Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Asus Gaming FX505GE-BQ134T / 15.6" / FHD / i7-8750H / 8GB /…

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 1

ASUS Gaming FX505GE är en relativ lättviktare i gaming laptop-kategorin, men låt inte det lura dig. Med en sexkärnig i7-8750H, som är en av Intels starkaste spelprocessorer, levererar denna betydligt mer prestanda än vad du kanske förväntar dig i den här prisklassen!

Grafikkortet den parats ihop med duger för de flesta spelen på medium/high grafik, men även nyare mer krävande spel fungerar. 8GB RAM är tillräckligt, men jag rekommenderar att uppgradera till 16GB i framtiden. Datorn har en snygg, kantig design, borstat chassi och röd LED på tangenterna, det skriker stiligt.

Energisparläget tillsammans med fläktsystemet som håller damm borta och ljudnivån låg gör att datorn både kan användas effektivt för spel, men även i sovrummet utan att du väcker någon.

Datorn passar perfekt för E-Sport, mindre krävande spel, eller helt enkelt för dig som inte är så kräsen.

+

Tunn, snygg och bra prestanda!

Webhallen logo

10 490 :-

länk

2. Asus K570ZD-DM190T / 15.6" / FHD / R5-2500U / 8GB / 256GB S…

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 2

För er som inte vill lägga några större summor, eller kanske är mer intresserade av äldre spel/lite mindre krävande spel, och vill ha en multimedia-dator - då är denna ett perfekt val. Här får du mycket för pengarna.

Datorn har en snygg, slimmad design och väger inte särskilt mycket, så den är lätt att bära med sig utan problem. Processorn kommer få det mesta att flyta på bra. Grafikkortet är inte ett av de starkare men räcker gott och väl till exempelvis League, Fortnite eller WoW på low/medium settings.

Med en 256GB SSD, vilket är en snabbare sorts hårddisk, kommer datorn starta upp och ladda saker betydligt snabbare än med en vanlig hårddisk, se bara till att ha en extern hårddisk om du planerar att spara en massa saker på datorn.

+

Snygg, slimmad design, ny processor

Lite lagring

Webhallen logo

7 990 :-

länk

3. Msi GL63 8SE i7 8GB 512GB SSD PCIe RTX 2060

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 3

MSI är välkända för sitt drakformade emblem och för att prioritera prestanda och utseende. Detta är ett av resultaten - snygg, robust och oerhört stark!

Med ett av senaste generationens grafikkort presterar denna dator betydligt mycket bättre än datorer i billigare prisklasser. Processorn är en av Intels nuvarande topp-processorer för laptops. Stor SSD, snabbt trådlöst nätverkskort och bekvämt tangentbord med snabb respons.

120hz-skärmar är väldigt lämpliga för first-person shooter-spel, som tjänar på att ha mer än 60 bilder per sekund, det gör att spelet ser mjukare ut.

När du köper från de dyrare märkena så brukar kylningen vara betydligt mer fokuserad än hos billigare produkter, så komponenterna håller sig kalla även under längre spelsessioner. Denna modellen har även högtalare som är större än hos övriga modeller.

+

Hög kvalitet, grym prestanda

Inet logo

15 490 :-

länk
Webhallen logo

15 490 :-

länk
CDON logo

15 490 :-

länk
ComputerSalg logo

16 490 :-

länk
Proshop logo

16 954 :-

länk
Dustin Home logo

17 099 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Asus ROG Strix SCAR II GL704GW EV003T

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 4

Här har vi monstret i gruppen. Personligen tycker jag inte det är värt att lägga mer än ca 25 000 kr på en gaming-laptop, för med de här komponenterna är det inte så stor skillnad i prestanda även om du går upp i pris.

Med en av Intels nuvarande starkaste laptop-processorer, 16GB RAM och ett av Nvidias starkaste grafikkort (2070) så kommer denna datorn spela allt felfritt. Den enda anledningen till att gå högre i prestanda är för betydligt tyngre arbetsuppgifter som rendering av spel eller video.

Strix är kända för hur välgjorda deras komponenter är, från grafikkort till kylning och laptops.

Stor skärm, mycket lagring, bra prestanda och hög kvalitet är vad du får med denna datorn, samt nöjet att skratta åt alla som säger att laptops inte är skapta för spel.

+

Överlägsen kylning, brutalt stark!

Klumpig att bära runt på

MediaMarkt logo

24 997 :-

länk
Proshop logo

26 990 :-

länk
Webhallen logo

26 990 :-

länk

Bästa bärbara gaming-datorn

2 experter tipsar

Caitlyn Johansson

Caitlyn

Joakim Ewenson

Joakim

calendar

31 maj 2019

Datorer

Datorer

331

När många tänker "gaming-dator" tänker de ofta på en stationär, men detta är en gammal syn på speldatorer. Laptops har blivit oerhört mycket starkare, framförallt eftersom komponenterna blivit mer energieffektiva och håller temperaturen nere. Detta i sig leder till mer prestanda eftersom komponenterna inte behöver begränsa sig för att förhindra skada av värmen.

Caitlyn Johansson betygsätter bästa bärbara gaming-datorn

Beroende på vad du ska spela behöver du lägga olika mycket fokus på specifika komponenter. I vissa fall, till exempel för simplare spel, räcker ett billigare grafikkort och då kan du lägga extra pengar på lagring eller processor istället. Jag är en sån som ofta byter mellan olika sysselsättningar på min dator, och därför är en kraftfullare laptop alltid mer värd för mig. Här har jag har valt ut fyra datorer ur olika prisklasser, som alla passar för spel. En för simplare spel som E-sport m.m., en för lite mer krävande spel, en för tyngre spel och eventuellt streaming, och sen en så kallad monster-laptop som klarar allt men som oftast är överflödig.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Caitlyn Johansson


Caitlyn Johansson

Läs mer om oberoende experter

1. Razer Blade 15 (2019) i7 16GB 512GB SSD RTX 2080 144Hz

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 1

Razer står i min mening för några av de absolut snyggaste PC-datorerna på marknaden. Stilren design i högkvalitativa material får mitt hjärta att slå lite extra, även om prislappen sedan korrigerar det hela.

Med senaste generationen Razer Blade får du föga förvånande även senaste generationen grafikchip från Nvidia och här en av de häftigaste varianterna, RTX 2080. I och med detta utlovas gott om spelprestanda, vilken definitivt bör räcka till för att driva dagens spel med såväl snygg grafik som hög fps!

Det här är närmast orimligt mycket prestanda i ett orimligt litet format, och det är också varför denna dator får förstaplatsen på min lista.

Snygg, snabb och sjukt tilltalande är mitt omdöme om Razer Blade 15, 2019 års modell.

+

Mycket prestanda i snygg design

Prislappen svider duktigt mycket

Proshop logo

35 990 :-

länk
Dustin Home logo

29 990 :-

länk
CDON logo

29 990 :-

länk
Inet logo

29 990 :-

länk
Webhallen logo

32 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Msi GS75 9SG-293NE / 17.3" / FHD / i7-9750H / 32GB / 1TB SS…

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 2

Näst ut på topplistan hittar vi ett till duktigt prestandamonster, föga förvånande kanske. I nya MSI GS75 har vi dock en, i mina ögon, mindre tilltalande design och något mer släpbar storlek jämfört med Razers toppkandidat.

Med en 17"-skärm som erbjuder hela 144 Hz uppdateringsfrekvens är detta ett utmärkt alternativ för dig med höga krav och stark rygg.

Sedan har vi givetvis även senaste generationen Intel i7-processor, hela 32 GB RAM och 1 TB SSD-lagring. Nog med prestanda även för den mest kräsne gamern alltså!

Priset man får betala för den större skärmen är dock oundvikligen högre vikt och större yttermått, vilket gör den här bärbara datorn mer av en stationärt bärbar dator som man inte gärna bär runt på i onödan.

Är den rejäla skärmen något som tilltalar dig, kanske för att slippa externa skärmar, då är det här definitivt ett strålande bra val.

+

Hejdlöst bra prestanda

Storleken kan bli ett hinder

star

På 2 listor

Webhallen logo

31 990 :-

länk
Inet logo

33 990 :-

länk
CDON logo

33 990 :-

länk

3. Asus ROG Zephyrus S GX531GX - i7 16GB 512GB RTX 2080

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 3

Ännu en dator med riktigt bra prestanda och senaste generationen grafikkretsar från Nvidia.

Asus tar lite nya grepp kring hur en laptop ska vara designad, och i ROG Zephyrus hittar vi tangentbordet längst ner mot kanten av datorn istället för mer centralt placerat på chassit. Detta designdrag är tänkt att underlätta kylningen av datorn och därmed ge mer prestanda under längre tid. Designen tilltalar inte riktigt mig men det går inte att förneka datorns enorma potential i övrigt.

Sett till rena specifikationer så ligger den jämlikt med de andra och erbjuder precis allt som en grym gaminglaptop ska göra såhär 2019. Dess 15,6"-skärm är dessutom av matt typ, och även denna har en uppdateringsfrekvens på hela 144 Hz.

Om designen tilltalar dig, eller om du använder externt tangentbord, så har du här en fantastiskt kompetent och sannolikt välkyld gamingdator!

+

Design som lovar bra kylning

Tangentbordsplaceringen

Dustin Home logo

36 990 :-

Pris hämtat 7/8

länk

4. Acer Predator Triton 500 i7 16GB 512GB SSD PCIe RTX 2080 144Hz

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 4

Listans i min mening kanske minst tilltalande design hamnar ändå på fjärdeplatsen, för trots designen så finns här ruskigt mycket prestanda!

Acer Predator Triton 500 ger dig, likt listans andra val, gott om prestanda med såväl RTX 2080-grafik, 512 GB lagring och en bildskärm med 144 Hz uppdateringsfrekvens. Givetvis hittar vi även senaste generationens Intel-processor och närmast obligatoriska 16 GB RAM-minne.

Trots sina mer än väl godkända specifikationer så är det här ett lite billigare alternativ jämfört med många av de andra på listan.

Även om Acers alternativ inte vinner mitt hjärta så kan det här vara ett utmärkt alternativ för dig som värderar pris före design.

+

Utmärkt prestanda för pengarna

Tråkig design

Inet logo

26 990 :-

länk
CDON logo

26 990 :-

länk

5. Hp OMEN 15 - i7 16GB 256GB RTX 2070 144Hz

Bästa bärbara gaming-datorn - Plats 5

Vi avslutar topplistan med ett utmärkt budgetalternativ för dig som inte riktigt vill spendera över 30 000 kr på en gamingdator. Trots att den kostar mycket mindre än många av alternativen i listan så har vi i HP Omen 15 nästan lika bra prestanda.

Uppoffringen vi får göra för prisskillnaden är att vi hamnar på Nvidia 2070 som grafikkrets, ett alternativ som trots allt kommer räcka till för den absoluta merparten av alla användare. Utöver grafikkretsen hittar vi även lite mindre lagringsutrymme, men detta lär räcka så länge du inte vill spela alla spel i världen samtidigt.

Övrig hårdvara är duktigt kompetent och det här är definitivt en dator som kommer leverera utmärkt prestanda för en lite mer rimlig peng.

Är din ekonomi begränsad så kommer du definitivt bli mer än nöjd med listans budgetalternativ!

+

Bra pris för mycket prestanda

Designen tilltalar mig inte

NetOnNet logo

18 990 :-

länk
MediaMarkt logo

21 990 :-

länk
CDON logo

18 990 :-

länk
Inet logo

18 990 :-

länk
Komplett logo

20 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När det kommer till bärbara gamingdatorer är det alltid en hårfin gräns mellan bärbar och släpbar dator. Hur mycket prestanda är man beredd att offra för bättre portabilitet? Och är det värt med en 17"-skärm för bättre upplevelse, men istället behöva årskort på gymmet för att kunna bära runt på datorn? För mig ska en bärbar gamingdator trots allt vara möjlig att ta med sig ur hemmet och vara smidig att använda bland andra människor, utan att man behöver en skottkärra för att transportera den.

Joakim Ewenson betygsätter bästa bärbara gaming-datorn

I min topplista har jag i mesta möjliga mån valt ut bärbara gamingdatorer som faktiskt går att ta med sig. Jag har dessutom fokuserat på enheter som du kan komma undan med även i mer "seriösa" sammanhang och ta med på affärsmötet utan att skämmas. Jag har även försökt hålla mig inom någorlunda rimliga ramar prismässigt och avslutar listan med mitt alldeles egna budgetval!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter