search

1. Haibike SDURO Trekking 6.0 unisex

Bästa elcykeln - Plats 1

Ny version för 2020 med ny mittmotor - PW-ST från Yamaha. Den kommer inte att att göra dig besviken varken funktionsmässigt eller utseendemässigt.

Intube-batteriet sitter skyddat från bode sol och regn, och motorn är superstark med fint och jämnt driv. Du kommer segla förbi de flesta andra elcyklarna i branta backar och en perfekt avstämd framgaffel tillsammans med de breda däcken, hela 62 mm, gör att du kommer tycka att den seglar bland molnen.

20 växlar och Shimano Deore XT-komponenter ger flexibilitet för både backar och lättcyklade asfaltvägar. Jag var tvungen att köpa en åt mig själv.

Med den nya multiswitch-displayen får du också tydlig information om hastighet, batterinivå med mera.

Här får du utmärkta egenskaper med bra kvalitet för ett rimligt pris.

+

Stark och komfortabel

Saknar lås

35 900 :-

Pris hämtat 3/6

länk

2. Husqvarna GU6 Di2 - 2020

Bästa elcykeln - Plats 2

Med lågt insteg är det lätt som en plätt att stiga på och av, även med en barnstol på pakethållaren. Den här cykeln passar lika bra för damer som för herrar och man sitter upprätt och bekvämt.

Batteriet och motorn sitter centralt, vilket gör att cykeln svänger lätt och känns stabil och säker.

Motorn är nyutvecklad och sparar ca 20% energi jämfört med tidigare, och den nya inkapslade växeln med 5 lägen tål högre krafter och håller längre än tidigare. Det är bara att trycka på en knapp så kan du växla eller välja automatläge.

62 mm breda däck och framdämpare med 75 mm fjädring garanterar att du kommer flyta fram på cykelbanorna. Rejält tilltagna hydrauliska skivbromsar gör att du får stopp när du vill.

En lättdriven cykel med den senaste tekniken, minimalt behov av underhåll och fungerar bra även på vintern!

+

"Underhållsfri" och bekväm

Priset

46 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

3. Winora Sinus iN8 Urban Unisex

Med bra, prisvärda komponenter rakt igenom blir det här en mycket prisvärd elcykel för många.

Unisexramen gör det enklare att komma på cykeln, men den är inte extremlåg vilket annars kan göra att cykeln känns tyngre. Cykeln har en inbyggd bakväxel med 8 vxl från Shimano Alfine som är i den högre kvalitetsnivån. Inget snålande med storleken på bromsskivorna borgar för bra och lättgraderade bromsar.

Framdämparen är av den vanliga, lite enklare varianten, men gör ändå ett bra jobb med att ta upp de lite större ojämnheterna. Cykelns 50 mm:s ballongdäck "Big Ben" från Schwalbe dämpar vibrationer och gör cyklingen bekväm över gatsten.

Det är en allsidig och robust cykel som passar både damer och herrar. Den fungerar att cykla på året runt och kräver minimalt med underhåll. En lagom cykel inom alla områden till rätt pris!

+

Prisvärd, lite underhåll

Liten pakethållare

30 900 :-

Pris hämtat 3/6

länk

4. Haibike XDURO FULLFATSIX 10.0

Inget hindrar dig komma fram, dessutom på ett bekvämt sätt, om du väljer en Fatbike.

Denna cykel är fullfjädrad, dvs. den har fjädring både fram, bak och i däcken. Den är något av en monstertruck, men är ändå lättare än många vanliga citycyklar och rullar lika smidigt.

Motorn ger dig en rejäl knuff i början men när eldriften slutar driva och hastigheten blir uppemot 30 km/h så känns det något trögt. Med topputrustade växlar, dämpare och motor så blir det ett relativt högt pris men med den utrustningsnivån är det ändå prisvärt. Självklart drar denna cykel till sig uppmärksamhet och skulle den bli stulen så finns det inbyggd GPS-spårning och cykeln skickar ett SMS om det sker en olycka. Cykeln går att förse med skärmar.

När du väl provat denna cykel kommer du vara fast, och troligtvis komma på dig själv med mungiporna uppe vid öronen hela tiden. Den är både välutrustad, underhållande och rullar överallt!

+

Ostoppbar, rolig att cykla på

Passar inte i alla cykelställ

51 900 :-

Pris hämtat 4/6

länk

5. Tern GSD S10 E-Bike Hopfällbar Cykel 20" 10V - Matt Silver Blå

Två barn, flera matkassar, tung last och trångt i cykelrummet - ja, då passar den här cykeln perfekt.

Den är anpassad för personer mellan 150 cm till ca 190 cm och klarar hela 180 kg! Det är Bosch mittmotor som borgar för att att du kommer upp för de brantaste backarna och den går att utrustas med ett extra batteri så att räckvidden blir upp till 250 km.

Den har rejält breda däck som rullar bekvämt och ger bra fäste. De små men breda däcken, 62 mm, gör så att cykeln blir stadig och med centralstödet så står den även stadigt när du ska lasta den.

Den här cykeln är perfekt för barnfamiljen, pendlaren och för att göra inköp på vägen hem. Den är lika lång som en "vanlig" cykel men tar mindre plats då den kan resas på upp på bakhjulet vid förvaring. Jag gillar den skarpt!

+

Allsidig laståsna

Priset

star

På 2 listor

41 786 :-

Pris hämtat 4/6

länk

6. Specialized Como 4.0, Low Entry 700C Nb, Aqua/Black/Chrome,…

En snabb, tyst, bekväm och allsidig elcykel med hög kvalitet är min dröm. Denna cykel kommer nära mina drömmar!

2020 modell från Specialized erbjuder lågt insteg, en helt nyutvecklad motor och en batterikapacitet på 500 Wh.

Via Specializeds Mission Control App kan du ställa in och anpassa de flesta aspekter av motorassistansen. Du kan även se hur mycket energi du förbrukar, kontrollera din räckvidd, utföra enklare systemdiagnos samt spela in och ladda upp dina turer.

Det är en lättrampad cykel med utmärkt väghållning och lågt insteg som gör att den passar väldigt många och under blandade körförhållanden. Alla komponenter är av hög kvalitet och bra konstruerade.

En allsidig och bra elcykel med mycket tyst och stark motor.

+

Tyst , stark motor och lättrampad

Ny motor på marknaden

36 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

36 995 :-

Pris hämtat 3/6

länk

7. Ecoride Classic

En bra representant för en prisvärd, bekväm och stark bakhjulsdriven cykel från välkända EcoRide som är en av de största försäljarna i Sverige.

Ett batteri på 400 Wh är i minsta laget men batteriet är placerat så att det blir låg tyngdpunkt och bra vägegenskaper. Skulle batteriet inte räcka för dina behov så finns det ännu kraftigare på upp till 630Wh att välja till en extrakostnad.

Det är breda 60-559-däck (26") som är komfortabla och det behövs ingen fjädrad framgaffel. Det är en "enkel" och stilfull cykel med bara en växel och det är bara att glida iväg i en skön sittställning. En bra funktion är säkerhetsnyckeln som gör att det inte går att starta elsystemet utan den.

Detta är en bra och stark elcykel från ett välkänt cykelföretag som ger bra support.

+

Prisvärd och låg underhållskostnad

Ingen momentsensor

14 495 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Bästa elcykeln

calendar

17 jun 2020

Elcyklar

Elcyklar

346

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Jag äger själv fem olika elcyklar, och tre stycken har jag sålt. När jag ska köpa en elcykel så läser jag många olika tester och provcyklar minst ett tiotal innan jag bestämmer mig. I stan vill jag t.ex. ha en bekväm cykel med upprätt sittställning för att få god överblick över trafiken, och för längre sträckor föredrar jag en lite mer framåtlutad körställning. På vintern med saltblandad snöslask använder jag min cykel med inbyggda växlar som inte är så smutskänslig. På bilden ser du min "sommarcykel" som jag trivs med och har haft i fyra år.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln

Vilken som är den bästa elcykeln är individuellt och beror dels på hur du har tänkt använda den. Är det mycket backar, kommer du ha barnsadel eller cykelkärra, är det jämn asfalt eller mycket gropar och grusvägar, kommer du cykla på vintern, och hur mycket vill du betala? Jag har valt några modeller som tillhör en av de bästa inom sin kategori.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter