search

1. Apple MacBook Pro 16" - i7 16GB 512GB Radeon Pro 5300M

Bästa datorn för videoredigering - Plats 1

Låt oss inte hymla med det, Apple MacBook Pro har haft sin beskärda del problem, allra helst med tangentbord och till viss del överhettning.

Äntligen har man dock tagit tag i det mesta och den senaste generationen MacBook Pro är ett ordentligt lyft på alla vis! Inte nog med att du får en marginellt större skärm på 16", man har nu byggt in ett tangentbord som inte bara ska hålla bättre utan som nu är betydligt mycket trevligare att använda!

Givetvis har prestandan hängt med och fått sig en prydlig uppdatering och föga förvånande, det här är den snabbaste MacBook Pro-generationen någonsin!

Bäst av allt gör sig MacBook med Apples egna Final Cut Pro, men med den här prestandan så kommer videoredigering vara mestadels en fröjd för de allra flesta, oavsett vad man använder!

+

Bästa MacBook Pro hittills!

Endast USB-C

star

På 2 listor

27 489 :-

länk

27 489 :-

länk

30 985 :-

länk

28 383 :-

länk

28 790 :-

länk

29 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple MacBook Pro 13" Touch Bar MV9A2KS/A Silver

Bästa datorn för videoredigering - Plats 2

Vill man ha en lite smidigare dator så är mitt nästa val en MacBook Pro även det, fast med 13"-skärm istället, för att minska vikt och krav på utrymme.

Med 13" MacBook Pro så ger man upp lite i prestanda men detta är inte ett stort problem om man använder sig av exempelvis Final Cut som redigeringsmjukvara. Se bara till att välja en variant med minst 16 GB arbetsminne för bästa prestanda.

Även om den är lite mindre så kommer den här MacBooken klara av att redigera film i ett rasande tempo och erbjuder även samma anslutningsmöjligheter som listans etta via USB-C när du vill koppla till en större skärm att jobba med. I övrigt gäller samma fördelar som med sitt större syskon när det kommer till macOS och Retina-skärmen som kommer göra dig nöjd och glad!

+

Apples ekosystem

Endast USB-C

17 990 :-

länk

25 963 :-

länk

23 650 :-

länk

3. Asus ROG Zephyrus GA502DU - Ryzen 7 16GB 512GB GTX 1660Ti

Trots att Asus ROG Zephyrus är en laptop primärt riktad mot gamers så kommer den klara sig fint även för videoredigering, prestandakraven är trots allt ganska likartade.

Även om Zephyrus primärt är en gamingdator så är den inte våldsamt skrikig av sig designmässigt, utan här har du faktiskt en dator du med gott samvete kan jobba med bland andra och sedan spela på i smyg, när allt det viktiga är avklarat!

Med AMD Ryzen 7-processorn, ett Nvidia GTX 1660TI, 16 GB RAM och 512 GB lagring får du ordentligt med prestanda för såväl videoredigering som spel och dess tunna och snygga chassi gör den någorlunda lätt att bära med sig.

För stunder då du inte använder prestandan till max så utlovas en batteritid på närmre 9 timmar och det ger dig goda möjligheter till annan form av produktivitet bortom eluttagens värld!

+

Mycket prestanda för pengarna

AMD är mindre beprövade än Intel

star

På 3 listor

12 990 :-

länk

13 790 :-

länk

12 990 :-

länk

13 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Apple iMac Pro with Retina 5K display

Om vi skall tillåtas drömma en smula kan vi ju faktiskt avsluta den här listan med ett riktigt monster som befinner sig långt utanför mångas budgetramar.

När det kommer till rå prestanda för pengarna är dock iMac Pro tämligen svårslagen och kommer klara av i stort sett allt du kan tänkas kasta i dess väg. Visserligen är det knappast en bärbar dator men med lite vilja kan vi nästan kalla den släpbar.

Med en fantastisk högupplöst skärm, brutal prestanda och en i mina ögon trivsam design så är detta tveklöst listans prestandamonster och på den definitiva listan över saker man drömmer om att äga.

Har du råd med, och kan motivera en iMac Pro till din videoredigering? Köp den! Bara gör det! Vi andra drömmer om den så länge...

+

Mesta möjliga Mac!

Priset gör ingen glad...

star

På 2 listor

52 990 :-

länk

61 623 :-

länk

57 499 :-

länk

Bästa datorn för videoredigering

calendar

29 jun 2020

Datorer

Datorer

868

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Videoredigering är något av det tyngsta du kan göra på en dator, speciellt på en bärbar dator som av naturen har begränsat med plats för prestandakomponenter. Därmed inte sagt att det bara finns dåliga bärbara alternativ, tvärtom, har du bara budget nog finns det riktigt kompetenta och bärbara alternativ för dig som vill redigera film.

Joakim Ewenson betygsätter bästa datorn för videoredigering

Jag har valt att fokusera på bärbara datorer för att du som videokreatör inte skall vara bunden till ett skrivbord för att kunna jobba. Inspiration och kreativitet kommer ju trots allt i stunden och inte skall du behöva vänta på att komma hem för att rodda ihop din nästa vlogg? Personligen så är jag Apple-användare och använder mig utav Final Cut Pro X för videoredigering. Detta är ett program specifikt för Apple och val av redigeringsmjukvara är något du behöver ha i åtanke när du väljer dator och system för videoredigering. I listan har jag dock tagit upp Windows-alternativ för dig som använder exempelvis Adobe Premiere Pro eller annan Windows-kompatibel mjukvara.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter