Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Raw RAW X 2,5 Turbo med Slowstart, 2,5 Hästkrafter, 2 L Svart

Bästa blendern för raw food - Plats 1

En riktigt bra blender för sitt pris som gör ett extremt bra jobb!

Anledningen att priset är lite lägre är för att den inte har några särskilda funktioner, utan allt sker i det stora manuellt - du pendlar från 0-15 och har en pulsfunktion. Om jag vill göra en grön raw smoothie så häller jag alltid i vätskan först och toppar med det allra hårdaste: is (exempelvis citrusjuice, spenat och sist is, så får jag en så låg temperatur som möjligt).

Till denna blender får du ett gummilock samt ett plastlock för toppen där du kan hälla i vätskor under tiden maskinen är på, eller om du behöver trycka ner ingredienserna kan du också använda en mixstav. Jag hade helt klart köpt denna om jag litade på min egen förmåga att hantera blendern manuellt, det är faktiskt bara därför den har ett lägre pris än exempelvis Blendtecen.

+

Kraftfull, billig!

Manuell

Tretti logo

1 679 :-

länk
CDON logo

1 719 :-

länk
WhiteAway logo

3 695 :-

länk
Confident Living logo

3 999 :-

länk
KitchenTime logo

3 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sage The BossNY

Bästa blendern för raw food - Plats 2

Första gången jag testade The Boss blev jag verkligen överraskad. Tekniken är så pass utvecklad att den i mitt tycke är den bästa helautomatiska blendern jag någonsin sett!

Själv så gillar jag att delta i matlagningen så mycket som möjligt då jag värderar hantverk väldigt högt, men när en helautomatisk blender är så här exakt i sina egenskaper så blir till och med jag smått kär.

Likt Blendtecen kan du slänga ner dina favoritingredienser för att få kall en soppa eller smoothie, men jag upplever att temperaturen är jämnare från botten till toppen med The Boss än med Blendtec. Jag vet inte hur den står sig mot en Iphone, men när det gäller raw food diet så skulle jag se denna som den mest lämpliga helautomatiska blendern.

I den högre prisklassen står det mellan denna och Blendtecen, och skillnaden är att denna enligt mig har bättre helautomatiska funktioner och ger en jämnare temperatur.

+

Helautomatisk!

Högt pris

CDON logo

5 388 :-

Pris hämtat 25/3

länk

3. Blendtec Designer 625, Slate Grey

Bästa blendern för raw food - Plats 3

Har du sett Youtube-klippet 'Will it blend?' Där demonstrerar de Blendtecs förmåga att mixa precis vad som helst, senast jag såg deras klipp så mixade de ner en Iphone till svart pulver. Det bevisar faktiskt hur stark Blendtecs motor är - den klarar att ta sönder hårda råvaror utan att behöva hålla på en längre tid. Med denna blender kommer du därför aldrig att komma över 42 grader, särskilt om du toppar dina smoothies med is.

Så varför skall du köpa denna och inte RAWs blender? Det enkla svaret är att om du vill ha en blender som gör ALLT för dig, så är detta rätt val. Den har automatiska funktioner (eller recept som de föredrar att kalla det), du kan till exempel klicka på "smoothie" så ökar den och sänker hastigheten tills det är färdigt!

Ska man jämföra denna mot The Boss så tycker jag att den här är snäppet starkare.

+

Helautomatisk

Högt pris

Bagaren och Kocken logo

7 295 :-

länk
Kökets favoriter logo

7 395 :-

länk
KitchenTime logo

8 785 :-

länk
Confident Living logo

8 785 :-

länk
Vitvaruexperten logo

7 295 :-

Pris hämtat 11/3

länk
Byggshop logo

7 499 :-

Pris hämtat 11/3

länk
Bygghemma logo

7 499 :-

Pris hämtat 11/3

länk
Proshop logo

5 529 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Electrolux Masterpiece Blender ESB9300 Rostfritt Stål

Bästa blendern för raw food - Plats 4

Om du inte riktigt har pengarna för Sage The Boss eller Blendtecs 625, och känner att en helt manuell blender inte är för dig, så passar denna perfekt!

Det du bör veta i förhand är att motorn är svagast av de fyra maskinerna i listan, men tekniken i det automatiska är bra. Personligen så tycker jag att den gör ett utmärkt jobb för en t.ex kall soppa som gazpacho. Att krossa mycket is eller hårda råvaror kan ta lite längre tid, men det blir ju så när en går ner i budget och i det stora hela tycker jag ändå att den funkar fint för raw food.

En bra egenskap är att formen på behållaren är lite tiltad, vilket gör att innehållet kommer roteras runt från botten till toppen, så du slipper använda en mixstav. En bra helautomatisk blender till ett bra pris!

+

Bra automatik, bra pris!

Inte lika kraftfull

star

På 2 listor

CDON logo

2 639 :-

länk
KitchenTime logo

2 995 :-

länk
Confident Living logo

2 995 :-

länk
Bagaren och Kocken logo

2 995 :-

länk
Cervera logo

2 499 :-

Pris hämtat 11/3

länk
KitchenOne logo

2 995 :-

Pris hämtat 11/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa blendern för raw food

calendar

25 mars

Blenders

Blenders

56

Det finns en del grejer att tänka på när du ska köpa en blender för raw food. Det du krossar skall inte värmas över 42 grader Celsius, och då behöver du en blender som gör sitt jobb snabbt för att råvarorna inte ska hinna nå den temperaturen. Ett fint ess i rockärmen är också att alltid toppa behållaren med is innan du kör igång! I den här listan tar jag med de mest avancerade maskinerna samt de lite billigare som är minst lika starka och lämpade för raw food, men inte har vissa särskilda egenskaper.

Paul Allaverdi betygsätter bästa blendern för raw food

I den här listan så skriver jag mycket om manuella kontra särskilda egenskaper, och då syftar jag mest på att vissa blenders har automatiska funktioner som exempelvis iskross-, soppa- och smoothie-program. De manuella maskinerna förlitar sig istället helt på din förmåga och kostar därför mindre. Jag vill även nämna att produkterna i min lista inte har någon särskild ordning, utan är bäst utifrån en budget. De är alla ettor i sina kategorier - det enda du behöver veta är vilken kategori du vill spendera för.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

2019-03-25

Läs mer om oberoende experter