Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Asus R556QA-DM127T

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 1

Denna Asus Notebook är något jag varmt rekommenderar. Den är väldigt stilren men har även otroligt bra prestanda.

Här har vi mycket lagring men samtidigt även snabb lagring tack vare datorns SSD-hårddisk på 256 GB. Datorn styrs av en AMD-processor som är väldigt snabb men samtidigt väldigt stabil och ger dig utmärkt prestanda. Här finns också bra med ram-minne vilket medför effektiv arbetskraft.

Asus är dessutom kända för att ha väldigt tåliga datorer, så du får inte bara en läcker dator utan även en tålig. Datorn är bra på mycket, samtidigt som den har bra prestanda, vilket gör den perfekt både till arbetet, studierna eller som helt vanlig hemmadator för att t.ex kunna streama filmer.

+

Mycket bra prestanda

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

5 990 :-

länk

2. Acer Swift 1 SF114-32-P0QQ

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 2

Acer Swift är en otroligt vacker dator som dessutom är väldigt slimmad, men den snålar inte på prestandan för det!

Acer Swift bjuder på mycket lagring men samtidigt snabb lagring med sin SSD-hårddisk på 256GB. Även här körs datorn med 8GB DDR4-minne för effektiv arbetskraft. Datorns processor är en Intel Pentium som ger dig utmärkt stöd för stabil multitasking.

Skärmen är på en HD-skärm på 14 tum som har väldigt vackra och djupa färger. Trots allt detta så har datorn även en otroligt lång batteritid på hela 17 timmar och väger bara 1,3 kg!

Här får du alltså väldigt bra prestanda och en dator som knappt väger någonting, vilket gör att den passar bra för dig som ofta behöver ta med dig datorn i till exempel studier eller arbete.

+

Bra prestanda

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

5 690 :-

länk

3. Hp Notebook 14-cf0015no

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 3

Här har vi en stilren och snabb dator! Hp Notebook är en typiskt bra allround-dator med snabb lagring och minne där allt flyter på sömlöst och ordentligt.

Datorns processor är en Intel Pentium, vilket ger dig på bra prestanda och fungerar även väldigt bra när det kommer till multitasking - bra för dig som sysslar med lite av varje.

Datorn har en väldigt bra batteritid på hela 12,5 timmar, vilket gör den perfekt för resor eller i jobbet där du inte har tillgång till ström hela tiden.

Skärmen är på 14 tum och i HD, vilket ger dig skarpa bilder oavsett om du ser på filmer eller läser text. Sammanfattningsvis så är HP Notebook en bra allround-dator med bra prestanda och är utmärkt för studier eller arbete på resande fot.

+

Perfekt allround-dator

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

5 990 :-

länk

4. Lenovo Ideapad 330-15IKB (81DC006RMX)

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 4

Denna stilrena Ideapad från Lenovo är en perfekt hemmadator med bra prestanda till ett väldigt bra pris!

Datorn har en SSD-hårddisk på 128 GB så att Windows startar snabbt. Dessutom så har den en mekanisk hårddisk på 1TB, alltså hela 1000GB! Bra för dig som har många bilder och filmer som du behöver lagra på datorn.

Datorns DDR4-minne på 6 GB och Intel's Pentium-processorn ser till att allting flyter på ordentligt för dig.

HD-skärmen är rätt så stor (15,6 tum) vilket gör den perfekt för dig som vill ha en bärbar dator i hemmet som hela familjen kan dela på. Eller för dig som vill ha en billig dator för exempelvis studier. Här får du bra prestanda till ett lägre pris än de andra datorerna i listan.

+

Utmärkt hemmadator

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

4 990 :-

länk

5. Acer Aspire E 15 E5-576-73SM

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 5

Som bubblare på sista plats har vi ytterligare en dator från Acer. Den kostar lite mer men då får du också en dator som är mycket bättre än de andra i listan. Så känner du att du har högre krav på din nya dator än vad ovan nämnda datorer erbjuder kan du fortsätta läsa.

Acer Aspire är en väldigt bra dator som hjälper dig med alla vardagens uppgifter. Här får du utmärkt prestanda och en väldigt snabb och effektiv i7-processor från Intel. Dessutom så har datorn en SSD hårddisk på hela 256 GB för att allting ska flyta på sömlöst. Skärmen är i HD och på 15,6 tum och ger dig otroligt skarpa, vackra och djupa bilder.

Den här datorn är perfekt för både studier arbete. Känner du dig sugen på att spela några mindre krävande spel så är även det fullt möjligt!

+

Utmärkt till det mesta

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

7 290 :-

länk
NetOnNet logo

6 400 :-

länk

Bästa bärbara datorn under 6000 kr

calendar

11 mars

Datorer

Datorer

41

Känner du dig sugen på en ny laptop? Men kanske inte vill lägga alltför mycket pengar på en dator? Då har du kommit helt rätt! Det är nämligen så att tack vare dagens nya hårdvaror kan vi få otroligt mycket prestanda till väldigt bra priser. Så datorn som du behöver köpa till studierna eller jobbet behöver inte alls vara så himla dyr.

Jordey Mutsaers betygsätter bästa bärbara datorn under 6000 kr

I den här listan har jag tagit fram några av de bästa bärbara datorerna som finns ute på marknaden i dagsläget. Här tar jag hänsyn till framförallt prestanda men även design, samtidigt som jag försöker hålla priset nere!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jordey Mutsaers


Jordey Mutsaers

2019-03-11

Läs mer om oberoende experter