search

1. Bmc Alpenchallenge AC01 IGH Alfine 11 2016

Bästa hybridcykeln - Plats 1
Stämpel

+

Nästan underhållsfri, valfrihet

Priset

BMC Alpenchallenge finns i en mängd av utföranden med både remdrift, kedjedrift, navväxlar, kassett, skärmar eller utan skärmar. Det gör det möjligt att prioritera vad man själv ser som viktigt att ta med på sin cykel samt även styra prislappen.

Jag har valt den med minst underhåll (navväxlar) och utan en oljig kedja (remdrift), samt skärmar. Det gör att priset skjuter i höjden men gör den till ett bra val för pendlaren. Jag tror det är en klar fördel för de flesta pendlare att man ska kunna cykla utan att smutsa ner sina kläder.

Remdriften är nästan helt underhållsfri och du får inga oljefläckar på byxan. Den har också skärmar som är lätta att ta av och på beroende på väder och användningsområde. De 11 växlarna räcker till även vid ganska kuperade vägar till jobbet.

Det här är cykeln för dig som vill ha en snabb citypendlare som trivs bäst i staden och vill ha så lite underhåll som möjligt.

2. Rose Bikes CPTL Street 2019

Bästa hybridcykeln - Plats 2
Stämpel

+

Nästan underhållsfri, valfrihet

Pris, man måste smörja sadeln

Jag skulle vilja säga att Rose CPTL är den ultimata hybridcykeln.

Tyvärr är priset högt men den har allt man kan önska och gör verkligen att man höjer på ögonbrynen.

Bara lamporna är fantastiska då de är helt integrerade. Att det även finns rack för att hänga väskor bak gör det till en trevlig pendlarcykel.

Det är MTB-däck på men med sportiga slicks. Du kommer verkligen kunna njuta av att köra på lite sämre asfalt med den här cykeln då de breda däcken sväljer ojämnheterna. Man kan också sätta på breda dubbade vinterdäck på den här cykeln.

De har valt att sätta dit en Brooks lädersadel som tar lite tid att köra in innan den har anpassat sig efter din rumpa. När den väl har gjort det så är den väldigt bekväm. Tänk på att man måste ta hand om läder och smörja in det ibland.

Sammanfattningsvis: En lyxig och nästan underhållsfri cykel.

3. Specialized Sirrus X 3.0 2020

Stämpel

+

Bra pris, snabb pendlare

Skärmar skruvas fast

Det här är nästan som en racercykel som gjorts om till hybridcykel.

Hjulen är lite bredare men det är ingen nackdel utan gör den bara bekvämare att cykla på. Frågan är dock om man får på 42 mm dubbdäck för vintern?

Körställningen är lite mer upprätt vilket ger en bra koll på trafiken. Cykeln har tvådelad klinga fram och totalt 20 utanpåliggande växlar. Jag kan tycka att man kunde haft aningen större klinga fram för slippa trampa så fort när man vill ha mer fart, men den räcker ändå långt.

Det finns plats och skruvhål för skärmar och pakethållare, något jag tycker behövs för att det ska vara en bra pendlarcykel. Du får hydrauliska skivbromsar som borgar för mycket bra bromsverkan även vid blöta dagar.

Den här är för dig som trivs bäst på asfalt och vill ha en snabb pendlarcykel till ett bra pris.

4. Crescent Tarfek 2020

Stämpel

+

Lås, skärmar och belysning

Vikten, bara 7 växlar

Letar du efter en bra och prisvärd allvädershybrid med belysning så tror jag att Tarfek har vad du behöver. Dammodellen heter Rissa.

Den har redan skärmar, lampor och pakethållare. Den inbyggda 7-växlade navväxeln är näst intill underhållsfri och klarar snöslask utan problem. Det är rullbroms bak och navbroms fram som också är väderoberoende. En året-runt-hybrid helt enkelt!

Pakethållaren har AVS-systemet, så det går enkelt att klicka fast en väska, korg, låda eller ryggsäck som är gjorda för AVS. Mycket praktiskt när man ska åka och handla eller pendla till jobbet.

Cykeln har ett AXA-lås som går att koppla till en kedja eller vajer för att låsa fast cykeln i t.ex. ett cykelställ. Det gör att man bara behöver en nyckel för att låsa både bakhjulet samt låsa fast cykeln - smart!

Bästa hybridcykeln

calendar

1 okt 2020

Cyklar

Cyklar

962

En hybridcykel är lite av ett mellanting mellan mountainbike och racercykel och lånar ofta komponenter och hjul från dessa två segment. De brukar även kallas för citybikes. Till skillnad från racercykeln och mountainbiken har hybridcykeln ett smalare styre, men man sitter upprätt som på en mountainbike vilket gör att man tar sig fram lättare i stadstrafiken. Eftersom man sitter mer upprätt är man inte så aerodynamisk men det ger en bra överblick.

Jonas Jönsson betygsätter bästa hybridcykeln

Hybridcyklar kan ha fjädring på framaxeln och kan komma både med och utan skärmar. De kan även ha ett lågt insteg och kallas då för dammodell. Det är en väldigt populär pendlarcykel. Det jag tycker man ska titta på om man vill ha en bra hybridcykel är vikten, möjlighet att ha skärmar, samt möjlighet att sätta fast väskor på cykeln.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jonas Jönsson


Jonas Jönsson

Läs mer om oberoende experter