Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Haibike Xduro Allmtn 6.0

Bästa elcykeln - Plats 1

Här är mitt förstaval, en cykel från tyska, kända Haibike! En heldämpad allround-cykel som du kan cykla med nästan överallt och ha väldigt mycket roligt med. Samtidigt får du en väldigt mjuk och skön åktur, beroende på hur du justerar dämpningen. Du får även en justerbar sadel, du ändrar höjden enkelt med en knapp.

På ramen sitter en värstingmotor från Yamaha på hela 80Nm. Utöver detta så får du plusdäck som ger en utmärkt komfort på hårdare vägar och ett bra grepp jämfört med smalare däck. Cykeln har också väldigt stora och bra bromsskivor. Pumpa däcken hårdare om du vill cykla mycket på asfalt eller sänk ner trycket om du vill köra i lite hårdare terräng.

Slutligen så ingår det även ett stort batteri med Yamahas snabba laddare, Quick Charger 4A. Du får alltså bästa kvalitén på komponenterna och en cykel som kommer hålla länge.

Rekommenderas av 1 Expert

Rideaway logo

40 900 :-

Pris hämtat 12/3

länk

2. Scott E-Sub Cross 20 Men

Bästa elcykeln - Plats 2

Här har vi nästa cykel, från kända varumärket Scott. Det är en Hardtrail-hybrid med dämpning fram och har lagom stora däck (28 tum) som trivs precis lika bra på asfalt som på grusvägar eller lite enklare skogsstigar. Kraften levereras av en pålitlig, kompakt och effektiv elmotor från tyska Bosch, det är en centermotor med låg ljudnivå som har extremt pålitlig kraftöverföring.

Batteriet är integrerat snyggt i ramen och är avtagbart, vilket är bra om du vill minska risken för stöld eller vill ladda batteriet hemma i lugn och ro. Batteriet håller länge och har stöd för snabbladdning.

Denna cykel har hydrauliska skivbromsar vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till kraftfull bromsverkan året om, oavsett om det är regnigt eller slaskigt.

Rekommenderas av 2 Experter

Cykelhuset logo

19 795 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Cykelkraft logo

21 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk

3. Haibike Sduro Trekking 4.0

Bästa elcykeln - Plats 3

Här har vi en modern klassisk citycykel från tyska Haibike. Här får du en mittmonterad motor på hela 70 Nm i kraft, från välkända Yamaha (min favorit). Den kommer inte att göra någon besviken! Denna modell finns i både hög (herr) och låg (unisex) version. Cykeln är både snygg och att se på men är också praktisk med sin pakethållare bak, stänkskydd och cykelstöd. Den har även belysning både fram och bak, väldigt bra för de mörka dagar som kommer nu med hösten och vintern.

I denna modell så hittar vi ett avtagbart batteri med stöd för snabbladdning, samt en display som man kan plocka bort för att minska risken för stöld när man lämnar cykeln utomhus.

Denna, liksom tidigare modeller på listan, har också hydrauliska skivbromsar med dämpning där fram som är precis lagom och skön för vägarna i stan eller på asfalt, men även på grusvägar.

Rekommenderas av 1 Expert

Rideaway logo

22 900 :-

Pris hämtat 12/3

länk

4. Vermont E-Jersey Elcykel City Svart (2018)

Bästa elcykeln - Plats 4

Till vår fjärdeplats har jag valt denna citycykel från Vermont, för den som vill ha en billigare elcykel som fortfarande är bra. Här har vi modellen som med sin lätta aluminiumram med lågt insteg passar utmärkt för dig som vill kunna ta dig runt i staden enkelt och bekvämt.

Med en lång hjulbas och låg tyngdpunkt glider denna cykel fantastiskt fint på vägarna. För att bättre komfort har den utrustats med en dämpad framgaffel och sadelstolpe. Den har en frammonterad motor från Samsung, och liksom föregående modeller på listan kan man justera motorn från en enklare display som är monterad på styret. Mindre bra är bromsarna som kräver lite justering och mer arbete i längden.

Cykeln kommer komplett med stöd, stänkskärmar, pakethållare samt belysning. Här är det dock något svagare batteri på 360kw men det har ändå en räckvidd på 60-100 km.

Rekommenderas av 1 Expert

Bikester logo

12 995 :-

Pris hämtat 12/3

länk

5. Yosemite Elcykel MTB 27,5" 7 växlar

Bästa elcykeln - Plats 5

Till sist så har vi den här cykeln från Biltema och deras egna märke, Yosemite. För den som har en mindre budget och kanske inte är lika kräsen så är det här en cykel som fungerar bra för den enkla vardagen. Trots det billiga priset får vi en elcykel med dämpad framgaffel med låsfunktion, hydrauliska skivbromsar samt en LCD-display där man kan se hastighet, sträcka m.m. under sin åktur.

Om man jämför med vad en vanlig cykel brukar kosta så är det faktiskt en riktigt bra prislapp på den här elcykeln! Och även om den inte har lika mycket styrka i motor och batteri som övriga modeller på listan så ska den här ändå klara 30-60 km enligt manualen. Det bör räcka för de flesta och för de som kanske inte vill lämna en dyrare elcykel utomhus.

Rekommenderas av 1 Expert

Biltema logo

7 999 :-

Pris hämtat 12/3

länk

Bästa elcykeln

calendar

15 mars

Elcyklar

Elcyklar

22

Jag tycker att elcyklar är en av de bästa uppfinningarna som kommit de senaste åren, och de växer i popularitet dagligen! Med en elcykel så kommer du börja cykla betydligt mycket mer (och längre), och dessutom få en hel del träning på köpet, så det är både roligt och hälsosamt! På bilden ser du min nuvarande cykel som jag har åkt en hel del med, och fått mycket valuta för pengarna, samtidigt som jag njutit av den friska luften i våra härliga skogar.

Rang Hikmat betygsätter bästa elcykeln

Idag finns det en uppsjö av olika märken och typer av elcyklar. Jag skall försöka hjälpa er med några olika modeller, men jag rekommenderar alltid att provcykla innan köp, för att känna efter om cykeln passar ens smak och behov. Det kan skilja sig väldigt mycket mellan olika prisklasser och komponenter. Om din budget tillåter, köp hellre en dyrare cykel med bättre komponenter. Då får du mer prestanda och en cykel som håller längre. Dessutom får man ju 25% av priset tillbaka från staten i skrivande stund.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Rang Hikmat


Rang Hikmat

2019-03-15

Läs mer om oberoende experter