search
MacBook Air - Core i5, 8 GB RAM, 128 GB flashlagring en dator från Apple

Apple MacBook Air - Core i5, 8 GB RAM, 128 GB flashlagring

Topplistor

2 Topplistor

Kundvagn

1 Återförsäljare

10 419 :-

länk

Produkten finns med på 2 topplistor

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

5. Apple MacBook Air - Core i5, 8 GB RAM, 128 GB flashlagring - När det kommer till Apple-datorer är det svårt att hitta något alls under 10 000 kr. Denna MacBook Air av förra generation är det enda valet i dagsläget, tyvärr! I och med det så blir det dock obönhörligen toppvalet av Apple-datorer på den här listan, för dig som vill ha en Apple-dator helt enkelt. Fördelen med den gamla generationen är dock att den har ett absolut fantastiskt tangentbord som är en dröm att skriva mycket och ofta på. Min egen MacBook Air har hängt med i snart fem år nu, och har varit en ren fröjd att skriva på. Prestandan i övrigt lämnar en del att önska och det här är egentligen endast ett val för dig som primärt skriver på din dator och absolut vill ha en Mac!

+

Tangentbordet, macOS

Gammal på alla sätt och vis

Till Topplistan

link

Bästa datorn för studenten

5. Apple MacBook Air - Core i5, 8 GB RAM, 128 GB flashlagring - Apple är en lyxdator för studenten. Priset är högt men också kanske det enda alternativet för statusens skull. Apple tillverkar snygga och ytterst tunna datorer. Här är prestandan medioker men byggkvalitén är hög - höljet är gjort i aluminium. Skärmen är på 13". Bildkvalitén är bra och stöder lite mer än HD-upplösning. Datorn har 8 GB arbetsminne av äldre modell att tillgå samt en snabb hårddisk på 128 GB. Processorn är en Intel i5-5350U, vilket idag ger en mycket medioker prestanda. Snabb trådlös uppkoppling och 2 stycken USB-anslutningar för externa anslutningar finns. Batteritiden är mycket bra, upp till 12 timmar. Vikten är låg, bara 1,35 kg. Det här är datorn för dig som bara måste ha Apple, har stor plånbok och inte behöver det bästa som går att få.

+

Hög byggkvalitet, batteritid, vikt

Usel prestanda, dyr, liten disk

Till Topplistan

link

Fanns tidigare med på 3 topplistor

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

Joachim Björnström

Av Joachim Björnström

Borttagen från listan 9 oktober 2019

När det gäller bärbara Apple-datorer under 10.000 är utbudet ytterst snålt. Det är faktiskt bara den numera uråldriga modellen av Macbook Air som återfinns under den summan. Trots sitt daterade inre är detta fortfarande en mycket kompetent dator, och det givna alternativet för dig som söker en enhet med OS X. Designen står sig bra än idag och prestandan är fullt duglig för vardagligt användande. Det som utmärker Macbook Air är främst den fenomenala batteritiden. Jag har lätt klarat mig en heldag utan att behöva söka upp ett eluttag. Samtidigt är Air mycket smidig och lätt att ha med, märks knappt i väskan! På minussidan märks gammal hårdvara och snålt med lagring i billigaste utförandet. Men den förtjänar ändå sin plats på listan då det är enda alternativet för OS X under 10.000.

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

Åge Nielsen

Av Åge Nielsen

Borttagen från listan 3 oktober 2019

Jag klämmer in en Apple också! Apple är mest kända för sin höga byggkvalitet, operativsystemet och namnet. Den här datorn kostar mycket just på grund av ovanstående argument. Ser man till vad Apple stoppar i sina datorer är det inte i närheten av vad man får med en Windowsbaserad dator. I denna sitter det en Intel-processor, generation 5. Idag finns generation 9 i Windowsbaserade datorer. Det är en Core i5-5350U som utgör motorn och den har 8GB minne att tillgå. Grafikkortet är integrerat och totalt sett är ger det en ganska medioker prestanda. Till detta kommer skärmupplösningen som är helt okej men den når inte full-HD. Den mycket snabba disken är på 128GB, vilket är litet. Men Apples operativsystem är inte lika resursslukande som Windows, vilket gör denna dator relativt snabb ändå. Datorn är för dig som vill ha en, lätt, bra byggd dator, slimmad design, en statussymbol, en Apple under 10 000 och inte bryr dig särskilt mycket om prestanda.

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

Andréas Göransson

Av Andréas Göransson

Borttagen från listan 22 maj 2019

Egentligen borde jag inte rekommendera Macbook Air vid det här laget. Hårdvaran i datorn är verkligen lastgammal och Apple borde ha uppgraderat modellen, eller skrotat den för längesedan. Dock går det inte att frångå det faktum att Macbook Air är den enda modellen under 10 000 kronor som kommer med Mac OS – ett operativsystem som jag anser är vida överlägset Microsoft Windows. Mac OS är helt enkelt smidigare och har ett system som är snyggare, bättre integrerat med mina andra Apple-produkter och dessutom finns det få virus till plattformen. Macbook Air är fortfarande riktigt snygg och formfaktorn är både enkel och smidig. Kan du stå ut med gammal hårdvara, eller vänta lite till på en uppgradering från Apples sida, så är Macbook Air en dator att spana in. Mac OS är faktiskt så pass mycket bättre än Windows att det är värt det.