Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Edge E-Sport Stationär gaming 2060/AMD (svart)

Bästa gaming-datorn - Plats 1

Detta är den enligt mig mest prisvärda av datorerna på listan.

Ryzen 2600 är den mest prisvärda processorn på marknaden, utan konkurrens pga sitt extremt låga pris och utmärkta prestanda! Kombinera det med ett av dom mest prisvärda grafikkorten 2060 så får du en oslagbar kombination.

Med 1080p kommer du kunna spela i princip vilka spel som helst på vettiga settings, jag vet inte varför dom kallar datorn "E-sport" när den är betydligt bättre än vad som krävs för E-sportspel som Overwatch, League, CS mm. Du kommer kunna maxa settings på alla dom här spelen utan problem!

Detta är ett bra exempel på en dator som passar för LAN. Den är inte för tung, den är stilig och tar inte upp allt för mycket plats, och framför allt är den väldigt kapabel för sitt pris. Det följer även med spel på köpet när du köper denna datorn!

+

Prestandan för priset!

Elgiganten logo

12 990 :-

länk

2. Taurus Gaming GTX 1660 Ti

Bästa gaming-datorn - Plats 2

Senaste generationens sexkärniga Intel 9400F-processor presterar mer än tillräckligt för folk som inte kan överklocka och bara vill ha en dator som funkar! Tillsammans med ett starkt grafikkort, 16GB RAM och 512GB SSD så lär du inte behöva oroa dig för lagring så länge du avinstallerar spel lite till och från.

Ska du spela spel i vanlig 1080p resolution och hålla dig till Medium/High settings så kan du spela även dom nyare mer krävande spelen utan problem!

Det finns en HDMI, DVI och Displayport-utgång på grafikkortet, så två skärmar är inga problem att koppla upp till datorn. Du behöver dock en HDMI-till-DP-konverter, om skärmen inte redan har Displayport.

Denna datorn passar bra för den som vill köpa en dator, bära hem den, koppla in den och börja spela direkt. Smidigt och lättskött! En perfekt dator runt 10k-prisklassen.

+

Skaplig prestanda, stilren

Icke överklockbar processor

Inet logo

10 990 :-

Pris hämtat 1/4

länk

3. Webhallen Config D18-0407 / i7-9700K / 16GB / 1TB SSD / RTX…

Bästa gaming-datorn - Plats 3

Med likvärdig prestanda som mitt andra "high end"-val så fullständigt krossar denna dator alla krav i spel. Med 1TB SSD så kommer allt ladda snabbt. Loading screens i Skyrim? Nope, inte längre!

Här får du hög kvalité på komponenterna i datorn. Vettigt nätaggregat med hög effektivitet gör så att datorn använder sig mer effektivt av strömmen, och mindre läcker ut som värme. Fractal Design är ett snyggt chassi med bra luftflöde och härdat glas, så du kan se dina komponenter.

Både processor och grafikkort är överklockbara, vilket kan ge dig ännu mer prestanda. Det finns guider på hur man gör detta, och tar du det bara försiktigt och stegvis efter du läst på är det riskfritt och värt besväret.

Jag hade valt nummer två på listan om du bara vill tuta och köra. Men vill du se hur hårt du kan pressa komponenterna eller vill ha lite högre kvalité är denna ett bra val!

+

Extrem prestanda och potential

Webhallen logo

19 990 :-

länk

4. Taurus Gaming Elite RTX 2080

Bästa gaming-datorn - Plats 4

Nu snackar vi maximal spelprestanda! Starka och prisvärda grafikkortet 2080 levererar i form av brutal prestanda, oavsett vilket spel du spelar - även i högre upplösning. Med marknadens just nu starkaste spelprocessor kommer denna dator inte att göra dig besviken.

Detta är en perfekt dator om du vill kunna spela vad som helst, när som helst, hur som helst. Jag rekommenderar att du kör på högre upplösning, annars kommer komponenterna att bli uttråkade.

Så kallad "vattenkylning" (den riktiga termen är AIO, All In One) till processorn håller temperaturen nere, 16GB RAM är mer eller mindre ett krav i krävande spel nuförtiden och 2500GB lagring räcker mer än tillräckligt.

Ska du streama mer krävande spel och se till att dina tittare kollar på kristallklar bild, eller känner du att du verkligen vill se minsta lilla detalj i spelen? Välj denna!

+

Extrem prestanda!

Inet logo

27 999 :-

länk
CDON logo

27 999 :-

länk

5. Lenovo IdeaCentre 720 Ryzen 5 8GB 256GB PCIe SSD 1050Ti

Bästa gaming-datorn - Plats 5

Längst ner på listan prismässigt men fortfarande duglig för gaming. Förvänta dig inte att maxa grafiken på nyare spel men kör du mycket äldre spel, E-sport osv. så duger denna datorn mer än väl! Den räcker för WoW på medium-ish grafik, League på hög grafik, Overwatch på medium, även ARK kommer flyta på tillräckligt bra för att spelas på low/medium settings.

Denna dator har en väldigt bra processor jämfört med många andra liknande datorer i samma prisklass, och den kan lätt överklockas för att prestera ännu bättre.

Jag rekommenderar denna datorn om du vill lägga så lite pengar som möjligt för att kunna spela. Alla har faktiskt inte så höga krav och nöjer sig med en tillräckligt stark dator. Jag satt själv med något liknande innan jag byggde min första egna dator, och jag blev aldrig sviken!

+

Billig och duglig

Inte värt att byta ut komponenter

Inet logo

7 490 :-

länk
CDON logo

7 490 :-

länk

6. Msi Trident 3 8RC 085EU

Bästa gaming-datorn - Plats 6

Konsol? PC? Ponsoll? Gränsen mellan dessa blir bara mindre och mindre känns det som ('ponsole' är faktiskt ett begrepp på engelska som används i gamingvärlden).

Denna dator är ungefär lika stor som ett PS4 och smälter bra in på skrivbordet. Att något i denna storleken fortfarande kan vara kraftfullt nog att spela de flesta spelen på vettiga inställningar är nästan för bra för att vara sant? För oss som inte är särskilt stora och starka är denna ett bra alternativ, och vad skönt att ha en extra fjärdedel av skrivbordet fritt!

Den är tyst, den är liten och framför allt så räcker den för mindre krävande spel. Perfekt för E-sports-evenemang, eller om du bara ska över till vännerna på en spelhelg.

Dags att åka och lana UTAN att skada ryggen! Föredrar du en mer kubisk modell så finns även en snarlik dator i Lenovo Y-serien.

+

Kompakt, lätt att ta med

Svårt att uppgradera

MediaMarkt logo

10 990 :-

länk
Webhallen logo

9 990 :-

länk
Proshop logo

10 715 :-

länk

Bästa gaming-datorn

2 experter tipsar

Caitlyn Johansson

Caitlyn

Stefan Landmark

Stefan

NY

5 april

Datorer

Datorer

49

Stationära datorer eller "desktops" är det ultimata när det gäller gaming. Inte bara för att du får fullstora komponenter, utan för att du har gott om utrymme och kan byta ut i princip allt med tiden när det behövs. Antingen bygger du själv och får lite bättre individuella delar, eller så köper du en så kallad "prebuilt" som kommer monterad, oftast med Windows installerat. Du behöver inte ruinera dig själv för att få en vettig speldator, du kan köpa en för runt 10 000 kr som duger för dagens spel. Skulle du ändå sen känna att du behöver mer prestanda kan du oftast byta ut grafikkortet, så håller datorn några år till!

Caitlyn Johansson betygsätter bästa gaming-datorn

Jag har här valt ut datorer som alla klarar krävande saker, men som passar för lite olika situationer. Det är ju t.ex inte särskilt smidigt att bära runt på ett 40 000 kronors-monster på 20 kg till ett LAN. Då är en mindre dator mer passande! Det viktigaste för mig är att datorn är prisvärd, men estetik är ju självklart också viktigt.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Caitlyn Johansson


Caitlyn Johansson

2019-04-05

Läs mer om oberoende experter

1. Asus GL12CP-NR004T

Bästa gaming-datorn - Plats 1

Asus ROG STRIX GL12 är en stationär speldator med mycket kraft och ett chassi som både är stilrent och unikt. I denna dator hittar du ett GeForce GTX 1060 3GB grafikkort tillsammans med 8:e generationens Intel i5-processor som utan problem klarar att driva dagens populära spel, så som GTA V, The Witcher 3, Fortnite, Battlefield V m.fl., i hög kvalité! Du får även Bluetooth 5.0 som innebär att du kan koppla upp dig till 2 enheter samtidigt, t.ex. mobilen och hörlurarna, utan att behöva växla mellan dem varje gång. Självklart har du även en SSD på 128 GB som ser till att allting på datorn sker blixtsnabbt och för dina bilder och filmer medföljer det även en 1 TB hårddisk. Datorn har rejäl kylning med Asus intelligenta kylningssystem som gör att datorn håller sig sval och tyst även genom de mest intensiva spelsessionerna.

2. Asus ROG STRIX GL12CP-NR042T

Bästa gaming-datorn - Plats 2

Storebror av samma serie som första datorn i listan med ett GeForce GTX 1070 8GB grafikkort tillsammans med 8:e generationens Intel i7-processor och hela 16GB RAM. Här har du här ett riktigt kraftpaket som klarar dagens spel med hög kvalité och hög FPS i både 1080p och 1440p. Denna dator lämpar sig även som en arbetsdator, om man t.ex. håller på med bild och videorenderingar, tack vare i7-processorn som är särskilt lämpad för att göra flera saker samtidigt. Chassit med sin unika design lämpar sig lika väl på kontoret som i hemmet. Utöver allt detta så får du en SSD på 256 GB, dubbla från lillebror, och självklart så medföljer det även en 1 TB hårddisk för övrig lagring. Så oavsett om ditt fokus ligger på spel eller produktivitet så passar denna dator perfekt.

3. Corsair One PRO i7 16GB 480GB SSD GTX 1080

Bästa gaming-datorn - Plats 3

Corsair One Pro är en ultrakompakt, specialbyggd dator med supersnabb SSD och vattenkyld processor samt grafikkort, vilket innebär att datorn är både extremt tyst och sval. Med sin subtila belysning passar den perfekt hemma som gaming- och VR-dator, eller på kontoret där en mindre datorlåda fullpackad med kraft är viktigt. I denna dator hittar du ett GeForce GTX 1080 8GB grafikkort, en överklockningsbar Intel i7-7700K processor och 16 GB av Corsairs egna prisvinnande DDR4-minnen. Med hela 480 GB M.2 SSD så kommer allting du gör på denna dator ske omedelbart. Man betalar absolut premium för denna dator men är den värd den extra kostnaden? Om du är ute efter en mindre dator med mycket kraft, så är svaret absolut ja.

4. Acer 15,6" Predator Helios 300

Bästa gaming-datorn - Plats 4

Acer Predator Helios 300 är ett utmärkt val om du vill ha en prisvärd bärbar dator som klarar de nyaste spelen i full HD. Oavsett speltyp så levererar denna dator perfekt flytande grafik. Du får 8:e generationens Intel i5-processor och GeForce GTX 1060 6GB och 8GB RAM. Skärmen är på 15.6" med IPS som ger fantastisk bildåtergivning av hög kvalité med breda betraktningsvinklar, perfekt om man vill ligga i sängen med sin partner och njuta av en film. Och tack vare Acers makalösa dubbla fläktkylning med AeroBlade-fläktar behöver man inte heller oroa sig för värmen - datorn håller sig sval även genom de mest intensiva spelsessionerna. En fulländad spel- och underhållningsmaskin med hög kvalité och komfort. Prisvärd är den också!

5. Acer Predator Helios 300 i7 16GB 512GB SSD GTX 1060

Bästa gaming-datorn - Plats 5

Återigen en dyrare modell ur samma serie som en tidigare dator i denna lista. Denna Acer Predator Helios 300 speldator på 15.6" lämpar sig även väldigt väl för personen som vill kunna vara produktiv på sin bärbara dator. Med 8:e generationens i7-processor, 16 GB RAM, hela 512 GB M.2 SSD och ett fantastiskt fullstort bakgrundsbelyst tangentbord så kan du skriva i all slags belysning - även komplett mörker. Precis som listans fyra så har även denna ett GeForce GTX 1060 6GB grafikkort vilket gör att denna dator kommer att klara allting du slänger på den, oavsett om det är att rendera en 3D-modell eller spela de senaste spelen - och oavsett var du befinner dig.

6. Asus ROG Strix SCAR II i7 16GB 256GB + 1TB GTX 1070

Bästa gaming-datorn - Plats 6

Svalare, snabbare, bättre. Asus ROG Strix Scar II imponerar verkligen på samtliga punkter man kan begära av en speldator med 8:e generationens i7-processor, GTX 1070 8GB grafikkort och 16 GB RAM. Datorn har även de absolut bästa högtalare jag någonsin stött på i en bärbar speldator, en ren fröjd. Tack vare Asus nya kylningssystem kan du pressa hårdvaran till max utan att riskera att datorn går varm. Gillar du att se på serier i sängen eller i soffan utöver ditt spelande så är denna dator perfekt på alla sätt. Skärmen har dessutom helt fantastisk bildåtergivning och med Nvidias G-Sync-teknologi så kommer du slippa obehagliga FPS-drops som gör att spelet upplevs hackigt. Ta på dig headsetet och starta en magisk resa!

MediaMarkt logo

18 990 :-

länk
Inet logo

19 690 :-

länk
CDON logo

19 690 :-

länk
Dustin Home logo

22 949 :-

länk
Webhallen logo

18 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Jag har spelat i 15 år och i denna topplista har jag tagit fram 3 stationära och 3 bärbara datorer för spelande, som enligt mig är i toppklass för sin prisklass. Som billigast börjar listan kring 10,000 kr, därefter 15,000 kr och till sist 20,000 kr.

Stefan Landmark betygsätter bästa gaming-datorn

Det viktigaste för en bra speldator är självklart grafikkortet, men det är även viktigt att datorn i övrigt har en bra balans så att man får full valuta för pengarna. Jag har även satt ett högt fokus på att datorn ska vara tystlåten så den inte stör dig under ditt spelande, oavsett var du placerar den. Alla datorer i listan nedan klarar samtliga spel som finns ute idag, om än inte alltid på högsta kvalité. Spelar du främst på en 1080p-skärm räcker datorerna för 10,000 kr utan problem, men föredrar du 1440p eller 4K så rekommenderar jag de dyrare alternativen, samma sak om du har höga krav på +144 FPS (Frames Per Second).

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Stefan Landmark


Stefan Landmark

2018-10-08

Läs mer om oberoende experter