Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Husqvarna GC3 - 2019

Bästa elcykeln för dam - Plats 1

Årsmodell 2019 från Husqvarna med de senaste nyheterna! Med ett nyutvecklat bakre inbyggt växelnav med fem växlar anpassade för starka mittmotorer finns det inga backar som denna cykel inte besegrar.

Vad sägs om motorn från Shimano som är nyutvecklad och extremt lätt, hållbar för alla väder och 20% effektivare än tidigare? Fjädrad sadelstolpe, bra framfjäder och breda däck med bra väghållning gör att du kan sitta och bara njuta över ojämnheterna i vägbanan och i snäva kurvor. En laddare med 4 A gör att det går snabbt att ladda batteriet inför nästa cykeltur. Skivbromsar bak och fram gör att du snabbt och enkelt får stopp på den här urstarka och effektiva cykeln.

Detta är en cykel med stark, lätt motor och optimerad växel för maximal körsträcka med stor körglädje i alla väder.

+

Motorn, inbyggd växel

Rekommenderas av 3 Experter

Pro E-Bike logo

29 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Gårdsman logo

29 990 :-

Pris hämtat 1/3

länk

2. Winora Sinus iRX14, HerrNY

Bästa elcykeln för dam - Plats 2

Det här är nästan en underhållsfri cykel med komponenter av absoluta toppklass. Ingen kedja som behöver smörjas, utan en drivrem från Gates.

Inbyggd bakväxel med 14 växlar från Rohloff som rullar lika lätt som de bästa utanpåliggande växlarna gör att du kan ha optimal trampfrekvens både uppför som nedför backar.

Den starka motorn från Bosch ger dig bra acceleration och vill du stanna så gör du det med bra bromsar från Magura. När mörkret kommer blir det som på dagen när du sätter på den starka lampan 70 Lux som inte bländare andra trafikanter, utan koncentrerar ljuset på vägbanan.

Viktfördelningen är optimal med batteriet på främre nedre ramrör och väl avvägda däck som gör att du kommer vara som på räls i kurvorna. Ramen finns både i unisex och herr och det är bara att köpa direkt om det inte vore för priset!

+

Hög kvalitet, stark, underhållsfri

Priset

Rekommenderas av 1 Expert

Elhjulingen logo

53 500 :-

Pris hämtat 4/3

länk

3. Victoria eUrban 11.9 2018 - M - Black matte

Bästa elcykeln för dam - Plats 3

Detta är en rejäl och bekväm laståsna som kräver minimalt med underhåll och har dämpning i däcken istället för fjädrad framgaffel.

Cykeln finns både i dam- och herrutförande och personligen hade jag valt dam. Denna behöver ännu mindre underhåll än listans etta, då det inte finns några fjädrande system och drivpaketet är nästan underhållsfritt med remdrift och inbyggd steglös växel.

Däcken ser klumpiga och tröga ut, men man ändrar snabbt uppfattning efter de första tramptagen. Det är faktiskt några av de bästa däcken jag provat - både lättrullade och bra på att dämpa ojämnheter. Med en kraftig pakethållare och hela 170 kg i tillåten maxvikt så behöver man inte tänka på vikten av det man vill lasta på cykeln.

Detta är en bekväm laståsna som kräver minimalt med underhåll och passar perfekt i stadstrafik!

+

Bekväm laståsna

Rekommenderas av 2 Experter

Hollandbikeshop logo

33 332 :-

Pris hämtat 11/3

länk

4. Biltema Elcykel City Elegance 28" 7 växlar

Bästa elcykeln för dam - Plats 4

Detta är en billig elcykel som ändå fungerar rätt bra. Den är snygg, med integrerat batteri i ramen som ger bra viktfördelning och sju inbyggda växlar från Shimano som är skyddade från vatten och smuts.

Trots det låga priset är det ca 400 Wh på batteriet, som gör att du kommer mellan 30-70 km på en laddning. Motorn sitter i framhjulsnavet vilket gör att cykeln blir lite mer tungstyrd, och det är ingen momentstyrning (vilket annars ger en bättre cykelkänsla). Här räcker det att rotera på pedalerna för att motorn ska hjälpa till att driva, men det är det också vissa som föredrar.

Fälgbromsarna fram kräver lite mer underhåll och sliter på fälgen. Men sammantaget är detta ändå en elcykel som ger mycket för pengarna, fungerar bra i stadstrafik och som jag själv inte skulle tveka att köpa med denna budget.

+

Billig med inbyggda växlar

Batterikapacitet

Rekommenderas av 2 Experter

Biltema logo

9 999 :-

Pris hämtat 11/3

länk

5. Cube Acid Hybrid One 400/500

Bästa elcykeln för dam - Plats 5

Det här en allround-cykel som funkar fint både i skogen, att pendla med till och från arbetet eller att bara mysa runt med i staden.

Cykeln är sportig med en mer framåtlutad sittställning som ger bättre ergonomi för att kunna trampa på lite extra, så andra cyklister kommer mest se dig bakifrån. Den har den nya, tysta och effektiva mittmotorn av tredje generationen från Bosch som inte kommer göra dig besviken. De nio växlarna är lättdrivna och utanpåliggande, och kedjan behöver bara smörjas ibland.

Cykeln finns i tre storlekar och den minsta passar för personer under 165 cm. Jag skulle själv komplettera med skärmar för att få en snabb allround-cykel som klarar skogsstigar, pendling och stadstrafik på ett utmärkt sätt.

+

Sportig med bra motor

Rekommenderas av 2 Experter

Batbike logo

17 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk

Bästa elcykeln för dam

calendar

4 mars

Elcyklar

Elcyklar

25

Vill du ha en elcykel som är lätt att kliva av och på, där du sitter bekvämt i en upprätt ställning, så ska du välja en damcykel. Damcykel är egentligen ett förlegat begrepp från tiden då damer nästan alltid hade långkjol och använde cyklar med lågt insteg som var lättare att komma på. Den traditionella damcykeln tycker jag faktiskt är den bästa cykeln för både herrar och damer i stadstrafik! Numer så kallas damcykel ibland för unisex-cykel, för att poängtera att den passar både herrar och damer. Nedan är en bild på min stadscykel som ser ut som en typisk klassisk damcykel.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln för dam

Jag har valt att här lista några typiska damcyklar av bra kvalitet i olika prisklasser, men det är viktigt att du alltid provcyklar några olika modeller för att hitta en som passar just dig bäst!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

2019-03-04

Läs mer om oberoende experter