. Är det en ren gamingskärm du söker så är responstiden viktig. Ska du jobba med bildredigering så är en korrekt färgåtergivning något du vill ha. Storleken har såklart också betydelse, både för upplevelsen och smidigheten, när du vill kunna titta på flera saker samtidigt och slippa alt-tabba som en tok.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter

1. Dell 32" UltraSharp UP3216Q - Svart - 6 ms

Bästa bildskärmen - Plats 1

Första skärmen är en Dell på 32". Denna skärm passar dig som jobbar med design eller har som hobby att redigera foton eller video. Den här skärmen har 4K-upplösning och en IPS-panel som ger väldigt väldigt bra färgåtergivning med stöd för 1,07 miljarder färger!

Skärmen har bländskydd vilket är en självklarhet för den kräsne designern. I övrigt körs skärmen på 50hz alternativt 60hz, så detta är inget för den som vill spela FPS-spel. Skärmens enorma fördelar visar sig istället i bildkvalitén.

Skärmen har också en inbyggd USB-hubb vilket kan vara väldigt händigt om man vill ha USB-portar lättillgängliga.

Denna skärm är för dig som är kräsen kring färgåtergivning, kvalité och vill ha de där lilla extra detaljerna. Den passar även dig som gillar att ha en stor skärm men fortfarande få grymt bra bild tack vare den höga 4K-upplösningen.

+

4K-upplösning, grym färgåtergivning

Dyr, breda skärmkanter

12 135 :-

länk

19 494 :-

länk

14 995 :-

länk

2. Asus Rog Swift Pg27vq 27 16:9 2560 X 1440 Tn 165hz Nvidia G…

Bästa bildskärmen - Plats 2

Detta är en gaming-skärm på 27" med 1440p upplösning. Den lämpar sig perfekt till dig som älskar att spela FPS-spel och vill njuta av ett perfekt flyt i spelet.

Denna skärm har 165hz i uppdateringsfrekvens. Om du uppgraderar från en skärm på 60hz kommer du aldrig vilja spela på 60hz igen. Skärmen har även en responstid på 1 ms vilket är en självklarhet när man ska spela spel.

Viktigt att tänka på är att denna skärm använder sig av G-sync, som är en teknik för dynamisk uppdateringsfrekvens som gör skärmen bättre. G-sync fungerar just nu bara på datorer med Nvidia-grafikkort, förslagsvis är det därför ett sådant grafikkort du bör ha om du vill nyttja G-sync.

Skärmen har både HDMI och Display-portingångar men körs med fördel på DP för att utnyttja den snabba uppdateringsfrekvensen.

Denna skärm är toppvalet för dig som vill spela i hög kvalité, bra färger och med snabb respons.

+

Belyst, 165hz, 1440p-upplöst

Inget stöd för Freesync

8 063 :-

länk

8 990 :-

länk

10 495 :-

länk

3. Lg 27'' UltraGear 27GL850 QHD Nano IPS 144Hz

Denna skärm är också en 27" men från LG. Den lämpar sig för dig som spelar mycket spel.

Med en upplösning på 1440p och en uppdateringsfrekvens på 144hz flyter spel på väldigt bra. Denna skärm också kompatibel med både Freesync och G-sync så det spelar ingen större roll vilket märke du har på ditt grafikkort.

Skärmen har en Nano IPS-panel med 1 ms responstid vilket ger en perfekt färgåtergivning. Skärmen är också utrustad med HDR 10 för att förbättra färgerna ytterligare.

Skärmen kan med fördel roteras 90 grader om du vill använda den för att till exempel läsa e-böcker.

Jag skulle rekommendera den här skärmen till dig som tycker färgåtergivning och snabb respons är viktigt när du spelar!

+

Både Freesync & G-Sync

144hz istället för 165hz

5 897 :-

länk

6 290 :-

länk

9 525 :-

länk

6 699 :-

länk

7 499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Dell 27" Bildskärm UltraSharp U2719DC - Grey - 5 ms

Denna skärm från Dell är en utmärkt arbetsskärm. Den är utrustad med en 1440p-upplöst IPS-panel vilket ger en väldigt bra bildkvalité.

Skärmen har en praktisk och snygg design med tunn ram. Du kan koppla in skärmen via HDMI, Displayport eller USB-C. En enorm fördel med USB-C på denna skärm är att om du till exempel har en ny Macbook inkopplad till den så laddas även datorn via skärmen till viss del. Detta gör att denna skärm är populär på vissa företag.

Skärmen har stöd för 16,7 miljoner färger och körs på 60hz med en responstid på 5 ms. Den långsamma responstiden kan få skärmen att verka "laggig" om du får för dig att spela spel där det händer mycket på skärmen, detta är dock inget som påverkar vardagsanvändandet.

En prisvärd skärm som i min mening är väldigt smidig att koppla in till sin Macbook!

+

USB-C port med laddning, bra bild!

5 ms i responstid

4 220 :-

länk

4 591 :-

länk

5 290 :-

länk

4 990 :-

länk

4 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Asus 25" VG258QR 165Hz FreeSync

Sista skärmen är ännu en skärm från ASUS. Denna skärm har jag valt att ta med för att den levererar en riktigt, riktigt bra prestanda för ett ganska lågt pris.

Skärmen är tyvärr i 1080p upplösning men för dem som spelar FPS-spel så är det oftast 1080p som gäller, även om 1440p blivit allt vanligare.

Skärmen har en fantastisk responstid på 0.5 milisekunder och en uppdateringsfrekvens på 165hz som kan vara värd kompromissen med 1080p. Skärmen är även utrustad med både G-sync teknologi och FreeSync vilket förstår ökar värdet på den här skärmen.

Tyvärr är det en TN-panel som inte levererar riktigt lika bra färgåtergivning som en IPS-panel men med tanke på priset tycker jag absolut man kan överväga den. Skärmen kommer givetvis med VESA-fäste (100 x 100 mm).

I övrigt så kopplas skärmen in via HDMI, DisplayPort eller med DVI.

+

Priset

TN-panel med sämre färgåtergivning

3 316 :-

länk

3 350 :-

länk

3 490 :-

länk

3 690 :-

länk

3 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Det här med datorskärmar är som en enorm djungel, det finns hur många som helst och man kan aldrig hitta en skärm som är perfekt för alla ändamål. Därför kommer jag i min lista gå igenom flera skärmar som är bra på olika saker och som jag rekommenderar utifrån mina egna erfarenheter.

Jesper Grandien betygsätter bästa bildskärmen

Vare sig du är en gamer som spelar mycket FPS-spel som behöver snabb uppdateringsfrekvens eller en designer med krav på god färgåtergivning och upplösning så kommer du här att hitta den bästa bildskärmen för just dig! Jag kommer även som en bonus att tipsa om vilken skärm jag själv använder just nu, dess fördelar och varför jag valde just den.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jesper Grandien


Jesper Grandien

Läs mer om oberoende experter