Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Hubsan X4 Plus H107P

Bästa drönaren för barn - Plats 1

Det är svårt att inte rekommendera instegsmodellen av Hubsan, oavsett om man är barn eller vuxen.

Även om Hubsan kan flygas utomhus i mycket lätta vindar så passar den nog bäst inomhus. Efter lite kalibrering av kontrollerna är den rimligt stabil med bra respons i handkontrollen, riktigt kraschtålig och kommer ge flera roliga flygminuter innan det är dags att ladda batteriet i ett vanligt USB-uttag.

Skapa egna banor i vardagsrummet, under bord och mellan stolsben, landa i en kakburk eller undersök reaktionen hos katten. För en dryg femhundring ger den väldigt mycket nöje och den är också den perfekta instegsmaskinen för att lära sig flyga. Det blir sedan lätt att gå över på större maskiner som nu kommer att kunna manövreras mycket säkrare.

Bra pris, många reservdelar och en garanterat kul flygstund gör Hubsan X4 till en vinnare.

+

Maximalt nöje, minimalt pris

Kort driftstid

star

På 3 listor

489 :-

länk

491 :-

länk

2. Dji Spark Vit - Controller Edition

Bästa drönaren för barn - Plats 2

Även om priset för en Spark är mer än vad många barn eller ens en vuxen har råd med eller är villig att betala för en drönare, så måste jag ändå rekommendera denna maskin.

Efter en initial första konfigurering är det bara att starta drönaren och handkontrollen, klicka på appen i mobilen och lyfta. Inte ens en kabel som behöver anslutas.

Drönaren är ytterst moderat i sin respons i standardläget, utslagen på kontrollen är förlåtande, samtidigt som knappen "sport mode" får den att bli betydligt vildare och aggressiv i sin flygning.

Tack vare dess ringa storlek och medföljande propellerskydd så blir eventuella krascher mot en person eller hinder inte förödande i jämförelse med en större maskin, även om man aldrig ska äventyra säkerheten.

Det relativt höga priset gör att Sparken inte kniper topplaceringen men är väl en värdig andraplats.

+

En "riktig" drönare!

Dyr

star

På 6 listor

4 690 :-

länk

5 230 :-

länk

4 990 :-

länk

3. Dji Ryze Tello

Bästa drönaren för barn - Plats 3

Ryze Tello är en produkt som passar utmärkt som första drönare för att flyga in sig på. Det betyder också att den är en klockren drönare för barn.

Priset hamnar helt rätt omkring en tusenlapp och drömmen kan således bli verklighet för de flesta. Den flyger och känns nästan som en större och dyrare drönare men till ett nybörjarpris. Jag påminner om fjärrkontrollen som man behöver köpa till, om man inte vill hålla sig till styrning via mobilen eller plattan.

När man ändå är igång så kan det vara lika bra att köpa ett par extrabatterier för att kunna flyga lite längre än de tio minuter som ett batteri ger.

I motsats till många andra drönare i den här prisklassen är detta inte en produkt med tveksam kvalitet som direkt går sönder. Trots priset är konstruktionen på Ryze Tello rimligt robust och flygvärdigheten god.

+

Kvalitetskänsla trots lågt pris

Ingen GPS

star

På 6 listor

990 :-

länk

990 :-

länk

990 :-

länk

990 :-

länk

1 035 :-

länk

1 079 :-

länk

1 290 :-

länk

1 049 :-

länk

1 269 :-

länk

1 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Denver Drönare med gyro-funktion

Bästa drönaren för barn - Plats 4

Kanske är det storleken som imponerar med denna drönare - och då menar jag litenheten.

Det är verkligen en liten leksak men i det låga priset ingår också ett praktiskt förvaringskit i kombination med handkontrollen som används för att styra maskinen. Därav kan den hänga med i en väska eller ficka utan att riskera att skadas.

Dessa små maskiner brukar vara förvånansvärt tåliga mot nybörjarnavigering men några extra propellerblad medföljer om kraschen blir för våldsam.

Även om kamera saknas och nyttan kan diskuteras så är det en kul och billig leksak för både barn och vuxen.

+

Billig, tålig, praktisk förvaring

Reservdelar

299 :-

länk

399 :-

länk

399 :-

länk

399 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Parrot AR.Drone 2.0 Elite Edition SandNY

Bästa drönaren för barn - Plats 5

Parrot AR.Drone är något av en klassiker.

Innan DJI gjorde sitt intåg på allvar så fanns denna modell, och var den många köpte som en första drönare. Den är inte billigast som förstagångsköp till ett barn men dess storlek gör att det i alla fall känns som om man fått mycket för pengarna.

Drönaren är ganska lätt men kan flygas utomhus i lättare vindar. Det är också möjligt att ta bort ramen och propellerskyddet beroende på vilken miljö man vill flyga i.

Du styr den direkt från en surfplatta eller telefon och detta genom att tilta den åt olika håll. På skärmen ser man också videoströmmen live och direkt, och det går naturligtvis bra att spara den för kommande visning.

En helt ok drönare som är relativt lätt att lära sig både som barn och vuxen.

+

Klassisk modell, beprövad

Något dyrare, ingen GPS

3 511 :-

länk

Bästa drönaren för barn

2 experter tipsar

Tomas Gustafsson

Tomas

Douglas Sandberg

Douglas

calendar

14 okt 2019

Drönare

Drönare

398

Kanske är du vuxen men känner dig som ett barn när det kommer till drönare, eller kanske är du av den yngre generationen och ska köpa din första drönare. Även om drönaren ska användas av ett barn så behöver det inte vara synonymt med att drönaren ska vara billig, men kanske kan det vara bra att överväga budgeten innan inköp.

Tomas Gustafsson betygsätter bästa drönaren för barn

Med tanke på att detta kanske är ett förstagångsköp så kan det vara bra att inte ha lagt ut alltför mycket pengar om kraschen kommer. Men det ska förstås heller inte vara ett "sistagångsköp", och därför innehåller listan också förslag och tips på dyrare drönare. Ibland kan det faktiskt vara värt att satsa lite mer pengar på en drönare även till ett barn.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Tomas Gustafsson


Tomas Gustafsson

Läs mer om oberoende experter

1. Hubsan X4 Cam Plus

Bästa drönaren för barn - Plats 1

Drönare från Hubsan brukar toppa listor världen över när det gäller drönare för nybörjare och barn. Här har jag valt att lyfta den lite värre modellen Hubsan X4 Cam Plus 107C+ istället för Hubsan X4 Plus 107P (nr 2 på listan), som annars brukar ligga på förstaplatsen.

Denna drönare är nämligen utrustad med en 720p-kamera för filminspelning, vilket är ett stort plus för barn som vill visa upp sina flygningar i efterhand. Utöver denna bonus är 107C+ precis som 107P en lättflugen liten drönare som passar perfekt för flygning inomhus eller utomhus på vindstilla dagar.

Drönaren är dessutom tålig och byggd för att klara av flertalet krascher. Skulle oturen ändå vara framme finns mängder av reservdelar att köpa hos de flesta återförsäljare.

Hubsan X4 Cam Plus 107C+ är det perfekta valet för dig som söker en lättflugen drönare som även kan filma dina häftiga flygturer!

+

Lättflugen, bra kamera

star

På 2 listor

755 :-

länk

899 :-

Pris hämtat 30/9

länk

895 :-

länk

2. Hubsan X4 Plus H107P

Bästa drönaren för barn - Plats 2

Den tidigare självklara förstaplatsen finns såklart också med på listan. Hubsan X4 Plus 107P är en smidig liten drönare som passar utmärkt för den som ska börja lära sig flyga drönare.

107P passar bra för flygningar inomhus eller utomhus under vindstilla dagar och har två smarta flyglägen: ett EASY-läge för nybörjaren och ett EXPERT-läge för den lite mer erfarne piloten. Det gör Hubsan till ett solklart val för nybörjaren, men erbjuder även en utmaning när man lärt sig flyga. En rolig grej med Hubsans drönare är att den enkelt kan flippas i luften, vilket ger lite mer actionfylld flygning. Laddningen sker enkelt via USB.

Är du ute efter en drönare som är enkel att flyga men är inte intresserad av filmfunktionen som 107C+ har, är Hubsan X4 Plus 107P valet för dig.

+

Lättflugen

Saknar kamera

star

På 3 listor

489 :-

länk

491 :-

länk

3. Dji Ryze Tello

Bästa drönaren för barn - Plats 3

Tello är en riktigt häftig drönare med teknik från den kända drönartillverkaren DJI.

Detta är en drönare som verkligen hade platsat på förstaplatsen om det inte vore för det lite högre priset och att du styr den med telefonen (du kan köpa till en handkontroll, men den är rätt dyr). Dock får man mycket drönare för pengarna.

Tello är utrustad med flera smarta funktioner för att ge en tryggare flygning, så som start- och landningshjälp, varning vid låg batterinivå och mycket mer. Genom mobiltelefonen kan du även se det Tello ser genom sin 720p-kamera, som ger riktigt bra stillbilder och videofilmer.

För de äldre barnen som främst är ute efter att filma med sin drönare är Tello ett klockrent val!

+

Riktigt bra kamera

Flygs via mobilen, lite krångligt

star

På 6 listor

990 :-

länk

990 :-

länk

990 :-

länk

990 :-

länk

1 035 :-

länk

1 079 :-

länk

1 290 :-

länk

1 049 :-

länk

1 269 :-

länk

1 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. 2fast2fun Focus Reality - med FPV & Goggles

Bästa drönaren för barn - Plats 4

2Fast2Fun Focus Reality är precis som de tre andra drönarna i listan en mindre drönare som passar utmärkt för att flyga med inomhus eller under vindstilla dagar utomhus.

Den här drönaren platsar bra på listan som ett alternativ för den som är prioriterar häftiga upplevelser från luften framför optimal flygning, då Hubsan ett bättre alternativ som levererar en stabilare flygning.

Focus Reality är utrustad med en framåtriktad 720p-kamera som tillsammans med medföljande VR-headsetet ger en riktigt rolig flygupplevelse. VR-headsetet används tillsammans med en mobiltelefon och gör det möjligt att uppleva omgivningen ur ett fågelperspektiv. Det är inte bara häftigt utan även smart om man flyger utom synhåll eftersom man hela tiden ser vad som händer framför drönaren.

+

Levereras i komplett VR-kit

Okänt märke, inga reservdelar

999 :-

länk

När drönare först gjorde intåg på marknaden handlade det om dyra, svårflugna maskiner som kostade många tusenlappar. Men tekniken har gått framåt och marknaden har fått flera spännande, billigare och lättare modeller som passar utmärkt för barn som vill lära sig flyga drönare.

Douglas Sandberg betygsätter bästa drönaren för barn

Alla drönare som jag valt ut till den här listan är små - mellan 15-20 cm i bredd och längd. Det innebär att drönarna framförallt är anpassade för att flygas med inomhus eller under vindstilla dagar. När man köper drönare till barn är det bra att satsa på de mindre modellerna, dels för att det ger mer utrymme att flyga på olika platser, men också för att de väger förhållandevis lite vilket gör att krascherna blir mildare och drönaren går inte sönder lika lätt. Drönare är en oerhört uppskattad present hos många yngre och har blivit en av mina favoritgrejer att ge bort i födelsedagspresent och julklapp!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Douglas Sandberg


Douglas Sandberg

Läs mer om oberoende experter