Advized - oberoende köprådlogologo
search
Rubrikikon för Drönare

Drönare

4 nya listor senaste månaden

Bästa drönaren för barn

Douglas Sandberg
Tomas Gustafsson

2 experter tipsar

110 har guidats av listorna

X4 Cam Plus
X4 Plus H107P
Ryze Tello

2 maj 2019 - Produkterna ovan hamnar topp tre när Douglas Sandberg får välja. Få all info om varför Hubsan X4 Cam Plus slutade som vinnare!

Till Topplistorna

link

Bästa drönaren för resan

Tomas Gustafsson
Oscar Suneson

2 experter tipsar

55 har guidats av listorna

Mavic Air Onyx Black
Spark Vit - Controller Edition
Mavic 2 Pro

2 maj 2019 - Produkterna ovan hamnar topp tre när Tomas Gustafsson får välja. Få all info om varför Dji Mavic Air Onyx Black slutade som vinnare!

Till Topplistorna

link

Bästa drönaren för foto

Dji Mavic 2 Pro

3 maj 2019 - Läs mer om varför Dji Mavic 2 Pro kom på första plats när experten Oscar Suneson valde ut sina favoriter!

Till Topplistan

link

Bästa drönaren med kamera

Tomas Gustafsson
Daniel Pettersson

2 experter tipsar

102 har guidats av listorna

Dji Mavic 2 Pro

26 april 2019 - Tomas Gustafsson tycker att Dji fick till en fullträff med Mavic 2 Pro och förklarar varför det kan vara det rätta köpet för dig.

Till Topplistorna

link

Bästa drönaren för nybörjare

Mavic Air Fly More Combo
Ryze Tello
Spark Alpine White Fly More

3 maj 2019 - Produkterna ovan hamnar topp tre när Tomas Gustafsson får välja. Få all info om varför Dji Mavic Air Fly More Combo slutade som vinnare!

Till Topplistan

link

Guider

Våra experter reder ut begreppen

Tomas Gustafsson

Regler för drönarflygning

Av Tomas Gustafsson

Dropdown
Regler för drönarflygning

Guide - För drönare under 7 kg behövs inget särskilt tillstånd för att flyga, men alla som flyger måste oavsett storlek på maskinen ta hänsyn till vissa regler. Flyg t.ex aldrig nära flygplatser då det är en risk för ordinarie flygtrafik. Se till att du alltid kan se drönaren, flyg aldrig över människor eller egendom som kan skadas och se till att alltid hålla dig under 120 m höjd. Tänk också på att aldrig flyga aldrig över särskilda så kallade restriktionsområden - LFV:s "Drönarkartan" visar var du får och inte får flyga och på Transportstyrelsens hemsida om drönare förklaras reglerna i detalj. Du måste också märka din drönare med namn och telefonnummer. En ansvarsförsäkring kan vara bra att ha, men är bara ett krav om du får betalt för din flygning.

Tomas Gustafsson

Spridningstillstånd vid flygfotografering

Av Tomas Gustafsson

Dropdown
Spridningstillstånd vid flygfotografering

Guide - All spridning av bilder och film tagna från drönare eller andra luftfartyg kräver tillstånd enligt lagen om skydd av geografisk information. Med spridning räknas publicering utanför din allra mest privata krets. En tavla på väggen eller en bakgrundsbild på datorn behöver du inte bekymra dig om, lägger du däremot ut dina produktioner på t.ex Youtube behöver en ansökan göras. Vissa undantag finns, några exempel är bilder över din egen tomt, en fotbollsarena eller golfbana. Vybilder kräver alltid granskning.

Det är Lantmäteriet som förhandsgranskar materialet och du kan elektroniskt skicka in både bilder och filmer till dem. Hela ansökningsförfarandet är relativt smidigt och oftast har man godkännandet inom några dagar. Det är mycket få gånger som man blir nekad spridning.

Mer info och regler hittar du på Lantmäteriets hemsida.

Så testar vi drönare

Våra experter inom drönare är allt från professionella drönaroperatörer till entusiaster som gör allt för att lägga vantarna på den senaste drönarmodellen. Tomas Gustafsson jobbar med drönare och har både byggt egna drönare och testat de flesta drönarna som finns på marknaden. Han är särskilt insatt i de regelverk som gäller för drönarflygning och har även ett stort fotointresse, vilket gör att han kan ge extra bra tips kring drönare med kamera. Oscar Suneson är en drönar- och fototekniknörd som gärna tar med sig en drönare på sina olika resor och utflyktsmål, och har tillägnat sig sin kunskap genom många timmar av research.

Experter testar Drönare

Tipsen som experterna ger är baserade på deras personliga erfarenheter av att ha testat olika drönare. När det kommer till drönare är DJI den dominerande tillverkaren, vilket gör att märket också är återkommande i topplistorna. Experterna på Advized ger dock alltid oberoende köpråd, och är inte påverkade av någon andra eller tredje part. Oavsett om du ska köpa din första drönare eller vill veta vad som är det absolut bästa på marknaden kan du här enkelt hitta rätt drönare för dig!