Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple MacBook Pro 15" Space Grey MR942KS/A

Bästa datorn för videoredigering - Plats 1

Mitt egna toppval för dator till videoredigering faller tveklöst på senaste generationen Apple MacBook Pro och då i 15"-versionen för maximalt med prestanda och skärmyta vid redigering på resande fot.

Med detta val får du bra grundförutsättningar, framför allt om du använder dig av Apples egna Final Cut-mjukvara som kommer hantera dina videoklipp utan några som helst besvär, även om de är i 4K-upplösning eller rent av högre! Med MacBook Pro får du dessutom macOS, en högupplöst Retina-skärm och möjligheten att koppla in extern skärm via USB-C och därigenom även få laddning till datorn via samma sladd.

Vill du maximera både skärmyta och prestanda så är det här datorn för dig!

+

Apples ekosystem

Jämförelsevis dyr

star

På 2 listor

MediaMarkt logo

26 997 :-

länk
Proshop logo

32 642 :-

länk
Elgiganten logo

26 990 :-

länk

2. Apple MacBook Pro 13" Space Grey MR9R2KS/A

Bästa datorn för videoredigering - Plats 2

Vill man ha en lite smidigare dator så är mitt nästa val en MacBook Pro även det, fast med 13"-skärm istället, för att minska vikt och krav på utrymme.

Med 13" MacBook Pro så ger man upp lite i prestanda men detta är inte ett stort problem om man använder sig av exempelvis Final Cut som redigeringsmjukvara. Se bara till att välja en variant med minst 16 GB arbetsminne för bästa prestanda.

Även om den är lite mindre så kommer den här MacBooken klara av att redigera film i ett rasande tempo och erbjuder även den samma anslutningsmöjligheter som listans etta via USB-C när du vill koppla till en större skärm att jobba med. I övrigt gäller samma fördelar som med sitt större syskon när det kommer till macOS och Retina-skärmen som kommer göra dig nöjd och glad!

+

Apples ekosystem

Proshop logo

23 785 :-

länk
Elgiganten logo

17 990 :-

länk
MediaMarkt logo

21 496 :-

länk
Webhallen logo

24 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Dell XPS 15 i7 16GB 512GB PCIe SSD RX Vega 360° design

Bästa datorn för videoredigering - Plats 3

Är du trogen användare av Adobe Premiere Pro så gör du klokt i att välja en Windows 10-dator framför en Apple-dator. Adobe Premiere Pro fungerar i dagsläget så mycket bättre i Windows-miljö jämfört med macOS och har du inga övriga preferenser så är Dell XPS-serien ett fantastiskt alternativ på alla sätt och vis.

Med Dell XPS 15 får du både en snygg yttre design, en 4K-upplöst pekskärm och i övrigt kompetent hårdvara som kommer göra dina redigeringstimmar riktigt trivsamma. Tack vare den högupplösta skärmen har du dessutom möjlighet att få mängder av utrymme för din arbetsyta utan att ens behöva koppla in extern skärm.

Med det kraftiga batteriet får du även möjligheten att redigera dina filmer på resande fot utan att känna laddningsångest under tiden!

+

Stilren prestanda

Proshop logo

23 327 :-

länk

4. Msi GS75 9SG-293NE / 17.3" / FHD / i7-9750H / 32GB / 1TB SS…

Bästa datorn för videoredigering - Plats 4

Msi GS75 erbjuder dig som köpare föga förvånande helt enorm prestanda för pengarna, här dessutom i ett 17"-stort format!

Detta må vara en dator som i grund och botten är tänkt för spelande men som tack vare sina kraftfulla specifikationer kan tjänstgöra minst lika bra för videoredigering.

I GS75 får du senaste generationen Intel-processorer, en hejdundrande kraftfull grafikkrets i Nvidia RTX 2080 och hela 32 GB RAM-minne, kort och gott så bra det kan bli i en bärbar dator just nu! RGB-belysningen kanske inte är för alla men med rätt konfiguration så kan du mycket väl dämpa den nog mycket för att kunna använda din dator utan att bli misstagen för en julgran.

Det här är tveklöst valet för dig som söker mesta möjliga prestanda i ett någorlunda släpbart format!

+

Extrem prestanda

En look som kanske inte passar alla

star

På 2 listor

Inet logo

32 990 :-

länk
Dustin Home logo

36 490 :-

länk

5. Apple iMac Pro with Retina 5K display

Bästa datorn för videoredigering - Plats 5

Om vi skall tillåtas drömma en smula kan vi ju faktiskt avsluta den här listan med ett riktigt monster som befinner sig långt utanför mångas budgetramar.

När det kommer till rå prestanda för pengarna är dock iMac Pro tämligen svårslagen och kommer klara av i stort sett allt du kan tänkas kasta i dess väg! Visserligen är det knappast en bärbar dator men med lite vilja kan vi nästan kalla den släpbar.

Med en fantastisk högupplöst skärm, brutal prestanda och en i mina ögon trivsam design så är detta tveklöst listans prestandamonster och på den definitiva listan över saker man drömmer om att äga. Har du råd med och kan motivera en iMac Pro till din videoredigering? Köp den! Bara gör det! Vi andra drömmer om den så länge...

+

Mesta möjliga Mac!

Priset gör ingen glad...

MediaMarkt logo

48 990 :-

länk
NetOnNet logo

49 990 :-

länk
Dustin Home logo

57 499 :-

länk
Proshop logo

63 911 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa datorn för videoredigering

calendar

23 aug 2019

Datorer

Datorer

94

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Videoredigering är något av det tyngsta du kan göra på en dator, speciellt på en bärbar dator som av naturen har begränsat med plats för prestandakomponenter. Därmed inte sagt att det bara finns dåliga bärbara alternativ, tvärtom, har du bara budget nog finns det riktigt kompetenta och bärbara alternativ för dig som vill redigera film för ett eller annat syfte!

Joakim Ewenson betygsätter bästa datorn för videoredigering

Jag har valt att fokusera på bärbara datorer för att du som videokreatör inte skall vara bunden till ett skrivbord för att kunna jobba. Inspiration och kreativitet kommer ju trots allt i stunden och inte skall du behöva vänta på att komma hem för att rodda ihop din nästa vlogg? Personligen så är jag Apple-användare och använder mig utav Final Cut Pro X för videoredigering. Detta är ett program specifikt för Apple och val av redigeringsmjukvara är något du behöver ha i åtanke när du väljer dator och system för videoredigering. I listan har jag dock tagit upp Windows-alternativ för dig som använder exempelvis Adobe Premiere Pro eller annan Windows-kompatibel mjukvara.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter