Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple MacBook Pro 15" Space Grey MR942KS/A

Bästa datorn för videoredigering - Plats 1

Mitt egna toppval för dator till videoredigering faller tveklöst på senaste generationen Apple MacBook Pro och då i 15"-versionen för maximalt med prestanda och skärmyta vid redigering på resande fot.

Med detta val får du bra grundförutsättningar, framför allt om du använder dig av Apples egna Final Cut-mjukvara som kommer hantera dina videoklipp utan några som helst besvär, även om de är i 4K-upplösning eller rent av högre!

Med MacBook Pro får du dessutom macOS, en högupplöst Retina-skärm och möjligheten att koppla in extern skärm via USB-C och därigenom även få laddning till datorn via samma sladd.

Vill du maximera både skärmyta och prestanda så är det här datorn för dig.

+

Apples ekosystem

Jämförelsevis dyr

star

På 2 listor

32 642 :-

länk

26 990 :-

länk

26 997 :-

länk

2. Apple MacBook Pro 13" Space Grey MR9R2KS/A

Bästa datorn för videoredigering - Plats 2

Vill man ha en lite smidigare dator så är mitt nästa val en MacBook Pro även det, fast med 13"-skärm istället, för att minska vikt och krav på utrymme.

Med 13" MacBook Pro så ger man upp lite i prestanda men detta är inte ett stort problem om man använder sig av exempelvis Final Cut som redigeringsmjukvara. Se bara till att välja en variant med minst 16 GB arbetsminne för bästa prestanda.

Även om den är lite mindre så kommer den här MacBooken klara av att redigera film i ett rasande tempo och erbjuder även den samma anslutningsmöjligheter som listans etta via USB-C när du vill koppla till en större skärm att jobba med. I övrigt gäller samma fördelar som med sitt större syskon när det kommer till macOS och Retina-skärmen som kommer göra dig nöjd och glad!

+

Apples ekosystem

23 785 :-

länk

17 990 :-

länk

21 496 :-

länk

24 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Razer Blade 15 (2019) i7 16GB 512GB SSD RTX 2070 144Hz

Bästa datorn för videoredigering - Plats 3

Razer Blade har den där tilltalande kombinationen av vinnande design, hejdlöst kraftig hårdvara och ett under omständigheterna ganska rimligt pris.

När det handlar om videoredigering på resande fot så är kraven höga och det finns ingen anledning att tro annat än att Razer Blade kommer leverera strålande bra!

Med en snabb Intel i7-processor, 16 GB RAM, 512 GB SSD-lagring och ett Nvidia RTX 2070 har du gott om prestanda för att kunna redigera dina filmer nästan vart du än befinner dig i världen. Allt detta i ett snyggt och välkonstruerat skal som trots sin gamingaura ändå får räknas som väldigt stilrent och tilltalande.

När du är klar med ditt innehållsskapande finns dessutom goda möjligheter till en stunds avslappning med något av de senaste spelen och det dessutom med ruskigt bra grafik.

Razer Blade är inget annat än ett riktigt toppval för dig som vill videoredigera med PC.

+

Grym prestanda och snygg design

Gamingdesign som inte är för alla

31 990 :-

länk

26 990 :-

länk

29 990 :-

länk

31 990 :-

länk

31 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Dell XPS 15 i9 32GB 1TB

Bästa datorn för videoredigering - Plats 4

Är du trogen användare av Adobe Premiere Pro så gör du klokt i att välja en Windows 10-dator framför en Apple-dator. Adobe Premiere Pro fungerar i dagsläget så mycket bättre i Windows-miljö jämfört med macOS och har du inga övriga preferenser så är Dell XPS-serien ett fantastiskt alternativ på alla sätt och vis.

Med Dell XPS 15 får du både en snygg yttre design, en skärm som täcker 100% av färgrymden sRGB och i övrigt kompetent hårdvara som kommer göra dina redigeringstimmar riktigt trivsamma. Tack vare den högupplösta skärmen har du dessutom möjlighet att få mängder av utrymme för din arbetsyta utan att ens behöva koppla in extern skärm.

Med det kraftiga batteriet får du även möjligheten att redigera dina filmer på resande fot utan att känna laddningsångest under tiden!

+

Stilren prestanda

star

På 2 listor

27 490 :-

länk

30 499 :-

länk

5. Apple iMac Pro with Retina 5K display

Bästa datorn för videoredigering - Plats 5

Om vi skall tillåtas drömma en smula kan vi ju faktiskt avsluta den här listan med ett riktigt monster som befinner sig långt utanför mångas budgetramar.

När det kommer till rå prestanda för pengarna är dock iMac Pro tämligen svårslagen och kommer klara av i stort sett allt du kan tänkas kasta i dess väg. Visserligen är det knappast en bärbar dator men med lite vilja kan vi nästan kalla den släpbar.

Med en fantastisk högupplöst skärm, brutal prestanda och en i mina ögon trivsam design så är detta tveklöst listans prestandamonster och på den definitiva listan över saker man drömmer om att äga.

Har du råd med, och kan motivera en iMac Pro till din videoredigering? Köp den! Bara gör det! Vi andra drömmer om den så länge...

+

Mesta möjliga Mac!

Priset gör ingen glad...

52 990 :-

länk

57 499 :-

länk

63 911 :-

länk

Bästa datorn för videoredigering

calendar

27 sep 2019

Datorer

Datorer

144

Videoredigering är något av det tyngsta du kan göra på en dator, speciellt på en bärbar dator som av naturen har begränsat med plats för prestandakomponenter. Därmed inte sagt att det bara finns dåliga bärbara alternativ, tvärtom, har du bara budget nog finns det riktigt kompetenta och bärbara alternativ för dig som vill redigera film.

Joakim Ewenson betygsätter bästa datorn för videoredigering

Jag har valt att fokusera på bärbara datorer för att du som videokreatör inte skall vara bunden till ett skrivbord för att kunna jobba. Inspiration och kreativitet kommer ju trots allt i stunden och inte skall du behöva vänta på att komma hem för att rodda ihop din nästa vlogg? Personligen så är jag Apple-användare och använder mig utav Final Cut Pro X för videoredigering. Detta är ett program specifikt för Apple och val av redigeringsmjukvara är något du behöver ha i åtanke när du väljer dator och system för videoredigering. I listan har jag dock tagit upp Windows-alternativ för dig som använder exempelvis Adobe Premiere Pro eller annan Windows-kompatibel mjukvara.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter