search

1. Hp Spectre Folio 13, Core i7-8500Y, 16GB RAM, 512GB PCIe SS…

Bästa ultraportabla datorn - Plats 1

På första plats i den här listan jag har valt HP Spectre Folio 13. En minst sagt unik dator med en banbrytande design. När den är ihopfälld ser man knappt att det är en dator tack vare dess skyddande skinnhölje.

HP Spectre Folio 13 är verkligen en ultraportabel dator som fungerar för de allra flesta utan att nå orimligt höga priser.

Gillar du att kolla film när du är ute och reser? Det kan du göra i upp till 21 timmar med HP Spectre Folio 13 och behöver du se klart de sista avsnitten på säsongen så laddas denna dator till 50% på endast 30 minuter.

Datorn kommer utrustad med en kraftfull i7-processor samt 16GB RAM-minne och en SSD-disk på 512GB lagringsutrymme. Den här datorn räcker gott och väl även för den kräsna, vardagliga användaren och lite till!

+

Bra batteritid

Passiv kylning, bara FHD-upplösning

2. Microsoft Surface Pro 6 - Core i7 8650U / 1.9 GHz, 16 GB RA…

Bästa ultraportabla datorn - Plats 2

Surface pro 6 är en ultraportabel dator med liknande prestanda som HP Spectre Folio 13.

Här ser vi ett lite lägre pris och med det medföljer en någorlunda lägre prestanda där vi har lite långsammare minnen, men fortfarande 16GB och 512GB lagring på SSD-disk. Värt att notera är att Microsoft har valt att kompensera med en starkare processor på 4 kärnor.

Surface pro 6 har en batteritid på 13.5 timmar och har en vikt på endast 785 gram vilket gör den till en av de lättaste datorerna på marknaden.

Surface pro har visats sig vara ett populärt alternativ för de som reser mycket med jobbet och har mycket möten utanför kontoret.

Ett självklart val för den lite mer kräsna vardagsanvändaren som reser mycket och vill ha lätt packning.

+

Väldigt lätt, hög upplösning

Något lägre batteritid

21 382 :-

länk

21 990 :-

länk

21 990 :-

länk

3. Lenovo Yoga S730-13IWL

Lenovo Yoga S730 är den portabla datorn för dig som fortfarande vill ha "en riktig dator-känsla".

Trots känslan av en "riktig" dator så har den endast en vikt på 1.1kg och är utrustad med en SSD M.2 disk med 1TB lagring. Denna datorn är perfekt för dig som har mycket i görningen. Med 16GB ram-minne klarar du dig långt gällande det mesta.

Lenovo Yoga S730 är utrustad med 3 stycken USB-C portar vilket man bör ha med i åtanke om man funderar på att köpa denna dator.

Prestandamässigt är denna dator väldigt lik Surface pro 6 som vi pratade om innan. Batteritiden är snarlik. Här 12 timmar istället för 13.5 men processorn är densamma vilket gör denna väldigt likvärdig Surface pro 6.

Det jag gillar med denna dator är att den trots sin lätta vikt fortfarande ger användaren en riktig datorkänsla vilket gör att jag sätter med denna på listan.

+

Riktig datorkänsla, prestandastark

Mindre portabel än konkurrenterna

11 119 :-

länk

4. Asus ZenBook 14 UX433FA-PURE1X / 14" / FHD / i5-8265U / 8GB…

Estetiskt snygg med tunna kanter gör denna dator väldigt trevlig att titta på. Prispressad men duger fint för den som mestadels kör vardagssurf och kollar kattvideor på YouTube.

Denna dator kommer utrustad med en AMD processor på 4 kärnor vilket gör den relativt unik i sin prisklass. Tyvärr har datorn bara 8GB ram-minne vilket kan begränsa antalet program och flikar i webbläsaren som du kan ha öppet samtidigt.

Värt att nämna är att denna dator har portar både för HDMI, USB-C, USB-3.0 och USB-2.0. En utav vardera vilket är perfekt i en övergång bland nya och gamla tillbehör. Datorn har även en kortläsare för MicroSD-kort.

Lagringsutrymmet är 512GB på en SSD-disk med formfaktor M.2 vilket minimerar risken för eventuella hårddisksproblem. Vikten ligger på 1.33kg vilket är helt okej för de allra flesta.

+

Många portar, 14 timmar batteritid

Bara FHD-upplösning

9 990 :-

länk

Bästa ultraportabla datorn

calendar

16 okt 2019

Datorer

Datorer

164

Portabla laptops blir blir allt mer populära och du behöver inte längre välja mellan att köpa en laptop eller en surfplatta för nu finns det alternativ som täcker båda valen! Ultraportabla datorer med avtagbara tangentbord och touchskärm blir allt mer populära och jag förstår varför.

Jesper Grandien betygsätter bästa ultraportabla datorn

De ultraportabla datorerna tog marknaden med storm och det finns en uppsjö av alternativ, så vilka ska man välja mellan, och vad har du som konsument för alternativ? Det och lite till ska vi gå igenom i den här topplistan där jag lyfter fram fyra stycken ultraportabla datorer och summerar dess för- och nackdelar. Rangordningen är personlig och utifrån aspekter så som prestanda per krona, kvalitet och totalpriset.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jesper Grandien


Jesper Grandien

Läs mer om oberoende experter