search

1. Apple Macbook Air 256 GB Space Grey MVFJ2KS/A

Smidigaste datorn - Plats 1

Den senaste generationen av Apple MacBook Air är en mycket efterlängtad uppdatering. Äntligen har vi fått Retina-skärm, ny generation av hårdvara och en betydligt mer imponerande prestanda, om än till ett nytt, högre pris.

MacBook Air rullar föga förvånande på Apple macOS vilket ger dig som är van vid det ett riktigt smärtfritt och bra digitalt liv. Den högupplösta Retina-skärmen ger dig en bekväm upplevelse och passar utmärkt för såväl vardagligt webbsurfande som produktivitet i form av ordbehandling och liknande uppgifter.

Det nya tangentbordet kräver viss invänjning men i min mening så är det riktigt trevligt att använda sig av när man väl vant sig.

Priset till trots så är detta dock min absoluta favorit när det kommer till portabla bärbara datorer som du kan bära med dig nästan vart som helst utan att du ens behöver märka att du bär runt på den!

+

macOS, Retina-skärmen

Endast USB typ C-portar

15 990 :-

länk

15 990 :-

länk

16 793 :-

länk

16 909 :-

länk

15 989 :-

länk

16 499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Microsoft Surface Laptop 3 - i5 8GB 256GB

Smidigaste datorn - Plats 2

Med den tredje generationens Surface Laptop så har Microsoft äntligen anammat mitt rop på USB-C och fått det nästan helt rätt!

Detta innebär att via en enkel port kan du nu göra så mycket mer än vad den tidigare generationen tillät med sin Mini DisplayPort. Kombinationen med en uppgraderad uppsättning hårdvara gör att Surface Laptop 3, föga förvånande, hör till en av mina absoluta favoriter när det gäller smidiga och bra bärbara datorer.

Tionde generationens Intel-processorer och lagoma 8 GB RAM samt 256 GB lagring gör detta till en riktigt bra medelväg och det till ett rimligt pris. Byggkvalitén är på topp och skärmen i 3:2-format är en fröjd för produktivitet överlag. Allt detta är dessutom kompletterat av ett riktigt trevligt tangentbord.

Surface Laptop 3 är min absoluta favorit bland bärbara Windows-datorer!

+

Design och känsla

Begränsat antal portar

16 342 :-

länk

16 490 :-

länk

16 490 :-

länk

16 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Lenovo ThinkPad X1 Carbon - Core i5 8250U / 1.6 GHz, 8 GB R…

Lenovos ThinkPad-serie av datorer gör att någon särskild del av mitt nördiga hjärta slår lite extra. Det här är i allra högsta grad datorer som är tillverkade med hållbarhet, tålighet och säkerhet som absoluta fokus. Lägg där till ett av branschens kanske äldsta och mest beprövade varumärken och du har en given succé!

Inte nog med det, här har vi även ett av marknadens absolut bästa tangentbord vilket brukar vara en absolut fröjd att skriva på.

Designen kanske inte tilltalar alla, men Lenovo Thinkpad X1 kommer under sitt slimmade business-skal med ruskigt bra prestanda och gott om bra finesser för dig som är mån om din och din verksamhets säkerhet - detta utan att tynga ner din väska onödigt mycket.

Thinkpad X1, är inte bara en IT-administratörs dröm, den finns även med i mina drömmar, och hade inte mina behov varit av annan karaktär - då hade det här tveklöst varit en del av min teknikarsenal.

+

Byggkvalité och säkerhetsfunktioner

Högt pris

14 990 :-

länk

18 219 :-

länk

4. Dell XPS 13 9370 - Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD, 1920 x 10…

Dell är inte direkt några nybörjare, och deras XPS-serie av bärbara datorer hör till några av marknadens allra bästa, nu även uppdaterad med senaste generationens hårdvara.

Med Dell XPS 13 får du en kompakt och kraftfull dator som du kan bära med dig vart som helst utan att offra din rygg på köpet. Med en imponerande uppsättning expansionsportar får du dessutom möjligheten att koppla in externa tillbehör och därmed höja din produktivitet ännu mer!

I grund och botten är det "endast" en Full HD-skärm, men mot lite extra pengar från sparkontot kan du utrusta modellen med en UltraHD-skärm om du så önskar.

Överlag har vi dock riktigt bra prestanda för pengarna och därtill ett utav marknadens mest kända varumärken. Ett riktigt bra val även om det inte ligger högst på min lista.

+

Gott om expansionsportar

12 660 :-

länk

15 167 :-

länk

5. Microsoft Surface Pro 6 - Core i5 8250U / 1.6 GHz, 8 GB RAM…

Microsoft har med sin Surface-familj något riktigt intressant på gång, och allra helst så med denna hybriddator med kraftfull hårdvara i en större surfplattas format.

Med Surface Pro 6 får du senaste generationens Intel i5-processor kombinerat med en schysst uppsättning andra specifikationer som gör att du klarar av din vardag.

Dess smidiga format gör den väldigt lätt att ta med sig vart man än går, och möjligheten att använda en penna tillsammans med den ställbara lutningen gör detta till något riktigt intressant för din inre illustratör.

Tyvärr är såväl tangentbord som penna tillbehör du måste köpa till innan du får en komplett laptop, men jag anser ändå att detta är något värdigt denna topplista, mycket mer portabelt och kraftfullt än såhär blir det knappt!

+

Mycket smidigt format

Tangentbord är tillbehör...

10 490 :-

länk

14 331 :-

länk

Smidigaste datorn

calendar

14 nov 2019

Datorer

Datorer

219

Bärbara datorer har alla olika uppdrag även om deras funktion i grund och botten är densamma, att vara portabla. I den här listan så finner ni mina absoluta favoriter när det kommer till smidiga datorer som man kan ta med sig var som helst utan att det blir för mycket bekymmer.

Joakim Ewenson betygsätter smidigaste datorn

För den här topplistan har jag prioriterat smidighet och batteritid. Har datorn dessutom en snygg design och ett lågt pris så är det givetvis en bonus, men funktion kommer före form! Slutligen har jag försökt blanda alternativ och ha med både macOS och Windows, för att ge dig som läsare gott om valmöjligheter i olika prisklasser!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter