search

1. Haibike SDURO Trekking 2.5 2020 (Elcykel)

Mest prisvärda elcykeln - Plats 1
Stämpel

+

Hög kvalitet till bra pris

Kapacitet på batteriet

En mycket bra cykel från välkända tyska Haibike med en otroligt välbyggd ram.

Den har något billigare komponenter och priset är därför relativt lågt, men motorn är av hög kvalitet och kommer från Yamaha. Det är deras modell PW-SE som ger dig ett tyst, kraftfullt och pålitligt stöd upp till 25 km/h.

Batteriet är integrerat i ramen, "intube", och på 400 Wh men ger dig ändå bra räckvidd då motorn är energieffektiv. Den här kan ge dig fina turer i stan, eller varför inte pendla till arbetet och slippa bli svettig.

Fjädrad framgaffel och 42 mm breda kvalitetsdäck från Schwalbe är fullt tillräckligt för en bekväm och säker framfart på de flesta cykelvägar. Åtta utvändiga växlar räcker långt och det är billiga delar om du behöver uppdatera drivlinan.

Hög kvalitet till konkurrenskraftigt pris för dig som pendlar och cyklar i stan.

2. Merida eOne.Sixty 500 SE 2020 (Elcykel)

Mest prisvärda elcykeln - Plats 2
Stämpel

+

Den har det mesta till rimligt pris

star

På 2 listor

Visa alla 2 priserprisjakt logo

Visa färre priserprisjakt logo

En MTB kan dra iväg otroligt högt i pris och det finns massor av olika egenskaper att hålla reda på.

Det här är en enduro som fått mycket bra betyg i olika tester. Den finns i olika varianter från ca 40 000 kr till ca 100 000 kr. Jag har valt den "billiga" varianten som drivs av Shimano Steps E7000 som många anser är en av de absolut bästa motorerna.

Fjädringsvägen är 160 mm bak och fram, med ett styvt 35 mm-framrör, vilket anses optimalt för mountainbike enligt många specialister. Här får du de största bromsskivorna med diameter 203 mm fram och bak och Shimano 4-kolvsok både fram och bak, så bromsförmågan är av yppersta klass!

Det här är cykeln för dig som vill ha kul och snabbt ta dig nerför i ganska stökig terräng, men den är ändå kvick att ta sig uppför igen.

3. Serious Cycles Bear Peak Power 2.0 2019 (Elcykel)

Stämpel

+

Bra komponenter till utmärkt pris

En prissänkt MTB-cykel, så kallad hardtail, till ett mycket bra pris.

Den har den starkaste motorn från Shimano Steps E8000 och komponenterna är rakt igenom av hög klass. Det är en stor bromsskiva på 203 mm på framhjulet som borgar för rejäl bromsförmåga.

Fjädringsvägen är 120 mm med luftframdämparen från RockShox som gör att du flyter över gropar och ojämnheter. 11 st Shimano SLX-växlar ger dig bra växlingsegenskaper till lågt pris.

Framhjulet har breda, 60 mm, 29" Schwalbe Nobby Nic Evo-däck och bak är det 27,5" med en bredd på 65 mm. Det stora framhjulet gör att cykeln rullar lätt över ojämnheter och det mindre bakdäcket hänger med snabbare i svängarna.

En cykel som är kul i skogen på snabba stigar, eller varför inte sätta på skärmar och pendla till arbetet med den? Detta är en mycket prisvärd instegs-MTB.

4. Ecoride Classic 26" 2020 (Elcykel)

Stämpel

+

Driftsäker och lågt pris

Liten batterikapacitet

star

På 3 listor

Billiga cyklar har ofta hjulnavsmotor, och motorn i framhjulet ger stötig gång och ökad risk att hjulet slirar. Den här har motorn i bakhjulet istället, vilket inte slirar lika lätt och ger hög kraft - mycket bra, då det bara finns en växel.

Cykeln är utrustad med korg fram, dubbla led-lampor på undersidan och bekväma ballongdäck som rullar lätt och sväljer ojämnheter.

Slitaget på kedja och drev blir mindre med hjulnavsmotorer. Att det bara finns en växel ger hög driftsäkerhet och underhållet kommer bli minimalt. Batteriet är på 400 Wh, men det finns större batterier som tillval.

Ecoride Classic 26" har lågt pris, hög driftsäkerhet och stark motor som gör att du inte behöver trampa så mycket själv. Passar perfekt att glida runt med i stan och göra ärenden till affären.

5. Cannondale Synapse NEO 2 2020 (Elcykel)

Stämpel

+

Komfort även vid långa körsträckor

I lager

42 999 :-

InfoLänk saknas till butiken

Visa alla 2 priserprisjakt logo

Visa färre priserprisjakt logo

Vill du hänga med på landsvägarna och känna dig oberoende av motvind och uppförsbackar så är det här en cykel för dig.

Motorn kommer från Bosch och är tyst, kraftfull, lätt och hindrar dig inte när assistansen upphör vid 25 km/h. Det är hela 500 Wh på batteriet så du behöver inte snåla med assistansen.

Shimanos Tiagra 2x10-växlar är utmärkta och ger jämna steg i utväxlingen. SAVE-micro-dämpningen i ram och gaffel absorberar vibrationer och lindrar stötar, vilket ger dig bättre kontakt med underlaget och du kan sitta längre tid i sadeln utan att bli trött.

Med Shimanos Tiagra hydrauliska skivbromsar kan du bromsa framfarten på alla underlag. Den har dessutom möjlighet att montera stänkskydd, så inget väder kan stoppa dig!

Jag hade valt denna för komforten och för att den ger assistans under långa körsträckor.

6. Ghost Hybride Square Trekking B2.8 AL W 2020 (Elcykel)

Stämpel

+

Stark motor från Bosch

Denna cykel har en kvalitetsmotor från Bosch som är en av de starkaste i deras sortiment. Med ett pris strax över 20 000 kr är detta ett mycket bra köp.

Batterikapaciteten är på hela 500 Wh, så du kommer klara långa sträckor även på vintern. Det är en styv trapez-ram (lågt insteg) som gör det lättare att komma upp cykeln speciellt om du har hög last på pakethållaren. Framdämparen har 63 mm fjädringsväg, vilket ger dig en bekväm och säker cykling även i kurvor.

Det är en cykel med bra däck, pakethållare, belysning, fjädrande framgaffel, skärmar och kvalitetsmotor så det enda du behöver komplettera med är ett lås.

Den passar bra som stadscykel och även för pendling, då du sitter högt och i bekväm sittställning, och den är riktigt prisvärd.

7. Winora Radius Tour 2019 (Elcykel)

Stämpel

+

Kompakt, stark och stadig

star

På 2 listor

Med små 20"-hjul är det här en kompakt cykel som tar lite plats och lätt går in i en hiss eller genom svängdörrar.

Den underskattas ofta för att den är liten, men vägegenskaperna är suveräna och de breda däcken gör att den går som på räls över spåriga och dåliga cykelvägar. Med en råstark motor av hög kvalitet och inbyggda växlar är detta en cykel som kommer hålla länge med minimalt underhåll.

Åtta växlar gör att du har en utväxling som stämmer i olika hastigheter, och det är inga problem att balansera den i krypfart bland gående eller full fart upp och ned för de brantaste backarna. Stabiliteten och hydrauliska skivbromsar gör att man känner sig trygg i alla hastigheter.

Detta är en smidig elcykel av mycket hög kvalitet som är en riktig vinnare i staden.

Mest prisvärda elcykeln

calendar

15 jan 2021

Elcyklar

Elcyklar

834

Jag har länge letat efter den mest prisvärda elcykeln och det har medfört att jag har en cykel med lågt insteg, en helfjädrad MTB och en fullkomligt fantastisk trekkingcykel. Vägen dit har varit krokig och fem cyklar har fått lämna boet. Jag vill här tipsa om några prisvärda elcyklar som finns att köpa just nu, så blir din väg till den mest prisvärda cykeln förhoppningsvis lättare.

Per Wickman betygsätter mest prisvärda elcykeln

Det kan vara svårt att veta om man ska ha hjulnavsmotor eller mittmotor, invändiga eller utanpåliggande växlar, hur många växlar man ska ha och vilken batterikapacitet. Här har jag listat lite olika cyklar och förklarat dess egenskaper, för att underlätta ditt val av den perfekta och mest prisvärda cykeln för just dig.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Per Wickman


Per Wickman

Läs mer om oberoende experter