search

1. Arsa Data Empire Gamer II V2 - 3,7GHz DCC 16GB 1TB

Bästa gaming-datorn - Plats 1
Stämpel

+

Brutal prestanda

Lite minne

I väntan på att fler datorer med nVidias monster till grafikkort ska dyka upp är detta den just nu kraftfullaste datorn för spel.

I denna superdator sitter grafikkortet RTX3090 med gigantiska 24 GB eget minne! Det finns inga spel som denna dator inte mäktar med, även på de högsta inställningarna. Till sin hjälp har den en av Intels vassaste processorer, Core i9-10900KF.

Du får 16 GB mycket snabba minnen och en 1000 GB extremt snabb disk, vilket get prestanda i maximal klass. 3D, video, ljud och bildjobb är en barnlek för denna kraftfulla maskin. Bara sätt i 64 GB minne, så blir den brutal!

Det här är den idag kraftfullaste datorn för såväl spelaren som för den som jobbar hårt med 3D.

2. Medion Erazer X87104 (MD34945)

Bästa gaming-datorn - Plats 2
Stämpel

+

Prestandan/priset

Här kliver vi ner en nivå i pris, men trots det får vi fantastisk prestanda!

Denna dator är utrustad med den kraftfulla Intel-processorn i7-10700F och det är en mycket bra bas att börja på. Till det kommer grafikkortet RTX3080 med hela 10 GB eget minne. Ett grafikkort som idag klarar allt i spelväg. Utöver det är 16 GB snabba minnen installerade.

En mycket snabb disk på "bara" 512 GB är huvuddisken för program och Windows. Till det en 1000 GB stor disk för lagring. Utöver detta har man, för ovanlighetens skull, installerat en DVD-brännare. Nätverkskort för trådlös uppkoppling är inkluderat.

Med denna kraft flyter spel på mycket fint och utan problem, även med maxade inställningar. Datorn lämpar sig också väl till film, bild och ljudjobb.

Det här är en mycket kraftfull och prisvärd speldator.

3. Medion Erazer X87102 (MD34943)

Stämpel

+

Prestandan/priset

I skrivande stund är detta den näst billigaste datorn i listan, med ett pris under 20 000 kronor.

Utrustad med den kraftfulla Intel-processorn i7-10700F och grafikkortet RTX3070 med hela 8 GB eget minne blir det en speldator av mycket hög klass. Grafikkortet klarar nästan allt i spelväg med maxade inställningar.

Utöver det är 16 GB snabba minnen installerade som bidrar till den mycket höga prestandan. En mycket snabb disk på "bara" 512 GB är huvuddisken för program och Windows. En 1000 GB stor disk för lagring medföljer, liksom en DVD-brännare vilket tillhör ovanligheterna idag. Nätverkskort för trådlös uppkoppling av senaste snitt är inkluderat.

En mycket kraftfull och prisvärd speldator med senaste grafikkortet från nVidia. Ska du jobba med film-, bild- och ljudjobb fungerar den här datorn mycket bra till sådant också.

4. Acer Predator Orion 3000 PO3-620 (DG.E21EQ.00G)

Stämpel

+

Prestandan/priset, grafikkortet

Processorn

Liten budget men ändå sugen på en riktigt bra speldator? Då kan detta vara ett alternativ.

Den här kostar under 14 000 kronor i skrivande stund. Trots det är det ingen dålig dator för spel. Grafikkortet är det man lagt krut på: ett nVidia RTX 2070 Super med hela 8 GB eget minne. Processorn är det man håller igen lite på, här får du en Intel Core i5-10400F. Sufixet "F" anger att processorn saknar eget grafikkort.

De snabba 16 GB minnena hjälper till att lyfta prestandan. Lagringen sker på en mycket snabb disk på 512 GB. Plats för ytterligare disk finns om man vill installera en sådan vid senare tillfälle.

Nätverkskort för snabb trådlös uppkoppling är inbyggt. Ljudkortet är tillverkat av klassiska Creative.

En kraftfull dator för spel till ett bra pris! Fungerar även fint för tyngre jobb som film-, ljud- och bildredigering.

Bästa gaming-datorn

calendar

7 jan 2021

Datorer

Datorer

2 720

En dator för spel ska vara kraftfull, prisvärd och gärna låta så lite som möjligt. Huvudpunkten är grafikkortet för det är där begränsningarna för spelprestandan ligger. En bra processor för andra uppgifter är också en fördel. En kraftfull processor kan hjälpa ett svagare grafikkort att prestera bättre medan en svag processor och ett kraftfullt grafikkort kan sänka prestandan.

Åge Nielsen betygsätter bästa gaming-datorn

När jag ska bygga en dator frågar jag alltid vad den ska användas till och hur stor budgeten är. Utifrån det plockar jag ihop moderkort, processor, grafikkort, minne, disk och nätaggregat. Lådan är en smaksak. Är budgeten låg är det bättre att spara in på lådan än på komponenterna. Det finns butiker som bygger datorer för kunder som plockar ihop sina favoritdelar själv. För detta tar butikerna ut en avgift. För många andra är det enklast att köpa en färdigbyggd fabriksdator. I den här listan hittar du det bästa från budgetmodell till värstingmodell.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Åge Nielsen


Åge Nielsen

Läs mer om oberoende experter