search

1. Braun Blender-Mixer HM-3135WH MultiMix 3 500 ml 500W Vit Ro…

Bästa elvispen - Plats 1

Denna elvisp funkar både som visp, minihack och stavmixer, vilket gör den till en väldigt mångsidig maskin som passar särskilt när du ska göra saker i mindre skala.

Tillbehören fästes på samma ställe som visparna, vilket innebär att du har fortsatt bra ergonomiskt grepp. Alla tillbehör fyller sin funktion på ett bra sätt, förutom degkrokarna. För mig är en elvisp i många fall för svag för att knåda tunga degar.

När du vispar så börjar denna elvisp föredömligt långsamt, vilket är perfekt för sockerkaksmet och maräng där det ska gå sakta i början för att bygga upp stabilitet. Sedan kan du steglöst öka hastigheten. När det gäller vispgrädde ska det faktiskt gå så långsamt som att du gör det för hand, vilket denna fixar på lägsta växeln.

Ser vi till det negativa blir den väldigt varm under användning och är något för svag när det kommer till att vispa tyngre maränger som t.ex. italiensk maräng.

För dig som vill minimera din maskinpark så är detta ett kanonval!

+

Bra tillbehör

För svag vid tyngre vispning

699 :-

länk

699 :-

länk

731 :-

länk

2. Bosch CleverMixx MFQ2210D 375 W - Blå

Bästa elvispen - Plats 2

På jobbet frågade jag chefen om vi kunde köpa in en elvisp, och dagen efter fick jag den här. Första tanken var "Okej, kan det vara nått att ha?". När jag testade den började jag skratta för mig själv, för vilken elvisp det är!

Sanningen är att det är den perfekta elvispen för att vispa t.ex. sockerkakssmet då vispen är riktigt effektiv redan från första växeln (det finns fyra). Äggvispet blir perfekt på endast någon minut, och så kan du göra slutfinishen på en sekund med högsta växeln.

Det jag också förvånas över är att den är extremt tyst när den arbetar, vilket i kombination med effektiviteten gör den till en elvisp i världsklass för sina futtiga 300 kronor.

Som sagt - jag är lyrisk (och nej, det skrivna är verkligen inte något "spel för gallerierna"). Mitt enda råd är att klicka hem den så fort du bara kan, för en bra elvisp kan man aldrig vara utan.

+

Tystgående med precision

460 :-

länk

3. Grundig Grundig HM 6280

Detta är elvispen som du ser på bilden i inledningen, fast här i svart, och det är den jag använder hemma för tillfället. Det jag gillar mest är dess utformade handtag som ligger bra i handen och ger ett väldigt stabilt grepp eftersom det är gummerat.

Maskinen har en stark motor som visar sig redan på första växeln. Det är nästan så den har lite för hög hastighet, i alla fall om man ska vispa t.ex. maräng, där man vill ha så små bubblor som möjligt. Men när vi fått upp stabiliteten och allt socker är i, då kan du vrida upp växeln till max (5) vilket föga oväntat är som en jetmotor i styrka och Formel 1-bil i hastighet!

Jag har en tendens att överhetta elvispar men jag kan ändå rekommendera den här, för den står pall under de mest långdragna vispningarna, som t.ex. kikärtsmaräng, utan att börja ryka.

+

Enormt stark på högsta växeln

Något för stark på växel ett

449 :-

Pris hämtat 3/6

länk

4. Bosch Elvisp MFQ4030 - 500 W

Bosch MFQ4030 är en av de starkare elvisparna på marknaden med sina 500 watt, och har enligt mig ett bra pris för att ha en så stark motor.

Den är utrustad med så kallade FineCreamer-vispar som är tunna, vilket skapar mindre bubblor under processen och du får en stabilare och krämigare grädde. Denna elvisp är en av de mer tystgående om det tas i beaktning att den har en så stark motor. Utformningen på elvispen gör att den ligger väldigt bra i handen under arbetets gång.

Denna elvisp är den enda i listan där de medföljande degkrokarna verkligen kommer till sin användning, eftersom motorn är tillräckligt stark och uthållig för att orka knåda en deg. Så vill du både kunna vispa grädde och sockerkaka i världsklass och dessutom kunna bearbeta en mindre sats kanelbullar så skulle jag satsa mina pengar på denna elvisp alla dagar i veckan.

+

Stark och bra för knådning av deg

529 :-

länk

529 :-

länk

630 :-

länk

661 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa elvispen

calendar

2 jul 2020

Elvispar

Elvispar

348

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Priset på en elvisp kan variera från allt mellan 99 kronor på snabbköpet till värsta designvispen från tusenlappen och uppåt. Första frågan du ska ställa dig vid köp av en elvisp är vad du ska använda den till. Är det för att vispa grädde? Ja, då fungerar den för 99 kronor alldeles utmärkt. Men ska du ge dig på att baka bröd eller sockerkaka i större volymer bör du gå upp några hundralappar för att få en starkare motor. I min topplista har jag valt ut elvispar under 500-lappen eftersom jag anser att det är i denna prisklass de bästa elvisparna finns.

Peter Wåhlén betygsätter bästa elvispen

Du kommer tacka dig själv för att du köpt en billigare elvisp och inte en för 2000 kronor. För om den nu blir överhettad och börjar ryka så behöver du inte känna ågren över att den var svindyr. För mig känns det konstigt att köpa en elvisp över tusenlappen bara för designens skull. Och med handen på hjärtat, kommer du verkligen ha elvispen ståendes på en piedestal med punktbelysning, eller kommer du förvara den i kökslådan?

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

Läs mer om oberoende experter