search

1. Lenovo Ideapad S145, Intel Core i3-1005G1, 4 GB RAM, 128 GB…

Bästa bärbara datorn under 5000 kr - Plats 1

Här är en lättviktare från Lenovo med en av Intels nyaste processorer, Core i3-1005G1. Det är en ganska snabb processor och den jobbar med 4 GB minne.

En mycket snabb disk (SSD) på 128 GB ser till att datorn startar på mindre än 40 sekunder. Skärmen klarar full-HD och ger en bra och fin bild. Fungerar fint för filmtittande och bildredigering. Det senare är dock något som kan kännas lite segt på den här datorn. Den är i första hand avsedd för kontorsjobb, surf och sociala medier. Disken är lite liten för att hålla på med större jobb.

Vikten på bara 1,6 kg liksom batteritiden på upp till 6 timmar är sådant som tilltalar med den här datorn. Den är också bara 14" stor, vilket håller vikten låg. Sedvanliga anslutningar samt snabb trådlös uppkoppling finns på datorn.

Fungerar fint för den som vill ha en lätt dator med okej prestanda.

+

Vikten, senaste processorn

Liten disk, lite minne

4 499 :-

Pris hämtat 19/5

länk

5 495 :-

länk

2. Hp Notebook 14-ck1006no

Bästa bärbara datorn under 5000 kr - Plats 2

En lätt dator som är ganska snabb och med lång batteritid för den som reser.

Denna HP-dator har en fin Intel i5-8250U som ger bra prestanda. 4 GB minne och en mycket snabb 128 GB stor disk gör datorn till en trevlig upplevelse. Skärmen, som är 14" stor, är fin och klarar HD-ready-upplösning. Inte den bästa upplösningen för den som vill se på film i HD-upplösning men ger ändå en bra upplevelse.

Batteritiden är det som tilltalar mest med den här datorn, upp till hela 12,5 timmar! Vikten är den andra faktorn som är en styrka hos denna dator, bara 1,47 kg. Som grädde på moset är datorn utrustad med snabbladdning för den som har bråttom.

USB-anslutningar, HDMI och stöd för snabb trådlös uppkoppling är andra faktorer som tilltalar med den här datorn. Den fungerar fint till kontorsjobb, sociala medier, surfning liksom enklare bildredigering.

+

Batteritiden, processorn, vikten

Liten disk, lite minne

4 490 :-

länk

3. Lenovo V14 Core I5 8gb 256gb Ssd 14NY

Här har vi en mycket bra dator med Intels processor Core i5-8265U. Den har 8 GB snabba minnen till sin tjänst och lagringen utgörs av en mycket snabb disk på 256 GB.

Skärmen är 14" stor, stöder full-HD och är av typen TN, vilket kan tilltala den som kopplar av med lite spel. Tillsammans ger det en mycket bra prestanda och datorn känns pigg. Windows 10 Pro är installerat, vilket innebär att den som önskar kan kryptera innehållet på disken med det inbyggda programmet BitLocker. Det skyddar informationen utifall datorn skulle komma i orätta händer.

Tekniken i datorn tillåter snabb trådlös uppkoppling, HDMI-anslutning, USB och kortläsare. Vikten är något hög för en dator med 14" skärm, 2.1 kg.

Det här är en mycket bra dator för kontorsjobbaren som vill ha möjlighet att skydda sina dokument men också kunna koppla av med lite spel.

+

Prestandan, Windows 10 Pro, priset

Något tung.

4 986 :-

länk

4 990 :-

länk

4. Acer Aspire A515 - 15,6" | i3 | 4GB | 128GBNY

Acer presenterar här en fin dator med en av Intels nyaste Core i3-processorer, 10110U. Det är en utmärkt processor i generation 10.

4 GB snabba minnen och en mycket snabb disk på 128 GB har Acer också stoppat i. Det ger en bra prestanda för kontorsjobb och surfande.

Trådlös uppkoppling av den senaste generationen borgar för en stabil och snabb uppkoppling. För den som trivs med numeriskt tangentbord är det här en dator att kika närmare på.

Windowsversionen är Windows 10 Home S, vilket innebär ett appbaserat Windows. För den som önskar vanliga Windows 10 Home går det att uppgradera utan extra kostnad.

Skärmen, som är 15,6" stor, stöder full-HD och ger en fin bild vid filmvisning. Batteridriftstiden uppges till 9,5 timmar.

En trevlig dator med bra prestanda och relativt låg vikt för en 15,6" stor dator.

+

Vikten, prestandan

Liten disk

4 990 :-

länk

Bästa bärbara datorn under 5000 kr

calendar

19 maj 2020

Datorer

Datorer

1 001

En bra bärbar dator som inte kostar mer än 5000 kronor, går det att få? Ja, det beror på vilka krav man har. Det går att få en bra bruksdator utan att betala mer än 5000 kronor. Den här listan presenterar datorer som är värda att titta närmare på, men räkna inte med topprestanda!

Åge Nielsen betygsätter bästa bärbara datorn under 5000 kr

Accepterar du en tidigare generation av processor kan priset hållas nere. Processorn är det man kan kalla motorn i en dator. Grafikprocessorn är motorn för all grafik. Datorspel kan kräva en kraftfull grafikprocessor. Program som används för att skapa film och 3D-program är krävande för både processor och grafikprocessor. En bärbar dator som mäktar med sådana program är dyra. De datorer som presenteras här fungerar istället för mer vardagliga ändamål, som att skriva och surfa.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter