Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Kringla Svart

Bästa hopfällbara cykeln - Plats 1

Kringla är en svensktillverkad hopfällbar cykel. Detta är cykeln för dig som vill cykla varje dag, men inte bara på slät asfalt utan även på lite ojämnheter. 20 tums-hjul och de breda däcken tar upp lite av håligheter och gupp, dock passar den inte för terrängcykling. Tänk på att se upp med växelföraren bak som sitter väldigt lågt, så att den inte slår i någonstans.

Den stora fördelen med Kringla är att det mesta är standardkomponenter. Designen är dessutom tilltalande och enkel med fin lackering. Hopfälld har cykeln måtten 85x65x33 cm och maxvikt med last och cyklist är 100 kg. Kringla finns även med eldrift.

Nackdelen är vikten; även utan el och med ram i aluminium kommer den upp i 14,5 kg. Det är med andra ord ingen cykel man bär några längre sträckor, men funkar helt okej att lasta i och ur tåget, bilen eller bussen.

Kringla är ett bra alternativ för den dagliga pendlaren.

+

Svensk, kvalitén, däckbredden

Tung, få valmöjligheter

Kringla logo

4 995 :-

Pris hämtat 11/3

länk

2. Tern Joe Tour Hopfällbar Cykel Svart (2019)

Bästa hopfällbara cykeln - Plats 2

Tern Joe Tour är en hopfällbar fullstorlekscykel för dig som vill transportera din cykel i bagageluckan på din bil eller kanske ta tåget till din destination.

Den här cykeln är idealisk för utflykter, eller varför inte cykelcamping? Hjulen har 27,5 tums däck, 50 mm breda - dvs ganska mycket luftvolym som tar upp väghåligheterna. De hydrauliska skivbromsarna ger bra bromsförmåga vid regn.

Fördelen med Tern Joe Tour är att det faktiskt är en riktig touringcykel som går att fälla ihop! 27 växlar klarar utan vidare nästan vilken stigning som helst. Det går att montera cykelväskor på pakethållaren och belysningen med navgenerator följer med. Nackdelen är storleken och vikten: 950x870x460 mm i hopfällt läge och 16 kg tung. Maxvikten med last och cyklist är 105 kg.

Detta är en bra fullstorlekscykel med goda möjligheter att ta med packväskor för shopping eller camping.

+

Fullstorlekscykel, däcken, växlarna

Priset, skrymmande, tung

Bikester logo

14 155 :-

Pris hämtat 11/3

länk

3. Biltema City Folding 20" 3 växlar

Bästa hopfällbara cykeln - Plats 3

Som budgetalternativ valde jag Biltemas hopfällbara elcykel, då den har både skärmar, pakethållare och 3 växlar. Det gör den till ett vettigt köp för svenska förhållanden och innebär ett ganska bekymmersfritt ägande.

Det här är valet för dig som behöver en hopfällbar cykel då och då, kanske att ha med på husvagnssemestern eller när du lämnar in bilen på verkstaden. Fördelen är givetvis priset, men även att standardkomponenter används, vilket gör det lätt att få tag i reservdelar. Nackdelen är förutom att man måste montera cykeln själv att man har inte så stora justeringsmöjligheter. Sadelstolpen är väldigt kort, så längre personer kan få svårt att få en bra sittställning.

Måtten hopfälld är 80x50x80 cm, vikten är 11,5 kg och maxvikt med cyklist och last är 110 kg. Ramen är i aluminium. Växlarna från Shimano Nexus är i princip underhållsfria och enkla att justera.

+

Priset, standardkomponenter

Ej för långa personer

Biltema logo

2 699 :-

Pris hämtat 11/3

länk

4. Brompton S2L

Bästa hopfällbara cykeln - Plats 4

Brompton är den största cykeltillverkaren i Storbritannien och gör en hopfällbar cykel av hög klass. Det här är cykeln för dig som pendlar varje dag i stan och är i behov av en kompakt, lätt och snabb cykel som du kan ta med dig överallt.

Den största fördelen med Brompton är dess kompakta mått hopfälld: 585x565x270 mm. Vikten med stålram och 2 växlar är ca 11 kg, och maxvikt med last och cyklist är 110 kg. Nackdelen är priset som är högt även för en enkel modell, samt att många av komponenterna är unika för Brompton. Det kan därför ta tid att få fram dessa delar, då inte alla cykelhandlare har dem på lager.

Just detta är en färdigt ihopsatt modell, men det finns mängder av möjligheter att välja allt från styre, längden på sadelstolpe, pakethållare, väskor, 1-6 växlar, eldrift osv. om du beställer från Bromptons egna hemsida.

Här får du bra cykelkänsla på bara 16 tums hjul!

+

Kvalitén, kompakt, bra cykel!

Specialkomponenter, dyr

Childstore logo

10 900 :-

Pris hämtat 13/3

länk

Bästa hopfällbara cykeln

calendar

13 mars

Cyklar

Cyklar

12

Jag har ägt en hopfällbar cykel i 5 år som jag pendlat med till kontoret och tagit med på tåget varje dag. Baserat på mina erfarenheter har jag valt att ta fram fyra olika alternativ för olika ändamål. Jag har bara tagit med cyklar med stänkskydd, då jag tycker att man bör ha det i svenska förhållanden. Cyklarna i min lista har möjligheter för packning - en korg eller väska fram för lättare saker och tyngre saker på pakethållaren. De dyrare cyklarna erbjuder även möjlighet att ställa in olika sittpositioner, både sadelhöjden och styrets utformning och placering.

Jonas Jönsson betygsätter bästa hopfällbara cykeln

Det är många olika faktorer som bestämmer vilken cykel som är bäst för dig. Storleken har såklart betydelse, och här gäller det att veta packutrymmet om du ska ta med cykeln i bilen eller i kollektivtrafiken. Tyngden är också en faktor - en tung cykel orkar man inte bära så långt, men kanske behöver du bara lyfta den in och ut ur bilen? Om du däremot ska bära cykeln en längre sträcka upp till lägenheten eller kontoret, då är en lättare cykel att föredra.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jonas Jönsson


Jonas Jönsson

2019-03-13

Läs mer om oberoende experter