Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Lenovo Ideapad Y520-15IKBM / 15.6" IPS / FHD / i5-7300HQ / …

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 1

Först på listan har vi självklart Lenovo. Deras budget-datorer är oslagbara!

Lenovos Y-serie har under de senaste åren levererat bra prestanda kombinerat med bra kylning och vettiga priser. Sen skadar det ju inte att de är rätt stiliga heller. Det finns ett flertal olika modeller i Y-serien men just denna är en av de billigare och mer prisvärda gaming-laptopsen.

En fyrkärnig processor, 8GB RAM och ett 1060-grafikkort räcker gott och väl för det mesta du kan tänka dig, så länge du inte är kräsen med högre grafikinställningar eller måste spela de senaste spelen så fort de kommit ut.

Spel som League, CS, Overwatch m.m. kommer flyta på utan några som helst problem. Vill du maxa WoW, nyare titlar och mer krävande spel behövs vassare grafikkort kombinerat med en nyare, mer kapabel processor. Bra kylning håller datorn sval och tangentbordet är väldigt bekvämt.

+

Kylningen, pris för prestanda

Lite minne på grafikkortet

MediaMarkt logo

8 989 :-

länk
Webhallen logo

9 490 :-

länk

2. Asus ROG Strix SCAR II GL704GW EV003T

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 2

Här har vi monstret i gruppen. Personligen tycker jag inte det är värt att lägga mer än runt 25 000 kr på en gaming-laptop, för med de här komponenterna är det inte så stor skillnad i prestanda även om du går upp i pris.

Med en av Intels nuvarande starkaste laptop-processorer, 16GB RAM och ett av Nvidias starkaste kort (2070) så kommer denna datorn spela allt felfritt. Den enda anledningen till att gå högre i prestanda är för betydligt tyngre arbetsuppgifter som rendering av spel eller video.

Strix är kända för hur välgjorda deras komponenter är, från grafikkort till kylning och laptops. Stor skärm, mycket lagring, bra prestanda och hög kvalitet är vad du får med denna datorn, samt nöjet att skratta åt alla som säger att laptops inte är skapta för spel.

+

Överlägsen kylning, brutalt stark!

Klumpig att bära runt på

MediaMarkt logo

26 990 :-

länk
Proshop logo

26 990 :-

länk

3. Asus K570ZD-DM190T / 15.6" / FHD / R5-2500U / 8GB / 256GB S…

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 3

För er som inte vill lägga några större summor eller kanske är mer intresserade av äldre spel/lite mindre krävande spel, och vill ha en multimedia-dator så är denna ett perfekt val. För 7000 kr får du mycket för pengarna.

Datorn har en snygg, slimmad design och väger inte särskilt mycket, så den är lätt att bära med sig utan problem. Processorn kommer få det mesta att flyta på bra. Grafikkortet är inte ett av de starkare men räcker gott och väl till exempelvis League, Fortnite eller Wow på low/medium settings.

Med en 256GB SSD, vilket är en snabbare sorts hårddisk, så kommer datorn starta upp och ladda saker betydligt snabbare än med en vanlig hårddisk, se bara till att du har en extern hårddisk om du planerar att spara en massa saker på datorn.

+

Snygg, slimmad design, ny processor

Lite lagring

Webhallen logo

7 990 :-

länk
Komplett logo

7 990 :-

länk

4. Msi GL63 8SE i7 8GB 512GB SSD PCIe RTX 2060

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 4

MSI är välkända för sitt drakformade emblem och för att prioritera prestanda och utseende. Detta är ett av resultaten - snygg, robust och oerhört stark!

Med ett av senaste generationens grafikkort presterar denna dator betydligt mycket bättre än datorer i billigare prisklasser. Processorn är en av Intels nuvarande topp-processorer för laptops. Stor SSD, snabbt trådlöst nätverkskort och bekvämt tangentbord med snabb respons.

120hz-skärmar är väldigt lämpliga för first-person shooter-spel, som tjänar på att ha mer än 60 bilder per sekund, det gör att spelet ser mjukare ut.

När du köper från de dyrare märkena så brukar kylningen vara betydligt mer fokuserad än hos billigare partner, så komponenterna håller sig kalla även under längre spelsessioner. Denna modellen har även högtalare som är större än hos övriga modeller.

+

Hög kvalitet, grym prestanda

ComputerSalg logo

16 490 :-

länk
CDON logo

16 990 :-

länk
Webhallen logo

16 990 :-

länk
Inet logo

16 990 :-

länk
Proshop logo

16 954 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bärbara gaming-datorn

3 experter tipsar

Caitlyn Johansson

Caitlyn

Joakim Ewenson

Joakim

Rebecka Broström

Rebecka

calendar

20 mars

Datorer

Datorer

141

När många tänker "gaming-dator" tänker de ofta på en stationär, men detta är en gammal syn på speldatorer. Laptops har blivit oerhört mycket starkare, framförallt eftersom komponenterna blivit mer energieffektiva och håller temperaturen nere. Detta i sig leder till mer prestanda eftersom komponenterna inte behöver begränsa sig för att förhindra skada av värmen.

Caitlyn Johansson betygsätter bästa bärbara gaming-datorn

Beroende på vad du ska spela behöver du lägga olika mycket fokus på specifika komponenter. I vissa fall, till exempel för simplare spel, räcker ett billigare grafikkort och då kan du lägga extra pengar på lagring eller processor istället. Jag är en sån som ofta byter mellan olika sysselsättningar på min dator, och därför är en kraftfullare laptop alltid mer värd för mig. Här har jag har valt ut fyra datorer ur olika prisklasser, som alla passar för spel. En för simplare spel som E-sport mm, en för lite mer krävande spel, en för tyngre spel och eventuellt streaming, och sen en så kallad monster-laptop som klarar allt men som oftast är överflödig.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Caitlyn Johansson


Caitlyn Johansson

2019-03-20

Läs mer om oberoende experter

1. Asus ROG Zephyrus GM501GS i7 16GB 512GB SSD + 1TB HDD GTX 1070

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 1

Här har vi ett riktigt snabbt fullblodsmonster försedd med Republic of Gamers-stämpel. Utrustad med Intels i7-processor av åttonde generationen, nVidias GTX1070-grafik och en 144 Hz IPS-skärm på 15,6" med endast 3 ms i responstid så är det här en riktig drömdator, utan att för den delen behöva offra något alls när det kommer till design och stilrenhet. En frikostig uppsättning lagring med 512 GB SSD plus 1 TB traditionell hårddisk ger dig gott om plats för dina kreativa sidor och Zephyrus GM501GS passar exempelvis även utmärkt för dig som videoredigerar. Det här är överlag en dator som passar nästan lika bra i styrelserummet som den gör på Dreamhack!

star

På 3 listor

Inet logo

24 990 :-

länk
CDON logo

24 990 :-

länk
Dustin Home logo

28 486 :-

länk

2. Msi GS65 Stealth Thin 8RF i7 16GB 512GB PCIe SSD GTX 1070

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 2

Även på listans andraplats hittar vi ett riktigt monsterexemplar till dator. Precis som i Asus Zephyrus GM501GS så hittar vi här en snygg och kompakt yttre design och en samling ruskigt kompetent hårdvara. Även här har vi åttonde generationens Intel i7-processor, ett nVidia GTX1070-chip, 16 GB arbetsminne och en 15,6" IPS-skärm med 144 Hz i uppdateringsfrekvens. I GS65 Stealth är det dock "endast" 7 ms responstid och dessutom bjuds det inte på någon hårddisk utöver inkluderad SSD vilket gör att den endast förtjänar listans andraplats. Tro dock inte på något vis att detta är ett dåligt alternativ, snarare tvärtom, MSI GS65 Stealth är ett grymt alternativ i sig och endast små detaljer knuffar ner den till andraplatsen.

CDON logo

20 990 :-

länk
Inet logo

20 990 :-

länk
Proshop logo

28 002 :-

länk

3. Razer Blade 15 i7 16GB 256GB GTX 1060

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 3

Razer Blade 15 blir mitt nästa toppval på den här listan, dels tack vare sin yttre diskreta och stilrena design, dels tack vare sina kompetenta specifikationer. Med åttonde generationens Intel i7-processor, ett nVidia GeForce GTX 1060 Max-Q och 16 GB i arbetsminne så har du mer än tillräckligt för att klara av de flesta moderna spel med bra inställningar i skärmens naturliga upplösning och uppdateringsfrekvens. Den är kanske inte fullt lika kompetent som Asus ROG Zephyrus eller MSI GS65 Stealth ovanför, men ändå mer än tillräckligt för att passa såväl en kräsen gamer som videoredigeraren - och det dessutom med någon tusenlapp extra kvar i fickan efter köpet!

Dustin Home logo

16 990 :-

länk

4. Acer Predator Helios 500 i7 16GB 512GB SSD GTX 1070

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 4

Med Acer Predator Helios 500 har vi helt lämnat allt vad stilren design heter bakom oss och istället går vi in på ren och rå prestanda med anpassningar som krävs därefter. Med listans maffigaste skärm på hela 17,3", givetvis av IPS-typ med 144 Hz och 9 ms responstid, så har vi här en dator som är mer släpbar än bärbar. Givetvis finner vi även här Intels i7-processor av åttonde generationen, ett nVidia GTX1070 och 16 GB arbetsminne. Helios 500 kommer med en SSD på 512 GB och även plats för extra intern lagring, om man vill utöka det i ett senare skede. Kanske inte datorn du tar med dig på affärsmötet men är du på jakt efter en ren speldator, då är det här ett riktigt grymt val.

5. Lenovo Legion Y530-15 i7 16GB 256PCIe SSD GTX 1050Ti

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 5

Plats nummer fem i listan får även bli listans budgetalternativ med ett pris på nästan 10 000 kr lägre än de andra. Nu är inte Lenovo Legion Y530 något dåligt alternativ för det, det är snarare just det alternativet jag valde själv när jag nyligen gick och köpte mig just en bärbar gamingdator. Föga förvånande får man något lägre prestanda än i listans toppmodeller men här hittar man ändå åttonde generationens Intel i7-processor, 16 GB arbetsminne, 256 GB SSD-disk med plats för ytterligare expansion. Med det lägre priset får man dock "endast" ett nVidia GTX 1050Ti som grafikkrets men trots det klarar man av att spela såväl PUBG som Fortnite med respektabla inställningar och prestanda efter skärmens Full HD-upplösning och 60 Hz uppdateringsfrekvens.

När det kommer till bärbara gamingdatorer så är det alltid en hårfin gräns mellan bärbar och släpbar dator. Hur mycket prestanda är man beredd att offra för bättre portabilitet och vice versa.

Joakim Ewenson betygsätter bästa bärbara gaming-datorn

För mig handlar en bärbar gamingdator trots allt om att kunna ta den med sig ur hemmet och kunna använda den bland andra människor, utan att nödvändigtvis behöva ut som en julgransbelysning på köpet. I min topplista har jag i mesta möjliga mån valt ut bärbara gamingdatorer som faktiskt går att ta med ut ur hemmet och jag har dessutom fokuserat på enheter som du kan komma undan med även i mer "seriösa" sammanhang. Jag har även försökt hålla mig inom någorlunda rimliga ramar prismässigt och avslutar sedan listan med mitt alldeles egna budgetval!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2018-11-01

Läs mer om oberoende experter

1. Asus ROG Zephyrus GM501GS i7 16GB 512GB SSD + 1TB HDD GTX 1070

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 1

Min drömdator! När jag testade denna dator var det verkligen kärlek vid första ögonkastet. Den är otroligt tunn (19.9mm) och väger nästan ingenting, vilket är perfekt om du är en gamer on the go. Datorn har också en otroligt skarp bild med hela 144HZ, vilket är ovanligt när det kommer till laptops och ger ett skönt flyt i bilden. Det är först när du testat det som du inser att du inte kan vara utan det. Den har en Intel® Core i7 sexkärnig processor som är perfekt vid gaming. Den klarar absolut att spela allt på högsta grafikinställningarna och du hör knappt fläktarna när dom jobbar. Du får verkligen vad du betalat för även om priset är lite i överkant för min smak. Men kolla på den, den är otroligt snygg!

star

På 3 listor

CDON logo

24 990 :-

länk
Inet logo

24 990 :-

länk
Dustin Home logo

28 486 :-

länk

2. Acer Aspire Nitro 5 i5 8GB 256GB PCIe SSD GTX 1050Ti

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 2

Om du letar efter en budget-gamingdator och inte har så jättehöga krav på topprestanda så skulle jag nog ge Acer Aspire Nitro en chans. Ett riktigt bra pris och en bra processor, för att inte tala om vilken snygg design! Kanske inte det som är högst prioriterat, men det är i vilket fall en riktig skönhet. Om jag ska säga någonting negativt med denna dator kan ljudnivån på fläktarna bli lite för hög vid belastning för min smak. Men ska man tumma på priset måste man också tumma lite på kvalitet och då känns det här som ett klokt val. Man kan även aktivera "turbo mode" som gör att fläkten pressas till max för att sänka temperaturen i datorn. Det här är det perfekta alternativet om man behöver en första gamingdator till barnen.

3. Asus ROG GL702VM-BA195T

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 3

Här är den ju! Det här är datorn jag själv använder och den sviker mig aldrig! Jag har den alltid med mig när jag är på resande fot och trots en hel del äventyr runt i världen presterar den fortfarande utmärkt. Den klarar av både spel på högsta grafikinställningar samt redigering av bilder och filmer utan några som helst problem - perfekt för mig som håller på en hel del med min Youtube-kanal. Det enda negativa är att den ibland kan låta rätt mycket när fläktarna går på högvarv, vilket ofta är fallet med bärbara datorer. Den stora skärmen gör spelupplevelsen bättre och det blir lättare att verkligen komma in i spelet. Det underlättar även givetvis all bildredigering eftersom detaljerna syns bättre.

4. Msi GL62M 7REX i5 8GB 256GB SSD GTX 1050Ti

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 4

Det här är den bästa budget-gamingdatorn enligt mig. MSI är duktiga på att göra bra tangentbord på sina bärbara datorer, vilket ger spelupplevelsen den där lilla bonusen som kan vara svår att hitta på laptops annars (det är lätt att man får en lite plastig känsla med andra bärbara datorer). Denna dator har en snabb SSD och ytterligare ett plus är att fläktarna faktiskt inte låter så mycket under högbelastning. Man kan även trycka på "fan boost-knappen" så aktiveras sex stycken så kallade Heat Pipes samt dubbla fläktar för att avlägsna värme snabbare från datorn. Den är inte för stor eller tung för att ta med sig och funkar därför perfekt på resande fot. Här har du allt du behöver utan att behöva spränga plånboken.

5. Razer Blade 15 i7 16GB 512GB GTX 1070 144Hz

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 5

Det här är en riktigt snygg dator! Förutom den supertunna och tighta designen har den även RGB Lighting i tangentbordet så du själv kan styra vilka färger tangentbordet ska vara. Det gör att det blir en mer personlig touch på datorn och att den verkligen känns som din. Den är bara 16.8 mm tunn och väger inte mer än 2.1 kg, så den kan följa med dig överallt. Datorn har en otroligt kraftfull processor och med 144 Hz i skärmen flyter allt på riktigt snyggt och behagligt och du slipper det där lagget som alla gamers hatar. Vad mer kan man begära? Priset är kanske inte så plånboksvänligt, men du får vad du betalar för. I det här fallet en riktigt kraftfull speldator som kommer klara allt, och som inte kommer göra dig besviken på något sätt.

Dustin Home logo

23 490 :-

länk
CDON logo

29 490 :-

länk
Inet logo

22 990 :-

länk
Proshop logo

25 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Lenovo Legion Y520-15 i5 8GB 256GB PCIe SSD GTX 1050Ti

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 6

Sista datorn jag vill tipsa om är ännu en budgetdator. Nämligen Lenovo Legion som är en bra gamingdator. Dessa gamingdatorer behöver faktiskt inte kosta en förmögenhet, vilket Lenovo verkligen bevisar här. Med en snabb SSD öppnas spelen snabbare och du kommer igång direkt, och med en stor hårddisk på hela 1TB så kommer du inte ha någon brist på utrymme. Kombinationen av detta och ett schysst grafikkort kommer göra att spelupplevelsen inte skiljer sig så enormt från de absolut bästa bärbara datorerna. Datorn är dessutom hyfsat tyst även under högprestation, och tvingar inte fläktarna att gå bananas så fort du är mitt uppe i en eldstrid i Argone Forest i BF1 eller sträckkollar Youtube-klipp i full HD.

När det kommer till en bra speldator är det främst processorn och grafikkortet jag är intresserad av. Det man främst ska fråga sig själv när de kommer till inköp av en speldator är följande: vilka spel vill jag kunna spela på datorn? Vilka krav har jag på ljud? Bildkvalité? Batteritid? Är man ingen hardcore gamer så kanske man inte behöver lägga en halv förmögenhet på den absolut dyraste och nyaste datorn, då det finns grymma budgetalternativ också. Datorn får inte heller vara allt för tung och stor då syftet med just en bärbar dator är att man ska kunna ta med sig den överallt utan att få ryggskott. Jag vill ha den bästa, smidigaste datorn till det bästa priset och det är just det jag vill dela med mig av till dig!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Rebecka Broström


Rebecka Broström

2018-07-06

Läs mer om oberoende experter