search

1. Asus ZenBook UX430UAR-PURE5X

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr - Plats 1

Zenbook-serien är numera synonymt med stilrena bärbara Windows-datorer. UX430 är inget undantag. Skärmen är på 13,3" och vikten 1.3 kg gör att den knappt märks i ryggsäcken.

Datorn kommer med en ren installation av Windows, vilket jag tycker är väldigt skönt då man slipper sätta sig och avinstallera en massa program direkt när datorn startats. Datorn har även en fingeravtrycksläsare som gör inloggningen mycket smidig. Jag tycker även att UX430 har ett väldigt trevligt tangentbord som passar sig väl för lite längre skrivsessioner. Dessutom är skärmen är en fröjd vid filmtittande!

Givetvis har den senaste generationens processor från Intel och prestandan är väldigt bra. Du finner även ett gott utbud av portar, såsom USB-C, Micro-HDMI och även en SD-kortläsare.

Jag har bara goda erfarenheter från Zenbook-serien, och därför får denna förstaplatsen!

+

Rent Windows, lätt, bra tangentbord

Ingen USB-C-laddare

Rekommenderas av 3 Experter

CDON logo

9 999 :-

länk
Inet logo

9 999 :-

länk

2. Hp ENVY x360 Ryzen 5 8GB 256GB SSD

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr - Plats 2

På andra plats har vi en HP-dator med det senaste från AMD i processorväg. Även detta är en mycket stilren produkt som osar kvalité! Som namnet x360 antyder är skärmen möjlig att vrida runt och således få en mer "platta-liknande" enhet. Skönt om man t.ex. vill titta på en film i sängen eller på resan.

Skärmen är av touch-modell så datorn går att använda som en surfplatta, förslagsvis för mediekonsumtion. Just film är något denna dator hanterar mycket bra, dels för den fina skärmen men även tack vare ljudet. Högtalarna har en touch av Bang & Olufsen och skäms inte för sig.

Förutom bra skärm och bra ljud besitter denna dator även ett väldigt bra tangentbord och pekplatta. Ett bra val för den som producerar mycket text alltså! Jag har själv en HP Envy och är mycket nöjd med den, framförallt tangentbordet och designen.

+

Flexibel, bra ljud, bra tangentbord

Ojämn batteritid

Rekommenderas av 2 Experter

Inet logo

9 999 :-

länk
CDON logo

9 999 :-

länk
Liontech logo

9 599 :-

Pris hämtat 18/1

länk
Billigteknik logo

9 895 :-

länk
Elgiganten logo

10 995 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Lenovo Yoga S730 Core I5 8gb 256gb Ssd 13.3

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr - Plats 3

Lenovos konsumentinriktade utbud är betydligt mer väldesignat än deras Thinkpad-serie. Det syns inte minst på den här modellen av Yoga. En lövtunn och fjäderlätt enhet med ett stilrent yttre. Trots sitt nätta format har den det senaste från Intel på insidan, och generöst med lagringsutrymme.

Tunna kanter runt ramen gör att det trots det nätta formatet ryms en 13,3" stor skärm som öppnas till 180 grader. Bra för studier!

Datorn är väl säkrad för framtiden med sina tre USB-C portar, varav en med Thunderbolt-stöd vilket tillåter extremt höga hastigheter samt inkoppling av t.ex. ett externt grafikkort.

Datorn laddas även via USB-C vilket gör det enklare att ersätta en eventuellt borttappad eller trasig laddare. Ett hållbarare alternativ till tillverkarnas egna laddningsadaptrar. Det rejäla batteriet ser till att du tar dig genom dagen utan oro!

+

USB-C-laddning, tunn

Saknar touchskärm

Rekommenderas av 1 Expert

Webhallen logo

9 490 :-

länk
Proshop logo

9 490 :-

länk
Dustin Home logo

10 498 :-

länk
Komplett logo

10 990 :-

länk
CDON logo

9 490 :-

länk
Inet logo

9 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Msi PS42 8M i7 8GB 256GB PCIe SSD

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr - Plats 4

MSI är kanske främst kända för sitt gaming-inriktade produktutbud och bärbara datorer. Men här har de släppt en bärbar dator som riktar sig mot den breda massan. Det har dom gjort riktigt bra! Resultatet är en välgjord och designmässigt snygg apparat som väger strax över kilot. Inte illa!

I detta nätta format har MSI ändå lyckats få in en fullstor HDMI-utgång, perfekt för dig som ofta kopplar upp dig mot externa skärmar, slut på letandet efter adaptrar.

Intels integrerade grafikkrets duger gott åt vardagligt användande men jag hade gärna sett en kraftigare grafikkrets för att ge extra prestanda vid t.ex. foto och videoredigering eller enklare spel.

Annars är datorn är ett riktigt kraftpaket med 8e generationens Intel i7-processor, väl lämpad för lite tyngre uppgifter. Snabb lagring på 256 GB och gott om anslutningsmöjligheter.

+

Batteri, HDMI-utgång

Bitvis högljudd, klen grafikkrets

Rekommenderas av 1 Expert

Inet logo

9 999 :-

länk
CDON logo

9 999 :-

länk
Proshop logo

10 923 :-

länk
Power logo

9 806 :-

Pris hämtat 29/1

länk
Webhallen logo

8 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Apple MacBook Air

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr - Plats 5

När det gäller bärbara Apple-datorer under 10.000 är utbudet ytterst snålt. Det är faktiskt bara den numera uråldriga modellen av Macbook Air som återfinns under den summan.

Trots sitt daterade inre är detta fortfarande en mycket kompetent dator, och det givna alternativet för dig som söker en enhet med OS X. Designen står sig bra än idag och prestandan är fullt duglig för vardagligt användande.

Det som utmärker Macbook Air är främst den fenomenala batteritiden. Jag har lätt klarat mig en heldag utan att behöva söka upp ett eluttag. Samtidigt är Air mycket smidig och lätt att ha med, märks knappt i väskan! På minussidan märks gammal hårdvara och snålt med lagring i billigaste utförandet. Men den förtjänar ändå sin plats på listan då det är enda alternativet för OS X under 10.000.

+

OS X, batteritid

Gammal hårdvara

Rekommenderas av 3 Experter

NetOnNet logo

9 490 :-

länk
MediaMarkt logo

9 490 :-

länk
Webhallen logo

9 990 :-

länk
Dustin Home logo

10 494 :-

länk
Proshop logo

11 418 :-

länk
Inet logo

9 489 :-

länk
CDON logo

10 990 :-

länk
Ginza logo

12 099 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

NY

29 januari

Datorer

Datorer

16

Den bärbara datorn har gjort det möjligt för oss att förflytta jobbet eller studierna till en plats vi själva väljer. Jag själv använder mig uteslutande av bärbar dator numera, så till den grad att min stationära dator har gått vidare till att glädja en ny person!

Joachim Björnström betygsätter bästa bärbara datorn under 10.000 kr

Tekniken har kommit så pass långt att en laptop för 10.000 klarar av det vardagliga användandet med bravur. För dig som arbetar med tyngre medieproduktion eller spelar mycket behöver budgeten dock höjas lite. Jag har valt att fokusera på portabilitet i min lista. Möjligheten att alltid ha med sig datorn är viktig för mig, och då räknas varje gram och framförallt varje minut av batteritid! Jag har gått efter modeller som innehåller bra prestanda i ett smidigt format, och som klarar vardagligt bruk alldeles utmärkt. Mycket nöje!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joachim Björnström


Joachim Björnström

2019-01-29

Läs mer om oberoende experter