search

1. Lenovo V155 / 15.6" / FHD / R3-3200U / 8GB / 256GB SSD M.2 …

Bästa bärbara datorn under 5000 kr - Plats 1

Det här är en trevlig dator från Lenovo! AMD:s senaste generation av processormodellen Ryzen 3-3200U och 8 GB internminne gör den till en bra dator. Kraften räcker till för enklare spel, kontorsjobb, surf och enklare bild-, film- eller ljudredigering.

Den snabba disken (SSD, 256 GB) gör den till en mycket snabbstartad dator. Ytterligare en trevlig sak med denna dator är att den har en DVD-brännare vilket är ovanligt idag.

Självklart har nätverkskortet för trådlös uppkoppling stöd för den snabbaste standarden. För den som uppskattar numeriskt tangentbord är det här också ett bra val.

Vikten på 2,2 kg är inte så mycket med tanke på att den har en DVD-brännare. Drifttiden på närmare 5 timmar gör den flexibel att ta med sig ut.

För dig som vill ha en allround-dator med helt okej prestanda är det här ett bra val.

+

DVD-brännare, 8 GB minne

Klarar inte kraftfulla spel

star

På 2 listor

4 990 :-

länk

5 190 :-

länk

2. Asus Vivobook R424DA-EK309T, AMD Ryzen 3 3200U, 4 GB DDR4 R…

Bästa bärbara datorn under 5000 kr - Plats 2

Här är en Asus-dator med en AMD-processor, Ryzen 3-3200U och 4GB minne. Disken är en snabb sådan på 256GB.

Prestandan i denna dator är helt okej för enklare spel, kontorsjobb, surfa med mera. Diskens snabbhet innebär att datorn startar snabbt och program öppnar på några få röda sekunder.

Nätverkskortet stöder snabb trådlös uppkoppling och de sedvanliga anslutningarna som USB och HDMI finns på datorn. Skärmen ger en fin och skarp bild med stöd för full-HD.

Fördelar med denna dator är att den är lätt, bara 1,2kg, vilket gör den enkel att bära med sig. Formatet är 14", vilket räcker för de flesta jobben. Batteritiden räcker upp till 8 timmar så att jobba med den på en tågresa eller flyg blir en smal sak.

Asus bygger datorer av hög kvalitet, så det är det du i huvudsak betalar för här.

+

Vikten, batteritiden

Bara 4GB minne och hyfsad prestanda

4 999 :-

länk

4 999 :-

Pris hämtat 28/1

länk

3. Acer Aspire A515 - i3 4GB 128GB

Motorn i denna dator utgörs av Intel Core i3-8145U, som tillhör den lägre prestandaklassen. 4 GB internminne är också minimum för att datorn inte skall bli för långsam. Det finns dock möjlighet att installera upp till 16 GB minne.

Den här datorn hade ett lägre pris för några månader sedan, vilket gör att prestandan du får i förhållande till priset tyvärr är mindre nu.

Som lagringsplats sitter det en snabb disk på 128 GB. 4 stycken USB-anslutningar för externa enheter, snabb trådlös uppkoppling och möjlighet att ansluta till en TV finns.

Skärmen är fin och har stöd för full-HD och datorn kan därför erbjuda en bra filmupplevelse. Batteriet klarar att driva datorn i upp till 9,5 timmar. Tangentbordet har numerisk del och själva bygget är helt okej. Relativt låg vikt med bara 1,8 kg.

Det här är en helt okej dator, lätt att bära med sig och batteritiden är mycket bra.

+

Vikten, batteritiden

Prestandan, priset, liten hårddisk

4 490 :-

länk

4 690 :-

länk

4. Lenovo V145 / 15.6" / FHD / A4-9125 / 4GB / 256GB SSD M.2 /…

Med en mindre budget kan den här Lenovodatorn vara något att kika på.

Prestandan är helt okej för surf, sociala medier, kontorsjobb och e-post.

Datorn drivs av en AMD-processor, modell A4-9125 som har 4GB minne att tillgå. Lagringsenheten är en mycket snabb disk på 256GB. Utöver detta hittar man också en DVD-brännare, vilket inte är så vanligt idag.

Skärmen är 15" stor och stöder full-HD. Film visas fint på skärmen. Det numeriska tangentbordet underlättar vid kontorsjobb. Anslutningar för USB-enheter finns och en HDMI för koppling till en TV. Grafikkortet är ett standardkort som tillåter enklare spel.

Datorn väger strax över 2 kg och är därmed enkel att ta med sig. Stöd för snabb trådlös uppkoppling finns också.

För den som är ute efter en budgetdator som klarar de vardagliga sysslorna och inte är i behov av hög prestanda.

+

Priset, disk på 256GB

Prestandan, bara 1 minnesplats

3 990 :-

länk

Bästa bärbara datorn under 5000 kr

calendar

3 dec 2019

Datorer

Datorer

415

En bra bärbar dator som inte kostar mer än 5000 kronor, går det att få? Ja, det beror på vilka krav man har. Det går till exempel utmärkt att få en bra bruksdator utan att betala mer än 5000 kronor. Den här listan presenterar datorer som är värda att titta närmare på. Men räkna inte med topprestanda!

Åge Nielsen betygsätter bästa bärbara datorn under 5000 kr

Accepterar du en tidigare generation av processor kan priset hållas nere. Processorn är det man kan kalla motorn i en dator. Grafikprocessorn är motorn för all grafik. Datorspel kan kräva en kraftfull grafikprocessor. Program som används för att skapa film och 3D-program är krävande för både processor och grafikprocessor. En bärbar dator som mäktar med sådana program är dyra. De datorer som presenteras här fungerar istället för mer vardagliga ändamål, som att skriva och surfa.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter