search

1. Apple Macbook Air 256 GB Space Grey MVFJ2KS/A

Smidigaste datorn - Plats 1

Den senaste generationen av Apple MacBook Air är en mycket efterlängtad uppdatering. Äntligen har vi fått Retina-skärm, ny generation av hårdvara och en betydligt mer imponerande prestanda, om än till ett nytt, högre pris.

MacBook Air rullar föga förvånande på Apple macOS vilket ger dig som är van vid det ett riktigt smärtfritt och bra digitalt liv. Den högupplösta Retina-skärmen ger dig en bekväm upplevelse och passar utmärkt för såväl vardagligt webbsurfande som produktivitet i form av ordbehandling och liknande uppgifter.

Det nya tangentbordet kräver viss invänjning men i min mening så är det riktigt trevligt att använda sig av när man väl vant sig.

Priset till trots så är detta dock min absoluta favorit när det kommer till portabla bärbara datorer som du kan bära med dig nästan vart som helst utan att du ens behöver märka att du bär runt på den!

+

macOS, Retina-skärmen

Endast USB typ C-portar

16 793 :-

länk

2. Microsoft Surface Laptop 3 - i5 8GB 256GB

Smidigaste datorn - Plats 2

Med den tredje generationens Surface Laptop så har Microsoft äntligen anammat mitt rop på USB-C och fått det nästan helt rätt!

Detta innebär att du via en enkel port nu kan göra så mycket mer än vad den tidigare generationen tillät med sin Mini DisplayPort. Kombinationen med en uppgraderad uppsättning hårdvara gör att Surface Laptop 3, föga förvånande, hör till en av mina absoluta favoriter när det gäller smidiga och bra bärbara datorer.

Tionde generationens Intel-processorer och lagoma 8 GB RAM samt 256 GB lagring gör detta till en riktigt bra medelväg och det till ett rimligt pris. Byggkvalitén är på topp och skärmen i 3:2-format är en fröjd för produktivitet överlag. Allt detta är dessutom kompletterat av ett riktigt trevligt tangentbord.

Surface Laptop 3 är min absoluta favorit bland bärbara Windows-datorer!

+

Design och känsla

Begränsat antal portar

16 392 :-

länk

16 490 :-

länk

16 490 :-

länk

16 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Huawei MateBook X PRO (2020) - 14" | i5 | 16GB | 512GB | MX250NY

När man ser Huawei MateBook X så är det svårt att förneka hur de inspirerats av en annan kandidat på denna topplista.

Likheterna med MacBook är slående både sett till namn som design, men vad gör det när resultatet onekligen blir hejdlöst snyggt och smidigt?!

Läser man vidare till specifikationerna hittar vi dessutom riktigt kompetenta sådana med tionde generationens Intel i5-processor, 16 GB RAM samt 512 GB SSD-lagring, allt i ett 14" stort paket med en högupplöst skärm i 3:2-formatet.

Lite smolk i bägaren blir det av att webbkameran sitter i tangentbordet och ger en inte helt behaglig "upp i näsan"-vy vid nutidens alla digitala möten.

Bortser vi bara från det, så är Huawei MateBook X Pro tveklöst en av de snyggaste och smidigaste datorerna på marknaden!

+

Riktigt snygg och kompetent

Webbkamerans placering

18 990 :-

länk

18 990 :-

länk

18 990 :-

länk

18 990 :-

länk

18 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Lenovo Thinkpad X1 Carbon G7 Core I7 16gb 512gb Ssd 14

Lenovos ThinkPad-serie av datorer gör att någon särskild del av mitt nördiga hjärta slår lite extra. Det här är i allra högsta grad datorer som är tillverkade med hållbarhet, tålighet och säkerhet som absoluta fokus. Lägg där till ett av branschens kanske äldsta och mest beprövade varumärken och du har en given succé!

Inte nog med det, här har vi även ett av marknadens absolut bästa tangentbord vilket brukar vara en absolut fröjd att skriva på.

Designen kanske inte tilltalar alla, men Lenovo Thinkpad X1 kommer under sitt slimmade business-skal med ruskigt bra prestanda och gott om bra finesser för dig som är mån om din och din verksamhets säkerhet - detta utan att tynga ner din väska onödigt mycket.

Thinkpad X1, är inte bara en IT-administratörs dröm, den finns även med i mina drömmar, och hade inte mina behov varit av annan karaktär - då hade det här tveklöst varit en del av min teknikarsenal.

+

Byggkvalité och säkerhetsfunktioner

Designen kräver rätt betraktare

25 873 :-

länk

26 361 :-

länk

24 990 :-

länk

5. Microsoft Surface Pro 7 Black Core I5 8gb 256gb Ssd 12.3

Den sjunde och (i skrivande stund) senaste generationen av Microsoft Surface Pro är en hyfsat stillsam uppgradering jämfört med tidigare modeller.

Nytt för året är framförallt tionde generationens Intel-processorer samt att man äntligen har bytt Mini DisplayPort mot USB-C för enklare expansion!

Något som fortfarande är allmänt gällande är hur extremt smidig och portabel den här enheten är. Få enheter är så enkla och rimliga att bära med sig utan att behöva offra prestanda på köpet!

Fortsatt så är dock tangentbord ett tillbehör som man kommer vilja köpa till så vida man inte uppgraderar från en tidigare version det vill säga. Trots det så får Microsoft Surface Pro 7 en mycket värdig plats på den här listan!

+

Mycket smidigt format

Tangentbord är tillbehör...

15 099 :-

länk

15 568 :-

länk

Smidigaste datorn

calendar

29 jun 2020

Datorer

Datorer

275

Bärbara datorer har alla olika uppdrag även om deras funktion i grund och botten är densamma, att vara portabla. I den här listan finner ni mina absoluta favoriter när det kommer till smidiga datorer som man kan ta med sig var som helst utan att det blir för mycket bekymmer.

Joakim Ewenson betygsätter smidigaste datorn

För den här topplistan har jag prioriterat smidighet och batteritid. Har datorn dessutom en snygg design och ett lågt pris så är det givetvis en bonus, men funktion kommer före form! Slutligen har jag försökt blanda alternativ och ha med både macOS och Windows, för att ge dig som läsare gott om valmöjligheter i olika prisklasser!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter