search

1. Asus ROG Zephyrus S15 GX502LXS, GeForce RTX 2080 Super, Cor…NY

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 1

Är spel det som väger tyngst vid köp av en bärbar dator är den här nya modellen något att se närmre på.

Grafikkortet är GeForce RTX 2080 super, ett av marknadens i särklass vassaste kort! Det finns inget spel som kortet inte klarar av. 8 GB mycket snabbt eget minne säkerställer prestanda i högsta klass.

Kortet är parat med Intels nyaste processor, Core i7-10875H, som bara presterar och inget annat! Till detta har Asus lagt in 32 GB mycket snabba minnen och toppar allt.

Två supersnabba diskar på 512 GB vardera ger en total mängd lagring på 1000 GB. Kanonfin skärm med en responstid på låga 3 ms är precis vad spelaren vill ha.

Asus har installerat ett specialdesignat kylsystem som håller allt svalt trots att datorn är tunn och lätt. Metallhöljet ger ett stabilt intryck och ger hög tålighet vid transport.

En maxad dator för den som vill ha det bästa.

+

Prestandan, vikten, bygget

Priset

39 990 :-

länk

2. Msi GS66 Stealth 10SGS - 15,6" | i9 | 32GB | 2TB | RTX 2080…NY

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 2

MSI har här byggt en dator med nästintill optimal spelprestanda men också en extremt bra dator för 3D-jobb, t.ex. i programmet 3D-Max, ett mycket krävande program.

Grafikkortet är GeForce RTX 2080 super (Max-Q), vilket innebär att det är nedklockat för att minska energiförbrukningen. Jämfört med 2080 Super ger det med andra ord något lägre prestanda i spel. Mycket kompenseras dock av det 8 GB mycket snabba egna minnet.

Processorn är en av de kraftfullaste som finns idag, Intel Core i9-10980HK. 32 GB snabba minnen gör den här datorn nästan lika bra i spel som Asus-datorn i samma prisläge, men denna är klart bättre för 3D-jobb.

En mycket snabb och stor disk på 2000 GB ger gott om lagring. Självklart har den stöd för den snabbaste trådlösa uppkopplingen som idag finns. Den har en mycket fin skärm i tekniken IPS med en responstid på 3 ms.

Den bästa datorn för spelaren som också jobbar med 3D.

+

Prestandan, mycket stor disk

Priset

38 990 :-

länk

38 990 :-

länk

3. Acer Predator Triton 500 - 15,6" | i7 | 32GB | 1TB | RTX 2…NY

Har du en något lägre budget finns fortfarande möjligheter till att få en bärbar dator med mycket hög prestanda.

Denna Acerdator skäms inte för sig för den har också ett RTX2080 Super grafikkort med 8 GB eget minne. Ett av marknadens bästa kort! Processorn är en Intel Core i7-10750H som har hela 32 GB snabba minnen att tillgå. Lagringen är en 1000 GB stor mycket snabb disk.

Skärmen håller mycket hög klass och har en responstid på 3 ms, vilket är mycket bra. Spel är inga problem alls för denna dator. Acer har byggt in deras egna kylsystem för att hålla allt svalt utan att det skall väsnas. Bygget är stabilt för att datorn skall klara att flyttas på.

Stöd för den snabbaste trådlösa uppkopplingen och teknik för att hålla kontakten med nätet optimalt finns. Trots det kraftfulla bygget är vikten ändå låg.

En perfekt dator för den som inte har budget för det häftigaste.

+

Prestandan

29 990 :-

länk

4. Msi GE66 Raider 10SF - 15,6" | i7 | 16GB | 512GB | RTX 2070…NY

Speldator och en lite mindre plånbok? Kolla in den här!

Det här är en ny modell med det senaste. Grafikkortet är det mycket duktiga RTX2070. Det skäms inte för sig och har dessutom 8 GB snabba minnen att jobba med.

Till sin hjälp har datorn den senaste processormodellen från Intel, Core i7-10750H, och 16 GB snabba minnen. Det ger mycket bra spelprestanda, trots det lägre priset. Alla spel går att köra om man i de mest krävande spelen nöjer sig med att dra ner inställningarna lite.

En mycket snabb disk på 512 GB finns för operativsystem och spel - den ger dig bra med lagring och en snabbstartad dator.

Den mycket fina IPS-skärmen har en responstid på 3 ms och ger en riktigt bra bild. Ett kraftfullt batteri gör att datorn kan köras upp till 9 timmar utan nätanslutning. Ett bra bygge, stabilt chassi och ett mycket bra kylsystem.

Bärbar speldator att ta med sig på flyget!

+

Prestandan i förhållande till pris

20 990 :-

länk

5. Lenovo Legion Y540-15 - i7 16GB 1TB RTX2060 144Hz

En dator för spelaren med liten plånbok. Trots det låga priset presterar datorn mycket bra både i spel och andra områden.

Intel Core i7-9750H, 16 GB minne och RTX2060 grafikkort med 6 GB eget minne gör detta till en kraftfull speldator. En blixtsnabb disk på 1000 GB ger gott om lagring för spel, film, bilder med mera.

Skärmen är 15" - den är stor, bra och ger en mycket trevlig bild. Den har stöd för 144Hz uppdateringsfrekvens med en responstid på 5 ms (ju lägre ju bättre).

Tangentbordet är utformat för spelare för att ge maximal kontroll och minsta möjliga tidsfördröjning. Kylsystemet är byggt för att optimera kylningen av komponenterna.

Datorn klarar av film-, bild- och ljudredigering men tar lite mer tid på sig vid rendering än kraftfullare datorer.

En kompetent speldator och ett bra bygge för den med lägre budget.

+

Prestandan, priset

16 990 :-

länk

16 990 :-

länk

15 490 :-

länk

Bästa bärbara gaming-datorn

2 experter tipsar

Åge Nielsen

Åge

Joakim Ewenson

Joakim

calendar

25 maj 2020

Datorer

Datorer

710

En bärbar speldator som har den yppersta prestandan blir en stor och klumpig maskin. Den blir inte direkt bärbar, om man ser till vad en bärbar dator är. Med en vikt på bortåt 5 kg blir det en rejäl pjäs. Vad som är viktigt med en bärbar speldator är kylningen, processor- och grafikkraften. Skärmen behöver också vara av hög klass, helst med en uppdateringsfrekvens på mindre än 4ms vid 144Hz. Tangentbordet måste reagera snabbt på tryckningar.

Åge Nielsen betygsätter bästa bärbara gaming-datorn

Ett bra grafikkort krävs för att ett spel skall flyta på bra, och till det även en bra processor. Det ena kan inte väga upp det andra tillräckligt mycket för att tyngre spel ska flyta på sömlöst. Visst, en kraftfull processor kan hjälpa ett klent grafikkort något, men hjälpen är begränsad. Därför är en bra processor tillsammans med ett bra grafikkort såklart det mest optimala. I min lista har jag (med hänsyn till ovanstående) tagit fram några blandade alternativ i olika prisklasser. Alla alternativ är mycket lämpade för spel.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter

1. Razer Blade 15 Advanced v2 - i7 16GB 512GB RTX 2080 240Hz

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 1

Razer står i min mening för några av de absolut snyggaste PC-datorerna på marknaden. Stilren design i högkvalitativa material får mitt hjärta att slå lite extra, åtminstone tills dess att man läser prislappen, då ligger istället hjärtstartaren närmre till hands.

Med senaste generationen Razer Blade får du senaste generationen grafikchip från Nvidia och här en av de häftigaste varianterna, RTX 2080, som kompletterar en Intel i7-processor samt 16 GB i RAM-minne.

För att det inte ska bli för lättdrivet så har man utrustat datorn med en skärm som har hela 240 Hz uppdateringsfrekvens, så att grafikchippet får något ordentligt att bita i!

Ruskigt stilren och snygg, ruskigt kraftfull prestanda och med en av marknadens snabbaste laptopskärmar på det! Kan det bli annat än ett rent toppval?!

+

Mycket prestanda i snygg design

Prislappen svider duktigt mycket

29 990 :-

länk

33 499 :-

länk

37 999 :-

länk

30 990 :-

länk

33 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Msi GS75 Stealth 9SF - i7 32GB 1TB RTX 2080 240Hz

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 2

Näst ut på topplistan hittar vi ytterligare ett duktigt prestandamonster, föga förvånande kanske. I MSI GS75 har vi dock en, i mina ögon, något mindre tilltalande design och något mer släpbar storlek jämfört med Razers toppkandidat.

Precis som Razer så har MSI slagit till med hela 240 Hz i uppdateringsfrekvens, här i 17,3"-formatet vilket ger RTX 2080-grafikchippet något ordentligt att bita i.

Givetvis hittar vi även här en Intel i7-processor samt hela 32 GB RAM och 1 TB SSD-lagring. Nog med prestanda även för den mest kräsne gamern alltså!

Nackdelen med det något större formatet och den större skärmen är dock högre vikt och större storlek vilket antingen kommer ge dig ryggskott eller mycket goda skäl till att besöka gymmet mellan spelpassen!

Kan du tänka dig, eller rent av vill ha, en 17,3"-skärm då är det här ett riktigt toppval!

+

Hejdlöst bra prestanda

Storleken kan bli ett hinder

3. Acer Predator Triton 500 - i7 32GB 2TB RTX 2080 300Hz

Listans tredjeplats är på intet sätt ett dåligt val, i Acer Predator Triton 500 så hittar vi nämligen en 15,6"-skärm på hela 300 Hz, högsta uppdateringsfrekvensen på hela listan!

Utöver det så ger den dig några av de bästa specifikationerna i listan, med sina 32 GB i RAM-minne, 2 TB supersnabb SSD-lagring och till det en Intel i7-processor och RTX 2080-grafikchip.

För min del, som uppenbarligen är en smula fåfäng, så räcker dock inte den hejdlösa prestandan för att nå den absoluta toppen. Den mer funktionella designen tilltalar mig inte och därmed får den stå tillbaka lite på min lista.

Bryr du dig mer om prestanda än design samtidigt som du vill ha en portabel gamingrigg, då kan mycket väl denna Predator Triton 500 vara värd en stunds extra uppmärksamhet!

+

Utmärkt prestanda för pengarna

Designen tilltalar mig inte

28 990 :-

länk

4. Asus ROG Zephyrus S GX531GX - i7 16GB 512GB RTX 2080

Ännu en dator med riktigt bra prestanda och senaste generationen grafikkretsar från Nvidia.

Asus tar lite nya grepp kring hur en laptop ska vara designad, och i ROG Zephyrus hittar vi tangentbordet längst ner mot kanten av datorn istället för mer centralt placerat på chassit. Detta designdrag är tänkt att underlätta kylningen av datorn och därmed ge mer prestanda under längre tid. Designen tilltalar inte riktigt mig men det går inte att förneka datorns enorma potential i övrigt.

Sett till rena specifikationer så ligger den jämlikt med de andra och erbjuder precis allt som en grym gaminglaptop ska göra såhär år 2020. Dess 15,6"-skärm är dessutom av matt typ, och även denna har en uppdateringsfrekvens på hela 144 Hz.

Om designen tilltalar dig, eller om du använder externt tangentbord, så har du här en fantastiskt kompetent och sannolikt välkyld gamingdator!

+

Design som lovar bra kylning

Tangentbordsplaceringen

36 990 :-

länk

5. Asus ROG Zephyrus GA502DU - Ryzen 7 16GB 512GB GTX 1660Ti

AMDs senaste Ryzen-processorer ger datortillverkarna helt nya möjligheter att kunna erbjuda riktigt bra prestanda till bra priser, exempelvis som här med Asus ROG Zephyrus GA502DU som inte bara har Ryzen 7-processor utan även 16 GB RAM-minne, 512 GB SSD-lagring OCH Nvidia GTX 1660Ti-grafik!

Allt detta kommer förpackat tillsammans med en 15,6" IPS-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens och det dessutom i ett visuellt tilltalande skal som inte nödvändigtvis skriker gaming och julgransbelysning.

Med tillhörande mjukvaror kan du dessutom strypa datorns prestanda så att du istället får nära 9 timmar batteritid för lättare uppgifter eller för all del, ett ordentligt seriemaraton på Netflix.

Asus ROG Zephyrus GA502DU är verkligen ett snyggt, prisvärt kraftpaket som ger ordentligt mycket prestanda för sin prislapp!

+

Riktigt prisvärd prestanda

Något äldre generation AMD Ryzen

star

På 2 listor

13 990 :-

länk

13 990 :-

länk

14 990 :-

länk

14 173 :-

länk

14 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

När det kommer till bärbara gamingdatorer är det alltid en hårfin gräns mellan bärbar och släpbar dator. Hur mycket prestanda är man beredd att offra för bättre portabilitet? Och är det värt med en 17"-skärm för bättre upplevelse, men istället behöva årskort på gymmet för att kunna bära runt på datorn? För mig ska en bärbar gamingdator trots allt vara möjlig att ta med sig ur hemmet och vara smidig att använda bland andra människor, utan att man behöver en skottkärra för att transportera den.

Joakim Ewenson betygsätter bästa bärbara gaming-datorn

I min topplista har jag i mesta möjliga mån valt ut bärbara gamingdatorer som faktiskt går att ta med sig. Jag har dessutom fokuserat på enheter som du kan komma undan med även i mer "seriösa" sammanhang och ta med på affärsmötet utan att skämmas. Jag har även försökt hålla mig inom någorlunda rimliga ramar prismässigt och avslutar listan med mitt alldeles egna budgetval!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter