search

1. Apple MacBook Pro 15" Space Grey MR942KS/A

Bästa datorn för videoredigering - Plats 1

Mitt egna toppval för dator till videoredigering faller tveklöst på senaste generationen Apple MacBook Pro och då i 15"-versionen för maximalt med prestanda och skärmyta vid redigering på resande fot. Med detta val får du bra grundförutsättningar, framför allt om du använder dig av Apples egna Final Cut-mjukvara som kommer hantera dina videoklipp utan några som helst besvär, även om de är i 4K-upplösning eller rent av högre! Med MacBook Pro får du dessutom macOS, en högupplöst Retina-skärm och möjligheten att koppla in extern skärm via USB-C och därigenom även få laddning till datorn via samma sladd. Vill du maximera både skärmyta och prestanda så är det här datorn för dig!

Rekommenderas av 2 Experter

MediaMarkt logo

31 990 :-

länk
Dustin Home logo

31 999 :-

länk
Proshop logo

32 675 :-

länk
CDON logo

29 899 :-

länk
NetOnNet logo

31 990 :-

länk
Elgiganten logo

31 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple MacBook Pro 13" Space Grey MR9R2KS/A

Bästa datorn för videoredigering - Plats 2

Vill man ha en lite smidigare dator så är mitt nästa val en MacBook Pro även det, fast med 13"-skärm istället, för att minska vikt och krav på utrymme. Man ger upp lite i prestanda men detta är inte ett stort problem om man använder sig av exempelvis Final Cut som redigeringsmjukvara. Se bara till att välja en variant med minst 16 GB arbetsminne för bästa prestanda. Även om den är lite mindre så kommer den här MacBooken klara av att redigera film i ett rasande tempo och erbjuder även den samma anslutningsmöjligheter som listans etta via USB-C när du vill koppla till en större skärm att jobba med. I övrigt gäller samma fördelar som med sitt större syskon när det kommer till macOS och Retina-skärmen som kommer göra dig nöjd och glad!

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

22 999 :-

länk
Proshop logo

23 809 :-

länk
CDON logo

21 990 :-

länk

3. Dell XPS 15 i7 16GB 512GB PCIe SSD RX Vega 360° design

Bästa datorn för videoredigering - Plats 3

Är du trogen användare av Adobe Premiere Pro så gör du klokt i att välja en Windows 10-dator framför en Apple-dator. Premiere Pro fungerar i dagsläget så mycket bättre i Windows-miljö jämfört med macOS och har du inga övriga preferenser så är Dell XPS-serien ett fantastiskt alternativ på alla sätt och vis. Här får du både en snygg yttre design, en 4K-upplöst pekskärm och i övrigt kompetent hårdvara som kommer göra dina redigeringstimmar riktigt trivsamma. Tack vare den högupplösta skärmen har du dessutom möjlighet att få mängder av utrymme för din arbetsyta utan att ens behöva koppla in extern skärm. Med ett kraftigt batteri så får du även möjlighet att redigera dina filmer på resande fot utan att känna av laddningsångesten under tiden!

Rekommenderas av 1 Expert

Inet logo

19 990 :-

länk
CDON logo

24 990 :-

länk
Ginza logo

24 990 :-

länk
Proshop logo

26 349 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Asus ROG Zephyrus GM501GS i7 16GB 512GB SSD + 1TB HDD GTX 1070

Bästa datorn för videoredigering - Plats 4

En gamingdator som alternativ för videoredigering? Ja, absolut! Samma typ av prestanda som krävs i moderna speltitlar gäller även för videoredigering och kommer underlätta såväl redigering som rendering utav färdiga videoklipp. I Asus ROG Zephyrus får du en relativt stilren speldator som kommer tjäna dig väl även bortom spelens förtrollande värld. Dessutom innehåller denna modell även en stor intern hårddisk utöver den SSD-disk som systemet kör på, och därmed slipper du till viss del släpa med dig extern lagring för dina videoprojekt. Beroende på vad du själv anser om dess yttre design och ljuseffekter så kan Asus ROG Zephyrus nog liva upp de flesta rum när den är igång.

Rekommenderas av 5 Experter

Inet logo

23 490 :-

länk
Dustin Home logo

23 490 :-

länk
CDON logo

23 490 :-

länk
Webhallen logo

23 899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Msi GS65 Stealth Thin 8RF i7 16GB 512GB PCIe SSD GTX 1070

Bästa datorn för videoredigering - Plats 5

Precis som med Asus-datorn så handlar det även här om en gamingdator som alternativ, ett mycket bra alternativ dessutom! MSI GS65 Stealth har en relativt kompakt och stilren design och erbjuder dessutom en riktigt snabb skärm på 144 Hz. Den här varianten erbjuder dock endast SSD-lagring såsom merparten av de andra i listan och hamnar därför ett snäpp under Asus-varianten. Beroende på egna preferenser så kanske MSI GS65 vinner över Asus tack vare en mer diskret design? Oavsett vilket är det definitivt ett alternativ som du bör överväga och som garanterat kommer göra dig nöjd, oavsett om du ägnar tiden åt videoredigering eller spelande!

Rekommenderas av 2 Experter

Inet logo

23 990 :-

länk
CDON logo

23 990 :-

länk
Dustin Home logo

26 990 :-

länk
Proshop logo

28 928 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Apple iMac Pro with Retina 5K display

Bästa datorn för videoredigering - Plats 6

Om vi skall tillåtas drömma en smula så kan vi ju faktiskt avsluta den här listan med ett riktigt monster som befinner sig långt utanför mångas budgetramar. När det kommer till rå prestanda för pengarna är dock iMac Pro tämligen svårslagen och kommer klara av i stort sett allt du kan tänkas kasta i dess väg! Visserligen är det knappast en bärbar dator men med lite vilja kan vi nästan kalla den släpbar! Med en fantastisk och högupplöst skärm, brutal prestanda och en i mina ögon trivsam design så är detta tveklöst listans prestandamonster och på den definitiva listan över saker man drömmer om att äga. Har du råd med och kan motivera en iMac Pro till din videoredigering? Köp den! Bara gör det! Vi andra drömmer om den så länge...

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

49 990 :-

länk
Dustin Home logo

56 990 :-

länk
Proshop logo

63 999 :-

länk

Bästa datorn för videoredigering

calendar

20 augusti

Datorer

Datorer

8

Videoredigering är något av det tyngsta du kan göra på en dator, speciellt på en bärbar dator som av naturen har begränsat med plats för prestandakomponenter. Därmed inte sagt att det bara finns dåliga bärbara alternativ, tvärtom, har du bara budget nog finns det riktigt kompetenta och bärbara alternativ för dig som vill redigera film för ett eller annat syfte! Jag har valt att fokusera på bärbara datorer i den här listan för att du som videokreatör inte skall vara bunden till ett skrivbord för att kunna jobba. Inspiration och kreativitet kommer ju trots allt i stunden och inte skall du behöva vänta på att komma hem för att rodda ihop din nästa vlogg?

Joakim Ewenson betygsätter bästa datorn för videoredigering

Personligen så är jag Apple-användare och använder mig utav Final Cut Pro X för videoredigering. Detta är ett program specifikt för Apple och val av redigeringsmjukvara är något du behöver ha i åtanke när du väljer dator och system för videoredigering. I listan har jag dock tagit upp Windows-alternativ för dig som använder exempelvis Adobe Premiere Pro eller annan Windows-kompatibel mjukvara.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2018-08-20

Läs mer om oberoende experter