Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Hp Envy 13 i5 8GB 256GB PCIe SSD GeForce MX150

Bästa datorn för studenten - Plats 1

Ultratunn dator med hög kvalitet och som passar utmärkt för bildredigering. Skärmen har väldigt hög färgåtergivning med flera varianter att välja på, från Full HD till 4K. Tangentbordet är som en dröm, vilket är utmärkt när man behöver skriva mycket. Med 8:e generationens Intel Core i5-processor och 8GB RAM så är den väldigt kraftfull och klarar även mer krävande program som Photoshop, Gimp m.m. utan problem. Med en skärm på endast 13.3” och en vikt på 1.22 kg så är datorn väldigt lätt att ta med sig, och tack vare sin långa batteritid på hela 14 timmar så klarar du dig hela dagen utan att behöva ladda den. Ett utmärkt val för den som sätter höga krav på sin dator och inte vill behöva släpa med sig en massa kablar.

2. Apple MacBook Pro 13" MPXQ2KS/A

Bästa datorn för studenten - Plats 2

En av de bästa studentdatorerna, med hög kvalité och lång livslängd. Detta är en dator som sällan krånglar och som ger sina användare en fantastisk upplevelse. Datorn använder sig av Mac OS med 7:e generationens Intel Core i5-processor, vilket gör att det är en ren fröjd att arbeta på datorn. Med en av de bästa skärmarna på marknaden så är bildupplevelsen svårslagen och har en helt fantastisk färgåtergivning med naturlig balans. Har du dessutom andra Appleprodukter sedan tidigare så arbetar de sömlöst med varandra. För mig har det även alltid varit lättare att fokusera på just studier på MacBooks jämfört med andra datorer, mycket för att MacBooks inte har samma utbud av spel, vilket gör att detta är en av mina topprekommendationer för en student.

NetOnNet logo

13 789 :-

länk
Dustin Home logo

14 771 :-

länk
CDON logo

15 490 :-

länk
Ginza logo

17 019 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Asus ZenBook UX430UAR-PURE5X

Bästa datorn för studenten - Plats 3

Med en stor skärm i ett litet format blir Asus ZenBook ett utmärkt val för personen med höga krav. Sitt stilrena blåsvarta tema, 14" skärm i ett chassi på endast 13" och en vikt på 1.25 kg gör denna dator till ett toppval för många. Datorn kör även med Zenbook PURE vilket innebär att den kommer utan förinstallerade appar och tredjepartsprogram vilket är en tacksam upplevelse. Utöver detta har den både fantastisk prestanda och ljud tack vare 8:e generationens Intel Core i5-processor och Harman Kardon-högtalarna. Dessutom har den 9 timmars batteritid vilket innebär att man klarar sig hela dagen utan att ladda den. Denna dator är för dig som vill ha så stor skärm som möjligt men behålla ett litet format.

star

På 3 listor

Webhallen logo

8 990 :-

länk
Liontech logo

11 099 :-

länk
Komplett logo

9 990 :-

länk

4. Lenovo Y520-15IKBM (80YY007QMX)

Bästa datorn för studenten - Plats 4

För personen som även vill koppla av med lite spel och inte enbart studera på sin dator. Med en skärmstorlek på 15.6”, vikt på 2.4 kg och 4 timmars batteritid så är den här datorn den minst portabla i listan. Om detta inte är ett hinder för dig så är det en perfekt allround-dator som fungerar utmärkt för både studier och spelande tack vare 7:e generationens Intel Core i5-processor och det dedikerade grafikkortet GeForce GTX 1060. Med sin ovanliga design och utmärkt optimerade kylning så håller datorn sig sval även i de tuffaste situationerna och det är dessutom den enda datorn på listan med ett numeriskt tangentbord. Denna dator är perfekt för den som prioriterar att kunna göra allt på 1 dator och inte räds lite tyngd.

MediaMarkt logo

10 490 :-

länk

5. Acer Chromebook 14 - CB3-431-C8YS

Bästa datorn för studenten - Plats 5

Detta alternativ är ganska annorlunda från de övriga valen i denna lista. En Chromebook använder sig av Googles egna operativsystem, Google Chrome OS, och här är det tänkt att man ska arbeta genom sin webbläsare. Du kan utan problem jobba i majoriteten av program så som dokument, kalkylark och presentationer, och detta gör man via webbaserade tjänster som t.ex. Googles egna smarta Office-paket "Google Drive". Allt finns då sparat i molnet, enkelt och tillgängligt var du än befinner dig, med en inloggning som funkar smidigt även genom mobilen. Denna dator som endast väger 1.55 kg och har hela 12 timmars batteritid är ett utmärkt val om dina studier inte kräver specifika program, och du inte vill lägga alltför mycket pengar på en dator. I slutet av dagen kan du sedan njuta av en serie på den 14" stora Full-HD-skärmen.

Proshop logo

3 728 :-

länk

Bästa datorn för studenten

calendar

30 augusti

Datorer

Datorer

67

Att köpa rätt dator till plugget kan vara en svår uppgift med tanke på alla val som finns idag, men det du ska hålla utkik efter är enkelt: 12-14” skärm, 1920x1080p skärmupplösning, 8GB RAM, Intel i5 processor, SSD och +8 timmars batteritid. I denna topplista kommer jag att visa 5 st bärbara favoriter i varierande prisklasser som du kan klara dig genom flera år av studier med.

Stefan Landmark betygsätter bästa datorn för studenten

Det jag söker efter i en studiedator är att man aldrig ska känna sig hindrad av tekniken, att den ska ha hög kvalitet och att den i majoriteten av fallen klarar sig genom hela dagen på en laddning. Den måste även vara lätt och i en smidig storlek, så att man alltid kan ha den med sig oavsett om det är på resande fot, på väg till skolan, eller till caféet.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Stefan Landmark


Stefan Landmark

2018-08-30

Läs mer om oberoende experter