Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Ecoride Folder 2.0

Bästa hopfällbara elcykeln - Plats 1

EcoRide har kommit med en ny hopfällbar cykel som har en stark motor bak, vilket gör att cykeln inte slirar så lätt i uppförsbackar. Eftersom den är så stark kan den stegra sig om det blir riktigt brant, men det är bara att luta sig lite framåt så susar den förbi nästan alla.

Batteriet har en kapacitet på 400 Wh och cykeln är försedd med bra hydrauliska skivbromsar, så det är bara att njuta i trafiken. EcoRide har en finess med att det krävs ett unikt RFID-kort för att låsa upp displayen, vilket gör det svårare för tjuvar.

Cykeln levereras helt komplett med lyse, lås och skärmar och ett 400 Wh batteri. Det finns möjlighet att välja ett större batteri till en tilläggskostnad. Detta är en komplett cykel till ett rimligt pris!

+

Komplett cykel, priset

26 995 :-

Pris hämtat 25/10

länk

2. Gocycle GS Vit/Svart

Bästa hopfällbara elcykeln - Plats 2

Gocycle har funnits några år och det är en cykel med låg vikt, ca 16,5 kg. Den är treväxlad och har ett relativt litet batteri på ca 300 Wh. Motorn sitter i framhjulet och skivbromsarna är väl dolda och skyddade från smuts.

Den här cykeln utmärker sig med avancerade materialval, magnesium, och en hjulupphängning där hjulet bara sitter på en sida av ramen. En annan unik detalj är att motorn i främre hjulnav regleras av en momentgivare som känner av hur hårt du trampar, och inte som de flesta andra som har pedalrörelsesensor. Det ger en trevligare cykelkänsla.

Assistansnivån kan man själv programmera. Det finns fjädring både bak och fram och däcken som är 50 mm breda sväljer en hel del vibrationer.

Detta är en cykel med många finesser och låg vikt, och det kommer även snart en ny modell, GX, som är mycket smart i hopfällbart läge.

+

Bra finesser, låg vikt

32 995 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3. Rawbike U1 250 W

Rawbike säljer både vanliga elcyklar samt starkare varianter på 500W och 750W som klassas som mopeder (de starkare varianterna har handgas och kan köras utan att trampa). U1 klassas som en cykel och är den lättaste varianten, med en motor i bakre navet och bra skivbromsar.

Den är mycket lätt att fälla ihop men är relativt tung (25 kg) att släpa omkring på. Cykeln levereras med skärmar, men pakethållaren får du köpa till. Med fjädring både bak och fram blir cykeln väldigt bekväm och det känns som att man formligen flyter fram över smågroparna på cykelvägarna.

Den här hamnar på min lista för att priset är attraktivt och den är lätt att förvara. Man får lätt plats med två stycken i bagageutrymmet på bilen, eller i husvagnen under semestern.

+

Fjädring och pris

Tung

13 500 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Bästa hopfällbara elcykeln

calendar

12 okt 2019

Elcyklar

Elcyklar

56

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

En hopfällbar elcykel tar mindre plats vid förvaring och gör det enklare att få med sig cykeln på tåget, bussen, spårvagnen, husvagnen, båten, hissen eller i bilen. Den är ett riktigt smart transportmedel, som gör det smidigare att förflytta dig och med elmotor blir det lätt att trampa oavsett om det är motvind eller uppförsbackar.

Per Wickman betygsätter bästa hopfällbara elcykeln

Om du har tänkt att ha med cykeln på en båt är det viktigt att du undviker fukt och underhåller den så att den inte blir rostig. Vikten är mycket viktig att notera om du har tänkt bära omkring på cykeln. Av de hopfällbara elcyklar jag provat så gillade jag de bakhjulsdrivna med låg vikt bäst. Min lista är lite blandade cyklar i olika prisklasser, men gemensamt för alla är att du får mycket cykel till ett rimligt pris! Ett bonustips är Bromptons hopfällbara elcykel som kanske är den absolut bästa hopfällbara elcykeln, men som tyvärr inte kan köpas direkt i webbutik. Den kan däremot beställas via en cykelhandlare.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter