search

1. Dell XPS 13 9300 / 13.4" / 4K / Touch / HDR / i7-1065G7 / 1…NY

Bästa ultraportabla datorn - Plats 1

Jag personligen har länge tittat på en Dell XPS och har flera vänner som haft tidigare modeller. Den här datorn är i mina ögon ett väldigt prisvärt alternativ även om den kostar en hel del.

Behöver du en mindre laptop med prestanda som en större? Då är det här ett bra alternativ. Datorn har 4K-upplösning, touchskärm och en stark i7-processor med 4 kärnor. Samt 16 GB RAM på en hastighet av 3733 Mhz vilket är snabbare än de flesta laptops brukar vara.

En nackdel är att den endast har USB-C portar, så tänk på att köpa en adapter vid behov.

Datorn har fingeravtrycksläsare, nyaste standarden av WiFi, bluetooth 5.0 och väger bara 1,3 kg. Den tunna kanten runt skärmen gör att designen känns väldigt slimmad och modern.

+

Slimmad design, 4K

Dåligt utbud av portar

23 990 :-

länk

2. Razer Blade Stealth (2019) 13.3" i7 8GB 256GB SSD

Bästa ultraportabla datorn - Plats 2

På andra plats finner vi en ganska speciell laptop. Denna dator är gjord av Razer och har fått mångas ögon på sig, främst gamers.

Denna variant är på 13", vilket medför en del kompromisser för dig som ska spela enbart på din laptop utan extern skärm. Vill du spela mer krävande spel på rekommenderar jag istället 15"-varianten. Tangentbordet är utrustat med RGB-belysning som lyser upp väldigt fint.

Denna Razer Blade levereras med 256 GB lagring, vilket är ganska lite och räcker i värsta fall till bara ett eller två spel. Datorn har en i7-processor av 8:e generationen med 4 kärnor och en klockfrekvens på 1,8 GHz, vilket gör att datorn fungerar ganska bra med flera program öppna.

Denna dator passar dig som spelar ett eller två spel åt gången och enkelt vill kunna ta med dig datorn och samtidigt inte betala en förmögenhet.

+

HDMI, USB-C & USB 3.0 (typ A)

Klen prestanda för krävande spel

16 490 :-

länk

3. Microsoft Surface Book 3 - 15" | i7 | 16GB | 256GB | GTX 16…NY

Ett annat alternativ för dig som vill ha en väldigt portabel dator är Microsofts Surface Book som jag varmt kan rekommendera.

Den här datorn har avtagbart tangentbord, vilket gör att den i princip kan bli en surfplatta. Den har samma processor som Dell XPS, men här sitter det även ett lite starkare grafikkort som klarar en hel del gaming. Så vill du lägga en större slant för att kunna spela spel så rekommenderar jag den här.

RAM-minnet på 16 GB har också 3777 MHz vilket är kanonbra. Hårddisken är i minsta laget (256 GB) men duger fint för många. Det finns även tillval att göra. Batteritiden räcker upp till 17,5 timmar.

Surface Book 3 är på 15" så även utan tangentbord är den inte jätteliten, men det är ändå ett mycket bra val för dig som vill ha något smidigt.

+

Avtagbart tangentbord, 4K

Ingen HDMI eller displayport

star

På 2 listor

29 184 :-

länk

29 490 :-

länk

29 499 :-

länk

4. Apple MacBook Air (2020) - 13,3" | i5 | 8GB | 512GB | Space…

Som ett fjärde och sista alternativ i den här listan har jag valt att lägga till den nya Macbook Air:en som släpptes i april 2020.

Den här varianten kommer med 10:e generationens i5-processor (finns upplagor med i7 också) och 8-16 GB RAM-minne. Man ska dock inte titta sig blind på specifikationer när det gäller Apple, deras mjukvara gör att datorn presterar likvärdigt med Windowsdatorer som har bättre hårdvara.

Skärmen har en upplösning på 2560x1600, en Retina IPS-panel och är 13,3". Här får du en färgglad och klar bild som jag personligen gillar väldigt mycket.

Den mest uppskattade uppdateringen för i år är att datorn levereras med ett nytt förbättrat tangentbord som ska hålla bättre och vara mer likt Apples separata bluetooth-tangentbord.

Macbooks överlag presterar väldigt bra och passar dig som sen tidigare är van med Apples produkter och ekosystem.

+

Touch ID, nytt tangentbord

Ingen pekskärm

16 890 :-

länk

16 990 :-

länk

16 890 :-

länk

16 890 :-

länk

17 335 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa ultraportabla datorn

calendar

8 jul 2020

Datorer

Datorer

180

Portabla laptops blir allt mer populära. Det handlar allt mer om tunna laptops som är enkla att ta med sig och med så bra prestanda och batteritid som möjligt. Självklart listar vi ett gäng populära och prestandakraftiga men till synes små datorer i den här listan.

Jesper Grandien betygsätter bästa ultraportabla datorn

De ultraportabla datorerna tog marknaden med storm och det finns en uppsjö av alternativ. Så vad ska du som konsument välja? Det och lite till ska vi gå igenom i den här topplistan där jag lyfter fram fyra stycken ultraportabla datorer och summerar dess för- och nackdelar. Rangordningen är personlig och utifrån aspekter så som prestanda per krona, kvalitet och totalpriset.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jesper Grandien


Jesper Grandien

Läs mer om oberoende experter