search

1. Taurus Gaming Elite RTX 2080 Ti

Bästa gaming-datorn - Plats 1

Den optimala speldatorn! Alla komponenter i denna är extremt kraftfulla. Den enda "kompromissen" är att minnena är 2666Mhz, då 3200Mhz-minnen skulle matcha resten bättre. En petitess i detta spelmonster.

Grafikkortet baseras på nVidias krets RTX2080Ti. Det är ett så kraftfullt grafikkort att inga spel ger den några bekymmer. Med hela 11 GB eget minne flyter allt som rinnande vatten.

Extremprocessorn i9-9900K gör att det inte finns något som den här datorn inte klarar av! 32 GB internminne kunde varit 64 GB men det går att sätta i mer minne om så önskas.

En supersnabb SSD på hela 1 TB samt en kvalitetsdisk på 2 TB är perfekt för detta spelmonster. Stilren låda, kraftfullt nätaggregat och uppgraderingsbar med standardkomponenter. Vattenkylningen ser till att hålla den sval även vid överklockning.

För dig som bara vill ha det bästa av det bästa och har en mycket stor plånbok!

+

Nästan allt!

Priset, minnen kunde varit 3200MHz

32 999 :-

länk

34 999 :-

länk

2. Msi Infinite X Plus - GeForce RTX2080 Super, Core i7-9700KF…NY

Bästa gaming-datorn - Plats 2

Det här är en ny version av MSI Infinite X Plus och den är byggd för spel. Den har 8 GB mycket snabba minnen och grafikkortet är det mycket kraftfulla grafikkortet RTX2080.

Processorn (i7-9700KF) är kraftfull och mycket prisvärd på denna nivå. Det är en av de processorer jag brukar föreslå när jag bygger datorer för de som väljer maximal prestanda med lite större plånbok.

En mycket snabb disk på 1000 GB för Windows och program plus en stor mekanisk disk på 2000 GB ger plats för mycket lagring. 16 GB snabba minnen höjer prestandan ytterligare.

Spel är en barnlek och datorn klarar lätt av 3D-rendering, film-, ljud- och bildredigering. Det finns även två lediga minnesplatser för mer minne. Lådan har en transparent sida som visar innehållet och vattenkylningen ger lägre och mindre störande ljudnivå.

En kraftfull dator för spel som funkar mycket bra även för andra jobb.

+

Prestandan i spel, stor lagring

Priset, lite minne

22 990 :-

länk

25 990 :-

länk

3. Webhallen Config D19-0407 / i7 9700K / 16GB / 1TB SSD / RTX…NY

Med en något lägre budget går det att få denna ypperliga dator.

Intels kompetenta processor i7-9700K ger mycket bra prestanda och processorn har tillgång till 16 GB mycket snabba minnen. "K" i processornamnet anger att den går att överklocka för den som önskar.

Det finns två lediga platser för mer minne, vilket kan komma till nytta om datorn skall användas för 3D-rendering. Grafikkortet är det mycket kraftfulla RTX-2080 Super med 8 GB eget minne. Operativsystem, program och spel finns på den mycket snabba 1000 GB-disken. Spelprestandan är på topp och datorn är byggd av kvalitetskomponenter rätt igenom.

Sammantaget är det är en mycket bra dator! Hög prestanda för 3D-skapande, film- bild- och ljudredigering där mer minne är ett måste, förstås.

För dig med en lägre budget men som ändå vill ha en kraftfull speldator.

+

Prestandan i relation till priset

Lite minne, bara en disk på 1TB

23 990 :-

länk

4. Lenovo Legion T530-28ICB / i7-9700 / 16GB / 1TB SSD / RTX 2…NY

Lenovo får stå för "budget"-speldatorn i denna lista. Trots det är det här en dator med mycket spelkraft!

Processorn är en i7-9700, en mycket kraftfull processor och 16 GB snabba minnen sitter i. Grafikkortet är ett utmärkt sådant av modellen RTX2060 som har 6 GB eget minne. Det räcker till för de flesta spel och den klarar även krävande spel om inställningarna inte är uppskruvade till max. Lagringen utgörs av en snabb disk på 1000 GB.

Det finns inbyggt nätverkskort för snabb trådlös uppkoppling, Bluetooth och ett flertal anslutningar hittar vi också. Kontorsjobb är en barnlek och datorn klarar även film, ljud och 3D-redigering, om än med vissa begränsningar, men med 32 GB minne kommer sådant ändå att fungera fint.

En "bärbar" dator som klarar spel till en lägre budget.

+

Pris i förhållande till prestanda

Lite minne, bara 2 minnesplatser

15 490 :-

länk

Bästa gaming-datorn

calendar

20 maj 2020

Datorer

Datorer

1 771

En dator för spel skall vara kraftfull, prisvärd och gärna låta så lite som möjligt. Huvudpunkten är grafikkortet för det är där begränsningarna för spelprestandan ligger. En bra processor för andra uppgifter är också en fördel. En kraftfull processor kan hjälpa ett svagare grafikkort att prestera bättre medan en svag processor och ett kraftfullt grafikkort kan sänka prestandan.

Åge Nielsen betygsätter bästa gaming-datorn

När jag skall bygga en dator frågar jag den som skall ha datorn vad den skall användas till och hur stor budgeten är. Utifrån det plockar jag ihop moderkort, processor, grafikkort, minne, disk och nätaggregat. Lådan är en smaksak. Är budgeten låg är det bättre att spara in på lådan än på komponenterna. Det finns butiker som bygger datorer för kunder som plockar ihop sina favoritdelar själv. För detta tar butikerna ut en avgift. För många andra är det enklast att köpa en färdigbyggd fabriksdator. I den här listan hittar du det bästa från budgetmodell till värstingmodell.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter