search
MacBook Air - Core i5, 8 GB RAM, 128 GB flashlagring en dator från Apple

Apple MacBook Air - Core i5, 8 GB RAM, 128 GB flashlagring

Topplistor

0 Topplistor

Kundvagn

0 Återförsäljare

Fanns tidigare med på 3 topplistor

Bästa datorn för studenten

Åge Nielsen

Av Åge Nielsen

Borttagen från listan 14 april 2020

Apple är en lyxdator för studenten. Priset är högt men också kanske det enda alternativet för statusens skull. Apple tillverkar snygga och ytterst tunna datorer. Här är prestandan medioker men byggkvalitén är hög - höljet är gjort i aluminium. Skärmen är på 13". Bildkvalitén är bra och stöder lite mer än HD-upplösning. Datorn har 8 GB arbetsminne av äldre modell att tillgå samt en snabb hårddisk på 128 GB. Processorn är en Intel i5-5350U, vilket idag ger en mycket medioker prestanda. Snabb trådlös uppkoppling och 2 stycken USB-anslutningar för externa anslutningar finns. Batteritiden är mycket bra, upp till 12 timmar. Vikten är låg, bara 1,35 kg. Det här är datorn för dig som bara måste ha Apple, har stor plånbok och inte behöver det bästa som går att få.

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

Åge Nielsen

Av Åge Nielsen

Borttagen från listan 3 oktober 2019

Jag klämmer in en Apple också! Apple är mest kända för sin höga byggkvalitet, operativsystemet och namnet. Den här datorn kostar mycket just på grund av ovanstående argument. Ser man till vad Apple stoppar i sina datorer är det inte i närheten av vad man får med en Windowsbaserad dator. I denna sitter det en Intel-processor, generation 5. Idag finns generation 9 i Windowsbaserade datorer. Det är en Core i5-5350U som utgör motorn och den har 8GB minne att tillgå. Grafikkortet är integrerat och totalt sett är ger det en ganska medioker prestanda. Till detta kommer skärmupplösningen som är helt okej men den når inte full-HD. Den mycket snabba disken är på 128GB, vilket är litet. Men Apples operativsystem är inte lika resursslukande som Windows, vilket gör denna dator relativt snabb ändå. Datorn är för dig som vill ha en, lätt, bra byggd dator, slimmad design, en statussymbol, en Apple under 10 000 och inte bryr dig särskilt mycket om prestanda.

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

Andréas Göransson

Av Andréas Göransson

Borttagen från listan 22 maj 2019

Egentligen borde jag inte rekommendera Macbook Air vid det här laget. Hårdvaran i datorn är verkligen lastgammal och Apple borde ha uppgraderat modellen, eller skrotat den för längesedan. Dock går det inte att frångå det faktum att Macbook Air är den enda modellen under 10 000 kronor som kommer med Mac OS – ett operativsystem som jag anser är vida överlägset Microsoft Windows. Mac OS är helt enkelt smidigare och har ett system som är snyggare, bättre integrerat med mina andra Apple-produkter och dessutom finns det få virus till plattformen. Macbook Air är fortfarande riktigt snygg och formfaktorn är både enkel och smidig. Kan du stå ut med gammal hårdvara, eller vänta lite till på en uppgradering från Apples sida, så är Macbook Air en dator att spana in. Mac OS är faktiskt så pass mycket bättre än Windows att det är värt det.