search

1. Dell XPS 15 i9 32GB 1TB

Bästa bärbara datorn - Plats 1

Dell och deras XPS-serie av högpresterande bärbara datorer är tveklöst en av mina absoluta favoriter på PC-sidan. Här har du inte bara hejdlöst mycket prestanda utan den är även förpackad i en snygg och bra design bortsett en punkt, den mycket udda placerade webbkameran som sitter under skärmen istället för ovanpå. Bortser man bara från den så är det här ett krutpaket som inte bara håller din produktiva sida vid liv utan som även tillåter en och annan spelsession vid sidan av det när du behöver en stunds lektid! Trots en Intel i9-processor, hela 32 GB i arbetsminne och 1 TB lagringsutrymme i SSD-form håller du dig dessutom strax under 30 000 kr och i och med det, är förhållandet pris/prestanda faktiskt riktigt bra!

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

28 788 :-

länk
Dustin Home logo

28 790 :-

Pris hämtat 16/10

länk
Inet logo

29 990 :-

länk
CDON logo

29 990 :-

länk
Ginza logo

31 239 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple MacBook Pro 15" Space Grey MR942KS/A

Bästa bärbara datorn - Plats 2

Föredrar du likt mig Mac framför PC så är det här så bra det bara kan bli just nu. Senaste generationen MacBook Pro är även den ett riktigt prestandamonster och här är ett riktigt prima exemplar som levererar fullgod prestanda, en fantastisk skärm och det stabila macOS som låter din produktivitet vara på topp! Just den här modellen är faktiskt vad jag själv siktar på att köpa mig under senhösten/vintern 2018 för att kunna bild- och videoredigera på resande fot och för att ersätta min gamla iMac! Beroende på hur man ser det, är det till för- eller nackdel att datorn enbart har fyra Thunderbolt-kompatibla USB typ C-ingångar, men för egen del ser jag det endast som gott, som en bra framtidssäkring och livet med dongel som övergående.

Rekommenderas av 2 Experter

MediaMarkt logo

31 990 :-

länk
Dustin Home logo

31 999 :-

länk
Proshop logo

32 675 :-

länk
CDON logo

29 899 :-

länk
Elgiganten logo

31 990 :-

länk
NetOnNet logo

31 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Microsoft Surface Book 2 15" i7 16GB 1TB SSD GTX 1060

Bästa bärbara datorn - Plats 3

Microsoft Surface Book är nog den mest spännande produkten i den här listan! Möjligheten att koppla loss skärmen och använda den som platta är ganska unik och ger oanade möjligheter till att använda detta till mer än bara en bärbar dator! Komplett med tangentbordsbasen erbjuder den dessutom riktigt bra prestanda och en batteritid som med rätt användning tar dig igenom världens längsta flygtur på en laddning! Prestandan räcker till för både produktivitet som spel och den högupplösta skärmens 3:2-format ger dig mer vertikalt utrymme än många andra på marknaden! Det här är ett alternativ som lockar mig väldigt mycket och som definitivt finns med på listan över tänkbara kandidater om jag skulle överge min Mac!

Rekommenderas av 1 Expert

Webhallen logo

33 990 :-

länk
Komplett logo

37 490 :-

länk
Elgiganten logo

38 990 :-

länk
MediaMarkt logo

39 990 :-

länk
CDON logo

34 990 :-

länk
Inet logo

38 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Lenovo Thinkpad X1 Carbon Core I7 16gb 1049gb Ssd 14

Bästa bärbara datorn - Plats 4

Listans kanske mest tråkiga och nostalgiska design hittar vi här på Lenovo Thinkpad X1. Det här är en klassisk design på en bärbar dator och med ett tangentbord som i min mening slår allt annat på marknaden! Lenovos Thinkpad-serie formligen skriker business, och är det en image som är viktig för dig, då kan du sluta leta här! Prestandan är i absolut toppklass och även här har du ett batteri som lätt tar dig igenom arbetsdagen utan att svettas. Den högupplösta skärmen gör livet med mycket skärmtid så mycket trevligare och känner du plötsligt för att peka dig fram i gränssnitten så går även det utmärkt! Lenovo Thinkpad X1 är kanske inte testets snyggaste dator men det är laptop-världens motsvarighet till Schwarzenegger, tuff och uthållig!

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

31 599 :-

länk
ComputerSalg logo

31 599 :-

länk
Dustin Home logo

27 490 :-

länk

5. Asus ROG Zephyrus GM501GS i7 16GB 512GB SSD + 1TB HDD GTX 1070

Bästa bärbara datorn - Plats 5

Gamingdatorer har sällan en yttre design som tilltalar mig men här har ändå Asus gjort något som får mig att acceptera det hela. Tur är väl det eftersom man här dessutom får riktigt bra prestanda anpassat för långa spelsessioner med dagens krävande spel! Inte nog med att man får en Intel i7-processor, en riktigt kraftig grafikkrets i GTX 1070, 16 GB arbetsminne och 512 GB SSD-lagring, det inkluderas dessutom en 1 TB stor hårddisk av mer klassiska mått för att slippa extern lagring till viss del. Det här är kanske inte valet för dig som ägnar dina dagar åt viktiga möten och lägger en hel del tid i styrelserum utan snarare för dig som gärna tar din speldator med dig på resande fot, utan att behöva offra prestanda för det!

Rekommenderas av 5 Experter

CDON logo

23 490 :-

länk
Inet logo

23 490 :-

länk
Dustin Home logo

23 490 :-

länk
Webhallen logo

23 899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bärbara datorn

calendar

16 oktober

Datorer

Datorer

21

När det kommer till att välja ut bästa bärbara datorn blir det såväl ett rent nöje som något riktigt besvärligt. Det finns ju trots allt knappt något tak för varken pris eller prestanda. Trots det så har jag försökt begränsa mig i möjligaste mån och inte välja onödigt mycket prestanda utan att det faktiskt ger något för pengarna.

Joakim Ewenson betygsätter bästa bärbara datorn

Jag har i första hand försökt välja datorer som är presentabla i alla sammanhang och som passar lika bra på köksbordet hemma som på hotellrummets skrivbord, eller på kontoret och när du behöver hålla en viktig presentation för ledningsgruppen. Trots det så finns det en kaxig uppstickare i nedre delen av listan, för dig som gärna spelar en hel del med din bärbara dator!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2018-10-16

Läs mer om oberoende experter