search

1. Husqvarna GC3 - 2019

Bästa elcykeln - Plats 1

Ett svenskt namn men från Tyskland. Den har lågt insteg som gör det lätt att stiga på även med en barnstol på pakethållaren. Den passar lika bra för damer som för herrar och man sitter upprätt och bekvämt, vilket gör den till ett mycket bra val i stadstrafik.

Batteriet och motorn sitter centralt, vilket gör att cykeln svänger lätt och känns stabil och säker. Motorn är nyutvecklad och sparar ca 20% energi jämfört med tidigare, och den nya inkapslade växeln med 5 lägen tål högre krafter och håller längre än tidigare.

50 mm breda däck, fjädrad sadelstolpe och framdämpare garanterar att du kommer flyta fram på cykelbanorna. Rejält tilltagna hydrauliska skivbromsar gör att du får stopp när du vill.

En lättdriven cykel med senaste tekniken, minimalt behov av underhåll och som fungerar bra även på vintern!

+

Lättdriven, allsidig, bra motor

star

På 3 listor

28 490 :-

Pris hämtat 9/12

länk

29 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

2. Specialized Como 4.0, Low Entry 700C Nb, Aqua/Black/Chrome,…

Bästa elcykeln - Plats 2

En snabb, tyst, bekväm och allsidig elcykel med hög kvalitet är min dröm. Denna cykel kommer nära mina drömmar!

2020 modell från Specialized erbjuder lågt insteg, en helt nyutvecklad motor och en batterikapacitet på 500 Wh.

Via Specializeds Mission Control App kan du ställa in och anpassa de flesta aspekter av motorassistansen. Du kan även se hur mycket energi du förbrukar, kontrollera din räckvidd, utföra enklare systemdiagnos samt spela in och ladda upp dina turer.

Det är en lättrampad cykel med utmärkt väghållning och lågt insteg som gör att den passar väldigt många och under blandade körförhållanden. Alla komponenter är av hög kvalitet och bra konstruerade.

En bra och allsidig cykel med mycket tyst och stark motor.

+

Tyst , stark motor och lättrampad

Ny motor på marknaden

36 979 :-

Pris hämtat 9/12

länk

36 990 :-

Pris hämtat 10/1

länk

3. Winora Sinus iN8 Urban Unisex

Med bra, prisvärda komponenter rakt igenom blir det här en mycket prisvärd cykel för många.

Unisexramen gör det enklare att komma på cykeln, men den är inte extremlåg vilket annars kan göra att cykeln känns tyngre. Cykeln har en inbyggd bakväxel med 8 vxl från Shimano Alfine som är i den högre kvalitetsnivån. Inget snålande med storleken på bromsskivorna borgar för bra och lättgraderade bromsar.

Framdämparen är av den vanliga, lite enklare varianten, men gör ändå ett bra jobb med att ta upp de lite större ojämnheterna. Cykelns 50 mm:s ballongdäck "Big Ben" från Schwalbe dämpar vibrationer och gör cyklingen bekväm över gatsten.

Det är en allsidig och robust cykel som passar både damer och herrar. Den fungerar att cykla på året runt och kräver minimalt med underhåll. En lagom cykel inom alla områden till rätt pris!

+

Prisvärd, lite underhåll

Liten pakethållare

30 900 :-

Pris hämtat 9/12

länk

4. Haibike XDURO FULLFATSIX 10.0

Inget hindrar dig komma fram, dessutom på ett bekvämt sätt, om du väljer en Fatbike.

Denna cykel är fullfjädrad, dvs. den har fjädring både fram, bak och i däcken. Den är något av en monstertruck, men är ändå lättare än många vanliga citycyklar och rullar lika smidigt.

Motorn ger dig en rejäl knuff i början men när eldriften slutar driva och hastigheten blir uppemot 30 km/h så känns det något trögt. Med topputrustade växlar, dämpare och motor så blir det ett relativt högt pris men med den utrustningsnivån är det ändå prisvärt. Självklart drar denna cykel till sig uppmärksamhet och skulle den bli stulen så finns det inbyggd GPS-spårning och cykeln skickar ett SMS om det sker en olycka. Cykeln går att förse med skärmar.

När du väl provat denna cykel kommer du vara fast, och troligtvis komma på dig själv med mungiporna uppe vid öronen hela tiden. Den är både välutrustad, underhållande och rullar överallt!

+

Ostoppbar, rolig att cykla på

Passar inte i alla cykelställ

51 900 :-

Pris hämtat 9/12

länk

5. Ecoride Epix S1 Uni

En bra representant för en prisvärd, stark bakhjulsdriven cykel från välkända EcoRide som är en av de största försäljarna i Sverige.

Ett bra batteri på 520 Wh ger lång räckvidd och batteriet är placerat så att det blir låg tyngdpunkt och bra vägegenskaper. Skulle batteriet inte räcka för dina behov så finns det ännu kraftigare på 630Wh att välja till en extrakostnad.

Framgaffeln är fjädrad vilket behövs då det är ganska smala däck. En bra funktion är säkerhetsnyckeln som gör att det inte går att starta elsystemet utan den. Cykeln säljs med både högt och lågt ramrör. Den har nio utanpåliggande växlar och rullar lätt även utan elassistans.

Detta är en bra och stark cykel från en välkänt cykelföretag som ger bra support.

+

Prisvärd, kraftigt batteri

Ingen momentsensor

star

På 2 listor

19 995 :-

Pris hämtat 10/1

länk

6. Tern GSD S10 E-Bike Hopfällbar Cykel 20" 10V - Matt Silver BlåNY

Två barn, flera matkassar, tung last och trångt i cykelrummet - ja, då passar den här cykeln perfekt.

Den är anpassad för personer mellan 150 cm till ca 190 cm och klarar hela 180 kg! Det är Bosch mittmotor som borgar för att att du kommer upp för de brantaste backarna och den går att utrustas med ett extra batteri så att räckvidden blir upp till 250 km.

Den har rejält breda däck som rullar bekvämt och ger bra fäste. De små men breda däcken, 62 mm, gör så att cykeln blir stadig och med centralstödet så står den även stadigt när du ska lasta den.

Den här cykeln är perfekt för barnfamiljen, pendlaren och för att göra inköp på vägen hem. Den är lika lång som en "vanlig" cykel men tar mindre plats då den kan resas på upp på bakhjulet vid förvaring. Jag gillar den skarpt!

+

Allsidig laståsna

Priset

star

På 2 listor

42 014 :-

Pris hämtat 9/12

länk

Bästa elcykeln

calendar

10 jan 2020

Elcyklar

Elcyklar

207

Jag äger själv fem olika elcyklar, och tre stycken har jag sålt. När jag ska köpa en elcykel så läser jag många olika tester och provcyklar minst ett tiotal innan jag bestämmer mig. I stan vill jag t.ex ha en bekväm cykel med upprätt sittställning för att få god överblick över trafiken, och för längre sträckor föredrar jag en lite mer framåtlutad körställning. På vintern med saltblandad snöslask använder jag min cykel med inbyggda växlar som inte är så smutskänslig. På bilden ser du min "sommarcykel" som jag trivs med och har haft i fyra år.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln

Vilken som är den bästa cykeln är individuellt och beror dels på hur du har tänkt använda den. Är det mycket backar, kommer du ha barnsadel eller cykelkärra, är det jämn asfalt eller mycket gropar och grusvägar, kommer du cykla på vintern, och hur mycket vill du betala? Jag har valt några cyklar som tillhör en av de bästa inom sin kategori.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter