search

1. Logitech MX Master 3 Grey

Bästa datormusen - Plats 1

Det här anser jag vara den absolut bästa trådlösa musen som finns på marknaden idag, och jag gissar att den kommer behålla sin plats ett bra tag framöver.

Detta är en trådlös mus från Logitech som inte bara ligger skönt i handen utan även känns välbyggd, har en snygg design och är väldigt lättanvänd. Den är extremt exakt. Musen ger dig också ett bra handledsstöd och skön komfort. Dessutom har den en batteritid på upp till 70 dagar, vilket är enastående för en trådlös mus.

Något man bör lyfta är att den även har stöd för att koppla upp sig på upp till tre enheter samtidigt. Väldigt smart för dig som exempelvis byter mellan bärbar och stationär dator.

På insidan vid tummen hittar du ett hjul som hjälper dig att scrolla 1000 rader på bara en sekund, perfekt om man jobbar i Excel eller surfar runt på webbsidor.

Det här är ett riktigt bra val för dig som vill ha en trådlös mus du kan lita på.

+

Batteritid, anslutningsmöjligheter

Dyr

990 :-

länk

1 090 :-

länk

1 099 :-

länk

1 269 :-

länk

1 099 :-

länk

1 199 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Logitech G203 Prodigy

Bästa datormusen - Plats 2

Detta är enligt mig den absolut bästa budgetmusen du kan köpa idag. Den är kompakt, oerhört prisvärd och har många av Logitechs toppfunktioner.

Det finns många möss i de lägre prisklasserna, men ingen som håller samma kvalitet som G203. Den har en snabb respons, programmerbara knappar och PTFE-märkt teflon som garanterar jämn rörelse och hållbarhet.

I musen sitter det en 32-bitars processor som gör att du kan ändra inställningar för musen. Detta är mest anpassat för gaming men även för dig som vill göra musen mer eller mindre känslig vid rörelser. Det går att ställa in vilka färger den lyser i då den är utrustad med RGB.

Den här musen fungerar till allt och är för dig som har en stram budget men vill få så mycket mus som möjligt för pengarna.

+

Extremt prisvärd

Kan kännas lite lätt

386 :-

länk

389 :-

länk

449 :-

länk

466 :-

länk

389 :-

länk

400 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Microsoft Pro Intellimouse Svart

Microsoft Intellimouse är en av de möss jag alltid haft hemma. Den har funnits sedan mitten på 90-talet men finns nu i en uppdaterad version med spårningsnoggrannhet. Den är extremt pålitlig, diskret och inte minst väldigt skön att använda.

Denna mus kommer med ett vitt bakljus som gör utseendet mer modernt och musen blir samtidigt enklare att använda i mörka miljöer. Den kommer med tre programmerbara knappar som du kan anpassa efter behov, vilket underlättar vid arbete. För allt detta är det heller inget dåligt pris.

Här har du en mus med hög kvalitet, som inte kostar för mycket, är stilren och skön att använda. Den passar främst dig som jobbar på kontor eller vill åt en professionell mus, men fungerar givetvis till andra ändamål.

+

Lätt och diskret, klassisk design

Kan kännas lite väl tunn

497 :-

länk

499 :-

länk

530 :-

länk

549 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Logitech G502 Hero Wireless Lightspeed

Man brukar säga att klassiker alltid är bättre än nytt, men att bygga om en klassiker till något nytt är en annan femma.

Logitech G502 Lightspeed är en gamingmus som finns både som trådbunden och trådlös. Jag har valt den trådlösa eftersom det är betydligt bekvämare. Batteritiden är på upp till 60 timmar och laddstationen är snygg och väldigt smidig.

Det är en komplett robust konstruktion och elegant design, där det matta svarta balanseras av de mönstrade greppen. Greppen känns också riktigt bekväma i handen.

Musen kommer med flertalet programmerbara knappar, elva stycken för att vara exakt. De har förinställda funktioner men går enkelt att programmera om. Du får även med extra vikter för att kunna anpassa vikten i musen efter egna önskemål.

Det här är en mus för en gamer som vill få ut det mesta av vad en mus kan erbjuda. Trådlös, pålitlig och väldesignad med anpassningsmöjligheter.

+

Trådlös och anpassningsbar, design

Dyr

1 350 :-

länk

1 389 :-

länk

1 389 :-

länk

1 434 :-

länk

1 490 :-

länk

1 419 :-

länk

1 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa datormusen

calendar

3 mar 2020

Datormöss

Datormöss

135

Här kommer min topplista där jag listar de bästa mössen för olika användningsområden. Allt från den bästa för kontorsarbete, gaming, allt-i-allo, hobby men också en budgetvariant. Min lista är skapad för att ge dig ett hum om vad för typ av möss som finns där ute och varför du bör kika på dessa alternativ innan du bestämmer dig för en.

Adam Strömberg betygsätter bästa datormusen

Det viktigaste enligt mig är att du köper en mus som har de funktioner du är ute efter och som ligger bra i handen. Den ska ge dig skön känsla och givetvis uppfylla de specifika krav du har. Utöver det skall den också vara trevlig att titta på och inte kännas alldeles för plastig eller klumpig. Kvalitet, funktionalitet och design är en väldigt viktig egenskap i alla produkter som ska vara långvariga.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Adam Strömberg


Adam Strömberg

Läs mer om oberoende experter