Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Bmc Alpenchallenge AC01 Alfine 11 Fender

Bästa hybridcykeln - Plats 1

BMC Alpenchallenge finns i en mängd av utföranden med både remdrift, kedjedrift, navväxlar, kassett, skärmar eller utan skärmar. Det gör det möjligt att prioritera vad man själv ser som viktigt att ta med på sin cykel samt även styra prislappen.

Jag har valt den med minst underhåll (navväxlar) och utan en oljig kedja (remdrift), samt skärmar. Det gör att priset skjuter i höjden men gör den till ett bra val för pendlaren. Jag tror det är en klar fördel för de flesta pendlare att man ska kunna cykla utan att smutsa ner sina kläder.

Remdriften är nästan helt underhållsfri och du får inga oljefläckar på byxan. Den har också skärmar som är lätta att ta av och på beroende på väder och användningsområde. De 11 växlarna räcker till även vid ganska kuperade vägar till jobbet.

Det här är cykeln för dig som vill ha en snabb citypendlare som trivs bäst i staden och vill ha så lite underhåll som möjligt.

+

Nästan underhållsfri, valfrihet

Priset

20 479 :-

Pris hämtat 25/10

länk

2. Crescent Zetta, 18-Vxl, Svart Matt

Bästa hybridcykeln - Plats 2

Crescent Zetta är en oerhört prisvärd hybrid!

Alla Crescents hybrider går att utrusta med skärmar, lås och pakethållare. Det finns även en variant med lågt insteg som heter Centi, med samma växelgrupp.

18 växlar betyder 2 klingor fram för att växla mellan höga och låga växlar. Den här gruppen är välspridd över världen vilket gör att det kommer att vara lätt att få tag på reservdelar hos din lokala cykelhandlare.

Kassetten bak kräver lite mer underhåll än navväxel och kan vara jobbig att använda i blötsnö.

Om man vill köra ett motionslopp med cykeln så går det att göra den mer sportig. Pakethållare, lås och skärmar skruvas fast men är fullt möjliga att ta av. Det är inte speciellt svårt och kan göras på under en timme.

Det här är cykeln för dig som vill ha en prisvärd citypendlare som trivs bäst på asfalten.

+

Prisvärd, valfrihet

Skärmar skruvas fast

10 995 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3. Rose Cptl Retro

Jag skulle vilja säga att Rose CPTL är den ultimata hybridcykeln.

Tyvärr är priset högt men den har allt man kan önska och gör verkligen att man höjer på ögonbrynen.

Bara lamporna är fantastiska då de är helt integrerade. Att det även finns rack för att hänga väskor bak gör det till en trevlig pendlarcykel.

Det är MTB-däck på men med sportiga slicks. Du kommer verkligen kunna njuta av att köra på lite sämre asfalt med den här cykeln då de breda däcken sväljer de ojämnheterna. Man kan också sätta på breda dubbade vinterdäck på den här cykeln.

De har valt att sätta dit en Brooks lädersadel som tar lite tid att köra in innan den har passat in sig för din rumpa. När man väl har kört in den så är den väldigt bekväm.

Tänk på att man måste ta hand om läder och smörja in det ibland. Sammanfattningsvis: En lyxig och nästan underhållsfri cykel.

+

Nästan underhållsfri, valfrihet

Pris, smörja sadeln

33 392 :-

Pris hämtat 25/10

länk

4. Specialized 2020 Sirrus Elite

Det här är nästan som en racercykel som gjorts om till hybridcykel.

Hjulen är dock lite bredare men det är inget som är en nackdel utan gör bara att den blir bekvämare att cykla på. Frågan är dock om man får på 42 mm dubbdäck för vintern?

Körställningen är lite mer upprätt vilket ger en bra koll på trafiken. Den har tvådelad klinga fram och totalt 20 utanpåliggande växlar. Jag kan dock tycka att man kunde haft lite större klinga fram för att kunna trampa lite långsammare om man vill ha lite fart, men den räcker långt.

Det finns plats och skruvhål för skärmar och pakethållare, något som jag tycker behövs för att det ska vara en bra pendlarcykel. Det är hydrauliska skivbromsar som borgar för mycket bra bromsverkan vid blöta dagar.

Det här är cykeln för dig som vill ha en snabb pendlarcykel till ett bra pris och som trivs bäst på asfalten.

+

Bra pris, snabb pendlare

Skärmar skruvas fast

10 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Bästa hybridcykeln

calendar

4 nov 2019

Cyklar

Cyklar

31

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

En hybridcykel är lite av ett mellanting mellan mountainbike och racercykel och lånar ofta komponenter och hjul från dessa två segment. De brukar även kallas för citybikes. Till skillnad från racercykeln och mountainbiken har hybridcykeln har ett smalare styre, men man sitter upprätt som på en mountainbike vilket gör att man tar sig fram lättare i stadstrafiken. Eftersom man sitter mer upprätt är man inte så aerodynamisk men det ger en bra överblick över trafiken.

Jonas Jönsson betygsätter bästa hybridcykeln

De kan ha fjädring på framaxeln och kan både var med och utan skärmar. De kan även ha ett lågt insteg och kallas då för dammodell. Cykeln är väldigt populär som pendlarcykel. Det jag tycker man ska titta på om man vill ha en bra hybridcykel är vikten, möjligheten till att ha skärmar, samt se över hur möjligheterna för att ta med sig väskor för t.ex. ombyte eller handling ser ut.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jonas Jönsson


Jonas Jönsson

Läs mer om oberoende experter