search

1. Sage The Boss 2 Go Blender BPB 550 BAL UK Silver

Bästa blendern för smoothies - Plats 1

Vid första anblick kanske detta ser ut som vilken "2 Go"-blender som helst, men tittar vi lite noggrannare så ser vi att konstruktionen är helt annorlunda från listans trea och fyra.

Först och främst är den helt knapplös vilket innebär att du startar den genom att vrida fast bägaren och knivenheten. Kombinationen med de specialutformade knivarna och en stark motor gör att din smoothie blir extremt slät. Frysta bär, nötter, bladspenat, you name it.

Kniven och knivbasen är konvex, vilket får ingredienserna att rotera i ett flöde, istället för att sugas ner mot botten och fastna.

Flaskan är tillverkad av samma material som ett flygplansfönster(!), vilket innebär extrem hållbarhet. Knivdel och motordel connectar stål mot stål, vilket även det innebär längre hållbarhet.

Jag skulle kunna skriva i oändlighet om denna blender för att det finns så många fördelar med den. Jag hade klickat hem den på två röda!

+

Genomtänkt i varje detalj

Tar relativt mycket plats

2 155 :-

länk

2. Wilfa Blender B2G-800SNY

Bästa blendern för smoothies - Plats 2

Wilfa är det danska märket som gör bra produkter med pålitlig kvalitet och hållbarhet.

Det är en fördel att du här får med både en to go-mugg och en vanlig mixerkanna. Mixerkannan kan göra smoothie för fler och to go-flaskan är ett smidigt alternativ för dig som vill ha näring på språng.

B2G är enligt mig väldigt lätthanterlig och fördelen med att det ingår en kannmixer är att den är mer robust och lite stabilare än många (med vissa undantag) andra renodlade to go-mixers.

Jag gillar mixerns enkelhet med endast två knappar - en för mer lättmixade frukter och bär och en för lite hårdare och trådigare grönsaker som morötter eller selleri. Knappen med morotssymbolen maxar kraften medan jordgubbssymbolen kör mer finlir.

Går du i tankarna att köpa en blender to go, men samtidigt vill ha en kompakt och slimmad kannmixer, släng ett getöga på denna.

+

Enkelhet mixning iom tydligheten

995 :-

länk

999 :-

länk

999 :-

länk

3. Severin 3735 Smoothie mixer "Fit for Fun"

Denna 2 Go-blender må se anspråkslös ut, men faktum är att den utför sitt jobb med gott betyg och har en funktion som jag blir lite fascinerad av. Vad det är kommer jag avslöja i slutet av texten!

Här har Severin skapat en blender som jag tycker levererar det den ska, särskilt med tanke på sitt pris. Att den dessutom är liten och sparar plats på diskbänken är ett stort plus.

För att vara så slimmad har Severin verkligen lyckats med kraften i maskinen, den jobbar på ett snabbt sätt och skapar inte för mycket friktion, vilket gör att din smoothie behåller sin fräscha känsla längre.

Nu kanske du tänker, "men var är av- och på-knappen?" Faktum är att denna blender är knapplös! Fördelen med det är att du har kontroll på ett helt annat sätt för att den stoppas så fort du släpper, det blir helt enkelt som en typ av pulseffekt.

+

Knapplös, prisvärd

420 :-

länk

420 :-

länk

420 :-

länk

4. C3 Mix Go

Det som sticker ut med C3 Mix Go är att den mer liknar en traditionell blender eftersom den har två olika hastigheter och en pulsfunktion, men här kan du dessutom enkelt ta med dig mixerkannan till jobbet eller skolan.

I och med blenderns funktioner får du mer kontroll och känsla och kan hitta just ditt perfekta sätt att göra en bra smoothie. För det låga priset levererar den högklassig prestanda och mixar väldigt effektivt, och jag tycker jag får väldigt mycket produkt för pengarna.

Ett extra plus är att mixerkannan är gjuten med dubbellager, vilket innebär att den håller din smoothie kyld något längre.

Kontentan: söker du en to go-blender som du vill kunna experimentera fram din unika smak och konsistens in i minsta detalj med, så ska du lägga dina slantar på denna. En bra och prisvärd smoothie maker, helt enkelt!

+

Möjlighet att mixa med precision

299 :-

länk

317 :-

länk

329 :-

länk

330 :-

länk

330 :-

länk

379 :-

länk

399 :-

länk

449 :-

länk

299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa blendern för smoothies

2 experter tipsar

Peter Wåhlén

Peter

Paul Allaverdi

Paul

calendar

18 maj 2020

Blenders

Blenders

698

Är du en person som likt mig inte kan äta frukost direkt på morgonen, eller kanske vill maximera snoozandet men ändå vill ha en frukost packad med näring? Då är To-Go-Blender ett ypperligt val för dig. Den gemensamma nämnaren för blenders to go är att du skickar ner all näring i bägaren, mixar ihop det, och skruvar locket direkt på behållaren. Det sparar disk men också de där få minuterna som gör att du hinner med tunnelbanan eller spårvagnen på morgonen.

Peter Wåhlén betygsätter bästa blendern för smoothies

I listan finns fyra olika blenders där du mixar antingen genom att trycka på en knapp, vrida på ett vred, pressa ner flaskan mot motordelen eller har kontroll på mixningen genom att vrida fast bägaren och knivenheten. Undrar du vad jag menar med sista meningen? Då ska du läsa vidare, för i listan har jag med produkter som just innehåller den funktionen. Glöm inte att det även går att mixa milkshakes eller en härlig gazpacho, trots att man kanske förknippar denna typ av maskin med smoothies. På bilden ser du en smoothie jag själv gjort. Mango och kanel, funkar det? Absolut, den lilla sötman från kanelen lyfter verkligen fram smaken av mangon. Om du inte har provat, gör det!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

Läs mer om oberoende experter

1. Hamilton Beach Professional Blender

Bästa blendern för smoothies - Plats 1

En riktigt bra blender för smoothies. Med det automatiserade programmet är det bara att slänga in alla ingredienser och klicka på smoothieprogrammet. Totalt har den fyra förinställda program. Det härliga med Hamilton Beach är att de dessutom har en hemsida med massvis av recept där du kan gå in för att få inspiration.

Om du inte följer ett recept utan freehandar så är locket helt otroligt. Det är som en behållare med ett perfekt hål, där du kan hälla på vilken vätska du önskar tills du får konsistensen du vill ha. Klockrent va?

För att få till en smoothie som bibehåller näringsämnena i både frukt och grönsaker så vill du ha en blender som kan hantera is på ett bra sätt. Genom att använda is så håller ingredienserna nämligen en lägre temperatur, vilket är viktigt för att få ut så mycket som möjligt av råvarorna.

Denna blender hanterar is på ett utmärkt sätt och ger en fin och fyllig smoothie till ett bra pris!

+

Billig, bra program, kraftfull!

Endast 4 olika program

star

På 2 listor

2 690 :-

länk

3 463 :-

länk

2. Blendtec Designer 625, Slate Grey

Bästa blendern för smoothies - Plats 2

Blendtec är väldigt kända för att ha den starkaste blendern på marknaden och givetvis är det även ett plus vid tillredning av en smoothie.

Ju snabbare och starkare en motor är, ju finare och mer jämna blir ispartiklarna i en smoothie (vid frusna bär etc) och det är ett måste för att få till en smoothie likt den du får på ett café. Detta gäller för milkshakes också, partiklarna skall som sagt vara otroligt små och ändå hålla kylan, då måste mixandet gå väldigt fort. Någonting denna blender verkligen klarar av!

Det finns ett smoothieprogram du kan använda dig av som är väldigt bra. Jag vet att många tycker att man lika gärna kan göra en smoothie med en maskin utan automatiserade program, men jag som använt bägge kan faktiskt säga att program är mycket bättre. De vet när de ska sluta och när det skall varvas upp eller ned i hastighet.

Vill du ha en av de starkaste hemmablenders som finns på marknaden så tycker jag att du ska ta en titta på denna!

+

Kraftfull, bra smoothieprogram

Endast 6 hastigheter och 4 program

star

På 2 listor

6 271 :-

länk

6 271 :-

länk

6 271 :-

länk

6 276 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Electrolux Masterpiece Blender ESB9300 Rostfritt Stål

Denna maskin är rätt lik Hamilton Beachs blender på många sätt. Denna känns dock mer smidig att ha framme hela tiden, medan Hamilton Beachs blender kan upplevas som klumpig och stor. Är det en viktig egenskap så skulle jag rekommendera den här (eller Vitamix, om budgeten håller).

För mixande av smoothies så gör Electrolux blender definitivt sitt jobb. Vissa maskiner brukar kräva att du använder en mixerstav för att göra smoothies - en stav du för in i matningshålet på locket för att trycka ner frysta råvaror. Fördelen med Electrolux blender är att en mixerstav inte behövs, då den är lite lutad vilket skapar en perfekt cirkulation av råvarorna.

Denna blender är aningen långsammare än de andra på listan, då motorn inte är lika stark.

Söker du en blender med ett bra pris, många valmöjligheter och en väldigt fin design så är denna rätt för dig!

+

Enkel, fin design

Inte lika stark som sina listvänner

star

På 3 listor

3 346 :-

länk

2 499 :-

Pris hämtat 29/4

länk

4. Vitamix Mixer Ascent A3500i - Brushed Stainless Steel - 1400 W

Kanske den snyggaste blendern av dem alla.

Med denna högteknologiska blender får du en extremt användarvänlig apparat. Den är så pass high-tech att den har ett chip i botten som gör att maskinen lätt kan förstå vilken typ av kanna du satt på maskinen. Detta är för den som använder olika typer av kannor, eftersom Vitamix har kannor specifika för smoothie-to-go. Då blir det hur smidigt som helst att ta smoothien med sig!

Utöver alla fina detaljer så är maskinen väldigt stark, den har dessutom alla förinställda val som med minimal ansträngning kan ge vilket resultat du vill.

Maskinen är dock dyr och det är den enda anledningen till varför den hamnar längre ner på listan. Här betalar man mycket för teknologin, designen och att den är riktigt enkel att använda!

+

Bra på allt!

Dyr

9 495 :-

länk

9 495 :-

länk

9 495 :-

länk

9 495 :-

länk

9 495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Jag har testat att mixa smoothies med alla fyra blenders som är med i denna listan. I och med att maskinerna skall mixa frysta produkter så bör de vara väldigt kraftiga, då du vill få det frysta till en slät vätska utan klumpar. Det är också rätt behagligt att ha ett program som arbetar för dig istället för att du ska behöva göra allting manuellt. Jag själv använder min manuella blender till smoothies väldigt ofta, men det är bara av ren vana som jag har "recepten" i ryggmärgen. De flesta konsumenter vill nog bara trycka på en knapp och låta maskinen göra jobbet!

Paul Allaverdi betygsätter bästa blendern för smoothies

När jag valde ut maskinerna för denna listan ville jag ta med maskiner från olika prisklasser som alla hade lång livstid, bra utförande och snygg design. De ska kunna hantera att mixa gryner, is, frysta frukter, grönkål och även kunna avkristallisera socker för de som vill ha det i sin smoothie.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

Läs mer om oberoende experter