search

1. Dji Phantom 4 Pro

Bästa drönaren med kamera - Plats 1

Om man är ute efter bästa möjliga bildkvalité i detta prissegment är det Phantom 4 Pro som gäller. Denna maskin har utvecklats till perfektion genom åren och är uppföljaren till Phantom 4 Standard Edition. Den har utrustats med en imponerande 1-tums sensor som kan filma i 4k med 60 fps (bilder per sekund)! Med en flygtid på 30 minuter är det en av drönarna på topplistan som klarar sig längst i luften och är dessutom den som klarar hårda vindar bäst! Nackdelen med Phantom-serien är storleken och att den inte går att fälla ihop likt Mavic-serien, förutom propellrarna som man lätt kan ta av. Därför kan den vara lite otymplig att ta med sig ut på äventyr. Detta är drönaren för dig som ställer högsta krav på bildkvalité och stabilitet! Konstruktionen på drönaren är mer robust än de andra och den klarar därför lite hårdare tag.

Rekommenderas av 3 Experter

Dustin Home logo

15 067 :-

länk
Japan Photo logo

14 788 :-

Pris hämtat 4/10

länk
MediaMarkt logo

13 297 :-

länk

2. Dji Mavic 2 Pro

Bästa drönaren med kamera - Plats 2

Detta är det senaste tillskottet till DJI-familjen från den omåttligt populära Mavic-serien och är uppföljaren till bästsäljaren Mavic Pro. Den har dessutom utrustats med en kamerasensor från svenskbekanta kameratillverkaren Hasselblad. Fördelen med Mavic-serien är att armarna och propellrarna på drönaren går att fälla ihop, vilket gör den idealisk för att ta med sig på resan, eller om man ska ut och vandra. Den glider utan problem ner i ryggsäcken och går snabbt att fälla upp när det är dags att flyga. Kameran är på pappret snarlik den som sitter på Phantom 4 Pro. I tester har det visat sig att den inte riktigt når upp till samma nivå när det gäller skärpa, men å andra sidan har den bättre färgdjup. Mavic 2 Pro är för dig som ställer höga krav på bildkvalité men samtidigt vill ha en drönare som är lätt att ta med sig!

Rekommenderas av 4 Experter

Dustin Home logo

14 979 :-

länk
NetOnNet logo

14 979 :-

länk
Inet logo

15 290 :-

länk
Proshop logo

15 290 :-

länk
MediaMarkt logo

15 599 :-

länk
CDON logo

17 990 :-

länk
Elgiganten logo

15 299 :-

länk
Clas Ohlson logo

15 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Dji Mavic 2 Zoom

Bästa drönaren med kamera - Plats 3

Mavic 2 finns även i den här versionen med optisk zoom, vilket är en stor fördel om man vill filma objekt på avstånd. Man kan även få till häftiga effekter som "dolly zoom" i sina filmer. Det är en teknik som ofta används i Hollywood-produktioner. Enkelt förklarat uppnår man effekten genom att förflytta kameran framåt samtidigt som man zoomar ut eller vice versa. Mavic 2 Zoom har en mindre sensor än Mavic 2 Pro och presterar därför inte lika bra i sämre ljusförhållanden som sin storebror. Bildkvalitén kan jämföras med föregångarna Mavic Pro och Mavic Air, men de båda saknar optisk zoom. Mavic 2 Zoom är för dig som vill ha möjligheten att filma objekt på avstånd. Den lämpar sig extra bra till inspektionsarbeten där man inte kan flyga för nära objektet man ska filma, till exempel vindkraftverk.

Rekommenderas av 3 Experter

Dustin Home logo

12 489 :-

länk
NetOnNet logo

12 489 :-

länk
Inet logo

12 490 :-

länk
Proshop logo

12 542 :-

länk
Clas Ohlson logo

12 990 :-

länk
CDON logo

14 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Dji Mavic Air

Bästa drönaren med kamera - Plats 4

Det här är uppföljaren till Mavic Pro, som kom i ett ännu mindre format, och som i hopfällt läge kan få plats i jackfickan om man vill. I och med det lilla formatet har man dock fått göra avkall på bland annat räckvidd och batteritid, men den klarar ändå flygningar uppemot 18 minuter enligt tillverkaren. Kameran är likvärdig den på Mavic Pro. Men Air har utöver de vanliga kameralägena några spännande varianter, till exempel "Asteroid", som snabbt blev en stor succé (googla för bild!). Den filmar dessutom med högre bitrate än sin föregångare vilket innebär att den fångar upp fler detaljer. Mavic Air är för hobbyflygaren som ställer högsta möjliga krav på portabilitet men som samtidigt vill ha en drönare som producerar både bild och film i hög kvalité!

Rekommenderas av 3 Experter

NetOnNet logo

7 590 :-

länk
Dustin Home logo

7 990 :-

länk
Inet logo

8 279 :-

länk
CDON logo

8 279 :-

länk
Proshop logo

8 290 :-

länk
Spelbutiken logo

7 495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Dji Spark Alpine White

Bästa drönaren med kamera - Plats 5

Dji Spark är den billigaste drönaren på topplistan men har ändå imponerande flygegenskaper och kamera för sitt pris. Den klarar dock bara att filma i Full HD, till skillnad från de andra drönarna på topplistan som samtliga filmar i 4k. Den är heller inte hopfällbar som Mavic-serien, men i och med sitt lilla format är den fortfarande väldigt smidig att ta med sig. Den går att köpa med eller utan handkontroll. I det senare fallet styr man istället drönaren med sin mobiltelefon eller handrörelser. Nackdelen är att räckvidden minskar drastiskt när man flyger utan handkontroll och man kommer sällan längre bort än 50-70 meter. Spark lämpar sig för nybörjaren som vill lära sig att flyga drönare och samtidigt kunna producera trevliga bilder eller filmer att lägga upp på sociala medier.

Rekommenderas av 2 Experter

Proshop logo

5 216 :-

länk
NetOnNet logo

4 590 :-

länk
Elgiganten logo

4 690 :-

länk
Dustin Home logo

4 867 :-

länk
MediaMarkt logo

4 990 :-

länk
CDON logo

5 790 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa drönaren med kamera

calendar

1 februari

Drönare

Drönare

18

Utvecklingen av drönare har fullkomligt exploderat de senaste åren med nyare, bättre och framför allt billigare teknik som gör det möjligt att skapa fantastiska filmer och foto från ett annat perspektiv utan att behöva lägga en förmögenhet på utrustningen. Här listar jag mina topp 5 bästa drönare för foto/video i mellanklassegmentet.

Daniel Pettersson betygsätter bästa drönaren med kamera

Alla är så kallade RTF-drönare (Ready To Fly) som levereras kompletta med kamera och handkontroll, allt som krävs för att börja flyga. Alla drönarna på listan har ungefär samma kamerafunktioner och är ganska lika att flyga med. Det som främst skiljer dem åt är storlek, bildkvalité och batteritid. Anledningen till att jag bara har med drönare från tillverkaren DJI är för att de dominerar drönarmarknaden idag, framför allt på hobbynivå. Det finns få utmanare och ingen som på riktigt lyckats konkurrera med dem. Även om DJI gör helt fantastiska produkter så tror och hoppas jag på att vi kommer få se fler aktörer i framtiden!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Daniel Pettersson


Daniel Pettersson

2019-02-01

Läs mer om oberoende experter