Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Apple MacBook Air 256GB Rymdgrå MRE92KS/A

Smidigaste datorn - Plats 1

Den senaste generationen av Apple MacBook Air är en mycket efterlängtad uppdatering. Äntligen har vi fått Retina-skärm, ny generation av hårdvara och en betydligt mer imponerande prestanda, om än till ett nytt, högre pris.

MacBook Air rullar föga förvånande på Apple macOS vilket ger dig som är van vid det ett riktigt smärtfritt och bra digitalt liv. Den högupplösta Retina-skärmen ger dig en bekväm upplevelse och passar utmärkt för såväl vardagligt webbsurfande som produktivitet i form av ordbehandling och liknande uppgifter.

Det nya tangentbordet kräver viss invänjning men i min mening så är det riktigt trevligt att använda sig av när man väl vant sig.

Priset till trots så är detta dock min absoluta favorit när det kommer till portabla bärbara datorer som du kan bära med dig nästan vart som helst utan att du ens behöver märka att du bär runt på den!

+

macOS, Retina-skärmen

Endast USB typ C-portar

Power logo

15 197 :-

länk
MediaMarkt logo

15 290 :-

länk
NetOnNet logo

15 290 :-

länk
CDON logo

15 990 :-

länk
Inet logo

15 990 :-

länk
Dustin Home logo

17 490 :-

länk
Elgiganten logo

15 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Microsoft Surface Laptop 2

Smidigaste datorn - Plats 2

Microsoft har på senare tid ryckt upp sig ordentligt på hårdvarufronten och genom sin Surface Laptop-serie har de ett riktigt dunderalternativ när det kommer till klassiska bärbara datorer med Windows 10.

Riktigt trevlig design, överlag bra prestanda för produktivitet, bra batteritid och givetvis, klockrent stöd för Windows 10 på alla sätt och vis.

Med flera olika färgalternativ och en trevlig 13" högupplöst pekskärm i 3:2-format för mer vertikalt utrymme så får du en riktigt grym produktivitetsmaskin för såväl skola, fritid som jobb.

Det här är tveklöst ett av de mest intressanta alternativen på Windows-sidan och definitivt ett toppval i min mening.Kombinationen av lätt, snygg och kraftfull är bra svår att motstå!

+

Design och känsla

Ont om externa portar

Power logo

14 490 :-

länk
Inet logo

15 990 :-

länk
Elgiganten logo

15 990 :-

länk
Webhallen logo

15 990 :-

länk
CDON logo

15 990 :-

länk
Proshop logo

15 529 :-

länk
Komplett logo

15 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Dell XPS 13 9370

Smidigaste datorn - Plats 3

Dell är inte direkt några nybörjare och deras XPS-serie av bärbara datorer hör till några av marknadens allra bästa, nu även uppdaterad med senaste generationens hårdvara.

Med Dell XPS 13 får du en kompakt och kraftfull dator som du kan bära med dig vart som helst utan att offra din rygg på köpet. Med en imponerande uppsättning expansionsportar får du dessutom möjligheten att koppla in externa tillbehör och därmed höja din produktivitet ännu mer!

I grund och botten är det "endast" en FullHD-skärm men mot lite extra pengar från sparkontot så kan du utrusta modellen med en UltraHD-skärm om du så önskar.

Överlag har vi dock riktigt bra prestanda för pengarna och därtill ett utav marknadens mest kända varumärken. Ett riktigt bra val även om det inte ligger högst på min lista.

+

Gott om expansionsportar

star

På 2 listor

ComputerSalg logo

13 511 :-

länk
Dustin Home logo

13 790 :-

länk
Liontech logo

14 799 :-

länk
Ginza logo

15 309 :-

länk
Proshop logo

13 117 :-

länk
Inet logo

14 990 :-

länk
CDON logo

14 990 :-

länk
Komplett logo

15 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Microsoft Surface Pro 6

Smidigaste datorn - Plats 4

Microsoft har med sin Surface-familj något riktigt intressant på gång och allra helst så med denna hybriddator med kraftfull hårdvara i en större surfplattas format.

Med nya Surface Pro 6 får du senaste generationens Intel i5-processor kombinerat med en schysst uppsättning andra specifikationer som gör att du klarar av din vardag.

Dess smidiga format gör den lätt att ta med sig vart man än går och möjligheten att använda en penna tillsammans med den ställbara lutningen gör detta till något riktigt intressant för din inre illustratör!

Tyvärr är såväl tangentbord som penna tillbehör du måste köpa till innan du får en komplett laptop, men jag anser ändå att detta är något värdigt denna topplista, mycket mer portabelt och kraftfullt än såhär blir det knappt!

+

Mycket smidigt format

Tangentbord är tillbehör...

star

På 2 listor

CDON logo

14 790 :-

länk
Inet logo

14 790 :-

länk
Elgiganten logo

14 790 :-

länk
Proshop logo

14 342 :-

länk
Komplett logo

14 790 :-

länk
Power logo

14 799 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Microsoft Surface Go 8/128GB

Smidigaste datorn - Plats 5

Vill man ha en mer portabel enhet till ett något lägre pris så är Microsoft Surface Go ett högintressant alternativ.

Med ett utseende som påminner mer om en surfplatta än en traditionell bärbar dator så blir det här en lite mer udda fågel i sammanhanget, utan att det för den delen blir ett dåligt alternativ!

Glöm bara inte bort att köpa till tangentbordsskalet för maximalt möjliga produktivitet, för oavsett hur vi än vrider och vänder på det så vinner alltid ett fysiskt tangentbord över ett skärmtangentbord, i alla fall i min värld.

Med en vikt på dryga halvkilot och en skärmstorlek på 10" är detta listans minsting och mest portabla enhet vilket gör den särskilt lämpad för dig med höga krav på minsta möjliga storlek och vikt.

+

Windows 10 i miniformat

Tveksam prestanda

Proshop logo

6 937 :-

länk

Smidigaste datorn

calendar

15 februari

Datorer

Datorer

22

Bärbara datorer har alla olika uppdrag även om deras funktion i grund och botten är densamma, att vara portabla. I den här listan så finner ni mina absoluta favoriter när det kommer till smidiga datorer som man kan ta med sig vart som helst utan att det blir för mycket bekymmer.

Joakim Ewenson betygsätter smidigaste datorn

För den här topplistan har jag prioriterat smidighet och batteritid. Har datorn dessutom en snygg design och ett lågt pris så är det givetvis en bonus, men funktion kommer före form! Slutligen har jag försökt blanda alternativ och ha med både macOS, Windows och Chrome OS för att ge dig som läsare gott om valmöjligheter i olika prisklasser!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2019-02-15

Läs mer om oberoende experter