Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Asus 24" VG245H - Svart - 1 ms AMD FreeSync

Bästa bildskärmen under 2000 kr - Plats 1

Asus VG245H är en snabb och prisvärd skärm för dig som gillar långa, svettiga spelsessioner. Med snabb menar jag att den har TN-panel, 75hz bilduppdatering och en responstid på 1 ms (tiden det tar för skärmen att reagera på din knapptryckning).

Asus VG245H levererar bra flyt i bilden och reagerar snabbare än Lucky Luke, en viktig aspekt för en gamer som inte vill halka efter på scoreboarden. Skärmen lämpar sig bra för både gaming och vardaglig användning, men inte riktigt lika bra för grafisk design då det finns vissa svagheter i färgåtergivningen.

Det finns bra inställningsmöjligheter med många förprogrammerade val så du kan anpassa skärmen efter tillfälle. Tyvärr är knapparna något avigt placerade på baksidan av skärmen och kräver sin fingerfärdighet.

Här får du en höj- och sänkbar skärm som är snabb, prisvärd och har inbyggda högtalare!

+

Snabb

Placeringen av knapparna

1 790 :-

länk

1 878 :-

länk

1 878 :-

länk

2 290 :-

länk

1 913 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Lenovo 24" L24q-10 - Silver - 4 ms

Bästa bildskärmen under 2000 kr - Plats 2

Listans solklara vinnare när det kommer till upplösning och design. L24q-10 levererar QHD-upplösning på 2560x1440, vilket inte är helt vanligt på skärmar i den här prisklassen. Det ger en högre detaljskärpa än på listans övriga full hd-skärmar. Den har även den, enligt mig, snyggaste foten vilket är en klar fördel rent inredningsmässigt. Fula klumpiga skärmfötter borde väl de flesta tröttnat på vid det här laget.

Skärmen har IPS-panel, vilket ger en mycket bra färgåtergivning, och bred betraktningsvinkel - en klar fördel för dig som jobbar grafiskt. Ansluter gör du via hdmi eller displayport. Skärmen saknar VESA-fäste vilket gör den nästan omöjlig att hänga upp, om du inte är Macgyver eller kan utföra underverk med silvertejp.

Denna skärm passar dig med känsla för detaljer. Här får du hög upplösning och en mycket stilren design.

+

Snygg, QHD-upplösning

Saknar högtalare

2 112 :-

länk

2 189 :-

länk

2 390 :-

länk

2 395 :-

länk

2 599 :-

länk

2 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Aoc 31" Q3279VWFD8 - Silver - 5 ms AMD FreeSync

Bästa bildskärmen under 2000 kr - Plats 3

AOC Q3279 är en grym skärm som levererar mycket bra bild för pengarna. Det är listans största skärm på hela 31,5 tum.

Skärmen har IPS-panel med 75hz uppdateringsfrekvens. Den har också stöd för AMD freesync - enkelt förklarat så innebär det teamwork mellan grafikkort och bildskärm, för en jämnare och mer behaglig spelupplevelse. För att använda denna funktion behöver du dock ett Radeon grafikkort.

Skärmen är tämligen svår att väggmontera då den saknar VESA-fäste. Det finns heller inga högtalare, men som den gamer du är använder du säkert hörlurar ändå. Kombinera denna skärm med ett par mörkläggningsgardiner och du kan sluta bry dig om tid på dygnet, och lägga all fokus på din gamingkarriär!

Priset tillsammans med prestandan gör denna skärm till ett riktigt bra köp som fungerar lika bra till kontorsarbete som för gaming.

+

Mycket bild för pengarna

Saknar VESA-fäste och högtalare

2 241 :-

länk

2 346 :-

länk

2 346 :-

länk

4. Samsung 24" SF350 Series S24F350FHU - Svart - 4 ms AMD Free…

Bästa bildskärmen under 2000 kr - Plats 4

Samsung S24F350FHU är en riktigt bra allroundskärm med bra bild- och byggkvalité trots det låga priset. Skärmen har PLS-panel, vilket bäddar för bra färgåtergivning när du laborerar med semesterbilderna eller förskönar dig själv inför kommande äventyr på Tinder.

Du får en responstid på 4ms och en uppdateringsfrekvens på 60hz, tillräckligt för att du inte kommer kunna skylla dina låga poäng på skärmen när du spelar. Det finns inte fler ingångar än nödvändigt, 1 hdmi och 1 vga. Med andra ord inget att skryta med utrustningsmässigt, men bildmässigt så levererar Samsung!

Den här skärmen lämpar sig, förutom till vardaglig användning och spel, även till bildredigering och grafisk design. En riktigt prisvärd allroundskärm.

+

Färgåtergivning

Anslutningar

1 282 :-

länk

1 576 :-

länk

1 590 :-

länk

1 989 :-

länk

1 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Samsung 27" CF390 Series C27F390FHU - Svart - 4 ms AMD Free…

Bästa bildskärmen under 2000 kr - Plats 5

Listans enda välvda modell, för dig som föredrar när det svänger lite. Denna skärm nästan omfamnar dig på mörka kvällar vid skrivbordet.

CF390 är byggd på en VA-panel, vilket framförallt innebär mycket bra kontrast och svärta. Det är en klar fördel för dig som vill använda skärmen till att se på film och serier. Skärmens responstid ligger på 4ms och har en uppdateringsfrekvens på 60hz - kanske inte en gamers förstahandsval men ändå fullt godkänt. På ingångssidan ser det lite glest ut, men i de flesta situationer bör 1 hdmi och 1 vga vara fullt tillräckligt.

Skärmens främsta styrka ligger i att presentera dina favoritskådisar på bildytan. Det gör den till ett utmärkt val om du av någon anledning vill skippa TV:n.

+

Kontrast och svärta

Anslutningar

2 014 :-

länk

2 290 :-

länk

2 449 :-

länk

2 099 :-

länk

2 290 :-

länk

2 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bildskärmen under 2000 kr

calendar

5 nov 2019

Bildskärmar

Bildskärmar

204

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Dags att skaffa ny skärm? Vare sig du är en vardaglig datoranvändare, jobbar med grafisk design eller är en gamer bör du ta dig en titt på denna listan. Jag fångar upp prisvärda datorskärmar som förtjänar en plats på ditt skrivbord.

Peter Olsson betygsätter bästa bildskärmen under 2000 kr

Innan du hastar iväg och köper en ny skärm så fundera över användningsområdet. Vardagligt bruk med surf och bildredigering kräver inte värsta responstiden, utan fokusera då istället på en bildpanel som levererar bra svärta, behaglig bild med bra färgåtergivning och bred betraktningsvinkel. Gamer? Fokusera på låg responstid (mäts i ms - millisekunder) och hög bilduppdateringsfrekvens (mäts i hz). Att välja rätt skärm bäddar för en behagligare upplevelse. Alla skärmarna du hittar i listan passar för vardagligt bruk, men titta på styrkorna hos respektive skärm för att se om den passar just dina behov.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter