Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Husqvarna GT3 Elcykel Trekking 27,5" Svart/Silver (2019)

Bästa elcykeln för pendling - Plats 1

Anrika Husqvarnas elcyklar är ganska nya på marknaden och har återuppstått som cykelmärke efter 50 år.

Med breda, 62 mm, bekväma och lättrullade däck som har bra fäste på de flesta underlag så kommer du längta efter att få ge dig iväg på cykeln varje morgon. Motorn Shimano Steps E7000 är nyutvecklad, stark, lätt och mycket lättrampad när du passerar 25 km/h-vallen.

Skulle du ta genvägen över grusvägen så sväljer den dämpade framgaffeln ojämnheterna och de suveräna däcken gör att det känns som att du flyter fram. Framfjädern har längre fjädringsväg, 75 mm istället för de vanliga 50-60 mm, vilket gör att även större ojämnheter knappt märks. Kraftfulla bromsar fram och bak gör att du känner dig säker.

Den här cykeln passar många olika typer av vägar och är lättrampad, men ändå inte orimligt dyr.

+

Allsidig, lättrampad, komfortabel

Pro E-Bike logo

30 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Gårdsman logo

34 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk

2. Superior eRX 630 Touring matt Svart/mörkgrå/röd

Bästa elcykeln för pendling - Plats 2

Vill man få hög kvalitet och mycket för pengarna så bör man inte missa den här cykeln.

Motorn, Shimano E5000, är Shimanos mest prisvärda motor som dessutom är deras tystaste. Den ger inte den kraftigaste accelerationen, men det innebär också mindre slitage på drivlinan (kedja och kugghjul). Framgaffeln är inte dämpad vilket ger en lägre vikt och mindre underhåll. Batterikapaciteten är 418 Wh.

Ska det rulla någorlunda bekvämt på ojämnt underlag behövs lite bredare däck, och det har denna cykel vars 50 mm "biter" utmärkt både på asfalt och skogsstigar, OCH rullar lätt. Skärmen fram är långt nerdragen för att hålla skorna och kedja fria från sprut.

Den här skulle jag välja för att få en cykel med låg vikt, under 20 kg, och en stark drivlina som kommer ge många roliga mil bakom styret.

+

Prisvärd med kvalitet

Saknar belysning

Cykelkraft logo

17 259 :-

Pris hämtat 22/8

länk

3. Haibike SDURO Trekking 1.0 Elcykel Trekking - Svart (2019)

Bästa elcykeln för pendling - Plats 3

Med kvalitet rakt igenom och som testvinnare i många tidningar är den här självklar på min lista. Den ger bekväma turer oavsett om du ska cykla på gatsten eller grusvägar och varken backar eller motvind kan hejda dig.

Haibike Sduro Trekking finns i olika utföranden och även med lägre insteg, därför varierar priserna också kraftigt. Valet står mellan olika motorer och däcktyper samt kvalitet på komponenterna.

Denna version, 1.0, är den billigaste varianten med mittmotor Bosch Active plus som är tyst och energieffektiv. De åtta utanpåliggande växlarna är fullt tillräckligt för olika hastigheter och det är både fjädrande framgaffel och hydrauliska skivbromsar.

Detta är en bra instegsmodell av hög kvalitet.

+

Många varianter, prisvärd

Svårt att välja variant ;-)

Bikester logo

19 615 :-

Pris hämtat 22/8

länk

4. Bianchi Edoardo XT/Deore - Pärlvit/svart

Bästa elcykeln för pendling - Plats 4

Vill du susa fram i täten bland pendlarna och se de andra avundsjukt notera att du inte behöver duscha när du kommit fram?

Bianchi är ett gammalt fint märke från Italien som har lång erfarenhet av att tillverka cyklar. Motorn och batteriet från Fazua är väl dolt i denna cykels ram. Batterikapaciteten är lite lägre, 252 Wh, men det kompenseras av en lägre vikt och att cykeln är lättrampad. Däcken är inte extremt smala, utan 40 mm breda och specialanpassade från Vittoria, som passar snabba elcyklar perfekt.

Framgaffeln är i kolfiber och både motorn och batteriet har låg vikt. Utrustningen är av hög kvalitet och de hydrauliska skivbromsarna säkrar att du snabbt kan få stopp på cykeln.

Detta är en lätt och snabb cykel som enkelt hänger med de allra snabbaste cyklisterna.

+

Snabb och lätt

Inga skärmar eller belysning

Cykelkraft logo

28 119 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Childstore logo

33 000 :-

Pris hämtat 22/8

länk

5. Specialized Vado Men 3.0 Nb

Bästa elcykeln för pendling - Plats 5

Titta på hur långt ner framskärmen går! Den här tillverkaren har förstått att pendlare inte vill ha vattensprut på skor och cykeldelar.

Motorn och batteriet är här helt integrerat i ramen och ger ett gediget intryck. Batteriet är på 460 Wh. Vado finns även i 45 km/h-variant (moped klass 1) för den som verkligen vill ta snabbspåret till arbetet.

Bromsar och växlar är av bra kvalitet och motorn kommer från Brose, som inte är så känt i Sverige men börjar ta mer och mer mark. Motorn är kraftfull och mycket tyst. Tyngdpunkten är låg och sitter i mitten och den dämpade framgaffeln tillsammans med optimala däck ger mycket bra vägegenskaper och tillräcklig komfort.

Vill du ha en snygg, svängglad pendlarcykel med mycket tyst motor så ska du testa denna.

+

Tyst och stark motor

Liten pakethållare

Sportson logo

33 995 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Bästa elcykeln för pendling

calendar

13 aug 2019

Elcyklar

Elcyklar

63

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Alla cyklar går att pendla med, men beroende på din cykelväg kan du optimera ditt val av cykel. I stan är det fördelaktigt med god översikt och då passar en cykel med upprätt körställning. Är det längre sträckor utan trafikljus och fin asfalt så föredrar jag lite mer framåtlutad körställning för lägre luftmotstånd. Sittställningen har betydelse för att få god kraft vid trampning, och att hitta en bra kompromiss kan bli svårt om vägen består både av skogsvägar, landsvägar och stadstrafik.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln för pendling

Om du tänker cykla mer än ca 4 mil på samma laddning välj minst 400 Wh i batterikapacitet, då kapaciteten minskar på vintern och när batteriet blir äldre. Batteriet kommer hålla längre med högre kapacitet, men blir något tyngre. Här har jag valt ut några prisvärda cyklar som ger mycket glädje i pendlingen och som passar varierande underlag.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter