search

1. Dji Mavic 2 Pro w. Smart Controller

Bästa drönaren - Plats 1

Dji Mavic 2 Pro hamnar alltid högt upp på mina såväl som andras listor.

Just denna modell kommer med en handkontroll som innehåller en mycket ljusstark pekskärm, där allting som annars ses och styrs via en mobiltelefon eller surfplatta nu finns tillgängligt i en integrerad enhet. Det gör att mobilen eller plattan är fri till annat och att du aldrig behöver trassla med kablar eller tänka på att ha en extraenhet laddad.

Smart Controller klarar upp till 2,5 timmar på en laddning, så med en uppsättning extrabatterier till drönaren kan du jobba på nästan obegränsat.

Det här är en setup som fungerar mycket fint och du är startklar på under en minut från det att du öppnar väskan. Har du en gång gått över till DJI:s Smart Controller vill du inte byta tillbaka.

Mavic 2 Pro är i övrigt den mycket lovordade modellen som har nästan allt man kan önska vad gäller funktionalitet och finesser.

+

Integrerad Smart Controller

Dyrare med Smart Controller

star

På 2 listor

20 490 :-

länk

20 599 :-

länk

22 399 :-

länk

22 708 :-

länk

22 999 :-

länk

20 490 :-

länk

20 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Dji Mavic 2 Enterprise DUAL Universal Edition

Bästa drönaren - Plats 2

Detta är en riktigt bra drönare som är lite mer nischad, med en hel rad användbara finesser. Det kanske inte är maskinen för dig som bara slöflyger på hobbynivå, utan något för dig med speciella krav.

Drönaren är utrustad med en värmekamera från välkända Flir. Förvisso är upplösningen något begränsad för att hitta människor på stora avstånd i skogen, men för flygning i beckmörker, enklare inspektioner av t.ex. köldbryggor och värmeutstrålning i hus är den förträfflig.

Därtill kan man bestycka drönaren med olika tillbehör såsom blixtljus, strålkastare och till och med en högtalare. Det sistnämnda gör att du, med förvånansvärt högt ljud, kan instruera folkmassor på stora avstånd.

Drönaren är också något unik då den har en så kallad ADS-B-mottagare, som gör att du i realtid ser andra flygfarkoster i närheten.

I övrigt kan man förlita sig på alla de fina funktionerna och egenskaperna som kännetecknar Mavic-serien.

+

Många finesser på ett järnspett

Nischad produkt, dyr

31 999 :-

länk

35 590 :-

Pris hämtat 3/6

länk

29 990 :-

länk

31 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Dji Mavic 2 Zoom w. Smart Controller

Denna version av Dji Mavic 2 Zoom har, precis som syskonet Mavic 2 Pro som du hittar på förstaplatsen i denna lista, DJI:s Smart Controller. Det är en smidig lösning med en 5,5 tums skärm integrerad i handkontrollen.

Förutom bra batteritid och smidig integration så är en annan stor fördel med Smart Controller att den klarar temperaturer ned till minus 20 grader, något som kan vara ett problem med surfplattor och mobiler. Från kontrollen överför du också enkelt bilder direkt till mobiltelefonen.

Zoomfunktionen på drönaren öppnar upp för fler möjligheter att komma nära i bild utan att riskera flygningen. Det kan också skapa lite andra effekter i bilderna och filmerna.

Hela paketet packar du smidigt ned i resväskan eller verktygslådan, beroende på om du känner för rekreation eller arbete.

+

Smart Controller + zoomen i ett

Dyrare med Smart Controller

16 451 :-

länk

17 990 :-

länk

17 990 :-

länk

19 599 :-

länk

17 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Dji Mavic 2 Pro

Kanske är detta den bästa drönaren på marknaden rent generellt, då den på denna lista enbart blir omsprungen av sig själv - fast i versionen med Smart Controllern.

Själva maskinen som sådan har i alla fall den suveräna kameran med optik från svenska Hasselblad, som borgar för att det blir fina bilder. 10 bits D-log M färgprofil öppnar upp för fina möjligheter i postprocessen, för att få till den där "filmiska" looken.

En ställbar bländare ned till 2.8 gör att du kan fota i svagt ljus i skymning eller gryning. Det går till och med att få fantastiskt läckra nattbilder, även i beckmörker.

Med nästan alla tänkbara flygmetoder, funktioner och dessutom en halvtimmes flygtid på ett batteri är detta den ultimata drönaren, så länge du tycker det är ok med den traditionella handkontrollen.

+

Funktionalitet och användarbarhet

Saknar Smart Controllern

star

På 6 listor

14 990 :-

länk

14 990 :-

länk

16 637 :-

länk

16 795 :-

länk

16 999 :-

länk

14 990 :-

länk

15 990 :-

länk

15 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Dji Phantom 4 Pro+ v2

När Phantom 4 slutade säljas sörjdes den av många som spänt väntade på 5:an. Det blev ingen sådan (ännu) men väl en uppdaterad 4 Pro med tillägget v2.

Även om DJI här gör ett omaskerat, lätt desperat försök att suga ut succén ur Phantom lite till så måste man ändå tillstå att det är en mycket bra och användbar maskin för både hobby och arbete, nu dessutom med 60% lägre propellerljud.

Den här modellen har inbyggd skärm i handkontrollen och allt är flygfärdigt när man packar upp den. D-Log mode och H.265 codec är termer som du som jobbar med professionell videofotografering gillar och innebär bättre dynamiskt omfång och kvalité.

Den nya, trådlösa överföringen ger en ännu högre återgivning av livevideo än tidigare och kopplas enkelt upp med DJI:s FPV-glasögon. Med en stor sensor och bra optik ger den både fina stillbilder och videofilmer av hög kvalité.

+

Stabil maskin, fina bilder och film

Större än Mavic

star

På 2 listor

19 922 :-

länk

21 490 :-

länk

22 399 :-

länk

19 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Dji Mavic 2 Zoom

Sist på listan men fortfarande en av de bästa drönarna om du inte behöver en Smart Controller.

Att filma med teleobjektivet öppnar för spännande effekter i dina filmer genom så kallad dolly zoom. Testa att zooma ut samtidigt som du flyger närmare ett objekt i förgrunden. Objektet kommer då att behålla sin storlek i bild medan bakgrunden ändras i storlek. Teleoptiken kan också ge mer dramatik i bilderna då den gör att bakgrunden upplevs komma närmare.

Annars saknas ingenting av övriga flyg- och navigeringsfinesser på denna maskin. Den har både sensorer för att undvika hinder i alla riktningar såväl som funktioner för att automatiskt flyga dit du vill, eller kanske vill du till och med att drönaren följer efter dig?

+

Bildeffekter tack vare zoomen

Något enklare kameraoptik

star

På 4 listor

12 485 :-

länk

12 990 :-

länk

12 990 :-

länk

13 995 :-

länk

14 790 :-

Pris hämtat 2/6

länk

13 190 :-

länk

13 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa drönaren

calendar

26 jun 2020

Drönare

Drönare

306

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Bästa "någonting" är förstås en subjektiv uppfattning och beror på vem man frågar. Här har jag i alla fall samlat ett gäng drönare som jag tycker är bland de bästa för att de har egenskaper som jag vet att de flesta användare skulle uppskatta. Här har också priset kanske lite mindre betydelse, vill du ha det bästa så får du faktiskt betala för det.

Tomas Gustafsson betygsätter bästa drönaren

Trots det är alla modeller i denna lista ganska prisvärda med tanke på vad du får för pengarna. Listan är lämplig för dig som vill lyfta dig från den enklaste hobbynivån till att bli en mer omtalad drönarfotograf bland dina vänner, eller kanske till och med börja arbeta professionellt med foto. Här har du då några förslag på de verktyg du behöver för att få till ett bättre slutresultat.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Tomas Gustafsson


Tomas Gustafsson

Läs mer om oberoende experter