search

1. Velocity By White Energy Boost 19 EU, Elcykel unisex, Vit

Bästa elcykeln under 20.000 kr - Plats 1

Energy Boost är utvecklad i Skandinavien. Med både mittmotor och hydrauliska skivbromsar är detta en mycket prisvärd cykel.

Motorn kommer från Bafang, som är en av de större tillverkarna från Kina. Den är riktigt stark, så backar och motvind kommer inte att hindra dig. Cykeln har breda hjul som gör det lätt att få plats med dubbdäck till vintern. Däcken rullar även mjukt, vilket är bra då det inte finns någon fjädrad framgaffel (du slipper m.a.o. underhållet som en fjädrad framgaffel kräver).

Eftersom priset är så pass lågt får man räkna med att växelsystem, bromsar och batteri är av billigare utförande, men allt fungerar ändå som det ska.

Detta är en cykel med både mittmotor och hydrauliska skivbromsar till halva priset av liknande cyklar, vilket ger den en förstaplats på listan.

+

Prisvärd, mittmotor till bra pris

Pakethållare och baklyse saknas

10 999 :-

Pris hämtat 28/1

länk

2. Haibike SDURO HardNine 1.0 titan/lime/black (2020)

Bästa elcykeln under 20.000 kr - Plats 2

Med mittmotor från Yamaha PW-SE (en av de bästa på marknaden) så finns det inga backar som stoppar dig!

Ramröret är sänkt vilket gör det lätt att komma upp på cykeln. Med ett batteri på 400 Wh kommer du cirka 8 mil. Det är breda däck, 57 mm, som gör cykelturen komfortabel och fungerar lika bra i staden som i lättare terräng.

Komplettera med ett lås, skärmar och pakethållare/cykelkorg om du vill ha en allsidig pendlarcykel som inte räds grusvägar. På vintern sätter du på breda dubbdäck och får en cykel som trotsar alla väder.

Framgaffeln är fjädrande med 100 mm slag, jämfört med 63 mm som är vanligt på stadscyklar, vilket gör att ojämnheter på cykelvägarna knappast märks.

En välbyggd cykel med högsta kvalitet på ramen.

+

Bra motor och kvalitet

Lås, lyse och pakethållare saknas

20 975 :-

Pris hämtat 28/1

länk

3. Made Linum Dam - Svart

Här är en riktigt bra cykel under 20 000 kr som har en kvalitetsmotor från Shimano Steps. Det är en lätt och kompakt motor som ger ett naturligt starkt kraftstöd när du möts av backar och motvind. Dessutom tål motorn regn och rusk, så du behöver inte hindras av dåligt väder.

Det här är Cykelkrafts egna märke som är designat i Sverige för att tåla svenskt klimat. En bekväm sittställning och 9 växlar gör att det kommer fläkta i håret i uppförsbackarna!

Ofta är det växlar och kedja som slits på den här typen av cyklar. När det är dags att byta så kan det därför vara en idé att välja växlar och kedja av högre kvalitet.

Du behöver komplettera med förslagsvis ett ramlås, och då tycker jag du ska välja ett som är säkert och går att plugga in med en kedja som kan förankras i något fast föremål.

Made Linum är en utmärkt cykel utrustad med kvalitetskomponenter.

+

Bra motor

Lås, lyse och pakethållare saknas

star

På 2 listor

4. Ecoride Epix S1 Uni

EcoRide har hållit på ett bra tag nu och många tycker att de har bra service. Här får du en elcykel med en stark motor i bakhjulet som gör att du kan susa fram i samma fart oavsett motvind och backar.

Slitaget på kedja och drev blir mindre med hjulnavsmotorer, och utanpåliggande växlar gör cyklingen lättare. Däcken tycker jag är för smala då det blir stötigare, men de kompenseras av en fjädrad framgaffel och av att motorn inte sitter i framhjulet.

Styret är höjbart så du kan välja hur upprätt du vill sitta. Batteriet är på 520 Wh och som tillval finns det 630 Wh och utförande med högt ramrör (s.k. herrcykel). När du jämför räckvidden med en mittmotor så motsvarar 520 Wh ca 400 Wh på en mittmotor.

Detta är ett bra val för dig som inte vill ha mittmotor men ändå en stark motor med hydrauliska skivbromsar och dämpning fram.

+

Stark och tyst bakhjulsmotor

Något baktung

star

På 2 listor

5. Scott E-Sub Cross 20 Men

Scott är proffs på cyklar och med denna tar du dig fram nästan överallt.

Framgaffeln kan du låsa när den inte behövs (t.ex på jämna asfaltvägar) och motorn, som är den välkända Bosch Active Line, sitter i mitten. Sittställningen ger dig bra överblick över trafiken och det är lätt att ställa in höjden på styret. En utanpåliggande växel med nio lägen ger dig en snabb och lättdriven cykel.

Batteriet är snyggt integrerat i ramen som har en tålig konstruktion och kommer hålla länge. Skivbromsarna från Shimano gör att du oavsett väder lätt kan få stopp, vilket är bra då den här cykeln bjuder in till riktigt snabba turer! Däckbredden på 47 mm är optimal för snabb cykling, samtidigt som de sväljer en hel del vibrationer.

Detta är en snabb cykel som fungerar utmärkt både på asfalt och på stigar i skogen, som dessutom erbjuder välkända komponenter av hög kvalitet.

+

Allsidig och snabb

Skärmar och belysning saknas

Bästa elcykeln under 20.000 kr

calendar

13 jan 2020

Elcyklar

Elcyklar

291

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Om du ska köpa din första elcykel, eller vill ha en elcykel men vet att du inte kommer använda den så mycket, så är det en bra idé att välja en elcykel under 20 000 kr. Den billigaste elcykeln jag köpt kostade 9000 kr och den dyraste 44 000 kr, så jag har erfarenhet av elcyklar i alla möjliga prisklasser.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln under 20.000 kr

Billigare elcyklar har oftast ett batteri med något lägre kapacitet och ingen mittmotor, utan en billigare motor som sitter i hjulet och som är svagare i branta backar. Komponenterna är generellt av enklare slag, men många gånger är det fullt tillräckligt för de flesta konsumenter. Så länge du undviker okända märken och väljer väletablerade webbshoppar så kommer du sannolikt bli nöjd. Jag har till min topplista valt ut cyklar som erbjuder lite mer än vad som brukar vara vanligt i det här prissegmentet.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter