search

1. Dji Ryze Tello

Bästa mini-drönaren - Plats 1

Är du på jakt efter en liten och lättflugen drönare som inte kostar skjortan? I så fall behöver du antagligen inte läsa resten av topplistan då Tellon kommer göra dig mer än nöjd!

Tack vare Tellons optical flow-lösning (en visuell stabilisering som utnyttjar kamerorna på drönarens undersida) så behåller drönaren sin position i luften utan att GPS behövs.

Tellon flyges med fördel inomhus men kan även flygas utomhus under vindstilla förhållanden. Den har en flygtid på fina 13 minuter. Under skalet hittar vi en 5 megapixel-kamera med elektronisk bildstabilisering, vilket är riktigt bra för en minidrönare!

Med hjälp av Tello-appen får du möjlighet att styra drönaren med din smartphone, men det finns även en handkontroll att köpa till för en ännu trevligare flygupplevelse.

Oavsett om du bara vill nöjesflyga eller bli en framtida drönaroperatör så är Tellon ett givet val!

+

Kvalitén och prestandan

Handkontrollen säljes separat

star

På 7 listor

1 190 :-

Pris hämtat 3/6

länk

990 :-

länk

990 :-

länk

1 079 :-

länk

1 090 :-

länk

1 116 :-

länk

1 399 :-

länk

1 290 :-

länk

1 299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Dji Mavic Mini

Bästa mini-drönaren - Plats 2

Om du är villig att betala lite mer och vill ha en drönare att växa med så finns det antagligen inget bättre än Mavic Mini! Trots att den väger endast 249 g så är Mavic Mini snarare att betrakta som en flygande kompaktkamera än en leksak.

Tack vare den 3-axliga gimbalen (kamerastabilisatorn) så får du möjligheten att skapa riktigt stabila 2,7K-filmer eller snygga 12 megapixel-foton. Med den medföljande DJI Fly-appen kommer du dessutom snabbt igång med skapandet, då de flesta kamerainställningar är automatiserade.

Mavic Mini har också en riktigt bra maximal flygtid: du får hela 30 minuters flygning. Visst hade det varit trevligt med ett kollisionsskydd samt Active Track (att drönaren på egen hand kan följa ett objekt) men detta har DJI antagligen valt att reservera för sina dyrare modeller.

På det stora hela är Mavic Mini en oerhört prisvärd drönare!

+

Prestandan sett till priset

Avsaknaden av kollisionsskydd

star

På 10 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Oscar Suneson har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

4 370 :-

länk

4 370 :-

länk

4 490 :-

länk

4 695 :-

länk

4 895 :-

länk

4 899 :-

länk

4 370 :-

länk

4 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Hubsan H507A X4 Star Pro

För att vara en minidrönare är kanske Hubsans H507A i största laget, men detta gör den också bättre lämpad för utomhusflygning!

Det som skiljer H507A från många andra billiga små drönare är att den använder sig av GPS för att hålla positionen. Tack vare GPS:en får du en säkrare flygupplevelse, samt möjlighet att använda automatisk "Return to home", förprogrammerade rutter samt ett "Follow Me"-läge. Tänk dock på att bekanta dig lite med de autonoma funktionerna innan du prövar dem.

Precis som många andra drönare på listan kan H507A styras med en smartphone. Det finns även möjlighet att köpa till en fysisk handkontroll. Flygtiden ligger på ca 10 minuter.

Självklart kan inte den inbyggda kameran leverera bilder eller film i klass med en riktig fotodrönare som kostar betydligt mycket mer. Däremot kan H507A vara en ypperlig första "lärodrönare" eller bara flygas för nöjes skull!

+

Har flera flight modes samt GPS

Flygtiden, handkontroll ingår ej

1 295 :-

Pris hämtat 2/6

länk

4. Propel Drönare Star Wars Tie Fighter 35 mph 2.4 GHz

Oavsett om du är en Star Wars-fantast eller bara på jakt efter en kul flygupplevelse så kan denna minidrönare från Propel vara något för dig!

Samlarobjekt eller leksak? Eller kanske både och? Propel har verkligen lagt fokus på att deras Star Wars-drönare (den finns i flera varianter) ska vara både fullt fungerade flygmässigt och att byggkvalitén ska vara på topp. De bjuder även på en trevlig överraskning vid paketöppnandet (mer än så säger jag inte). Att det medföljer en fysisk handkontroll är ett extra plus.

Tack vare appen kan du både lära dig flyga virtuellt med handkontrollen i simulator-läget eller starta dogfight-läget, där du kan strida mot andra Star Wars-minidrönare mitt i ditt eget vardagsrum!

Tyvärr saknar drönaren inbyggd kamera, vilket hade varit extra roligt när man utkämpar sina luftstrider.

Denna minidrönare bjuder på riktigt mycket flygglädje!

+

Byggnadskvalitén och upplevelsen

Lite svårflugen, saknar kamera

999 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Bästa mini-drönaren

calendar

21 maj 2020

Drönare

Drönare

174

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Vad är egentligen en minidrönare? Självklart måste den vara liten, men för att begränsa urvalet har jag även valt att lägga lite extra fokus på just nybörjar- och budgetvänliga drönare. När det gäller kvalitén på billigare drönare kan den variera enormt mycket, så för att undvika att bli besviken kan det i många fall vara värt att lägga några extra kronor för att få en drönare från en välkänd tillverkare.

Oscar Suneson betygsätter bästa mini-drönaren

Kanske är du bara på jakt efter en rolig flygupplevelse, eller så vill du skaffa dig en billigare "lärodrönare" för att bygga upp din flygförmåga innan du går vidare till de dyrare fotodrönarna. Drönarna passar även för äldre barn och tonåringar, det man dock behöver tänka på är att om man ska flyga en drönare utomhus behöver man sätta sig in i reglerna för drönarflygning. Jag hoppas här kunna hjälpa dig hitta den bästa mini-drönaren i produktdjungeln.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Oscar Suneson


Oscar Suneson

Läs mer om oberoende experter