Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Hp Notebook 15-db0999no / 15.6" / FHD / R5-2500U / 4GB / 12…

Bästa bärbara datorn under 5000 kr - Plats 1

För att hålla priset nere är datorn bestyckad med endast 4 GB internminne men har en snabb disk (SSD) på 128 GB. Processorn är en AMD Ryzen 5-2500u som är prisvärd.

Nätverkskortet för trådlös uppkoppling klarar den höga ac-hastighetsstandarden. Två snabba USB-portar finnes, och skärmen har stöd för full-HD. Datorn har också ett USB-C-uttag, den senaste och idag snabbaste kopplingen mellan externa enheter. Det går utmärkt att ladda en telefon eller koppla in en extern skärm via USB-C.

Den här datorns tangentbord har också en numerisk del. För de som jobbar med kontorsprogram kan det underlätta i arbetet. Vikten är relativt låg, bara 1,77 kg, vilket gör den lätt att ta med sig.

Är du ute efter en dator för vardagsbruk som är relativt lätt att bära, har ett bra pris, numeriskt tangentbord och snabbladdning av batteriet är det här ett bra val.

+

USB-C, snabbladdning, vikten

Liten disk, CPU:n är något klen

star

På 2 listor

Webhallen logo

4 990 :-

länk

2. Acer Aspire 3 A315-41-R26W

Bästa bärbara datorn under 5000 kr - Plats 2

Har du en liten budget men vill ändå ha en helt okej bärbar dator? Denna Acer skäms inte för sig med tanke på dess pris.

Processorn, en AMD Ryzen 5-2500U, är visserligen inte senaste av snitt men håller priset nere. Prestandan är god nog för kontorsjobb och enklare spel.

Datorn har 4 GB minne vilket jag tycker är minimum, men det finns en ledig kortplats för ytterligare minne om så önskas.

En snabb disk på 128 GB räcker till kontorsjobb och lite program. Komplettera med en extern disk för mer lagring. Det numeriska tangentbordet underlättar vid t.ex. kontorsjobb.

Titta på film på den trevliga skärmen som har stöd för full-HD. Minneskortsläsare, 3 USB-uttag och ett HDMI-uttag för att koppla datorn till en TV finns också på denna dator.

En lågbudgetdator för dig som inte ställer så stora krav men ändå vill ha god prestanda.

+

Priset

Liten disk, lite minne

NetOnNet logo

5 490 :-

länk

3. Lenovo V155 / 15.6" / FHD / R3-3200U / 8GB / 256GB SSD M.2 …

Bästa bärbara datorn under 5000 kr - Plats 3

Det här är en trevlig nyhet från Lenovo! Sprillans ny och på väg ut på marknaden.

AMD:s senaste generation av processormodellen Ryzen 3-3200U och 8GB internminne gör den till en bra dator. Kraften räcker till för enklare spel, kontorsjobb, surf och enklare bild/film/ljudredigering.

Den snabba disken (SSD, 256 GB) kopplad på en snabb anslutning ger dig en mycket snabbstartad dator. Ytterligare en trevlig sak med denna dator är att den har en DVD-brännare vilket är ovanligt idag.

Självklart har nätverkskortet för trådlös uppkoppling stöd för den snabbaste standarden. För den som uppskattar numeriskt tangentbord är det här också ett bra val.

Vikten på 2,2 kg är inte så mycket med tanke på att den har en DVD-brännare. Drifttiden på närmare 5 timmar gör den flexibel att ta med sig ut.

För dig som vill ha en allrounddator av senaste snitt med helt okej prestanda är det här ett bra val.

+

DVD-brännare, 8 GB minne

Klarar inte kraftfulla spel

Webhallen logo

4 990 :-

länk
Komplett logo

5 190 :-

länk

4. Asus VivoBook 14 F412 - Ryzen 3 8GB 256GB

Bästa bärbara datorn under 5000 kr - Plats 4

Asus har också kommit med nya bärbara datorer och här är en av dem.

Även den här datorn är utrustad med AMD:s senaste generation av processormodellen Ryzen 3-3200U och 8GB internminne. Med detta under huven klarar den enklare spel, kontorsjobb och liknande uppgifter. Skärmen är 14" och klarar full-HD. En bra skärm på en mindre dator!

SSDn i denna dator är kopplad till den snabba M.2-kontakten och bidrar till att allt går snabbt att starta. Disken är på 256GB och räcker gott för normalbruk.

Grafikkortet klarar enklare spel och nätverkskortet för trådlös uppkoppling hanterar den idag snabbaste uppkopplingen.

3 stycken USB-anslutningar för externa enheter och en HDMI-anslutning för att koppla den till en extern skärm eller TV utökar flexibiliteten för denna dator. Den låga vikten är ett plus.

Är du ute efter en lätt dator som du kan ta med dig nästan överallt och som klarar det mesta grundläggande jobben är det här ett bra val.

+

Väger endast 1,5 kg, 8 GB minne

Klarar inte kraftfulla spel

Inet logo

5 990 :-

länk
CDON logo

5 990 :-

länk

Bästa bärbara datorn under 5000 kr

calendar

23 aug 2019

Datorer

Datorer

56

En bärbar dator som inte kostar mer än 5000 kronor, går det att få någon som är bra? Ja, det beror på vilka krav man har. Det går utmärkt att få en bra bruksdator utan att betala mer än 5000 kronor. Den här listan presenterar datorer som är värda att titta närmare på.

Åge Nielsen betygsätter bästa bärbara datorn under 5000 kr

Nyheterna strömmar in och datorer med företaget AMDs senaste processorer kommer ut på marknaden. Accepterar du en tidigare generation av processor kan priset hållas nere ganska mycket. Processorn är i huvudsak det man kan kalla motorn i en dator. Grafikprocessorn är till exempel motorn för all grafik. Spel kan kräva en kraftfull grafikprocessor, även program som används för att skapa film. 3D-program är krävande för både processorn och grafikprocessorn. En bärbar dator som mäktar med sådana program ligger i en annan prisnivå. De datorer som presenteras här fungerar fint för de flesta vanliga ändamålen som att skriva och surfa.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter