search

1. Sage Blender The Kinetix Twist

Bästa blendern - Plats 1

Något jag älskar är när maskiner blir riktigt tekniskt "nördiga" utan att bli svåra att använda, och det är just detta Sage har lyckats med på ett enastående sätt.

Lite specifikationer: blendern har fyra växlar, ett program för iskross och ett för smoothies, och det ingår en citruspress.

De flesta maskiner på marknaden har en teknik där knivarna suger ner råvarorna och sedan pressar upp dem igen, vilket innebär att det ofta blir svinn av att det fastnar runt knivbladen. Det som gör Sage annorlunda är att dom skapat uppåtböjda blad, samt att själva bottenredet är skålformat. Det gör att flödet blir ännu bättre, vilket också innebär att du får in mer luft så att din soppa blir slätare - samt att du till och med kan vispa grädde utan problem på bara några sekunder!

Det som utmärker denna blender är flödet genom knivarna och dess förmåga att mixa utan onödigt friktionpåslag.

+

Tekniken

1 259 :-

länk

1 544 :-

länk

1 795 :-

länk

2 099 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Wilfa WBLB-1400

Bästa blendern - Plats 2

En kollega på jobbet tog ner denna till mig när jag skulle mixa blåbärspuré, och som så ofta tänkte jag "jasså, är detta nåt att ha?" Sedan sa han, "glöm inte att sätta fast locket ordentligt..." Jag tänkte inte mer på det, vred på max och sedan stod jag där med blåbärspuré över hela mig, för vilket tryck det var i den lilla rackaren!

Denna maskin är utrustad med ett steglöst vred som börjar mjukt och avslutas med dunder och brak där saker blir löjligt slätt på bara några minuter. Du kan med lätthet köra uppemot 1500 g kokta grönsaker eller bär till puré eller soppa, vilket är ett unikum för en sådan kompakt maskin till ett så bra pris.

Blendern har ett auto clean- program, något som jag inte hittat hos andra blenders i denna prisklass.

Vill du ha en maskin där det bara säger "swoosh!" om ingredienserna så klipp till på denna.

+

Kraften i mixningen

Ojämnt resultat vid iskrossning

star

På 2 listor

1 790 :-

Pris hämtat 28/1

länk

1 790 :-

länk

3. Blendtec Classic 575, Black

Jag provade Blendtec för första gången på en dessertkurs i Stockholm. Det som slog mig direkt var dess kraft; man kan fylla upp hela kannan med grönsaker, frukt eller egentligen vad som helst och det blir slätt eller pulveriserat på ett kick.

Att den är så kraftfull innebär också att man kan lägga ner hela råvaror utan att skära upp eller kärna ur dem, vilket ur näringssynpunkt är bra.

Till skillnad från många maskiner på marknaden som är utrustade med korsade blad har denna maskin endast ett blad som istället för att "skjuta" råvaran uppåt trycker ner den mot kniven, vilket gör processen otroligt snabb. Med friktionen som skapas kan du till och med göra en soppa från hel grönsak och en skvätt varmt vatten på bara några minuter.

Jag skulle kunna räkna upp fördelarna med en Blendtec i oändlighet, men den måste helt enkelt upplevas för att man ska förstå dess storhet!

+

Riktigt stark i arbetsprocessen

Tar upp ganska stor plats

4 296 :-

länk

4 995 :-

länk

5 495 :-

länk

5 495 :-

länk

4 869 :-

länk

4 995 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Electrolux Masterpiece Blender ESB9300 Rostfritt Stål

Blendern från Electrolux Masterpiece-serien genomsyras av kvalitet, hållbarhet och bra tekniska lösningar genom dess patenterade PowerTilt-teknik.

Som namnet skvallrar om så lutar blendern, med cirka 5 grader. Det fina med PowerTilt-tekniken och det jag oftast upplever som ett problem med vissa andra blenders är att det ofta fastnar mycket på kanterna och att man behöver skaka maskinen kraftigt för att resultatet ska bli slätt. Det behöver du alltså inte tänka på här, eftersom Electrolux redan gjort jobbet åt dig i och med konstruktionen.

Masterpiece Blender mixar verkligen med både hastighet, precision och i ett jämnt flöde.

Ser man till vad man får för pengarna och blenderns mångsidighet är detta verkligen inte ett köp att tveka över.

+

PowerTilt-tekniken

star

På 3 listor

3 042 :-

länk

2 499 :-

Pris hämtat 28/1

länk

Bästa blendern

calendar

30 nov 2019

Blenders

Blenders

301

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Nu ställer du dig kanske frågan: okej, men jag har ju redan en matberedare, fungerar inte den lika bra att mixa en soppa, sås eller smoothie med? Frågar du mig så kan jag säga att skillnaden faktiskt är monumental om man jämför slutresultatet mot en blender. Principen är väldigt enkel egentligen, blendern mixar med kraft och en virvelrörelse där råvaran först trycks ner mot knivarna och sedan roterar upp mot kanterna, vilket gör att du får ett väldigt slätt resultat. På bilden ser ni listans tvåa från Wilfa.

Peter Wåhlén betygsätter bästa blendern

Det jag har tittat på när jag valt ut maskinerna till min topplista är om de har en bra, stabil mixerkanna av rejäl konstruktion, om de är värmetåliga (för att kunna mixa varma, nästintill kokande vätskor) och självklart om motorn är ordentlig.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

Läs mer om oberoende experter