search

Lenovo Yoga Book C930 - en flexibel reskompis

12345

Betyg 4

18 november 2019

Lenovo Yoga Book C930 - test - en flexibel reskompis

Vår expert Caitlyn Johansson testar Lenovo Yoga Tab 3 Pro 10 ZA0G 32GB.

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig

För illustratören och läsaren

Om du spenderar mycket tid läsandes, är illustratör eller reser mycket - då passar Yoga Book C930 perfekt!

12345

Betyg 4

För spelaren

Jag hade inte rekommenderat C930 om du planerar att spela eller kolla mycket på film. För det behövs större skärm och eventuellt bättre prestanda. Men är du som sagt mer intresserad av att rita eller läsa på datorn så är detta ett värdigt alternativ.

12345

Betyg 1

En modern hybrid

Lenovo Yoga Book C930 - Test - En modern hybrid
)}

Jag har då tagit på mig senaste projektet Lenovo släpper i deras enorma arsenal av ovanliga laptops! Denna i form en hybrid-laptop som kombinerar pek/ritskärm med något ännu mer ovanligt - en Ink Screen. Denna skärmen ser ut som att den tillhör en bok och är till för att rita, skriva eller läsa på. Man förvandlar det platta Halo-tangentbordet till ritblock med ett enda klick och kan sedan enkelt digitalisera bilderna till datorn. Om man lägger en text på den är det nästan samma känsla som att läsa en bok!

Estetiskt tilltalande

Lenovo Yoga Book C930 - Test - Estetiskt tilltalande
)}

Yoga Book fick inte sitt namn utan anledning. Den ser verkligen lugnande ut, som en skissbok eller ett anteckningsblock. Tunn, stilren och framförallt elegant. De två skärmarna hålls ihop av vad jag skulle beskriva som hopbundna bambupinnar, vilket ser fruktansvärt läckert ut! Designen är klockren med en snygg, matt, grå finish. Jag har aldrig sett något liknande, gillar du Apples eleganta design så är det här ett steg uppåt. Högsta betyg till designen!

MÅNGA features

Lenovo Yoga Book C930 - Test - MÅNGA features
)}

Det finns så många olika features på datorn att det kan bli lite överväldigande eller rent av förvirrande. Efter ett tag lär man sig givetvis, men när man först introduceras till datorn så förstår man inte mycket. Jag hade gillat om det fanns popup-fönster som förklarade vad de olika funktionerna innebar. 2/5 för användarvänlighet.

Nämnde jag att den är liten?

Lenovo Yoga Book C930 - Test - Nämnde jag att den är liten?
)}

C930 är verkligen som ett litet anteckningsblock, och väger heller inte särskilt mycket. Det går utmärkt att transportera datorn i lådan man fick till (som faktiskt är oerhört praktisk) då den rymmer laptopen SAMT alla tillbehör som manual, penna och laddare, detta i ett format mindre än din vardagliga laptop. Men du kan säkert hitta något passande fodral för surfplattor om så önskas då den är i ungefär samma storlek som en platta. På bilden ser du hur liten den är jämfört med min andra laptop.

Så hur är den som ritplatta?

Lenovo Yoga Book C930 - Test - Så hur är den som ritplatta?
)}

Min sambo som är tecknare har använt datorn med digitalt skapande som fokus och är helt klart nöjd med vad den erbjuder! Pennan är bekväm att använda och har många tryckpunkter vilket innebär att det känns bekvämt att skriva med den. Att rita går utmärkt, den enda svårigheten är att vi inte lyckades stänga av funktionen som gör former av vissa gester, vi hittade inget uppenbart sätt att stänga av funktionen. Skärmen är en QHD-skärm som har fin skärpa och bra bildkvalitet. Överlag så är det en av de bättre datorerna du kan använda för konstskapande, den är nästan i stil med budget-ritplattor. Att det är en 2-i-1-dator som kan tävla med något som är specifikt skapat för ritande säger rätt mycket.

Inget för spel - oslagbar för allt annat

Lenovo Yoga Book C930 - Test - Inget för spel - oslagbar för allt annat
)}

Jag älskar idén med 2 i 1. För spel så är denna dator ingen idé att ens överväga, men för allt annat är den oslagbar! Just nu spenderar jag större delen av mina resor spelandes men hade så inte varit fallet hade jag utan tvekan köpt den. Den bristande prestandan är något man helt enkelt får ha i åtanke när man köper en så pass liten dator. Batteritiden är mer än tillfredsställande och skärmen är av fin kvalitet. Tangentbordet är förvånansvärt bekvämt att skriva på (konstigt nog, jag var jätteskeptisk från början!), man får snabb feedback och bra respons på varje tangenttryckning. Pekpennan fungerar bra och känns helt ok att både skriva och rita med.

Om surfplattor från Lenovo

Lenovo som företag är framförallt kända för att dominera marknaden med sina otroligt bra budgetlaptops men även för deras stationära datorer. De har överraskat världen med sina Ideapad, Thinkpad, Yoga och Legion-datorer och är ett av världens ledande datorföretag. Lenovo betyder "New Legend" och det är precis vad man kan säga om teknikjätten, Legion-laptopsen tog gamingmarknaden med storm vad gäller både pris och prestanda!

Vem passar produkten bäst för

Reser du mycket och gillar att läsa, skriva och rita, men ogillar att bära runt på alla tillbehör för detta - då är C930 verkligen en dator för dig! Många vet hur otymplig en stor laptop är att bära med sig med alla tillbehör, med C930 slipper du många av problemen då det mesta är inbyggt. Istället för att släpa runt på dina favoritböcker på resorna så laddar du in dom på laptopen och vips - allt i ett! Med en batteritid på upp till 13 timmars läsning så är den optimal för längre resor, och tack vare storleken och vikten så går den ner i handbagaget på buss och flyg utan att ta upp en massa plats. Det finns även möjligheten att sätta i ett SIM-kort med abonnemang för att alltid ha tillgång till internet utan att förlita dig på wifi vilket ärligt talat sällan är pålitligt (eller ens fungerande) i kollektivtrafiken.

+

  • Bra batteritid
  • Bekväm att rita och skriva på
  • Ink-skärmen är snäll mot ögonen och drar lite ström

  • Prestandan är ok men lite i klenaste laget
  • Tyvärr dyr, men man får vad man betala för

Specifikationer

ProcessorIntel Core m3 7:e gen. 7Y30
RAM4 GB
Lagring128 GB SSD
Skärm10.8" LED-bakgrundsbelysning pekskärm 2560 x 1600 / WQHD
Vikt775 g

Jag intygar att testet är oberoende

Stämpel

Caitlyn Johansson


Caitlyn Johansson

Läs mer om oberoende experter