search

1. Cube Elly Ride Hybrid 400 2018 Lågt Insteg - 46 cm - Aqua /…

Bästa elcykeln - Plats 1

En cykel jag gillar starkt från Tyskland som är snygg, praktisk, prisvärd och lätt att stiga på och av då det är lågt insteg. Detta är en damcykel, men den passar även för herrar. Man sitter upprätt och bekvämt och batteriet och motorn sitter centralt, vilket ger en cykel som svänger lätt och känns stabil och säker. Det är extra bra med lågt insteg vid stadstrafik eftersom man gör mycket stopp. Den max tillåtna vikten på 140 kg bevisar att detta är en stabil och styv ram - vanligtvis ligger maxvikten på 120 kg. Motorn är nyutvecklad och tyst och lättrampad även utan elassistans. Bromsarna är riktigt bra och lätta att gradera och cykeln har en kraftig pakethållare. Denna elcykel tvekar inte att dra en cykelkärra, klarar barnstol och väskor på pakethållaren och gör att motvind och backar känns som bortblåsta, och allt detta till ett rimligt pris!

Rekommenderas av 2 Experter

2. Victoria eUrban 11.9 2018 - M - Black matte

Bästa elcykeln - Plats 2

Den här cykeln tillhör en av mina största favoriter. Trots att den ser klumpig ut med de kraftiga däcken (hela 70 mm breda) rullar den förvånansvärt lätt och sväljer gatsten och ojämnheter på ett suveränt sätt. Dessutom behövs ingen dämpad framgaffel! Ingen backe är för brant för motorn som är Boschs starkaste variant, och de inbyggda steglösa växlarna är från Nuvinci. Den drivs av en rem från Gates istället för en kedja, vilket gör att den behöver mycket lite underhåll. Cykeln är en riktig laståsna med en max tillåten vikt på 170 kg. Lampan fram ger bra med ljus utan att blända andra trafikanter, och bromsarna är rejäla av liknande typ som för Mountainbike. Detta är en bra pendlar- och stadscykel med den enda nackdelen är att den är ganska tung, ca 27 kg. Den tillhör även de lite dyrare cyklarna, men ligger den ändå i din budget så hade jag köpt den direkt.

Rekommenderas av 2 Experter

Hollandbikeshop logo

32 631 :-

Pris hämtat 15/10

länk

3. Batavus Zonar E-go 2018 Dam - 48 cm - Matt Black

Bästa elcykeln - Plats 3

En fin och välbyggd representant från cykeltäta Holland där Batavus har format en cykel som vill sträcka ut på längre sträckor och som därför passar många pendlare. Med en lite mer framåtlutad körställning får du bättre kraft på tramporna, vilket bidrar till att du ofta hamnar i lite högre hastighet; +25 km/h även utan elassistans. Den starka motorn drar iväg kraftfullt i högsta assistansläget och det är bara att hänga med att växla på de 10 växlarna från Shimano. Motor- och batteriplaceringen ger en central och låg tyngdpunkt så man får känslan av att cykeln går på räls. Mittmotorn från Yamaha är stark och driftsäker och en av mina absoluta favoriter. Detta är en snabbare cykel för pendlare, med hela 3 års garanti och till ett mycket rimligt pris.

Rekommenderas av 1 Expert

Elcykelpunkten logo

22 480 :-

Pris hämtat 8/10

länk

4. Batavus CNCTD E-Go Herr - 49 cm - Zwart Mat

Bästa elcykeln - Plats 4

Om du vill spendera max ca 10 000 kr och ändå få en robust cykel som klarar av svenskt klimat och fungerar i alla väder så är detta definitivt en aspirant. Skillnaden mot de andra cyklarna jag rekommenderar i denna lista är att motorn här sitter i framhjulet. Det gör dels att cykeln blir något mer tungstyrd och att det räcker att snurra på pedalerna för att motorn ska sätta igång, vilket ger en något sämre cykelkänsla. Men det är ändå något som uppskattas av många, då det blir mycket lättdrivet och du kan komma framåt utan en svettdroppe. Räckvidden är kortare då batteriet har lägre kapacitet och får laddas oftare. Cykeln har "trampa bakåt"-broms bak och bromshandtag på styret för fälgbromsen fram. Detta är en billig stadscykel med 3 års garanti som du sitter bekvämt på i en upprätt ställning och som fungerar helt ok.

Rekommenderas av 1 Expert

5. Cube Agree Hybrid C:62 SL Disc 2018 - 56 cm - White'n'black

Bästa elcykeln - Plats 5

Måhända kommer racercyklister titta snett på dig när du behagligt trampar förbi dom i uppförsbackarna och lätt hänger med på rakorna. Det här är bara början på trenden att snabba racercyklar förses med elassistans som är snyggt integrerad, det vill säga osynlig. Bra komponenter rakt igenom gör den här cykeln till en riktig vinnare, och den är dessutom fjäderlätt med sina 13,8 kg. Vill du ta det lite lugnare så saktar du bara ner till 25 km/h, så får du assistans från den starka mittmotorn. Räckvidden på eldrift är något mindre men räcker bra för en lättdriven cykel som den här. Vill du vara först iväg vid trafikljusen och susa om alla andra i backarna men inte skylta med att du har en elassisterad cykel så är det här rätt val, och vi kommer få se fler cyklar med det här konceptet framöver.

Rekommenderas av 1 Expert

HelloRider logo

47 429 :-

länk

Bästa elcykeln

calendar

8 oktober

Elcyklar

Elcyklar

29

Jag äger själv fyra olika elcyklar, och tre stycken har jag sålt. När jag ska köpa en elcykel så läser jag många olika tester och provcyklar minst ett tiotal cyklar innan jag bestämmer mig. I stan vill jag t.ex ha en bekväm cykel med upprätt sittställning för att få god överblick över trafiken, och för längre sträckor föredrar jag en lite mer framåtlutad körställning. På vintern med saltblandad snöslask använder jag min cykel med inbyggda växlar som inte är så smutskänslig. På bilden ser du min "sommarcykel" som jag trivs med och har haft i fyra år.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln

Vilken som är den bästa cykeln är individuellt och beror dels på hur långt du tänker cykla. Är det mycket backar, kommer du ha barnsadel eller cykelkärra, är det jämn asfalt eller mycket gropar och grusvägar, kommer du cykla på vintern, och hur mycket vill du betala? Jag har här valt några cyklar som alla håller bra kvalitet och är prisvärda, och ett par som "sticker ut" som kommande trendsättare.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

2018-10-08

Läs mer om oberoende experter