Advized - oberoende köpråd
logo
search
Spark Vit - Controller Edition en drönare från Dji

Dji Spark Vit - Controller Edition

Topplistor

2 Topplistor

Kundvagn

2 Återförsäljare

4 240 :-

länk

4 690 :-

länk

Produkten finns med på 2 topplistor

Bästa drönaren med kamera

5. Dji Spark Vit - Controller Edition - Dji Spark är den billigaste drönaren på topplistan men har ändå imponerande flygegenskaper och kamera för sitt pris. Den klarar dock bara att filma i Full HD, till skillnad från de andra drönarna på topplistan som samtliga filmar i 4k. Den är heller inte hopfällbar som Mavic-serien, men i och med sitt lilla format är den fortfarande väldigt smidig att ta med sig. Den går att köpa med eller utan handkontroll. I det senare fallet styr man istället drönaren med sin mobiltelefon eller handrörelser. Nackdelen är att räckvidden minskar drastiskt när man flyger utan handkontroll och man kommer sällan längre bort än 50-70 meter. Spark lämpar sig för nybörjaren som vill lära sig att flyga drönare och samtidigt kunna producera trevliga bilder eller filmer att lägga upp på sociala medier.

Till Topplistan

link

Bästa drönaren under 5000 kr

4. Dji Spark Vit - Controller Edition - När Mavic Mini släpptes så blev det kanske sista spiken i kistan för Dji Spark, som länge varit DJI:s enda budget-kameradrönare. Men trots att Spark funnits ett tag på marknaden nu så är den fortfarande en av de mest avancerade drönarna i denna prisklass. Spark kan både filma stabiliserad video i Full HD och ta fina foton i upp till 12 megapixel. Flygtiden uppgår till max 16 minuter. Det avancerade Obstacle Avoidance-systemet samt möjligheten att styra drönaren enbart via gester gör att flygningen blir både säkrare och roligare! Dock kan det ändå vara trevligt att satsa på denna Controller Edition, där en riktig handkontroll ingår som på sikt kommer göra dig till en bättre och mer kreativ drönaroperatör. Om du är på jakt efter din första drönare för att börja utforska himlen och priset är det rätta, då kan Spark verkligen något för dig!

+

Geststyrning, kollisionsskydd

Funnits ett tag på marknaden

Till Topplistan

link

Fanns tidigare med på 3 topplistor

Bästa drönaren för resan

Oscar Suneson

Av Oscar Suneson

Borttagen från listan 8 november 2019

DJI må ha ännu billigare och mindre drönare i sitt sortiment, men Spark:en är deras billigaste drönare som också har en kamera som faktiskt ger bra resultat! Med en Spark får du visserligen nöja dig med Full-HD och 12-megapixel JPEG som bäst, men med tanke på prislappen så är det förståeligt. Något som får Spark:en att sticka ut är att den kan styras helt med hjälp av olika gester eller direkt på telefonens skärm. För dig som vill utveckla ditt flygande ännu mer så kan jag dock rekommendera detta Controller Combo-paket, vilket ger dig både ökad räckvidd och en trevligare flygupplevelse. Spark:en är visserligen inte vikbar, men då själva drönarkroppen ryms inom 15x15x6 cm och endast väger 300 g så finns det inte mycket att klaga på, även om räckvidden och flygtiden kunde varit ännu bättre. Om du är ny i drönarvärlden, varför inte prova en Spark?

Bästa drönaren för resan

Tomas Gustafsson

Av Tomas Gustafsson

Borttagen från listan 19 november 2019

Den slitna gamla klyschan att den bästa kameran är den som man har med sig passar bra när jag placerar DJI Spark på andra plats på listan. Det här är egentligen ingen drönare som jag beundrar för den film- och bildkvalitet den levererar. Sanningen att säga så saknas det där extra ibland. Men liksom din mobilkamera som alltid hänger med så kan Sparken vara kamraten som också gör det. Du kan ha den under sadeln på mopeden, i en jackficka på krogen, i en handväska på stan eller i en trunk över Atlanten. Placerar du den i det formgjutna fodralet den levereras med så åker den skyddad överallt, i en volym som en pocketbok. Fjärrkontrollen viks smidigt ihop och mobilen fungerar som skärm, utan kabeltrassel. Du är uppe i luften på ett ögonblick och kan fånga gruppfotot på stan, sillunchen i båten eller vandringen i fjällen från ett nytt perspektiv.

Bästa drönaren för barn

Tomas Gustafsson

Av Tomas Gustafsson

Borttagen från listan 22 november 2019

Även om priset för en Spark är mer än vad många barn eller ens en vuxen har råd med eller är villig att betala för en drönare, så måste jag ändå rekommendera denna maskin. Efter en initial första konfigurering är det bara att starta drönaren och handkontrollen, klicka på appen i mobilen och lyfta. Inte ens en kabel som behöver anslutas. Drönaren är ytterst moderat i sin respons i standardläget, utslagen på kontrollen är förlåtande, samtidigt som knappen "sport mode" får den att bli betydligt vildare och aggressiv i sin flygning. Tack vare dess ringa storlek och medföljande propellerskydd så blir eventuella krascher mot en person eller hinder inte förödande i jämförelse med en större maskin, även om man aldrig ska äventyra säkerheten. Det relativt höga priset gör att Sparken inte kniper topplaceringen men är väl en värdig andraplats.