search

1. Victoria Bicycles Efolding 7.1 (Elcykel) 2019

Bästa hopfällbara elcykeln - Plats 1
Stämpel

+

Hög kvalitet, mittmotor

Vill du satsa på kvalitet och härlig cykelkänsla så är denna cykel ett bra val. Den har en stark mittmotor från Bosch och momentstyrning, vilket förstärker din egna trampkraft på ett naturligt sätt.

Batterikapaciteten ligger på 400 Wh och eftersom en mittmotor är effektivare än en hjulnavsmotor så kommer du jämförelsevis långt på en laddning. Jag gillar de breda däcken 55 mm som sväljer ojämnheter, ger bra grepp i kurvor och korta bromssträckor. Här riskerar du inte att fastna i några spårvagnsspår.

Skivbromsar från Shimano ger effektiv bromsverkan och framlampan är riktigt bra. Det är en B&M Lumotec IQ som ger 50 Lux, så att du ser bra i mörker. Den bakre växeln har 8 inbyggda utväxlingar och kräver inte mycket underhåll.

Den här har jag valt på grund av dess mittmotor samt den höga kvalitén på komponenterna.

2. Ecoride Flexible 2020 (Elcykel)

Bästa hopfällbara elcykeln - Plats 2
Stämpel

+

Prisvärd

Den här modellen från Ecoride är väl beprövad och kommer med 400 Wh på batteriet och 3 inbyggda växlar från Shimano.

Att ha 3 navväxlar är gynnsamt för att navet blir lättare än med fler växlar, och du får ju mycket hjälp av motorn som sitter fram. Med motorn fram så slirar cykeln dock något lättare i uppförsbackar med grus, men å andra sidan blir viktfördelningen jämnare.

Med små hjul blir kraften förstärkt så du kommer att överraska de stora cyklarna när du susar förbi i uppförsbackarna. De som gillar fotbroms kan glädjas och du får dessutom utmärkta skivbromsar fram.

Även denna cykel har Ecorides speciella finess som gör att det krävs en speciell bricka för att aktivera elsystemet. Det gör cykeln svårare att stjäla.

Den här väljer jag för att den är en prisvärd och välbeprövad konstruktion.

3. Monark Delbar 2021 (Elcykel)NY

Stämpel

+

Pålitlig

Drivning på framhjulet

Välkända Monark har denna delbara cykel med batteri på pakethållaren och en motor i framhjulet. Motorn heter E-going och tillverkas av Bafang men specificeras av Monark (Crescent).

Pakethållarna bak och fram har AVS-system vilket gör det lätt att fästa tillbehör som exempelvis en cykelkorg. Med motorn fram får du en bra viktfördelning och cykeln stegrar sig inte så lätt men framhjulet kan slira lite i uppförsbackar, speciellt om det grus på asfalten.

Det är fälgbromsar framtill och klassisk trampa-bak-broms på bakhjulet. Cykeln har tre tillförlitliga inbyggda växlar från Shimano och batteriet är på 400Wh vilket ger acceptabel räckvidd. Den är dock ganska tung med sina dryga 21 kg.

Den här väljer du för att det är en pålitlig cykel med bra lastmöjlighet både bak och fram.

Bästa hopfällbara elcykeln

calendar

15 jan 2021

Elcyklar

Elcyklar

263

En hopfällbar elcykel tar mindre plats vid förvaring och gör det enklare att få med sig cykeln på tåget, bussen, spårvagnen, husvagnen, båten, hissen eller i bilen. Den är ett riktigt smart val och gör det smidigare att förflytta sig. Med elmotor blir det dessutom lätt att trampa oavsett om det är motvind eller uppförsbackar.

Per Wickman betygsätter bästa hopfällbara elcykeln

Om du har tänkt att ha med cykeln på en båt är det viktigt att du undviker fukt och underhåller den så att den inte blir rostig. Vikten är mycket viktig att notera om du har tänkt bära omkring på cykeln. Av de hopfällbara elcyklar jag provat så gillade jag de bakhjulsdrivna med låg vikt bäst. Min lista är lite blandade cyklar i olika prisklasser, men gemensamt för alla är att du får mycket cykel till ett rimligt pris! Ett bonustips är Bromptons hopfällbara elcykel som kanske är den absolut bästa hopfällbara elcykeln, men som tyvärr inte kan köpas direkt i webbutik. Den kan däremot beställas via en cykelhandlare.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter