Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Kringla Svart

Bästa hopfällbara cykeln - Plats 1

Kringla är en svensktillverkad hopfällbar cykel. Detta är cykeln för dig som vill cykla varje dag, men inte bara på slät asfalt utan även på lite ojämnheter. 20 tums-hjul och de breda däcken tar upp lite av håligheter och gupp, dock passar den inte för terrängcykling. Tänk på att se upp med växelföraren bak som sitter väldigt lågt, så att den inte slår i någonstans.

Den stora fördelen med Kringla är att det mesta är standardkomponenter. Designen är dessutom tilltalande och enkel med fin lackering. Hopfälld har cykeln måtten 85x65x33 cm och maxvikt med last och cyklist är 100 kg. Kringla finns även med eldrift.

Nackdelen är vikten; även utan el och med ram i aluminium kommer den upp i 14,5 kg. Det är med andra ord ingen cykel man bär några längre sträckor, men funkar helt okej att lasta i och ur tåget, bilen eller bussen.

Kringla är ett bra alternativ för den dagliga pendlaren.

+

Svensk, kvalitén, däckbredden

Tung, få valmöjligheter

Kringla logo

4 995 :-

Pris hämtat 26/6

länk

2. Greenfield Hopfällbar Cykel 20

Bästa hopfällbara cykeln - Plats 2

Som budgetalternativ valde jag Harald Nyborgs hopfällbara cykel, då den har både skärmar, pakethållare och 6 växlar. Det gör den till ett vettigt köp för svenska förhållanden och innebär ett ganska bekymmersfritt ägande.

Det här är valet för dig som behöver en hopfällbar cykel då och då, kanske att ha med på husvagnssemestern. Fördelen är givetvis priset, men även att standardkomponenter används, vilket gör det lätt att få tag i reservdelar.

Nackdelen är förutom att man måste montera cykeln själv att man har inte så stora justeringsmöjligheter. Sadelstolpen är väldigt kort, så längre personer kan få svårt att få en bra sittställning.

Cykelns vikt är 18 kg och maxvikt med cyklist och last är 100 kg. Ramen är i stål. Växlarna ligger utanpå, så det gäller att smörja och sköta om för att den ska växla bra. Att tänka på är att växelföraren bak ligger väldigt lågt och utsatt.

+

Lågt pris, pakethållare och skärm

Tung, inga valmöjligheter

Harald Nyborg logo

2 399 :-

Pris hämtat 26/6

länk

3. Tern Joe P27 Hopfällbar Cykel OO 27 Tum M 27V - Svart/Röd

Bästa hopfällbara cykeln - Plats 3

Tern Joe P27 är en hopfällbar fullstorlekscykel för dig som vill transportera din cykel i bagageluckan på din bil eller inne i bilkupén.

Den här cykeln är idealisk för utflykter, eller varför inte cykelcamping? Hjulen har 27,5 tums däck, 50 mm breda - dvs ganska mycket luftvolym som tar upp väghåligheterna. De hydrauliska skivbromsarna ger bra bromsförmåga vid regn.

Fördelen med Tern Joe P27 är att det faktiskt är en riktig touringcykel som går att fälla ihop! 27 växlar klarar utan vidare nästan vilken stigning som helst. Det går att montera pakethållare och cykelväskor. Nackdelen är storleken och vikten: 950x870x460 mm i hopfällt läge och 14 kg tung. Maxvikten med last och cyklist är 105 kg.

Detta är en bra fullstorlekscykel med goda möjligheter att ta med packväskor för shopping eller camping.

+

Full storlek, stora breda däck

Skrymmande, utan pakethållare

Hollandbikeshop logo

10 311 :-

Pris hämtat 26/6

länk

4. Ortler Norwood Hopfällbar Cykel 20" Svart

Bästa hopfällbara cykeln - Plats 4

Ortler Norwood är en vettig hopfällbar cykel. Den är perfekt för dagligt bruk, har cykelstöd och du slipper köpa batteri till lamporna. Både kassett (växlarna bak) och växelföraren är standard Shimano och kan lätt köpas nytt hos de flesta cykelhandlare.

Den största fördelen med Ortler är att den har lampor och navdynamo. Då cykellamporna är av tysk standard lyser lamporna även några minuter efter att man stannat. Det är för att man ska synas när man stannar till vid vägkorsningarna, en mycket bra funktion tycker jag.

Cykelns mått hopfälld är 80x75x40 cm. Maxvikt med last och cyklist är 100 kg och vikten på cykeln med aluminiumram och 7 växlar är 14 kg. Nackdelen är just vikten, det går att bygga lättare om man t.ex valt smalare hjul. Fördelen med breda hjul är dock att de sväljer ojämnheter bättre.

Här får du bra cykelkänsla på bara 20 tums hjul!

+

Lampor med navdynamo, breda hjul

Tung, inga valmöjligheter

Bikester logo

3 995 :-

Pris hämtat 26/6

länk

Bästa hopfällbara cykeln

calendar

22 jul 2019

Cyklar

Cyklar

38

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Jag har ägt en hopfällbar cykel i 5 år som jag pendlat med till kontoret och tagit med hopfälld på tåget varje dag. Baserat på mina erfarenheter har jag här tagit fram en lista med fyra alternativ. Jag har valt att bara ta med cyklar som finns med stänkskydd, då jag tycker att man bör ha stänkskydd i svenska förhållanden. Storleken har såklart betydelse, och här gäller det att veta packutrymmet på bilen, tåget eller bussen. Tyngden är också en faktor, en tung cykel orkar man inte bära så långt, men kanske behöver du bara lyfta den av och på pendeltåget?

Jonas Jönsson betygsätter bästa hopfällbara cykeln

Alla cyklar i listan har möjlighet för packning, en korg eller väska fram för lättare saker och lite tyngre saker på pakethållaren. Jag har också valt att ta med cyklar med standardkomponenter som du lätt kan hitta i din närmsta cykelaffär. Cyklarna har minst 6 växlar - i regel behöver man minst 2, om det inte är helt platt där man ska cykla. Tänk på att ju backigare det är, desto fler växlar vill man ha.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jonas Jönsson


Jonas Jönsson

Läs mer om oberoende experter