search

1. Haibike SDURO Trekking 6.0

Bästa elcykeln för pendling - Plats 1

Nu har Haibike kommit med en ny serie med riktigt feta däck som rullar lätt och är mycket komfortabla. Den här finns i olika varianter och priser med antingen Bosch- eller Yamaha-motor.

Jag har själv köpt en Sduro 6.0 och är supernöjd! Den har 20 växlar och batteriet sitter väl skyddat i ramen. Fjädringslängden har ökats till 75 mm och är väl avstämd till de 62 mm breda däcken.

Det är ett rent nöje att söka upp gatsten och flyta över ojämnheterna. Det är Yamahas nya motor PW-ST som känner av lutningen på backen och den drar tyst, jämnt och kraftfullt upp till 25 km/h.

Det finns ett automatläge som jag tycker fungerar perfekt, och när andra elcyklar börjar tackla av i branta uppförsbackar så håller den sina 25 km/h utan besvär.

Den här väljer jag för att den är stark, bekväm och har mycket hög kvalitet på komponenterna.

+

Stark, bekväm och kvalitet

Starkare strålkastare vill jag ha.

34 625 :-

Pris hämtat 3/6

länk

35 900 :-

Pris hämtat 3/6

länk

2. Husqvarna GT3 - 2020NY

Bästa elcykeln för pendling - Plats 2

Anrika Husqvarnas elcyklar är ganska nya på marknaden och har återuppstått som cykelmärke efter 50 år.

Med breda, 62 mm bekväma och lättrullade däck som har bra fäste på de flesta underlag så kommer du längta efter att få ge dig iväg på cykeln varje morgon. Motorn Shimano Steps DU-E6100 är nyutvecklad, stark, lätt och mycket lättrampad när du passerar 25 km/h-vallen.

Skulle du ta genvägen över grusvägen så sväljer den dämpade framgaffeln ojämnheterna och de suveräna däcken gör att det känns som att du flyter fram. Framfjädern har längre fjädringsväg, 75 mm istället för de vanliga 50-60 mm, vilket gör att även större ojämnheter knappt märks. Kraftfulla bromsar fram och bak gör att du känner dig säker.

Den här cykeln passar många olika typer av vägar och är lättrampad, men ändå inte orimligt dyr.

+

Allsidig, lättrampad, komfortabel

35 990 :-

Pris hämtat 18/6

länk

3. Bianchi Edoardo XT/Deore - Pärlvit/svart

Vill du susa fram i täten bland pendlarna och se de andra avundsjukt notera att du inte behöver duscha när du kommit fram?

Bianchi är ett gammalt fint märke från Italien som har lång erfarenhet av att tillverka cyklar. Motorn och batteriet från Fazua är väl dolt i denna cykels ram. Batterikapaciteten är lite lägre, 252 Wh, men det kompenseras av en lägre vikt och att cykeln är lättrampad. Däcken är inte extremt smala, utan 40 mm breda och specialanpassade från Vittoria, som passar snabba elcyklar perfekt.

Framgaffeln är i kolfiber och både motorn och batteriet har låg vikt. Utrustningen är av hög kvalitet och de hydrauliska skivbromsarna säkrar att du snabbt kan få stopp på cykeln.

Detta är en lätt och snabb elcykel som enkelt hänger med de allra snabbaste cyklisterna.

+

Snabb och lätt

Inga skärmar eller belysning

31 900 :-

Pris hämtat 3/6

länk

4. Specialized Turbo Como 3.0 - 2020

Titta hur långt ner framskärmen går! Den här tillverkaren har förstått att pendlare inte vill ha vattensprut på skor och kedjan.

Motorn och batteriet är helt integrerat i ramen och ger ett gediget intryck. Batteriet är på 500 Wh. Vado finns även i 45 km/h-variant (moped klass 1) för den som verkligen vill ta snabbspåret till arbetet.

Bromsar och växlar är av bra kvalitet och motorn är helt nyutvecklad och integrerad. Motorn Specialized 1.2E är verkligen det senaste inom området men med viss risk för "barnsjukdomar". Motorn är kraftfull och mycket tyst och du kan själv anpassa assistansnivåer.

Med en låg och centrerad tyngdpunkt, dämpad framgaffel tillsammans med optimala däck så kommer du ta kurvorna galant och ändå ha tillräcklig komfort.

Den här är för dig som vill ha en snygg, svängglad pendlarcykel med mycket tyst motor.

+

Motor och konstruktion

Ganska ny motor på marknaden

29 990 :-

Pris hämtat 18/6

länk

5. Haibike SDURO Trekking 1.0 Elcykel Trekking - Svart (2019)

Med kvalitet rakt igenom och som testvinnare i många tidningar är den här självklar på min lista. Den ger bekväma turer oavsett om du ska cykla på gatsten eller grusvägar, och varken backar eller motvind kan hejda dig.

Haibike Sduro Trekking finns i olika utföranden och även med lägre insteg, därför varierar priserna också kraftigt. Valet står mellan olika motorer och däcktyper samt kvalitet på komponenterna.

Denna version, 1.0, är den billigaste varianten med mittmotorn Bosch Active plus som är tyst och energieffektiv. De åtta utanpåliggande växlarna är fullt tillräckligt för olika hastigheter och det är både fjädrande framgaffel och hydrauliska skivbromsar.

Detta är en bra instegsmodell av hög kvalitet.

+

Många varianter, prisvärd

Svårt att välja variant ;-)

23 075 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Bästa elcykeln för pendling

calendar

18 jun 2020

Elcyklar

Elcyklar

203

Alla cyklar går att använda för pendling, men beroende på din cykelväg kan du optimera ditt val av cykel. I stan är det fördelaktigt med god översikt och då passar en cykel med upprätt körställning. Är det cykling på längre sträckor utan trafikljus och fin asfalt så föredrar jag lite mer framåtlutad körställning för lägre luftmotstånd. Sittställningen har betydelse för att få god kraft vid trampning, och att hitta den bästa elcykeln för pendling kan bli svårt om vägen består både av skogsvägar, landsvägar och stadstrafik.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln för pendling

Om du tänker pendla med elcykel mer än ca 4 mil på samma laddning så välj minst 400 Wh i batterikapacitet, då kapaciteten minskar på vintern och när batteriet blir äldre. Batteriet kommer hålla längre med högre kapacitet, men blir något tyngre. Här har jag valt ut några prisvärda cyklar som ger mycket glädje i pendlingen och som passar varierande underlag.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter