search

1. Lg 34'' 34GK950F QHD Curved Nano IPS 144 Hz

Bästa gaming-skärmen - Plats 1

LG 34GK950F tar spelandet till en ny dimension med grym gamingprestanda i kombination med ultrawideformat.

Det finns dom som säger att den optimala storleken för gaming är 27". Det kanske stämmer, men personligen trivs jag bäst på stora skärmar, vare sig jag spelar, kollar film eller jobbar. Denna skärm är inte bara bred utan också välvd, något som i mitt tycke lyfter spelupplevelsen ännu ett snäpp.

Skärmen har IPS-panel som levererar skarp bild och bra färger direkt ur lådan. Du slipper alltså slösa dyrbar gamingtid på inställningar. Skärmens nackdel är det något höga priset.

Detta är ett riktigt bra allround-val för dig som även använder datorn till mer än gaming. Multitasking är en dröm på stora skärmar i den här kalibern.

+

Brett användningsområde

Priset

11 988 :-

länk

12 703 :-

länk

2. Asus 27" Asus ROG Swift PG279Q IPS 27"

Bästa gaming-skärmen - Plats 2

Asus ROG Swift PG279Q är ett klockrent val för snabba intensiva spelsessioner med sin knivskarpa bild, uppdateringsfrekvens på 165 Hz och stöd för G-sync.

Bilden är i absolut toppklass med snudd på perfekt färgåtergivning. Storleken och upplösningen är optimal för gaming utan att ställa för hårda krav på hårdvaran.

Liten varning för kvalitetsproblem dock, det verkar finnas en del måndagsexemplar som lider av mycket ljusblödning och döda pixlar.

PG279Q levererar allt en gamer kan önska i prestanda samt mycket goda ergonomiska egenskaper. Skärmen är ställbar i höjd och har även pivotfunktion, vilket innebär att du kan rotera skärmen.

Helt enkelt en riktigt bra spelskärm som även fungerar utmärkt för video/bild-redigering.

+

Gamingprestandan

Kvalitétsproblem

star

På 2 listor

7 389 :-

länk

7 389 :-

länk

3. Aoc 27" Bildskärm Gaming AGON series - Svart - 1 ms NVIDIA …

AOC AG273QCG bjuder på en snabb och svängig spelupplevelse med sin böjda design. En böjd skärm bidrar, enligt mig och några andra, till en bättre spelupplevelse.

AOC levererar här en mycket kompetent spelskärm som med sin TN-panel är ruskigt snabb, har låg responstid och hela 165 Hz uppdateringsfrekvens. Det innebär 165 bilder i sekunden, som gjort för ett tränat gamingöga!

Designen är minimalistisk med röda detaljer och en praktisk krok på sidan för väggmontering! Skämt åsido, kroken fungerar förvisso för diverse men är förmodligen till för att hänga sina gaminglurar på tork efter en svettig session. Skärmen är, som sig bör, justerbar i höjd och tiltbar för ergonomiskt korrekt gaming.

AG273QCG är en riktigt snabb spelskärm med en erkänd svaghet, som hos alla skärmar med TN-panel, nämligen betraktningsvinkeln.

+

Snabb!

Betraktningsvinkeln

6 188 :-

länk

6 190 :-

länk

7 318 :-

länk

4. Viewsonic 24" XG2401 - Svart - 1 ms AMD FreeSync

Viewsonic XG2401 är ett prisvärt alternativ för gamers med lägre budget och mindre bordsyta.

24" är en tillräcklig skärmstorlek för att känna adrenalinet flöda när kulorna viner. Särskilt när bilden också håller riktigt hög klass med korrekt färgåtergivning. XG2401 är snabb som en vessla med responstid på 1 ms och 144 Hz bilduppdatering.

Viewsonic levererar här ett stabilt kvalitetsbygge som är justerbart i höjd samt har pivotfunktion. Tillräckligt med ingångar för att kunna matchas ihop med marknadens alla grafikkort. En svaghet ligger i betraktningsvinkeln, men det är sällan ett problem om du främst spelar på din skärm.

En mycket prisvärd gamingskärm som varken tömmer plånboken eller kramar musten ur ditt grafikkort.

+

Prisvärd prestanda

Betraktningvinkeln

2 784 :-

länk

2 789 :-

länk

2 790 :-

länk

Bästa gaming-skärmen

calendar

10 jan 2020

Bildskärmar

Bildskärmar

224

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Dags att tagga till inför den mörka periodens intensiva gamingsessioner och inhandla en ny gaming-skärm som får håren att resa sig i nacken på dina värsta FPS-motståndare. En grym skärm innebär förutom en bättre spelupplevelse även fördelar ute på slagfältet. Det är faktiskt en fråga om liv och död och då behöver man ha den bästa tänkbara utrustningen.

Peter Olsson betygsätter bästa gaming-skärmen

En bra gamingskärm ska ha en låg responstid (ms) och en hög uppdateringsfrekvens (Hz). Förutom det ska bilden vara behaglig att titta på i nästan oändligt antal timmar. Glöm inte bort att ju högre upplösning en skärm har desto mer kräver den av din hårdvara!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter