Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search
MacBook Air en dator från Apple

Apple MacBook Air

Topplistor

2 Topplistor

Kundvagn

5 Återförsäljare

Webhallen logo

9 985 :-

länk
MediaMarkt logo

9 985 :-

länk
NetOnNet logo

9 989 :-

länk
Dustin Home logo

10 509 :-

länk
Proshop logo

11 407 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Produkten finns med på 2 topplistor

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

6. Apple MacBook Air - När det kommer till Apple-datorer är det svårt att hitta något alls under 10 000 kr. Denna MacBook Air av förra generation är det enda valet i dagsläget, tyvärr! I och med det så blir det dock obönhörligen toppvalet av Apple-datorer på den här listan, för dig som vill ha en Apple-dator helt enkelt. Fördelen med den gamla generationen är dock att den har ett absolut fantastiskt tangentbord som är en dröm att skriva mycket och ofta på. Min egen MacBook Air har hängt med i snart fem år nu, och har varit en ren fröjd att skriva på. Prestandan i övrigt lämnar en del att önska och det här är egentligen endast ett val för dig som primärt skriver på din dator och absolut vill ha en Mac!

+

Tangentbordet, macOS

Gammal på alla sätt och vis

Till Topplistan

link

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

5. Apple MacBook Air - När det gäller bärbara Apple-datorer under 10.000 är utbudet ytterst snålt. Det är faktiskt bara den numera uråldriga modellen av Macbook Air som återfinns under den summan. Trots sitt daterade inre är detta fortfarande en mycket kompetent dator, och det givna alternativet för dig som söker en enhet med OS X. Designen står sig bra än idag och prestandan är fullt duglig för vardagligt användande. Det som utmärker Macbook Air är främst den fenomenala batteritiden. Jag har lätt klarat mig en heldag utan att behöva söka upp ett eluttag. Samtidigt är Air mycket smidig och lätt att ha med, märks knappt i väskan! På minussidan märks gammal hårdvara och snålt med lagring i billigaste utförandet. Men den förtjänar ändå sin plats på listan då det är enda alternativet för OS X under 10.000.

+

OS X, batteritid

Gammal hårdvara

Till Topplistan

link

Fanns tidigare med på 1 topplista

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

Andréas Göransson

Av Andréas Göransson

Borttagen från listan 22 maj 2019

Egentligen borde jag inte rekommendera Macbook Air vid det här laget. Hårdvaran i datorn är verkligen lastgammal och Apple borde ha uppgraderat modellen, eller skrotat den för längesedan. Dock går det inte att frångå det faktum att Macbook Air är den enda modellen under 10 000 kronor som kommer med Mac OS – ett operativsystem som jag anser är vida överlägset Microsoft Windows. Mac OS är helt enkelt smidigare och har ett system som är snyggare, bättre integrerat med mina andra Apple-produkter och dessutom finns det få virus till plattformen. Macbook Air är fortfarande riktigt snygg och formfaktorn är både enkel och smidig. Kan du stå ut med gammal hårdvara, eller vänta lite till på en uppgradering från Apples sida, så är Macbook Air en dator att spana in. Mac OS är faktiskt så pass mycket bättre än Windows att det är värt det.