Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Hubsan X4 Plus H107P

Bästa drönaren för barn - Plats 1

Det är svårt att inte rekommendera instegsmodellen av Hubsan, oavsett om man är barn eller vuxen.

Även om Hubsan kan flygas utomhus i mycket lätta vindar så passar den nog bäst inomhus. Efter lite kalibrering av kontrollerna är den rimligt stabil med bra respons i handkontrollen, riktigt kraschtålig och kommer ge flera roliga flygminuter innan det är dags att ladda batteriet i ett vanligt USB-uttag.

Skapa egna banor i vardagsrummet, under bord och mellan stolsben, landa i en kakburk eller undersök reaktionen hos katten. För en dryg femhundring ger den väldigt mycket nöje och den är också den perfekta instegsmaskinen för att lära sig flyga. Det blir sedan lätt att gå över på större maskiner som nu kommer att kunna manövreras mycket säkrare.

Bra pris, många reservdelar och en garanterat kul flygstund gör Hubsan X4 till en vinnare.

+

Maximalt nöje, minimalt pris

Kort driftstid

star

På 2 listor

482 :-

länk

491 :-

länk

2. Dji Spark Vit - Controller Edition

Bästa drönaren för barn - Plats 2

Även om priset för en Spark är mer än vad många barn eller ens en vuxen har råd med eller är villig att betala för en drönare, så måste jag ändå rekommendera denna maskin.

Efter en initial första konfigurering är det bara att starta drönaren och handkontrollen, klicka på appen i mobilen och lyfta. Inte ens en kabel som behöver anslutas.

Drönaren är ytterst moderat i sin respons i standardläget, utslagen på kontrollen är förlåtande, samtidigt som knappen "sport mode" får den att bli betydligt vildare och aggressiv i sin flygning.

Tack vare dess ringa storlek och medföljande propellerskydd så blir eventuella krascher mot en person eller hinder inte förödande i jämförelse med en större maskin, även om man aldrig ska äventyra säkerheten.

Det relativt höga priset gör att Sparken inte kniper topplaceringen men är väl en värdig andraplats.

+

En "riktig" drönare!

Dyr

star

På 5 listor

5 399 :-

Pris hämtat 7/11

länk

4 690 :-

länk

4 990 :-

länk

5 230 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Dji Ryze Tello

Ryze Tello är en produkt som passar utmärkt som första drönare för att flyga in sig på. Det betyder också att den är en klockren drönare för barn.

Priset hamnar helt rätt omkring en tusenlapp och drömmen kan således bli verklighet för de flesta. Den flyger och känns nästan som en större och dyrare drönare men till ett nybörjarpris. Jag påminner om fjärrkontrollen som man behöver köpa till, om man inte vill hålla sig till styrning via mobilen eller plattan.

När man ändå är igång så kan det vara lika bra att köpa ett par extrabatterier för att kunna flyga lite längre än de tio minuter som ett batteri ger.

I motsats till många andra drönare i den här prisklassen är detta inte en produkt med tveksam kvalitet som direkt går sönder. Trots priset är konstruktionen på Ryze Tello rimligt robust och flygvärdigheten god.

+

Kvalitetskänsla trots lågt pris

Ingen GPS

star

På 5 listor

990 :-

länk

990 :-

länk

990 :-

länk

1 077 :-

länk

1 079 :-

länk

1 138 :-

länk

1 190 :-

länk

1 049 :-

länk

1 290 :-

länk

1 299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Denver Drönare med gyro-funktion

Kanske är det storleken som imponerar med denna drönare - och då menar jag litenheten.

Det är verkligen en liten leksak men i det låga priset ingår också ett praktiskt förvaringskit i kombination med handkontrollen som används för att styra maskinen. Därav kan den hänga med i en väska eller ficka utan att riskera att skadas.

Dessa små maskiner brukar vara förvånansvärt tåliga mot nybörjarnavigering men några extra propellerblad medföljer om kraschen blir för våldsam.

Även om kamera saknas och nyttan kan diskuteras så är det en kul och billig leksak för både barn och vuxen.

+

Billig, tålig, praktisk förvaring

Reservdelar

269 :-

länk

309 :-

länk

399 :-

länk

399 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Parrot AR.Drone 2.0 Elite Edition Sand

Parrot AR.Drone är något av en klassiker.

Innan DJI gjorde sitt intåg på allvar så fanns denna modell, och var den många köpte som en första drönare. Den är inte billigast som förstagångsköp till ett barn men dess storlek gör att det i alla fall känns som om man fått mycket för pengarna.

Drönaren är ganska lätt men kan flygas utomhus i lättare vindar. Det är också möjligt att ta bort ramen och propellerskyddet beroende på vilken miljö man vill flyga i.

Du styr den direkt från en surfplatta eller telefon och detta genom att tilta den åt olika håll. På skärmen ser man också videoströmmen live och direkt, och det går naturligtvis bra att spara den för kommande visning.

En helt ok drönare som är relativt lätt att lära sig både som barn och vuxen.

+

Klassisk modell, beprövad

Något dyrare, ingen GPS

1 486 :-

länk

3 511 :-

länk

Bästa drönaren för barn

calendar

14 okt 2019

Drönare

Drönare

472

Kanske är du vuxen men känner dig som ett barn när det kommer till drönare, eller kanske är du av den yngre generationen och ska köpa din första drönare. Även om drönaren ska användas av ett barn så behöver det inte vara synonymt med att drönaren ska vara billig, men kanske kan det vara bra att överväga budgeten innan inköp.

Tomas Gustafsson betygsätter bästa drönaren för barn

Med tanke på att detta kanske är ett förstagångsköp så kan det vara bra att inte ha lagt ut alltför mycket pengar om kraschen kommer. Men det ska förstås heller inte vara ett "sistagångsköp", och därför innehåller listan också förslag och tips på dyrare drönare. Ibland kan det faktiskt vara värt att satsa lite mer pengar på en drönare även till ett barn.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Tomas Gustafsson


Tomas Gustafsson

Läs mer om oberoende experter