Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Cube Acid Hybrid One 400/500

Bästa elcykeln under 20.000 kr - Plats 1

Det här är en läcker cykel från välkända Cube med en nyutvecklad kvalitetsmotor från Bosch som benämns som Active Plus. Motorn är tystare än tidigare och även effektivare.

Det finns bra tillval, som större batteri och det är även lätt att komplettera med skärmar och pakethållare. Cykeln är riktigt snygg och lätt att komma av och på, och den är perfekt för transport till och från arbetet.

Med rejäl plats för dubbdäck på vintern så är det en cykel du kommer trivas med året runt. Med grova däck och dämpad framgaffel så kommer inga ojämnheter i vägbanan störa dig, och de hydrauliska bromsarna gör det lätt att stanna cykeln.

Det här är en snygg cykel med kvalitetsmotor, bra geometri och välfungerande komponenter. Jag skulle inte tveka en sekund att välja den för att pendla till och från arbetet, och för att njuta av en avstickare på stigarna i skogen.

+

Mittmotor från Bosch

Skärmar och belysning saknas

star

På 2 listor

Batbike logo

17 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk

2. Scott E-Sub Cross 20 Men

Bästa elcykeln under 20.000 kr - Plats 2

Scott är proffs på cyklar och med denna tar du dig fram nästan överallt.

Framgaffeln kan du låsa när den inte behövs (t.ex på jämna asfaltvägar) och motorn, som är den välkända Bosch Active Line, sitter i mitten. Sittställningen ger dig bra överblick över trafiken och det är lätt att ställa in höjden på styret. En utanpåliggande växel med nio lägen ger dig en snabb och lättdriven cykel.

Batteriet är snyggt integrerat i ramen som har en tålig konstruktion och kommer hålla länge. Skivbromsarna från Shimano gör att du oavsett väder lätt kan få stopp, vilket är bra - för den här cykeln inbjuder till riktigt snabba turer! Däckbredden på 47 mm är optimal för snabb cykling, samtidigt som de sväljer en hel del vibrationer.

Detta är en snabb cykel som fungerar utmärkt både på asfalt och på stigar i skogen, som dessutom erbjuder välkända komponenter av hög kvalitet.

+

Allsidig och snabb

Skärmar och belysning saknas

star

På 2 listor

Cykelhuset logo

19 795 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Cykelkraft logo

21 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk

3. Superior SST 400 silver

Bästa elcykeln under 20.000 kr - Plats 3

Den här prisvärda kompletta cykeln med mittmotor från Shimano kommer att göra dig glad. Den har en lång framskärm som hindrar sprut vilket både kedjan, dina skor och motorn kommer tacka dig för.

Detta är en sportig men ändå bekväm cykel med dämpad framgaffel och fjädrad sadelstolpe. Motorn är rejält stark och drar dig med lätthet uppför branta backar. Dyker det upp något hinder så får du snabbt stopp med de hydrauliska skivbromsarna. Med de 10 externa växlarna bör du få optimal utväxling och drivlinan av riktigt hög kvalitet gör cykeln lättrullad.

Då cykeln levereras helt komplett med skärmar, lås och belysning och har komponenter av hög kvalitet är det en självklar kandidat på min lista.

+

Komplett med mittmotor från Shimano

Cykelkraft logo

16 990 :-

Pris hämtat 25/2

länk

4. Ecoride Epix S1 Uni

Bästa elcykeln under 20.000 kr - Plats 4

En stark motor i bakhjulet gör att du kan susa fram i samma fart oavsett motvind och backar. Slitaget på kedja och drev blir mindre med hjulnavsmotorer, och utanpåliggande växlar gör cyklingen lättare. Däcken tycker jag är för smala då det blir stötigare, men de kompenseras av en fjädrad framgaffel och av att motorn inte sitter i framhjulet.

EcoRide har hållit på ett bra tag nu och många tycker att de har bra service. Styret är höjbart så du kan välja hur upprätt du vill sitta. Batteriet är på 520 Wh och som tillval finns det 630 Wh och utförande med högt ramrör (s.k. herrcykel). När du jämför räckvidden med en mittmotor så motsvarar 520 Wh ca 400 Wh på en mittmotor.

Detta är ett bra val för dig som inte vill ha mittmotor men ändå en stark motor med hydrauliska skivbromsar och dämpning fram.

+

Stark och tyst bakhjulsmotor

Något baktung

star

På 2 listor

EcoRide logo

18 995 :-

Pris hämtat 25/2

länk

5. Biltema Elcykel City Elegance 28" 7 växlar

Bästa elcykeln under 20.000 kr - Plats 5

Detta är ett exempel på att även en cykel under 10.000 kr kan ge mycket prestanda. Här är en elegant cykel från Biltema som är ett av de företag som säljer flest cyklar på den svenska marknaden och som är lätta att ha att göra med ifall det skulle uppstå något krångel.

Motorn sitter fram och cykeln har fälgbromsar, som behöver både underhåll och justering för att fungera i alla väder. Bak sitter 7 stycken inbyggda växlar från Shimano samt navbroms, vilket ger mycket lite krav på underhåll. Batteriet är i mellanstorlek, ca 400 Wh, och fullt tillräckligt för minst ca 30 km räckvidd. Cykeln är komplett utrustad och detta är verkligen inte slit och släng trots det låga priset.

En fullt fungerande elcykel under 10.000 kr som jag tveklöst skulle köpa som min första elcykel.

+

Lågt pris, välkänd butik

Fälgbromsar

Biltema logo

9 999 :-

Pris hämtat 11/3

länk

Bästa elcykeln under 20.000 kr

calendar

4 mars

Elcyklar

Elcyklar

57

Om du ska köpa din första elcykel, eller vill ha en elcykel men vet att du inte kommer använda den så mycket, så är det en bra idé att välja en elcykel under 20.000 kr. Den billigaste elcykeln jag köpt kostade 9000 kr och den dyraste 44.000 kr, så jag har erfarenhet av elcyklar i alla möjliga prisklasser.

Per Wickman betygsätter bästa elcykeln under 20.000 kr

Billigare elcyklar har oftast ett batteri med något lägre kapacitet och ingen mittmotor, utan en billigare motor som sitter i hjulet och som är svagare i branta backar. Komponenterna är generellt av enklare slag, men många gånger är det fullt tillräckligt för de flesta konsumenter. Så länge du undviker okända märken och väljer väletablerade webbshoppar så kommer du sannolikt bli nöjd. Jag har till min topplista valt ut cyklar som erbjuder lite mer än vad som brukar vara vanligt i det här prissegmentet.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

2019-03-04

Läs mer om oberoende experter