search

1. Lenovo V155 (81V5001AMX) AMD Ryzen 5 3500U, 8 GB RAM, 512 G…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 1

I denna Lenovo hittar vi AMD:s senaste Ryzen 5-processor, modellen 3500U, som gör ett gott jobb med prestandan och kommer att ge dig en trevlig upplevelse.

Den integrerade grafikkretsen är mycket bra. Med 8 GB minne samt en snabb disk på 512 GB levererar datorn en mycket god prestanda, i synnerhet om man ser till priset. Utöka med 8 GB till och datorn blir synnerligen bra!

Kontorsjobb flyter på lätt och enklare bild- och ljudredigering klarar den utan problem. Även spel som Fortnite fungerar helt okej med denna dator.

Snabb trådlös uppkoppling, Bluetooth, HDMI-uttag för inkoppling till TV eller extern skärm samt två USB-uttag gör denna dator flexibel. Dessutom har datorn en DVD-brännare också!

Är du ute efter en snabb dator med bra prestanda och ganska stor disk ska du se närmare på denna dator!

+

Pris/prestanda, DVD, 512GB disk

5 990 :-

länk

2. Acer Aspire A514 - 14" | i3 | 8GB | 256GB

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 2

Acer har en trevlig dator med en av Intels senaste generation av processor, Core i3- 10110U. Det är en utmärkt processor som gör ett bra jobb!

Acer har satt 8 GB minne i datorn från början, det är gör datorn än mer kraftfull - mycket minne är alltid bra. En snabb disk på 256 GB gör att Windows och program startar snabbt.

Detta är en slimmad dator som är lätt att ta med sig och erbjuder upp till 9,5 timmars drift med batteriet.

Skärmen är 14" stor och vikten är 1,6 kg. Skärmtypen är IPS, vilket är till fördel för den som gärna jobbar med bilder och film. Full-HD-upplösningen ger också en fin bild för filmupplevelser.

Datorn har den senaste tekniken för trådlös uppkoppling och snabb trådbunden uppkoppling för den som önskar.

Det här är en hyfsat lätt och stabil dator med mycket kraft, passar för den som är i farten.

+

Batteritiden, vikten, prestandan

Disken kunde vara större

5 390 :-

länk

3. Lenovo Ideapad S145 14" bärbar dator (svart)

Lenovo presenterar här en dator med Intels Core i3-processor i3-1005G1. Det är en av de kraftfullaste i Core i3-serien av generation 10. 8 GB minne och en mycket snabb disk på 256 GB gör denna dator till ett kraftpaket.

Skärmen är av TN-typ, vilket uppskattas av de som spelar då responstiden är lägre än med IPS-paneler. Storleken är 14" och stöder full-HD. Film visas fint, även om bilden blir något mindre på en 14"-skärm.

Snabb trådlös uppkoppling liksom snabb trådbunden uppkoppling erbjuds i denna dator. Batteridriftstiden uppges vara upp emot 6 timmar, vilket räcker långt. Höljet är i plast och vikten är låga 1,6 kg.

Det är inte en speldator, men datorn klarar absolut enklare spel. Kontorsjobb med mera flyter på riktigt bra.

En lätt dator med bra kraft för de flesta kontorsgöromålen.

+

Prestandan, vikten

Lite större disk är önskvärt

4 996 :-

länk

6 499 :-

länk

4. Lenovo V15, Core i3-1005G1, 8GB RAM, 256GB SSD, 15.6" Full HD

Listan avslutas med ännu en dator av fabrikatet Lenovo. Lenovo dominerar marknaden när detta skrivs.

I denna dator sitter Intels Core i3-processor i3-1005G1. 8 GB snabba minnen och en mycket snabb disk på 256 GB utgör övrig hårdvara.

Datorn har en 15,6" stor skärm som stöder full-HD.

Höljet är tillverkat i ett lite stabilare plastmaterial för att klara lite tuffare tag. Windows 10 är versionen Pro, vilket bl.a. innebär att krypteringsprogrammet BitLocker ingår. För den som önskar kan allt innehåll på disken krypteras så ingen obehörig kan komma åt informationen.

Skärmen stöder full-HD och ger en fin bild när det visas film. Utmärkt prestanda för kontorsjobb och enklare spel fungerar bra på denna dator.

För dig som sätter säkerhet högt och vill ha en smidig dator med bra prestanda.

+

Windows 10 Pro, prestandan, pris

Alltid bra med större disk

5 363 :-

länk

Bästa bärbara datorn under 6000 kr

calendar

18 maj 2020

Datorer

Datorer

1 408

En bärbar dator som kostar mindre än 6000 kronor klarar inte tyngre program och avancerade spel, så om det är det du är ute efter bör du gå upp några prisklasser. Denna lista innehåller intressanta alternativ under 6000 kronor som klarar av enklare spel och annan vardaglig användning. Har du en ännu mindre budget så kan du kolla på min andra lista, "Bästa bärbara datorn under 5000 kronor".

Åge Nielsen betygsätter bästa bärbara datorn under 6000 kr

Minst 4 GB minne anser jag att en dator skall ha. Ju mer minne desto snabbare är den när man t.ex. öppnar många program. En bra processor, själva motorn i datorn, är också ett kriterium. Två fabrikat finns det av processorer: Intel och AMD. Intel är generellt bättre än AMD, men AMDs processorer är oftast mer prisvärda. Disken i datorn bör vara på minst 128 GB. 128 GB räcker till, i dessa fall, Windows och några program. 250 GB anser jag annars är ett minimum då det går ganska snabbt att fylla disken.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter