Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Lenovo Ideapad 330-15IKBR (81DE02EQMX

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 1

Lenovodatorn här är en intressant pjäs. En bra processor från Intel, generation 8 av Core i5, ger den bra med kraft. Det finns få datorer med Intel Core i5-processor under 6000 kronor, vilket gör denna till ett kap.

Startsnabb är den inte och det beror på den stora disken på hela 1000 GB. Men den mycket stora mängden internminne, hela 12 GB, kompenserar detta till viss del.

Snabb uppkoppling trådlöst finns det stöd för. Två USB 3.1 och ett USB 3.0-uttag betyder att Lenovo säkrat att datorn skall kunna arbeta snabbt mot externa lagringsenheter också. Den stora disken gör att du kan spara mycket.

Att jobba med kontorsprogram är en smal sak för denna dator. Vill du jobba med program för bildbehandling och ljudbearbetning är det grafikkortet som begränsar. Processorn och minnet tillåter att många program körs samtidigt.

En arbetshäst, för den som behöver en sådan!

+

Stor disk, mycket minne, 3 st USB3

Grafikkortet begränsar

NetOnNet logo

5 390 :-

länk

2. Hp 15-db1011noNY

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 2

En ny dator från HP hoppar in i denna lista. Detta är en trevlig nyhet utrustad med AMDs senaste processormodell Ryzen 5-3200U, vilket är en mycket bra processor i denna prisklass. Tillsammans med 8 GB minne kan datorn leverera god prestanda.

En mycket snabb disk på 256 GB säkerställer en snabb start. Processorn är energieffektiv vilket innebär att datorn kan driva i upp till 7,5 timmar på batteridrift. Skärmen ger en balanserad bild och stöder full-HD.

För den som vill ha numeriskt tangentbord är denna dator fortfarande ett alternativ. Det trådlösa nätverkskortet stöder snabb uppkoppling.

Kontorsjobb, surfning och enklare spel är inga problem för denna dator. Film-, bild- och ljudredigering går också bra så länge det inte är för tunga jobb.

Om du är ute efter en HP-dator med den senaste processorn, som är både snabb och hyfsat lätt så är den här inte så dum.

+

Processorn, vikten, ny modell

Disken kan kännas liten

NetOnNet logo

5 990 :-

länk

3. Lenovo V155 / 15.6" / FHD / R5-3500U / 8GB / 256GB SSD M.2 …

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 3

Lenovo presenterar här en nykomling utrustad med AMDs senaste Ryzen 5-processor, modellen 3500U.

Denna dator ger en trevlig upplevelse och AMD-processorn gör ett gott jobb med prestandan. Den integrerade grafikkretsen är mycket bra. Med sina 8 GB minne samt snabba disk på 256 GB levererar datorn en mycket god prestanda, i synnerhet om man ser till priset.

Kontorsjobb flyter på och enklare bild- och ljud-redigering klarar den lätt. Till och med spel som Fortnite är inga problem för denna nykomling.

Snabb trådlös uppkoppling, Bluetooth, HDMI-uttag för inkoppling till TV eller extern skärm samt två USB-uttag gör denna dator flexibel. Inte nog med det, den har en DVD-brännare också!

Är du ute efter en snabb dator med bra prestanda och hyfsat stor disk skall du inte fundera mer på vad du skall välja!

+

Prestanda, DVD, priset

Webhallen logo

5 690 :-

länk
Komplett logo

5 690 :-

länk

4. Hp 255, Ryzen 3 2200U, 8GB RAM, 256GB SSD

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 4

Det här är en enklare dator från HP med AMD Ryzen-processor.

Datorn har en snabb SSD-disk på 256 GB och 8 GB minne som hjälper till att lyfta prestandan. Dessutom är den utrustad med en DVD-brännare för den som har det behovet.

Skärmen stöder full-HD, så film som spelas upp med HD-upplösning kommer att visas med bra bild. Snabb trådlös uppkoppling finns det också stöd för. Två stycken USB 3.1 och minneskortsläsare ger flexibilitet vid anslutning av externa enheter.

Vikten är under 2 kg vilket gör datorn lätt att bära med sig. Numeriskt tangentbord tilltalar den som jobbar mycket med kontorsprogram.

För den som vill ha en dator med lågt pris och mycket minne är den här värd att titta närmare på.

+

Hyfsat stor disk, DVD, mycket minne

Processorn

Webhallen logo

5 490 :-

länk
Komplett logo

5 490 :-

länk

Bästa bärbara datorn under 6000 kr

3 experter tipsar

Åge Nielsen

Åge

Caitlyn Johansson

Caitlyn

Jordey Mutsaers

Jordey

calendar

3 sep 2019

Datorer

Datorer

350

En bärbar dator som kostar mindre än 6000 kronor klarar inte tyngre program och avancerade spel, så om det är det du är ute efter bör du gå upp några prisklasser. Denna lista innehåller intressanta alternativ under 6000 kronor som klarar av enklare spel och annan vardaglig användning. Vissa är till extrapris och då såklart än mer intressanta! Har du en ännu mindre budget så kan du kolla på min andra lista, "Bästa bärbara datorn under 5000 kronor".

Åge Nielsen betygsätter bästa bärbara datorn under 6000 kr

Minst 4 GB minne anser jag att en dator skall ha. Ju mer minne desto snabbare är den när man t.ex. öppnar många program. En bra processor, själva motorn i datorn, är också ett kriterium. Två fabrikat finns det av processorer: Intel och AMD. Intel är generellt bättre än AMD, men AMDs processorer är oftast mer prisvärda. Disken i datorn bör vara på minst 128 GB. 128 GB räcker till, i dessa fall, Windows och några program. 250 GB anser jag annars är ett minimum då det går ganska snabbt att fylla disken.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter

1. Hp Notebook 15-db0999no / 15.6" / FHD / R5-2500U / 4GB / 12…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 1

I denna robusta laptopen sitter en fyrkärnig Ryzen 2500U-processor med Vega 8-grafik, detta är prestandamässigt en oerhört stark kombination för det här priset! Uppgraderar du till 8 GB RAM i framtiden och antingen köper till en extern hårddisk eller sätter i en större SSD-disk så kommer denna dator hålla prestandan LÄNGE!

Skärmen är på 15 tum, som är standardstorleken för laptops, och med sin upplösning på 1080p passar den perfekt för lättare spel. Jag rekommenderar denna starkt om du vill jobba med medieproduktion eller spela. Du lär inte ha några som helst problem med att spela League of Legends, Fortnite, CS GO med mera. Om ett spel inte flyter på lika bra som du tänkt dig så rekommenderar jag att uppgradera RAM-minnet. Det kostar inte särskilt mycket och gör rätt stor skillnad!

Fantastiskt bra pris för prestandan, särskilt för att vara en HP-laptop.

+

Grym processor, bra batteritid

Lite lagring, lite RAM

star

På 2 listor

Webhallen logo

4 990 :-

länk

2. Asus K505ZA-BQ476T / 15.6" / FHD / R3-2200U / 6GB / 256GB S…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 2

Slimmad och stilren laptop med en nyare dubbelkärnig processor och ett väldigt starkt grafikkort för att inte vara en spel-laptop. Medieproduktion är inte några som helst problem med datorns processor och 6GB RAM som kommer snabba upp processen för dig.

Storleken är på 15 tum, vilket är standardstorleken för en laptop. Den går alltså ner i en vanlig messenger bag, så den passar bra som skoldator men klarar även spel som League of Legends, Fortnite, Sims 4 med mera. Priset är väldigt billigt för så nya komponenter.

Jag brukar egentligen föredra Lenovo på grund av deras kylning, men med tanke på att den senaste processorserien går väldigt svalt så är överhettning sällan ett problem hos laptops längre. Denna datorn är självklar och har en given plats på listan!

+

Väldigt bra prestanda överlag

Ingen info om batteri, lite lagring

3. Asus C423NA-EB0033 / 14" / FHD / N4200 / 4GB / 64GB / Intel…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 3

När man säger "skol-laptop" tänker de flesta på en Macbook, vilket generellt är en väldigt dyr dator om man inte får den via skolan. Chromebook är ett dugligt billigare val för studier, eller om du bara är ute efter en dator att kolla serier på när du åker buss eller tåg. Det är en väldigt simpel dator med bra batteritid.

Operativsystemet är enkelt och snabbt med väldigt användbara funktioner. Under 6000 kr är detta bästa alternativet om du är ute efter en Chromebook med 4GB RAM och upp till 10 timmars batteritid.

Utrustad med senaste USB-typen C gör slipper du böket med att behöva vända på USB-kablar. Skönt tangentbord med feedback innebär att du inte behöver trycka särskilt hårt på tangenterna vilket minskar slitage. Med ett aluminiumlock och en snygg design är utseendet inget att klaga på!

+

Simpel, smidig design

Skapt för skola och streaming

star

På 2 listor

Inet logo

4 790 :-

länk
CDON logo

4 790 :-

länk
Dustin Home logo

4 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Webhallen logo

4 790 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Lenovo YOGA 530-14ARR / 14" / IPS / FHD / R3 2200U / 4GB / …

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 4

Nr 3 på listan offrar lite prestanda jämfört med de andra på listan, för att istället vara mer praktisk.

Om du viker datorn 360 grader går du från laptop till surfplatta där du kan använda den medföljande touchpennan istället för att klicka runt med musen. Detta underlättar om du ritar mycket i program som Windows Ink, Photoshop m.m. Möjligheten att använda datorn som surfplatta är ovärderlig om du förflyttar dig mycket - det sparar plats och blir smidigare!

Du kan förvänta dig att lättare spel funkar, och generellt lär allt flyta på rätt bra. Se bara till att ha en extern hårddisk liggandes hemma då du lär få slut på lagring rätt lätt om du inte bara streamar.

För under 6000 kr är en kombinerad laptop och surfplatta ett väldigt bra pris.

+

Fruktansvärt praktisk "surfplatta"

Webhallen logo

5 490 :-

länk

5. Lenovo S130-14IGM

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 5

Vill du ha en dator för att surfa, betala räkningar och kolla på Netflix? Köp denna! Självklart kan man spela på den, typ gamla spel som Age of Empires med mera. Browser-spel och sånt fungerar med, men förvänta dig inte att det kommer flyta på jättebra, det är en kontorsdator för dig som mest ska skriva.

Denna datorn är lättviktig (1.47 kg) och existerar för att hjälpa dig med dina vardagliga sysslor av enklare slag. Datorn har stöd för Micro SD-kort samt Bluetooth. Jag rekommenderar starkt att du köper till en hårddisk eller ett USB till så du får lite extra lagring, eftersom denna har begränsat med utrymme.

Den är grå, den är fyrkantig och den är simpel. Men det är Lenovo. Lenovo har kvalitet i fokus och jag kan garantera dig att varenda krona dom lagt på denna datorn har använts väl!

+

Billigaste vettiga laptopen

Oerhört lite lagring och klen

NetOnNet logo

3 290 :-

länk
MediaMarkt logo

3 297 :-

länk
Proshop logo

3 457 :-

länk

Att leta laptop kan vara förvirrande. I den här prisklassen behöver man ofta välja mellan funktion och prestanda. Men med lite rotande kan du hitta laptops som har både och! Oftast brukar tillverkare då dra ner på andra kostnader som RAM-minne eller lagring, men dessa kan ju utökas senare.

Caitlyn Johansson betygsätter bästa bärbara datorn under 6000 kr

Jag har letat upp fem datorer med lite olika egenskaper. En passar bättre för spel, och en annan för resor eller studier. Alla är såklart duktigt värda priset men trean kanske passar dig bättre än ettan, beroende på vad du har för behov. Dina behov bestämmer alltså hur prisvärd en dator är, jag gör det bara lättare för dig att hitta rätt genom att presentera några riktigt bra alternativ.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Caitlyn Johansson


Caitlyn Johansson

Läs mer om oberoende experter

1. Asus R556QA-DM127T

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 1

Denna Asus Notebook är något jag varmt rekommenderar. Den är väldigt stilren men har även otroligt bra prestanda.

Här har vi mycket lagring men samtidigt även snabb lagring tack vare datorns SSD-hårddisk på 256 GB. Datorn styrs av en AMD-processor som är väldigt snabb men samtidigt väldigt stabil och ger dig utmärkt prestanda. Här finns också bra med ram-minne vilket medför effektiv arbetskraft.

Asus är dessutom kända för att ha väldigt tåliga datorer, så du får inte bara en läcker dator utan även en tålig. Datorn är bra på mycket, samtidigt som den har bra prestanda, vilket gör den perfekt både till arbetet, studierna eller som helt vanlig hemmadator för att t.ex kunna streama filmer.

+

Mycket bra prestanda

2. Acer Swift 1 SF114-32-P0QQ

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 2

Acer Swift är en otroligt vacker dator som dessutom är väldigt slimmad, men den snålar inte på prestandan för det!

Acer Swift bjuder på mycket lagring men samtidigt snabb lagring med sin SSD-hårddisk på 256GB. Även här körs datorn med 8GB DDR4-minne för effektiv arbetskraft. Datorns processor är en Intel Pentium som ger dig utmärkt stöd för stabil multitasking.

Skärmen är på en HD-skärm på 14 tum som har väldigt vackra och djupa färger. Trots allt detta så har datorn även en otroligt lång batteritid på hela 17 timmar och väger bara 1,3 kg!

Här får du alltså väldigt bra prestanda och en dator som knappt väger någonting, vilket gör att den passar bra för dig som ofta behöver ta med dig datorn i till exempel studier eller arbete.

+

Bra prestanda

3. Hp Notebook 14-cf0015no

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 3

Här har vi en stilren och snabb dator! Hp Notebook är en typiskt bra allround-dator med snabb lagring och minne där allt flyter på sömlöst och ordentligt.

Datorns processor är en Intel Pentium, vilket ger dig på bra prestanda och fungerar även väldigt bra när det kommer till multitasking - bra för dig som sysslar med lite av varje.

Datorn har en väldigt bra batteritid på hela 12,5 timmar, vilket gör den perfekt för resor eller i jobbet där du inte har tillgång till ström hela tiden.

Skärmen är på 14 tum och i HD, vilket ger dig skarpa bilder oavsett om du ser på filmer eller läser text. Sammanfattningsvis så är HP Notebook en bra allround-dator med bra prestanda och är utmärkt för studier eller arbete på resande fot.

+

Perfekt allround-dator

star

På 2 listor

4. Lenovo Ideapad 330-15IKB (81DC006RMX)

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 4

Denna stilrena Ideapad från Lenovo är en perfekt hemmadator med bra prestanda till ett väldigt bra pris!

Datorn har en SSD-hårddisk på 128 GB så att Windows startar snabbt. Dessutom så har den en mekanisk hårddisk på 1TB, alltså hela 1000GB! Bra för dig som har många bilder och filmer som du behöver lagra på datorn.

Datorns DDR4-minne på 6 GB och Intel's Pentium-processorn ser till att allting flyter på ordentligt för dig.

HD-skärmen är rätt så stor (15,6 tum) vilket gör den perfekt för dig som vill ha en bärbar dator i hemmet som hela familjen kan dela på. Eller för dig som vill ha en billig dator för exempelvis studier. Här får du bra prestanda till ett lägre pris än de andra datorerna i listan.

+

Utmärkt hemmadator

NetOnNet logo

4 990 :-

länk

5. Acer Aspire E 15 E5-576-73SM

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 5

Som bubblare på sista plats har vi ytterligare en dator från Acer. Den kostar lite mer men då får du också en dator som är mycket bättre än de andra i listan. Så känner du att du har högre krav på din nya dator än vad ovan nämnda datorer erbjuder kan du fortsätta läsa.

Acer Aspire är en väldigt bra dator som hjälper dig med alla vardagens uppgifter. Här får du utmärkt prestanda och en väldigt snabb och effektiv i7-processor från Intel. Dessutom så har datorn en SSD hårddisk på hela 256 GB för att allting ska flyta på sömlöst. Skärmen är i HD och på 15,6 tum och ger dig otroligt skarpa, vackra och djupa bilder.

Den här datorn är perfekt för både studier arbete. Känner du dig sugen på att spela några mindre krävande spel så är även det fullt möjligt!

+

Utmärkt till det mesta

Proshop logo

7 290 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Känner du dig sugen på en ny laptop? Men kanske inte vill lägga alltför mycket pengar på en dator? Då har du kommit helt rätt! Det är nämligen så att tack vare dagens nya hårdvaror kan vi få otroligt mycket prestanda till väldigt bra priser. Så datorn som du behöver köpa till studierna eller jobbet behöver inte alls vara så himla dyr.

Jordey Mutsaers betygsätter bästa bärbara datorn under 6000 kr

I den här listan har jag tagit fram några av de bästa bärbara datorerna som finns ute på marknaden i dagsläget. Här tar jag hänsyn till framförallt prestanda men även design, samtidigt som jag försöker hålla priset nere!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jordey Mutsaers


Jordey Mutsaers

Läs mer om oberoende experter